'Nieuwe geldschieter Ajax uit buitenland'

sv, 14-11-2012 om 13:58, 16124 views, RTL Z | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
Marketeer Marcel Beerthuizen van marketingbedrijf Bigplans denkt dat de nieuwe hoofdsponsor van Ajax weleens uit het buitenland kan gaan komen. Er zijn maar weinig bedrijven in Nederland die aan de 12 miljoen van Aegon kunnen tippen. 'Denk hierbij aan Rusland of de Arabische wereld. Dan heb je het over de Gazproms en Etihads van deze wereld. De tweede, en voor mij meer realistische optie, is de markt van het gokken. Die gaat open in Nederland. Dus online aanbieders gaan op zoek naar bedrijven die ze kunnen sponsoren, om aan naamsbekendheid te bouwen in Nederland. Het is een ongelofelijk competitieve markt, waarin miljarden omgaan', vermoedt Beerthuizen tegen RTL Z.

Ajax kan volgens Bob van Oosterhout van Triple Double niet tippen aan grote clubs als Manchester United en Bayern München. 'Het merk Ajax is nog steeds sterk. Maar we moeten wel reëel blijven: clubs als Bayern München, Manchester United of Real Madrid, verdienen twee keer zoveel aan shirtsponsoring. Waarom? Ze hebben een veel grotere reikwijdte. Daar kan Ajax niet tegenop.'

Beerthuizen heeft nog wel een tip. 'Ik denk wel dat Ajax moet leren van het ongenoegen dat Aegon had. Dat ze zich echt gaan richten op wat de sponsor wil, dat hebben ze bij Aegon nog wel eens nagelaten. Als je er voor kiest om een hoofdsponsor aan te trekken, en daarvoor miljoenen krijgt overgemaakt, dan moet je je aan de spelregels houden.'

Aegon stopt in 2014 als hoofd- en shirtsponsor van Ajax. (foto: Black Bath Towel Photographers)
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Zoals ik al enkele dagen geleden aangaf, gaat mijn voorkeur uit naar Gazproms, echter ik heb begrepen dat Edwin dit nu gaat doen. Misschien komt er wel een ander konijn uit de hoge hoed.
0 0
Ajaxrevolutie
Geen shirtsponsor... welke supporters willen dat sponsoren? 200.000 supporters nodig die 100 euro er voor over hebben? En shirt cadeau krijgen... Wie zet het op!
0 0
benjythej
'Oma's natte cake'
0 0
ObjectoJood
Het liefst zou ik gewoon geen sponsor zien op het mooiste shirt ter wereld
0 0
Cello
Ik ook hoor!. Probleem is dat we de euries hard nodig hebben.......
0 0
Leon_AFCA
old amsterdam???
0 0
Raikkonen94
Ze hebben in ieder geval tegen hun zin de reis naar Brazilië geaccepteerd om AEGON tegemoet te komen ;)
0 0
benjythej
'Oma's natte cake'
0 0
Robinjo1988
Samsung zou wel mooi staan op het shirt. En dan krijg je minimaal 20 miljoen per jaar.

En anders Bwin of Gazprom
0 0
Cello
Hoe dan ook, zou het wel een opsteker zijn als er een sponsor komt, die nog eens bereid is om er meer in te steken dan Aegon. Dan is het alsnog eind goed, al goed. Tel daarbij op dat Aegon nog als subsponsor betrokken blijft, wat ook nog misschien wel 3-4-5 miljoen kan opleveren.....en onder de streep ben je dan helemaal niet slecht uit!.
0 0
unis
TDK :)
0 0
Bossie
Het liefst heb ik een shirt zonder sponsoring.
Maar dat is in deze tijd helaas niet meer mogelijk!
0 0
Cleo9
Als jij 12 miljoen per jaar aan Ajax overmaakt is alles mogelijk!
0 0
Vinc-ajacied
Liever Gazprom. Met een Israelische vlag zwaaien terwijl je een shirt van de emiraten aan hebt vind ik ook zo hypocriet.
0 0
DemyAFCA
Emirates vind ik een mooie sponsor
0 0
stefanpetterson
Je moet je afvragen of al die grote geldschieters niet gelijk willen proberen om Invloed op het beleid uit te oefen, we zitten net weer in rustig vaarwater en alles moet nog zn plek krijgen. Verder zullen de regels voor financial fair play, ook op sponsorgebied de mogelijkheden beperken. Ik denk dat alle begrotingen van clubs kleiner zullen worden, niet alleen door de crisis, maar wellicht ook door gezond verstand bij clubbestuurders, omdat die er doordrongen van raken dat de huidige salarissen en transfergelden niet kunnen blijven stijgen.
0 0
ajax-25
Doe maar lekker Gazprom, mooi 15 à 20 miljoen per jaar. Netjes geregeld!
0 0
Dylmans
Doe maar Gazprom dan, ziet er niet uit maar daar krijg je wel miljoenen van.
0 0
AjaxD1986
Niemand heeft wat met Aegon en wel met Heineken/Amstel ;-)!
0 0
Cleo9
Beter Gazprom, die betalen +-20 miljoen geloof ik.
0 0
TOOL
Je mag je afvragen of het merk Aegon wel lekker op je shirt staat! Al die verzekeraars en banken hebben het niet al te best gedaan met onze centjes dus als er iemand stil moet zijn.....
0 0
ajax19
Exact.
0 0
TikkieTerugJaap
Unibet zou leuk zijn.
0 0
Robin Banks
Nieuw sponsor wordt Heineken die zijn merk Amstel wil promoten op het shirt in de Amstel Arena!
0 0
kolan
wettelijk kan dat niet. Heineken is al sponsor van de Champions League !
0 0
SanderAFCA
Onzin Gazprom is ook shirt sponsor van Schalke 04 en hoofdsponsor van de Champions League.

Heineken zal het idd niet gaan doen, maar daar zullen ze andere redenen voor hebben.
0 0
AnitAjax
Heineken mag het wettelijk niet, maar dat is omdat biermerken geen shirtsponsor mogen zijn. Niet omdat ze de Championsleague hoofdsponsor zijn.
0 0
WinstonWeed
Everton speelt met Chang-Beer op de borst.
0 0
ne pas maroc
Amsteldam ArenA :p
0 0
CrazyDJ
Te weinig gedacht aan wat Aegon wilde.
Ja, leuk een aardig hoor maar die sponsor krijgt al waar voor zijn geld door 2 kampioenschappen en nota bene ook wedstrijden in de cl die over de hele wereld gaan.
Tel daarbij de trainingskampen op die verplicht waren in een bepaald land en zo waren er nog een paar tripjes...

Ik denk dat Aegon verder weinig te klagen had... (want Aegon werd verder helemaal niet betrokken bij dat gedoe met Cruijff etc., ze vonden het zelf zo nodig om in de media te verschijnen in die periode. Als ze dat niet gedaan hadden, had echt niemand om Aegon gemaald hoor...)
0 0
ajax19
Precies. Binnen Ajax moest het bewind om. Toen hebben we juist orde op zaken gesteld, en gepresteerd. Dus is er prima gedacht.
0 0