Eindhoven zien en sterven

Columntracker, 09-11-2012 om 09:19, 3572 views, ronschiltmans.nl | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!
Als er één ding duidelijk is geworden, na de dubbele confrontatie met het immense kapitaal uit Manchester, dan is het wel dat Ajax zo snel mogelijk uit de Nederlandse competitie gehaald dient te worden. Lijkt mij beter voor iedereen. Het is nu wel duidelijk dat we in Amsterdam toe zijn aan een pure Champions League op wekelijkse basis, 28 wedstrijden lang. Van begin september tot ergens eind maart. De kampioenen van de 14 grootste competities, die strijden om het kampioenschap van Europa. Dan heb ik het dus over clubs als bijvoorbeeld Manchester United, Bayern München, Barcelona, Juventus, Arsenal, Porto, AC Milan en Ajax. Als beginnetje.

De onderste 4 spelen in april promotie/degradatie met de bovenste vier uit de Euro League, waar leuke koopclubs als Chelsea, Inter, Benfica, Manchester City en Real Madrid opereren. Dat kan geinige duels opleveren, gezien hun financiële huishouding. Een optie zou dan kunnen zijn om tijdens die Play-Offs de rest van de avond live een camera te zetten, op in de rust ontslagen trainers. Zodat we weten hoe en of die mensen thuiskomen. Is maar een ideetje.

Onder de Euro League zou dan...
Lees verder op onderstaande link:
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
#1 Ortega
Zulke gedachten had ik ook tijdens het zien van de wedstrijd tegen Manchester City. Het is voor Ajax totaal geen pretje in de Nederlandse competitie, want er zit nooit echte spanning in. Clubs zijn vaak niet in staat om te voetballen tegen Ajax en de teams die wel beschikken over redelijke voetballers durven het meestal niet. Zo krijg je wedstrijden met handbal verdedigingen en weinig actie. Het ergste daarvan is dat talenten zoals Eriksen & Fischer, maar ook Siem de Jong nooit geprikkeld worden boven zichzelf uit te stijgen. In de champions league blinken ze opeens wel uit en maken ze zelfs het verschil: Siem!?! Ik denk dan meteen weer aan de BeNeLiga, waarin ik verwacht dat clubs zoals Ajax en ook Feyenoord door hun opleidingen en voetballende filosofie gaan uitblinken.
0 0
ajax19
Mooi. Lees het graag, deze column heeft veel klasse. Er is inderdaad zo'n groot verschil qua belevenissen met clubs die niet sensationeel en consistent presteren. Alleen denk ik niet dat mensen met clubliefde het kunnen opbrengen om om de week zo'n trip te maken, om de maand is voor een groot aantal al lastig. En ik denk dat Ajax qua prestaties nog lang niet het maximale heeft laten zien.
0 0
Sterretje73
Pff hoop dat ik het nog ff langer uithou want wil er nog niet dood gevonden worden...
0 0
Bunna
Jammer dat hij zijn Goethe niet kent, want anders zou hij deze titel niet kiezen...
0 0
Ron
Vrijheid van de columnist, heet dat ;-)
Heb het woordje 'of' al eerder vervangen door 'en', in een columntitel als deze. "Wenen zien en leven", uit mijn eerste bundel "Mijn dierbaar Ajax". Een verhaal over een oude, zieke man, die hoopte de wedstrijd tegen Austria Wien nog te halen. Is gelukt, overigens :-)
0 0
vakMforever
Btw ik denk als Financial fairplay idd vorm gaat krijgen een Europese competitie dichterbij is dan iedereen denkt...
0 0
vakMforever
Ik zat te denken, misschien dat een groot deel van jullie mij voor stapelmesjogge verklaren, maar wat zou het fantastisch zijn indien Ajax in de Premier League zou uitkomen.....wij hebben al een Engelse naam AFC Ajax! Iedere week strijden met teams zoals Man.U, Chelsea, Spurs, Man.City, Fulham, Everton, Liverpool------man man man wat zou dat een fesst zijn! Ipv Heracles uit en een steen voor je kop krijgen in Den Haag. Ik zou weleens willen weten of dit uberhaupt mogelijk is.....
0 0
Vinc-ajacied
Dit is mogelijk indien Amsterdam bij het Britse koninkrijk toebehoort ;)

En dat gaat hopelijk van mn langzalzeleven niet gebeuren.

En een Europese competitie zal nooit gaan gebeuren maar dan ook echt nooit. Teveel reistijden, teveel talen, moeite met landen, moeite met promotie/degradatie. De Eredivisie heeft gewoon te weinig kapitaal om echt van een hoog niveau te zijn. Het wordt met het jaar erger in Nederland zeker nu alles Bouys van deze wereld naar het buitenland gaan.

Hopen dat er snel financial fairplay komt om de competitie nog een beetje op te krikken. Eerste stap die ze dan mogen doen? City, Vitesse, Chelsea, Wolsfburg en PSG opdoeken.
0 0
vakMforever
Denk je nu werkelijk dat al die "grote" door kapitaalkrachtige maffiosi zich laten zeggen door de UEFA wat ze wel / niet mogen doen......UEFA en de door de hun in het leven geroepen Champions League is afhankelijk van sponsoren die honderden miljoenen in deze competitie stoppen! De UEFA is zelf verantwoordelijk voor de chaos omdat de verschillen tussen CL en Europa League belachelijk groot zijn geworden moneywise gezien. Indien clubs een paar jaar geen CL kunnen spelen zijn ze al bij voorbaat kansloos om mee te blijven doen vanwege contracten met spelers die dermate hoog in de salarisschaal zitten vanwege die CL inkomsten. Wat is erover gebleven van "kleine clubjes" die weleens voor een verrassing konden zorgen...het voetbal is kapot gemaakt door de UEFA en is dit nooit op tafel gekomen. Daarom is het een utopie om te veronderstellen dat juist de UEFA nu mee zal gaan in het vernietigen van de waarde van de CL. M.i. zullen de grote clubs met mega schulden een eigen competitie in het leven roepen zodra idd Financial Fairplay in het leven zal worden geroepen.
0 0
Cello
Dat is allemaal leuk en aardig, gaat zolang goed als je je staande zou weten te houden in de CL. Maar het wordt al op een gegeven moment een probleem, wanneer je dus in de playoffs terecht komt en onverhoops dus degradeert...dan kan de weg heel lang en moeilijk worden om überhaupt ooit eens terug te keren op het allerhoogste niveau.

Het voordeel is verder wel, dat wanneer je op het hoogste platform speelt je dus ook de meeste inkomsten hebt uit tv-gelden èn daardoor wel je spelers kan behouden en eventueel wel hogere salarissen kan bieden. Immers (los van de clubgebonden sponsoring) zal je verder dezelfde inkomsten hebben als de andere topteams en dus op dat moment een beter concurrentie-positie hebben.

Maar op het moment van degraderen naar ene niveau lager, wordt het ook alweer heel snel veel minder....en daar zit 'm de valkuil, denk ik. Kom dan ooit maar weer eens terug op dat hoogste niveau.
0 0