Omdat je het verdient

ploeg, 14-03-2010 om 22:43, 1386 views, Ajax1.nl | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .
Soms kun je dingen niet geloven, ook al zie je ze. Soms kun je dingen niet begrijpen, ook al hoor je ze.
Afgelopen vrijdag kon ik het beiden niet. Een schitterend interview van Joep Schreuder met Luis Suarez deed mijn Ajax hart sneller kloppen.
Joep beheerst zijn talen en deed het interview dan ook in het Spaans, Luis zijn moederstaal dus.
Luis spreekt redelijk Nederlands, maar in het Spaans is hij toch op zijn best, zo bleek uit zijn opvallende uitspraken.

Luis is een winnaar, soms ten koste van alles. Alles is in zijn ogen geoorloofd: swalbes, tackles, duwen, trekken en hands. Het maakt hem niet uit, het gaat om het winnen. Luis kan slecht tegen zijn verlies, niet omdat hij een slecht mens is, maar hij heeft in de straten van Montevideo geleerd, dat je niet mag verliezen om te overleven.
Luis deed nog meer opvallende uitspraken over “de patatgeneratie” van de 21e eeuw: “ze vinden het normaal om van PSV te verliezen”.
Luis kan het allemaal niet accepteren. “Ze rijden op hun 18e in een dikke auto en lopen met een blackberry rond. Ze vinden het geld belangrijker dan het winnen”, waren zijn wijze en volwassen woorden.
Ook vindt Luis, dat spelers zich verschuilen achter hun leeftijd als ze eens een keer slecht spelen. Hij had een oplossing voor Martin Jol: “geef ze net genoeg geld om naar de training te komen en neem hun blackberry en auto af, dat zal ze leren om te voetballen met hun hart”.

Als je dit soort uitspraken doet, ben je op je 23e al een hele volwassen vent en zit je bij mij in mijn hart.
Wie ook in het hart zit, maar dan van de Manchester United fans is David Beckham. Afgelopen woensdag kwam deze flamboyante Engelsman bij een 3-0 achterstand van zijn huidige club AC Milan in het veld op ‘Old Trafford’.
Spandoeken, mannen en vrouwen met sjaals fleurden de tribunes in Manchester op en onder een oorverdovend gejuich betrad hij de heilige grassprieten.
Hij gunde Sir Alex Ferguson geen blik waardig en genoot van zijn publiek; het publiek dat hij had gemist en zij hem.
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
willem91
1 van de betere collum's hier. Prachtig. Mentaliteit maakt je kampioen, je hebt geen kwaliteit nodig tegen bijvoorbeeld rkc. Daar moet je gewoon mee kunnen met de strijd en dan win je het makkelijk
0 0