Patatje Suarez

Ajax Showtime, 01-12-2009 om 10:21, 2266 views, | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Er ligt een bal naast het doel. Luis rukt de haren uit zijn hoofd. Vlak naast hem twijfelt collegaspits Marko of hij Luis mee zal helpen. Of anders meteen die Uruguayaanse kop van zijn romp zal rukken.

Vlak daarvoor liepen Luis en Marko met z'n tweeën op het doel van Vitesse af. Rechts Luis, links Marko. Luis dribbelde. En dribbelde. En dribbelde. Alle tijd van de wereld had hij. Om de keeper van de tegenpartij te monsteren. Om verlekkerd naar het doelnet te staren. Om zijn doelpuntengemiddelde nog maar eens uit te rekenen.

En toen zag hij die schim in zijn ooghoek. Een zwart truitje: een medespeler. Luis zuchtte diep. In plaats van een goal zou het een assist worden. Want zelf schieten als je met z'n tweeën op de doelman van de tegenpartij afloopt: dat doe je niet. Luis maakte zich op voor een tikje breed en keek naar links. Recht in het gezicht van Marko.

Dat nooit, dacht Luis. Iedereen behalve Marko. Niet die rare Serviër die Dario uit de basis houdt. Niet die enge vent die de hele dag duimpjes opsteekt naar alles en iedereen. Luis legde de bal niet af. Luis schoot zelf. Naast.

Patrick

Ik moest aan Patrick denken, honderd jaar (of nog langer) geleden de spits van mijn voetbalteam. Patrick was een beetje vreemd. Hij trok zijn voetbalbroekje op tot in zijn oksels, weigerde na afloop te douchen, stotterde als hij zich ergens voor schaamde en liep op voetbalschoenen zo oud dat zijn opa er nog op gespeeld kon hebben.

Patrick zou in ieder team het pispaaltje zijn geweest, ware het niet dat hij geweldig kon voetballen. Hij was snel, hij was technisch en hij was de enige elfjarige die ik ooit een bal vanaf de middencirkel in de winkelhaak heb zien dreunen.

Zijn carrière als toekomstige spits van Ajax, Real Madrid en het Nederlands elftal mislukte slechts door één handicap: Patrick speelde de bal niet over. En zeker niet als hij zich op minder dan dertig meter van het vijandelijke doel bevond.

Mooie voorzet

Trainer na trainer probeerde Patrick ervan te overtuigen dat hij ook blij moest zijn met een mooie voorzet of een splijtende steekpass. Ze scholden hem uit, ze aaiden hem over zijn bol, ze gingen voor hem op hun knieën. Ze vertelden hem dat je alleen wint als je met z'n allen speelt. Dat voetbal een teamsport is.

Patrick beloofde keer op keer stotterend dat hij de volgende keer over zou spelen. Maar in de eerstvolgende wedstrijd deed hij doodleuk weer alsof hij alleen op de wereld was. Medespelers? Niet gezien. Trainer? Niet gehoord.

De coach van de C1 probeerde hem in zijn portemonnee te raken. Met z'n tweeën op de keeper af? Afspelen die bal. Zoniet: patatje dokken. Voor het hele team. Indien gewenst met extra mayo of ketchup. Wij aten vrijwel na iedere wedstrijd patat. De vader van Patrick had het zakgeld van zijn zoon net zo goed meteen in de kantinekas kunnen storten.

Knarsetanden

Terug naar de Patrick van Ajax: Luis Suarez. Kijk hem staan met zijn handen in zijn haar. Zie Marko even verderop snuiven, knarsetanden en tot tien tellen. Kortsluiting onder zijn plakkerige haren. Wat denkt die Uruguyaan wel niet? Dat hij de enige vedette van de ploeg is? Dat hij beslist wie er goals mag maken?

Marko twijfelt. Zal hij Luis schoppen? Slaan? Hem zijn haar uit zijn harses trekken? Zijn kop van zijn romp scheiden? Vlak voordat hij overgaat tot de aanval, zie je Marko's gezichtsuitdrukking veranderen van furieus naar intens tevreden. In plaats van een karateklap of een doodschop geeft hij Luis een aai over zijn bol en steekt zijn duim naar hem op. Ik weet wat Marko denkt.

Straks lekker een patatje.

Thijs Zonneveld nusport.nl

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RobertoStrife
Haha, leuk stuk!
0 0
redjeAFCA
miss is het wel beter dat suarez het nu even wat minder doet

zo hebben wij meer kans dat die nog een jaartje zo niet tot einde van het seizoen blijft

de grote clubs zien dit ook ;)

en het is totaal geen ramp

hij kan niet iedere dag zijn dag hebben

gelukkig scoort niet alleen suarez maar beginnen de andere dat ook te doen :)

0 0
Vranzie
geweldig stuk! Dit lees ik graag. Mensen lekker lezen en genieten meer niet :D
0 0
afca4eva
\"Kortsluiting onder zijn plakkerige haren\"XDLeuk stukje maar vergeet niet dat luis óók de meeste assists heeft
0 0
erikje
Mensen. Denk echt niet dat Suarez en Pantelic elkaar onderling niet mogen. Suarez zit in een iets mindere fase en dat is ook helemaal geen ramp. In zo\'n situatie maak je soms ook verkeerde keuzes. Binnenkort zullen we de echte Suarez weer zien die de ballen er allemaal inschiet.
0 0
Jood0251
Grappig stuk. Achteraf kan je erom lachen na een dikke overwinning maar op dat moment werd ik gek
0 0
Vranzie
klopt inderdaad na die actie had hij voor mij, en voor al mn maten waarmee ik stond te kijken, echt even de lol uit de wedstrijd gehaald. Best gek door een paar ego acties. Was wel voor het eerst dit seizoen dat ik me zo aan hem zat te irriteren. (ben overigens een grote fan van hem)

0 0
TimmiT
Wel lachen dit stukje. Neemt niet weg dat Suarez die bal moet afgeven maar ik heb wel weer het idee dat er weer een flinke stemmingmakerij bezig is. Er moet zo nodig iets zijn tussen Suarez en Pantelic. En volgens mij gebeurt dat weer door mensen die Ajax GEEN warm hart toedragen!
0 0
ajaxmans
mooi geschreven!
0 0
Arendinho
Hahaha prachtig stuk! Ook ik stond versteld van Pantelic zijn reactie! Zeer goede reactie van hem, ikzelf denk wanneer dit mij gebeurde hem het wel had duidelijk gemaakt (met een paar scheldwoorden) dat hij naar mij had moeten schieten!0 0
Fresh
Elke andere spits zou misbaar maken, Rapapapapantelic deed dat niet. Ik had eigenlijk nog nooit van hem gehoord voordat ie kwam en ik had, zoals velen, in \'t begin mijn twijfels vanwege zijn leeftijd en motoriek maar ik begin hem echt te waarderen
0 0
103720
Mooi stuk, en ook nog de waarheid
0 0
theAFCAboy
Wat een bullshit
0 0
godlike
Lekker dom stuk.. tuurlijk ben ik het er mee eens dat hij de bal bij een 2-1 stand had moeten afgeven om de wedstrijd op slot te gooien maar als hij hem er in had geschoten had je bijna niemand gehoord. Het is gewoon een legend met wat trekjes maar dat haal je er niet uit. Mensen vergeten snel hoe goede acties en doelpunten hij heeft laten zien! Dit is de ster van dit Ajax en Pantelic is een goede bliksemafleider. Pantelic verdient heeel veel eer natuurlijk en hij doet het fantastisch! Hier kunnen we toch alleen maar blij mee zijn. Je zag aan de reactie van Luis dat hij er ook van baalde de bal niet afgegeven te hebben. Het blijft een spits en aangezien hij de laatste weken minder scoort, zie je dat hij graag weer een doelpunt wil maken.. en terecht.. als hij geduld heeft, krijgt hij zijn kansen wel. Maar Luis, boven al.. samen word je kampioen!
0 0
mulder7
maar hij wilde de bal wel afgeven naar bakircioclu dus....
0 0
betonkopper
hersenloze reacties weer hier; mooi stukje en ik zie er de humor ook wel van in. wat je niet moet vergeten is dat Ajax op dat moment 1-2 voorstond en gewoonweg onder druk stond, op zo`n moment is de wedstrijd op slot gooien belangrijker dan Suarez` ego. Hij moet simpelweg ook meer ballen afgeven, netzoals zondag toen hij die bal gewoon op anita moest leggen en hij zelf schoot waaruit Aissatti na een blok scoorde.
0 0
tijger19
die bal op anita had niet gehoeven want anita stond stil en moest dan uit stand schieten dus ik vond het een goede keuze van suarez om zelf te schieten!
0 0
Ajaxjajax
Wat een bullshit deze colum. Wat een kakkerlak die deze colum heeft geschreven. Hoe kun je nou kritiek hebben op onze beste speler. Dit doet ie fout maar dat vergeef je hem toch meteen. Sommige mensen moeten ook altijd wat te zeiken hebben. WE HEBBEN 5-1 GEWONNEN OUDZEIKWIJF.
0 0
AFCAMM
We hebben 5-1 gewonnen. Yup. Maar niet door Suarez. Maar sowieso, gaat het over de uitslag? Zeikt hij dat het slecht was? Nee, hij zegt gewoon wat iedereen duidelijk kan zien; er is frictie tussen Suarez en Pantelic. En het lijkt dat de heer Suarez daarom de bal niet graag afspeelt naar Pantelic.Misschien zou het eens goed zijn voor onze \"beste speler\" als mensen hem wat minder veren in z\'n hol steken.
0 0
KMS
T stuk zegt niet persee dat er frictie is tussen P&S, meer dat Suarez sommige speelmomenten diep in zich draagt. Hij is een mooi Haantje net zoals Pantelic dat is. En het relaxte is dat ze beiden capabel zijn om het duimpje op te steken.We hebben twee toppers in Huis!
0 0
NickAfca
Leuke column!!

Ook al speelt suarez nu vaker af toch leuk gedaan!
0 0
Flerenc
\'en liep op voetbalschoenen zo oud dat zijn opa er nog op gespeeld kon hebben.\'Die Patrick had vast de wondersloffen van Sjakie aan!
0 0
TOOL
Hoeveel assists heeft Suarez achter zijn naam staan?????Zegt genoeg lijkt me! Hij had er tegen Vitesse weer 2! Als er 1 bij Ajax is die een keer zo een bal mag verneuken dan is het Luis wel...
0 0
Sonnyfloyd
Vind het wel een leuke colomn hoor
0 0
Postduif033
Dit soort onzin kun je toch geen leuke \'colomn\' vinden?
0 0
NickAfca
Jij kijkt alleen maar naar doelpunten en nooit naar de fouten die suarez nog steeds maakt??Mij intresseert het ook niet zoveel suarez is gewoon top maar wat hij hier neerzet zit gewoon waarheid in ook al speelt hij nu wel meer af maar hij kon zo 3 assist meer op zn naam hebben.
0 0
DonaldR
ach als luiz had gescoord had niemand wat gezegd. normaal mist hij zo\'n kans niet. Maar ja nu is alle media weer scherp en moet iets te hebben om te zieken op ajax! ach dan maar zo\'s colomn
0 0
Postduif033
Nou nou, wat een ironie weer...lekker goedkoop en makkelijk \'scoren\' door het weer eens over Ajax te hebben. Vooral zo doorgaan,Thijsje...jij komt er vast wel.
0 0