'Nieuwe sponsor lastig voor Ajax'

sv, 13-11-2012 om 14:45, 7583 views, RTVNH | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
Sportmarketing-expert Frank Van den Wall Bake denkt dat het moeilijk wordt voor Ajax om een sponsor te vinden die zo'n goeie deal wil maken als Aegon dat heeft gedaan met Ajax. Maandag werd bekend dat Aegon na het seizoen 2013-2014 van het shirt zal verdwijnen. 'Het zal niet meevallen een sponsor te vinden die hetzelfde wil betalen. Het zou kunnen dat een multinational als vliegmaatschappij Emirates (dat sponsor is van meerdere grote clubs) belangstelling heeft. Dat zou kunnen, want Ajax is internationaal nog steeds een aansprekende club. Maar mocht zo'n club er niet willen instappen, dan wordt het heel lastig', zegt Van den Wall Bake tegen RTVNH.

'Toen Aegon eraan begonnen was er nog geen crisis en had het bedrijf nog geen staatssteun nodig. Ajax was internationaal gezien een geweldige partner. Maar het is crisis. Aegon zou er nu waarschijnlijk niet meer instappen.' (foto: Black Bath Towel Photographers)
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ajax is zelf een internationaal topmerk, volgens mij gaan ze relatief makkelijk een nieuwe sponsor vinden voor meer geld.
Iets in de categorie Gazprom, Tata Steel of weer iets financieels.
0 0
Van Reenen
Ik vind GAZASPOR wel een goede sponsor voor Ajax. Zit tenminste veel "energie" in en bovendien bulken zij van het geld.
0 0
AFCA19
Haha GAZASPOR
0 0
Stuyvesant
Of bedoel je GAZPROM.........

GAZASPOR klinkt meer als een voetbalclub van Palestijnen uit de Gazastrook.......
0 0
buitenveldert
Van de Nederlandse bedrijven heb je misschien kans bij Rabo die stopt met sponseren bij het wielrennen dus die hebben misschien nog wel een potje over.
0 0
gusanito
Zal allemaal gerust meevallen. Als ze er nationaal geen vinden, vinden ze er internationaal wel 1. Ajax is een grote naam in het buitenland. Zat pas op sport 1 City - Ajax te kijken met engels commentaar. Mooi hoe de Engelse praten over onze club. Komt allemaal wel goed.
0 0
Daantje Makkes
Ajax shirt zonder sponsor
0 0
ajax19
Ajax raakt Aegon niet kwijt, Aegon betaalt komend seizoen nog hun bedrag en daarna schroeven ze geldkraan iets dichter. Er is niks aan de hand als Ajax een andere partij vind die hoofdsponsor wilt worden voor het verschil in inkomsten uit sponsoring van Aegon.

1: Je vind een sponsor die meer betaald dan Aegon. Kan best, aangezien die Ruperd Murdoch de beelden van Ajax internationaler gaat uitzenden. Dus zijn de bijdrages van Aegon een bonus.
2: Je vind een sponsor die hetzelfde betaald, hiermee heb je de inkomsten vanaf Aegon als bonus.
3: Je vind een sponsor die wat minder betaald, niet dusdanig weinig dat je er qua begroting niet op achteruit gaat. Dit is het minimale streven, aangezien de vooruitzichten rooskleuriger zijn dan in 2008.

Aangezien er sinds de revolutie een omzetstijging is waardoor we nu boven de 100 miljoen zijn beland, mogen we God op onze blote knieën danken dat onze iconen (onder aanvoering van Cruijff) hun nek voor ons uitsteken. We zijn winstgevend.
0 0
robtjeajax
ik dnek dat men ook wel een goede shirtsponsor zal vinden
HOPELIJK gelijkwaardig of zelfs beter
maar wss iets lager bedrag
0 0
DeKlassieker
Boer Jan Janssen had hetzelfde kunnen zeggen als Sportmarketing-expert Frank Van den Wall. Beetje voorspelbaar allemaal, want het zit natuurlijk heeeeel anders in elkaar!!!

1: Ajax kan geen sponsor vinden.
2: Ajax heeft een nieuwe sponsor voor minder geld.
3: Ajax heeft een nieuwe sponsor en krijgt hetzelfde bedrag.
4: Ajax heeft een nieuwe sponsor en krijgt meer geld.
5: Cruijff heeft alles verpest en Ajax gaat kapot dankzij deze Goeroe.
0 0