'Als Cruijff gewoon Van der Sar wil?'

GH, 10-11-2012 om 12:13, 3976 views, Het Parool | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.
Voetbaljournalist Henk Spaan heeft zijn bedenkingen bij de benoemingsprocedure van Edwin van der Sar. 'Profiel? Benoemingscommissie? Jeminee, wat een moeilijke woorden allemaal. Het was zo eenvoudig: als Cruijff en De Telegraaf nu gewoon Van der Sar willen?'
'De procedure bij een serieus bedrijf is het formuleren van een profielschets door de raad van commissarissen (rvc). Die stelt vervolgens een benoemingscommissie aan. Profiel? Benoemingscommissie? Jeminee, wat een moeilijke woorden allemaal. Het was zo eenvoudig: als Cruijff en De Telegraaf nu gewoon Van der Sar willen?'

'Ik vraag me af hoe het profiel van de nieuwe ceo is geschetst. Stond daar bijvoorbeeld: het strekt tot aanbeveling wanneer de kandidaat uit Voorhout komt? Of: de kandidaat moet ooit een penalty van Anelka hebben gestopt? En: de beoogde kandidaat moet hebben rondgelopen op de Johan Cruyff University, want anders kennen ze beter thuisblijven?'

De raad van comissarissen heeft één ding gemeen volgens Spaan: 'Het vermogen om gezamenlijk en synchroon ja te knikken. (...) Toen moet er iemand met knikken zijn gestopt. 'Mogen we alsjeblieft iemand aanstellen om Edwin een heel klein beetje in te werken? Wij zijn namelijk aansprakelijk voor wanbeleid, Johan en Jaap, en jullie niet. Edwin zelf wil ook graag hulp'.'

Ook neemt Spaan ondernemer Michael Kinsbergen niet serieus. 'Ik kan me nauwelijks voorstellen dat de laatste gelukkig zou zijn met de door De Telegraaf gebruikte term 'ad interim'. Dan zou hij zichzelf niet serieus nemen.'
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax19
Godzijdank is het Plan Cruijff in werking. Lekker voor al die nep-Ajacieden die vroeger alles op de club bepaalden, dat ze geen moer meer te zeggen krijgen. Zij hadden 17 jaar wanbewind op hun naam staan, dus over 17 jaar hebben zij weer recht van spreken als er dan even weinig is teweeggebracht. Jammer voor je? Hè, Henkie Spaan?
0 0
heinp
Waarom geeft het Parool geen goeie reactie richting van der Sar ,als iemand een rechtschapen persoonlijkheid heeft is hij het toch.Het Parool als Amsterdamse krant zou dit moeten toe juichen in plaats van hem indirect negatief te benaderen en om Cruijf wederom een plaagstoot uit te delen.Dat laatste is voor het Parool de hoofmoot terwijl Cruijf zich daar helemaal niets van aantrekt zal het Ajax gebeuren lees TH steeds meer afstandzal gaan nemen van het Parool ,iets wat ze nog meer zal storen.
Nu hadden ze de kans om positief te zijn maar nee anti -Cruijf vinden ze toch nog belangrijker schijnbaar.
Nou Spaan het ga je goed en vergeet je pilletjes niet vanavond in te nemen.
0 0
RoodWit
RoodWit heeft zijn bedenkingen bij de constant negatieve uitspraken van Henk Spaan betreft Ajax.
0 0
Cello
Dat heb ik ook. En Cruijff zal heus bij de huidige RvC 'zijn lijstje' met gedroomde kandidaten hebben kenbaar gemaakt, waar overigens ook niets mis mee is. Maar toch maakt hij, Spaan dus, maar wat graag karikaturen van de huidige RvC als zouden het marionetten van Cruijff zijn èn dat laatste, dat is nu net iets wat er niet in gaat bij mij. Sp[aan noemt het 'het vermogen synchroon ja te knikken', terwijl deze mensen los van Cruijff, toch echt een zelf opgebouwde reputatie hebben en hun strepen in de politiek, het bedrijfsleven, etc, etc verdiend hebben.
Dat ze zich solidair hebben verklaard aan en met de visie van Cruijff betekent derhalve niet, dat de heren niet meer zelfstandig een beslissing kunnen en mogen nemen en continu 'aan het handje' van Cruijff lopen. Degene die dat geloven, die zijn wel heel erg goedgelovig en kun je waarschijnlijk van alles wijsmaken.
0 0
insectenverdelg
Henkie is goeie vriendjes met coronel. Dat is algemeen bekend. Zo kreeg hij vroeger regelmatig een primeurtje. Met de huidige koers zit dat er helaas niet meer in. Nu gaan ze naar Jaapie van de telegraaf. Tja dat is lastig te verkroppen, en dan ga je maar in t wilde weg lopen schieten.
0 0
laurens24
Een bedrijf leiden is geen rocket science hoor. En daarnaast is het op de eerste plaats gewoon een voetbalclub. v/d sar is een man met een gezond verstand en wordt binnen ajax vertrouwd. Hele stap vooruit lijkt mij.
0 0
KJH23
Ik word zo langzamerhand doodmoe van Henk Spaan. Hij denkt overal mening over te moeten hebben. Vooral als het over Cruijff gaat. Geef hem en het tecnisch hart de tijd en kans om hun werk te doen. En kom over drie jaar terug met je mening.
0 0
Archie
BoBo het maakt je niet eens wat er gezegd wordt, als er maar een tegengeluid is .

Maar kan jij misschien uitleggen
wat hebben al die gehanteerde vooral bestuurlijk gedreven functieprofielen de Ajax NV dan de laatste 15 jaar aan constructiefs en succes vols gebracht ?

Laat Henk zich daar eens op richten als hij echt ooit nog een serieus genomen wil worden.

Spaan is gelijk aan veel BN'rs die
nu de TV Cameras & lichten hen niet meer beschijnen,nog steeds alle mogelijke moeite blijven doen om toch nog maar wat aandacht te krijgen, ongeacht of je een karikatuur van jezelf wordt.
En voor Henk is dat nu ook al te laat, want van zijn eigen geloofwaardigheid heeft hij zelf geen spaan meer heel gelaten.

En wat rest is een Spaan die de onbedwingbare drang heeft om als een incontinent vals keffertje over ieder Ajax onderwerp een azijnplasje te moeten doen.

0 0
alibabba
Je krijgt een duimpje omlaag maar ik vraag me af welk onbenul dat nou doet...met name wat je zegt wat de laatste 15 jaar nou heeft opgebracht, kunnen criticasters van het huidige beleid nooit fatsoenlijk uitleggen...degene die die duimpjes omlaag geven zijn van hetzelfde soort als ten Have en co en ik ben dolblij dat dat soort gasten verdreven zijn bij onze club..
0 0
alibabba
Geef die Spaan een speen....wat een vervelende man is dat zeg met zijn bedrijf...opdonderen Spaan en ga in Eindhoven op de tribune zitten..
0 0
AfcaOss
Hebben we die spaan ook weer. Vermoeiende man
0 0