Nederland te klein voor Suarez

casper, 15-04-2010 om 17:49, 1303 views, VI | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .
Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Tijdens de 31ste speelronde was dat Ajacied Luis Suarez, die uitblonk tegen VVV-Venlo.


Hij moet al zo’n vermoeden hebben gehad en na zondagmiddag weet Uruguayaan Luis Suarez het zeker. De goedheiligmannen bestaan, ze dragen een gele tabberd en ze komen uit Venlo.

In september al werd tijdens VVV-Venlo-Ajax (0-4) de rode loper voor hem uitgelegd en mocht de aanvaller vier keer ongehinderd aanleggen. En zondagmiddag in De Arena had Luis Suarez het net voor rust al drie keer laten wuiven.

Aan zijn eerste goal, na vijf minuten uit een vrije trap, ging een weigering vooraf van doelman Ruud Boffin. Die dook niet toen de bal binnen armbereik langs hem heen zeilde. Vier minuten later benutte de sluwe Uruguyaan een penalty die geschonken was voor een sjorpartijtje buiten het strafschopgebied. Op slag van rust pikte hij een lange terugspeelbal van Ken Leemans op: 5-0.

Tussendoor leidde Suarez met met een steekpass op Marko Pantelic ook de de 4-0 van Urby Emanuelson in. Aangever is hij tegenwoordig ook. Tegen VVV leverde de aanvaller zijn zeventiende assist af en bracht hij zijn doelpuntentotaal op 32. Daarmee heeft Luis Suarez direct of indirect zijn handtekening gezet onder 49 van de 96 Ajax-goals. De parameters draaien dol.

Suarez mocht na afloop de wedstrijdbal meenemen als beloning voor zijn driepunter. Dat hij daarmee de in Nederland magische grens van dertig treffers in één seizoen passeerde, liet hem koud. 'De drie punten zijn het belangrijkste. FC Twente is de grootste kampioenkandidaat. Het enige dat wij kunnen doen is alles zelf winnen en hopen op een misstap van Twente.'


Een titel met Ajax zou een mooi afscheidscadeau voor Luis Suarez vormen. Bijna drie seizoenen Amsterdam en een moesson aan goals hebben de winner par excellence nog geen platte prijs opgeleverd. Geen titel, geen nationale beker. Slechts de Ted Bates Trophy in Southampton mocht Suarez als Ajax-aanvoerder van het bordes komen ophalen.

Dat hij komende zomer vertrekt lijkt welhaast zeker, ondanks het feit dat de broodvoetballer recent zijn contract nog met een extra jaar verlengde tot medio 2013. Voor Ajax dat door zijn duizelingwekkende salarishuis geld nodig heeft. Voor Luis Suarez die dringend verlegen lijkt om nieuwe prikkels van een hoger niveau. Ze kunnen elkaar helpen.

De weggeefwedstrijd tegen VVV-Venlo leverde andermaal het bewijs: voetballand Nederland is te klein geworden voor Luis Suarez. Het is zijn droom om na Enzo Francescoli (Olympique Marseille en Cagliari) en Alvaro Recoba (Internazionale) de volgende vedette van Uruguay te worden, die het gaat maken in een vooraanstaande Europese competitie.

Als hij Ajax de komende weken naar de titel en/of de beker schiet is dat een mooi moment om nieuwe horizonten te gaan verkennen.
FC Barcelona is zijn droomclub, al vindt-ie Manchester United ook niet verkeerd en is het laatste gerucht dat Arsenal hem wil inlijven ook niet onaardig.


  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rasta
Omdat Luis veel doelpunten maakt, is Nederland te klein geworden. Dit is natuurlijk onzin. Jerrel Hasselbaink lukte het niet om in Nederland uit te groeien tot een goede spits. Dus dat betekent dat Nederland dus te groot zou zijn. Nou, dan wil ik wel weten wat hij in Portugal, Spanje en vooral Engeland heeft gedaan. Met uitzondering van misschien Portugal zijn dat competities die velen malen groter zijn dan Nederlandse.

Luis blijf nog een jaar ben Ajax, want wij kunnen jou doelpunten, maar vooral jou gedrevenheid om te willen winnen goed gebruiken.
0 0
Chronic
als pantelic weggaat (en die is gehaald omdat ie zo balvast is) neem dan dembele. die gast is echt niet van de bal te krijgen. scoren doet hij in dit ajax dan vervlolgens toch wel
0 0
Flerenc
Ruilen met Sulejmani. Win win situatie!
0 0
MdH_AFCA
voglens mij stond deze al eens eerder op deze site, of ik heb het elders gelezen..
0 0
Postduif033
Oud nieuws. Haal maar weg.
0 0
Raiko
Dit staat al op Ajaxshowtime, het lijkt mij toch niet te bedoeling om telkens na 3 weken het er weer op te zetten?
0 0
AFCAMM
Nederland is wellicht te klein voor Suarez, maar ik twijfel nog of Suarez zelf misschien niet te klein is voor de clubs die aan het eind genoemd worden. Die hebben al genoeg kwaliteit voorin.
Vooral Barcelona zal voorlopig nog wel even bij een droom blijven, denk ik dan ook.

Maar goed. Ik hoop uiteraard wel gewoon dat hij blijft. En als hij dat niet doet, dan heb ik iig van 'em genoten en wens ik hem het beste bij z'n volgende werkgever.
0 0