Koning van de schwalbe

barrehhafca, 09-02-2010 om 11:00, 2645 views, Voetbal International | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.
Onze oproep voor een lezerscolumn is goed aangeslagen. Honderden mensen kropen inmiddels achter hun computer en stuurden soms verrassende bijdragen. Nieuwe inzendingen altijd welkom. Met enige regelmaat zullen we de column van een lezer op onze site publiceren. Wel maken we u graag nogmaals op het volgende attent: lees goed de voorwaarden alvorens in te zenden. Inzendingen die niet aan de voorwaarden voldoen, worden niet in behandeling genomen. Hieronder een bijdrage van Marcel Damen uit Arkel.

Als veel anderen heb ik een haat/liefde verhouding met hem. Als voetballiefhebber kan ik van hem genieten, hij wisselt geniale momenten af met momenten van totale afwezigheid. Als het niet loopt, dan gaat zijn hoofd omlaag, spuwen zijn ogen vuur en vloekt en tiert hij op iedereen. Zijn bewegingen variëren van pure intimidatie tot die van een gekleineerd kind. Vanavond vroeg naar bed! Zonder een blik naar je favoriete tv-programma en ook niet achter je playstation!

Soms zie je een duivelse blik in hem, toont hij zijn dracula-achtige lach en dan gooit hij de ene na de andere actie er uit. Het zijn geniale momenten, die alleen bedacht kunnen zijn door iemand die handelt nog voor zijn schaduw weet wat er gaat gebeuren. Op die momenten houd je van hem, wanneer hij je voetbalhart in extase brengt, door uit een onmogelijke hoek de bal hoog in het dak van het doel te rammen.

Hij kan een hele wedstrijd domineren, vier keer scoren en hoewel hij zijn geweldige kwaliteiten etaleert en het publiek aan zijn voeten ligt, laat hij gedurende de wedstrijd ook die momenten zien, waarom je hem soms kunt haten. Wanneer hij weer loopt te foeteren op de scheidsrechter, loopt te zuigen bij de tegenstander of het publiek.

Niemand kan beter zuigen dan Luis Alberto Suárez! Niemand die beter zijn hele omgeving weet te irriteren. De bewegingkjes richting publiek, vuurspugende scheldwoorden richting een verdediger die Luis iets harder heeft aangepakt dat meneer wenst. Maar vooral het vallen, smeken en duiken.

Je ziet het moment voor je. Luis is aan de bal, hij dribbelt, kapt, draait en ineens is daar de versnelling. Via een geniale kluts neemt hij de bal vervolgens mee langs de verdediger de zestien in en ineens voelt Luis het contact. Niemand ziet het, maar Luis voelt het en uitermate dramatisch val hij neer. Gekrenkt, gewond, aangeschoten, maar vooral vragend om de penalty die hij even later beheerst zal benutten. De vingers gaan vooruit en schieten in het rond, als ware hij Billy the Kid.

Luis Alberto Suárez, de koning van de schwalbe. Je haat zijn kunsten, of je aanbidt ze. Zoals elke sterspeler heeft Luis Suárez momenten van grootsheid en momenten van pure valsheid.

Maradona scoorde met de hand van God. Thierry Henry hield met zijn hand de bal binnen om vervolgens de assist te geven op de goal die Frankrijk naar het WK bracht. Eric Cantona vloog een supporter van de tegenpartij middels een karatetrap aan en Christiano Ronaldo liet onlangs zijn elleboog spreken.

Het zijn allemaal wereldsterren en de schwalbes van Luis Suárez geven aan dat hem een grote toekomst staat te wachten. Wen er maar alvast aan…

Marcel Damen
Arkel

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DarioCvitani
Tomasson is op dit moment de enige echte swalbe-koning pur sang ! Tegen ons 2x en afgelopen wedstrijd tegen die kaasies liet ie het ook niet na. Bah
0 0
hoornsejood
Ik denk dat dit nog een stukje is van 1,5 half jaar geleden..... haha
Of die Marcel heeft echt werkelijk geen verstand van Ajax en Suarez. Ik vond die 2 penals tegen Roda terrecht.... hij werd gewoon geraakt, klaar! Lichtjes dat wel, maar toch. Er zijn wel meerdere penals ontnomen de laatste 1,5 jaar!, terwijl Suaraz naar de grond werd verbannen. Ik zie hem eigenlijk helemaal geen schwalbes meer maken.... klasse.
Suarez heeft zijn straf hiervoor al gehad, en ondervindt hier nog wekelijks last van. (ondermeer door die Marcel dus)
0 0
Junisderdester
't is mooi, maar wordt een beetje ziek van het schwalbe-imago
0 0
10Sneijder10
Ja inderdaad, ik zie hem eigenlijk nooit meer bewust een schwalbe maken.
Ik heb dit seizoen de meest vreemde schwalbes gezien zoals die van die ado speler in de ArenA en die van die kikker uit 010 en dan blijven ze nog steeds roepen dat Suarez schwalbes maakt...
0 0
mr1060
Suarez heeft het aardig afgeleerd vind ik hoor! Waarom hoor je dan niemand er positief over zijn dat het al stuk minder is? Ik hoor ook niemand zeuren over Appelvlaai die gaat ook vaak opzichtig liggen hoor... Mhja Marcel is beetje zielig, ga lekker bij je mama huilen ofzo.
0 0
royafca
wat dachten we van vieze kakkerlak thomasson. die lijer probeerde alles tegen ajax.
0 0
RafaelvdVaart
Ach die vieze actie van opa-Mols die nog lukte ook vond ik veel erger. Nog rendement uit zoiets slechts gehaald ook.

Die van Tomasson gaat door voor de slechtste schwalbe van de eeuw, al had Gilardino ook een verschrikkelijk slechte toen hij nog voor Milan speelde.
0 0
JTD
Wat te denken van Vicento (ADO), tegen ons dit seizoen.
0 0
mr1060
Ja maar die worde beschermd....
0 0
Rogyros
Ik word hier zo moe van. Op hoeveel schwalbes konden we Luis dit seizoen betrappen? Misschien die tegen Roda. Dat is gelijk zijn eerste in hele lange tijd. Hij heeft het aardig afgeleerd, in het kalenderjaar 2009 heb ik hem niet een keer kunnen betrappen op een schwalbe. Daar hoor je nieamdn over.
0 0
BobAFCA
Weer over zijn Schwalbes het probleem is tegenwoordig zijn het gewoon allemaal overtredingen maar omdat de KNVB scheidsrechter niet neutraal/objectief aan een wedstrijd laat beginnen. Krijgt Suarez deze strafschop vaak niet. Vertel dat er ook is bij alle misselijkmakende programma's/ bladen, dat hij geen penalty kreeg tegen psv en Feyenoord. Kortom wat ons nu punten kost en anders heel ergens anders op de ranglijst hadden gestaan!
0 0
Rockslide
VI is gewoon een heel vies blad geworden. Alles maar aangrijpen om Ajax zwart te maken. Misselijk blad. Abonnement wordt nu stopgezet.
0 0
SalvaRey
Dat vind ik eerlijk gezegd wel meevallen. Als je als neutrale supporter het leest en/of bekijkt (ook tv prog), valt het allemaal reuze mee. Laten we wel eerlijk wezen, als Suarez in 010 of in Eindhoven had gespeeld, hadden we hem ook een schwalbekoning gevonden. Maar aangezien wij er baat bij hebben, zien ook wij dit als kritiek. Als het bij een andere club niet goed gaat, lees je dat ook in de VI of komt het ook ter sprake op rtl 7.
0 0
mr1060
Ja je hebt wel gelijk, we noemen nu bijv Appelvlaai en Thomasson ook zo. En ook nog Mols. Als neutrale supporter klopt het eigelijk wel. Ze hebben nu ook niet al te lovende woorden over Twente, en over Az eerst.
0 0
Ajaxfan007
Ach man dat had je al bij de komst van Pantelic moeten doen. Blij dat toch doet, van Ajacieden moeten zij geen CENT meer ontvangen.

Is toch te gek voor woorden dat wij hun helpen aan winst terwijl zij onze club in hun eigen gemaakte media kapot maken. Zonder de (financiële) steun van onze fans zou dat blad niet eens een bestaansrecht hebben.
0 0
Tristan84
God, gaan wij nu ook al mee in deze media gehypte bullshit.
Suarez valt dit seizoen net zo vaak en zo weinig als andere spelers.
De schwalbe laat iedere spelen zien. Als Suarez een been richting zijn kruis (Roda jl.) ziet gaan dan valt hij misschien ja. Moet hij dan het risico lopen en de overtreding werkelijk laten gebeuren.

Als wij hierin gaan mee lopen praten, dan is een val van Suarez alleen geen schwalbe als hij werkelijk ernstig geblesseerd is.
Staat hij op..? Dan zal het wel weer toneelspel zijn.
Dat is toch idioot!
0 0
Dreamer
Wat een ontzettend inspiratieloze, achterhaalde column.
0 0
Sazzz
De irritantste speler vind ik nu trouwens Tomasson. Hoe die tegen Ajax speelde, vrije trappen versieren, die belachelijke swalbe. Laatst ook weer die rare handsbal.... Probeert Suarez na te doen, maar die is op veel jongere leeftijd er veel bedrevener in!
0 0
SalvaRey
wie mokumnees aka the Schwalbeking?
0 0