Het is dat hij Blind heet

sv, 23-01-2012 om 12:35, 10026 views, Ingezonden |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Daley Blind maakt tot nu toe weinig indruk bij Ajax. Na weken niet te zijn opgesteld, mocht hij zondagmiddag weer eens in de basis opdraven in de uitwedstrijd tegen AZ. Het zou opnieuw een optreden met weinig glans worden. De verdediger die ooit werd verkozen tot grootste talent uit de jeugdopleiding is, als het aan menig supporter ligt, bezig aan zijn laatste seizoen bij de Amsterdammers.

Als 4-jarig jochie kwam Blind binnen wandelen bij de jeugdopleiding van Ajax en aan de hand van papa betrad hij als klein jongetje het heilige gras van De Meer. Hij zou vervolgens alle jeugdelftallen doorlopen en met net 17-jaar maakte hij al deel uit van de A-junioren. Daar groeide hij uit tot een sterke solide verdediger annex middenvelder en werd hij door toenmalig technisch directeur Martin van Geel geloofd om zijn kwaliteiten. “Daley is één van de grootste talenten van de club”, zei hij destijds.

Inmiddels zou menig topclub achter de jonge verdediger aanzitten. Daley liet zijn hoofd niet op hol brengen en tekende in maart 2007 een driejarig contract bij de Amsterdammers. Aan het begin van het daaropvolgende seizoen zou Blind overgeheveld worden naar Jong Ajax. Daar werd hij niet alleen een sterke, betrouwbare middenvelder, maar werd hij tevens ook aanvoerder van de beloften. Een gouden toekomst lag er voor hem in het verschiet, zo leek het.

Gedurende het seizoen 2008/2009 mocht de jonge Blind mee trainen met de A-selectie van toenmalig hoofdtrainer Marco van Basten en op 7 december 2008 mocht hij zijn officiële debuut in de Ajax 1 maken. In de uitwedstrijd tegen FC Volendam verving hij Eyong Enoh. Het maakte menig supporter trots dat de zoon van clubicoon Danny Blind nu ook zijn minuten in het eerste had gemaakt. Hij was daarmee tevens de eerste zoon van een voormalige Ajax-speler die in het eerste van Ajax debuteerde. Youri Mulder, Jordi Cruijff, Danny Muller,Robbin Kieft en Danilo Sousa Campos lukte het allen net niet. Hij zou dat seizoen tot vijf wedstrijden komen in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

In het daaropvolgende seizoen deed coach Martin Jol geen beroep op ‘de zoon van’ en mocht hij in de winterstop op huurbasis vertrekken. Zijn oud-coach van Jong Ajax, Pieter Huistra, beveelde de jongste Blind aan bij zijn nieuwe club FC Groningen en verleidde hem tot een tijdelijke overstap. Blind maakte zijn officieuze debuut op een trainingskamp in Portugal tegen uitgerekend Ajax. In het verdere verloop van het seizoen zou hij als rechtsback veel indruk maken bij de Groningers. Twente-coach Steve McClaren was onder de indruk van de jongeling. “Daley is misschien wel de verpersoonlijking van FC Groningen in de tweede seizoenshelft. Hij speelt fris en met veel enthousiasme”, aldus de Engelsman. Tijdens een uitwedstrijd in de Amsterdam Arena werd hij luid toegezongen door de fanatieke aanhang. Blind wist dat hij nog niet was vergeten en verliet het veld met kippenvel over zijn hele lijf.

Ajax haalde, tot tevredenheid van de fanatieke aanhang, de ‘verloren zoon’ terug. Martin Jol was nog steeds trainer en had Blind niet nodig. Hij posteerde Vurnon Anita en Urby Emanuelson afwisselend als linksback. Een nieuwe verhuurperiode leek in het verschiet, maar toen Jol eind 2010 opstapte en Emanuelson naar Milaan vertrok, leek er zich een nieuwe kans voor te doen voor Blind. Jols’ opvolger Frank de Boer zag Anita niet als linksback, waardoor Blind weer in de picture kwam. Hij speelde een paar verdienstelijke wedstrijden, maar zou even later in een dip vervallen. De jonge Deen Nicolai Boilesen meldde zich en maakte indruk op De Boer. Hij kreeg de voorkeur boven Blind en deed het lange tijd naar behoren. Boilesen speelde zoals een Ajax-back hoort te spelen. Frivool en met aanvallende intenties.

Dit seizoen kreeg Boilesen opnieuw de voorkeur boven Blind. Totdat de jonge Deen een hamstringblessure opliep in de uitwedstrijd tegen PSV. Boilesen zou er een half jaar uit zijn met de blessure en er daarmee deed zich een nieuwe kans aan voor Blind. Hij kwam tot op heden tot acht wedstrijden, maar wist daarin nog maar weinig/geen indruk te maken. Blind speelt twijfelachtig, laat zich makkelijk wegzetten en heeft, in tegenstelling tot Boilesen, maar weinig aanvallende intenties.

Het feit dat Blind nog steeds rondloopt in de A-selectie van de Amsterdammers doet vele wenkbrauwen fronzen. De Boer doet nu al weken geen beroep meer op hem, maar over een vertrek is nooit gesproken. Met papa als technisch directeur lijkt de jongste Blind nog wel even veilig van zijn plekkie, maar anders was het allang einde verhaal geweest voor Daley. Een speler als Robbert Schilder werd niet goed genoeg bevonden en mocht vertrekken, maar wie die twee spelers nu naast elkaar zet zou wel beter weten. Sja, het is dat hij Blind heet.

Kelvin de Ridder
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Slhoef
Blind is geen linksback, Blind is geen centrale man, blind is helemaaal niks, maar dan ook echt niks!!!
Wie zegt dat hij een 6 speelt of wat dan ook is te dom om te poepen!

Als deze jonge man Bert Bakker had geheten had hij nooit in het betaalde voetbal rond gelopen.

Het is gewoon lachwekkend hoe hij rond loopt!
0 0
Bjornzuindas
zelfde als jordi ....

daley zal nooit barca halen

misschien groningen, vitesse , roda zal de uitblinken
0 0
MichaelAjacied
Wat moeten wij hiermee?

Iedereen ziet en weet welk niveau Daley Blind heeft en dat hij er alleen nog zit door zijn vader. De meesten zullen ook weten dat hij verhuurd is aan Groningen en daarna terugkwam, waarop hij al tamelijk snel zijn plek verloor.

Wat wil je ermee zeggen?
0 0
VanBastico
Blind moet samen met zijn pappie zijn biezen pakken!
0 0
Jons
Blind is een 6 in het huidige systeem of een 8 met 4-3-3 punt naar voren.
0 0
Slhoef
haha jij kijkt duidelijk geen live wedstrijden of zit nooit in het stadion!

Ga toch weg man! Het is trage dikke stront die Blind
0 0
DeBaas
Blind is een sul, dat is weer heel iets anders.
0 0
Balgobind
Schilder is een betere linksback
0 0
Edelachtbare
Stop een heel klein beetje mening in je laatste zin, en je staat bij Opinie.
0 0
grotesmurf
Het is dat hij Blind is...
0 0
Professor
Daley Blind heeft een goed inspeelpass in zijn linkerbeen maar daar houdt het wel mee op,
hij heeft voor topvoetbal veel te veel tekortkomingen geen snelheid en geen fysiek (is tegenwoordig zo belangrijk) kan niet kort verdedigen en in de lucht ook niet sterk. Dus komt als linksback en als verdedigende middenvelder hopeloos tekort. Sommige zien in hem een centrale verdediger maar ook voor die positie komt hij veel tekort zie bovenstaande. Nu komen sommige mensen met het argument dat hij aan het begin van het seizoen zo goed speelde op die plaats oa tegen Twenter maar als je de wedstrijd analyseert zie je al gauw dat Blind tot de 60e minuut helemaal niet in actie hoefde te komen en toen het wel nodig was verzaakte hij. En zo was het ook in de andere wedstrijden hij hoefde zowat niet in actie te komen ajax was veel sterker maar als hij dan moest ingrijpen ging het mis. Echt deze jongen komt hopeloos tekort voor de top
0 0
Arim_
Nonsens dat Blind tekort komt voor Ajax, hij wordt gewoon niet goed gebuikt. Aan het begin van het seizoen speelde Ajax vrij goed met Blind centraal ipv de geblesseerde Vertonghen. Blind schoof dan veel door waardoor Theo Janssen dieper kwam te spelen en ook een aantal goals maakte. Sinds de terugkeer van Vertonghen speelt Ajax een stuk minder, hij schuift minder door waardoor ook Theo minder diep komt te staan. Zeker nadat Boilesen geblesseerd raakte komt Jan veels te weinig op en zie je de opbouw in handen komen van Alderweireld en Enoh.Alderweireld kan dat nog een beetje (al is hij daarin minder dan Vertonghen en Blind) maar Enoh is een ramp, 8i van de 10 passes zijn niet goed, het is hopen, bidden en smeken dat Jol ons van hem verlost maar zelfs in Fulham zijn ze niet Blind voor het feit dat Enoh gelijk staat aan veelvuldig balverlies.

Gezien hoe we aan het begin van het seizoen speelde, gezien blessures, zou ik zeggen: zet Blind centraal en Vertonghen linksback, en haal alsjeblieft die Enoh eruit, Anita is daar 10 keer beter, zet dan maar Van Rhijn voorlopig rechtsback.
0 0
pimp
Blind is geen linksback. Als centrale verdediger achter Vertonghen kan hij wel door. Volgens mij kan hij ook wel als verdedigende middenvelder ipv Enoh spelen.
0 0
ddkz
Nou nou, ik blijf het vinden dat hij echt 100x beter in de opbouw is als Anita. Hij durft een bal strak in de voeten te spelen op de spits. Hij denkt naar voren qua opbouw. Voetballend lost hij het meestal goed op. Qua verdedigen lijkt hij gewoon net die snelheid te kort komen maar ik vind dat hij meer inzicht heeft dan een aantal van zijn concurrenten.
0 0
Freekajax
Ik denk dat Blind een gevalletje derk Boerrigter zou kunnen worden. Dus eigenlijk gewoon een laatbloeier...
0 0
adri
Een SMS-je naar FdB om Daley af te danken zit er nu niet in. Dat doet hij liever over een spits van Jong Ajax die al 13 keer in een half seizoen heeft gescoord in de competitie !
0 0
Hwb
Overigens vind ik het onzin om te zeggen dat Blind alleen nog bij Ajax zit vanwege zijn papa. Hij heeft onmiskenbaar talent (zo blijkt uit zijn periode in de jeugd en bij Groningen) alleen komt het er bij (dit) Ajax niet uit. Dat je een talentvolle speler aan je bindt en niet te snel afschrijft is volgens mij goed beleid en heeft weinig met nepotisme te maken.
0 0
BRAMHOUTEN
Wat een triest stuk, Lekker makkelijk. Blind is geen Linksback. En misschien moeten we eens nadenken waarom elke linksback verzuipt in Ajax 1. Boilesen heeft het leuk gedaan, maar verdedigend ook steken laten vallen. Maar als je als linksback een linkshalf voor je heb staan die niet mee kan verdedigen en veel te dik is, Een linksbuiten die geen pepernoot raakt en zijn taken verzuimd en een Centrale verdediger naast je heb staan die geen rugdekking geeft dan heb je het als Linksback gewoon heel erg zwaar. Maxwell zou zelfs in dit Ajax het heel zwaar hebben. En dat is toch een topper. Frank moet zijn spelers niet meer misbruiken en gewoon op hun eigen plek zetten. Zet blind Centraal en schuif vertonghen naar voren. Ik weet zeker dat er dan meer voetbal in komt.
0 0
ST
Blind laat zelf verdedigend teveel steken vallen. In wedstrijden dat het bij Ajax allemaal goed liep was hij op linksback altijd de zwakste. Dat zegt dus niks over zijn medespelers.
0 0
Vinc-ajacied
Wat een onzin. Blind viel zelfs door de mand toen hij Eriksen en Boerrigter voor hem had.

Accepteer gewoon dat Blind niet in dit Ajax hoort en z'n geluk ergens anders moet gaan zoeken.
0 0
l0l
Bla Bla, nou dan moet Blind op het middenveld komen. Komt ie ook te kort conclusie, hij komt te kort voor Ajax en kan beter weg dan dat ie blijft.
0 0
Hwb
Blind-nu met Schilder-nu vergelijken is natuurlijk niet helemaal eerlijk. Schilder is 4 jaar ouder, heeft 4 jaar meer ervaring en heeft als gevolg daarvan 4 jaar meer 'voetbalslimheid' opgedaan. Ik zie in Blind zeker de potentie om, net als Schilder, een goede speler voor de subtop te zijn en mogelijk zelfs nog een trapje hoger (ondersteunende speler in de Nederlandse top). Voor Ajax kwam en komt Schilder te kort, net als Blind nu te kort komt. Tenzij er de komende tijd spectaculaire verbetering optreedt denk ik dat we hem moeten laten gaan, ook om ruimte te maken voor een nieuw talent waarvan we hopen dat die wel goed genoeg is.
0 0
jamestheman
Veelste traag, geen techniek etc conclusie Ajax onwaardig.
0 0
suksuk
Was hij z'n vader maar, hadden we er nog wat aan!
0 0
JohnDylan
Daley is een verdedigende middenvelder van nature en ik denk dat hij het op die positie niet slecht zou doen. Als centrale verdediger of back is hij niet snel genoeg. In balbezit is Daley door zijn boven gemiddeld goede techniek en inzicht een goede speler en positioneel is hij ook goed maar hij is doordat hij zo langzaam is veel te kwetsbaar om als verdediger goed te presteren bij Ajax.
0 0
Vinc-ajacied
Als verdedigende middenvelder heb je iemand nodig die constant snel moet schakelen tussen aanval en verdediging, ik zie hem dat niet doen daarvoor is hij te langzaam.

Daarnaast heeft hij een matig spelinzicht, geen goede trap, laat hij zich makkelijk van de bal af zetten.. Hij heeft een betere pass dan Enoh maar niet veel meer en Enoh is veel meer een strijder dan Blind. Desondanks zijn er zelfs over Enoh twijfels.

Ik denk dat Blind de druk niet aan kan en aangezien zijn vader er ook zit is dat begrijpelijk, misschien dat hij via een lagere club ooit nog de top kan bereiken maar dat zit er bij Ajax gewoon niet meer in.
0 0
Elvis313
Vond altijd dat hij veel potentie had, deed het uitstekend bij FC Groningen maar sinds zijn terugkeer bij Ajax valt het zwaar tegen. Zijn ontwikkeling is stil blijven staan en zijn speelminuten laten zien dat hij tekort komt voor het gewenste Ajax niveau.

Helaas, maar we moeten op heel wat posities door selecteren en Blind kan dus het beste een andere club uitzoeken waar hij een beter vervolg kan geven aan zijn carrière.

0 0
ajax1970
ik denk dat je gewoon afscheid moet nemen van blind en enoh.
en ga vooral niet burnet en kapelhof terug halen want met hun gebeurt het zelfde die doen het leuk bij groningen maar als ze echt zo goed waren had ajax ze niet weggstuurt
0 0
Randy428
'Met papa als technisch directeur lijkt de jongste Blind nog wel even veilig van zijn plekkie, maar anders was het allang einde verhaal geweest voor Daley.' precies. Weinig aan toe te voegen.

Behalve dat we betere middenvelders dan hem hebben rondlopen, en hij op het middenveld ZEKER geen plek verdient. Gewoon snel verkopen/opzeggen.
0 0
AfcaOss
Die jongen moet gewoon als middenvelder of centrale verdediger spelen dan komt hij beter tot zijn recht. Nu is hij ajax onwaardig net als de helft vd selectie op het moment.
0 0
Rho1980
Blind is volgens mij wel een 'slimme' speler, alleen fysiek komt hij tekort. Dus zou het hem goed doen om ergens verder te rijpen. Aan de andere kant, andere jongens van zijn leeftijd zijn al veel verder. Als talent zijnde heeft hij het dus niet gered, hoe jammerlijk ook.
We zijn geen familie-bedrijf en willen gewoon prestaties zien, Blind is gezakt voor zn zoveelste examen. Met alle respect, maar als hij zich al niet staande weet te houden tegen diverse subtoppers dan zijn we gewoon klaar. Papa scholletje zou eens eerlijk met zn zoon moeten praten ipv alleen maar een hand boven zn hoofd te houden.
0 0
RoodWit
Een goede CVM, net als Anita, voor de back positie komt hij gewoon te kort.
0 0
SoNick
Ik denk dat Blind heus kan voetballen, maar het is sowieso geen back. Daarvoor komt hij startsnelheid tekort. Ook maakt hij vaak een beetje een slaperige indruk. Om de één of andere reden is het altijd Blind die net even wegglijdt, de verkeerde kant op kijkt etc.
0 0