De vinger van Pantelic

sv, 03-11-2009 om 10:17, 4698 views, |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bal springt van voet: glimlach, applaus, duimpje. Voorzet komt niet aan: glimlach, applaus, duimpje. Meters buitenspel: glimlach, applaus, duimpje. Fluitconcert van tribunes: glimlach, applaus, duimpje.

Ik kijk al een paar weken wedstrijd na wedstrijd met open mond naar de spits van Ajax. Marko Pantelic is een attractie op zich.

Hoe hij over het veld sloft, hoe hij zijn haren achter zijn oren veegt, hoe hij roerloos stilstaat in de middencirkel als de tegenstander aanvalt.

Maar het is vooral fascinerend om te zien hoe hij omgaat met teleurstelling. Die nepglimlach op zijn gezicht, dat schijnapplausje, dat halfslachtige duimpje in de lucht: toneelspel van een broodartiest.

Executeren

Je ziet aan zijn ogen dat hij er niets van meent. Daarin staat te lezen dat hij rechtsback Van der Wiel het liefst ter plekke zou executeren vanwege die ziekenhuisbal, dat hij Suarez een matennaaier vindt omdat die weer demonstratief staat te zwaaien bij een verkeerde pass, dat hij de mandekker die in zijn nek staat te hijgen een elleboog op zijn kanis wil planten. Maar hij houdt zich in. Glimlach, applaus, duimpje.

Heeft-ie jarenlang op geoefend, op de heilige drie-eenheid Glimlach Applaus Duimpje. Ooit stond hij bekend als vervelende vedette omdat hij als een brok chagrijn over het veld hobbelde. Dat kostte hem zijn basisplaats en daarmee goals, geld en succes.

Hij veranderde noodgedwongen vaker van club (elf verschillende in dertien jaar) dan van onderbroek. Dat moest anders. En dus stond hij thuis urenlang voor de spiegel. Om te trainen.

Haardhout

Liet hij een blok haardhout op zijn tenen vallen en dwong zichzelf te glimlachen in plaats van te vloeken. Applausje erbij, duimpje omhoog. Net zolang tot het erin geramd zat. Tot het net zo'n automatisme was als ademen, haren achter oren leggen of journalisten wijsmaken dat het ‘om het team draait en niet om Marko Pantelic'.

Zijn vrouw wordt er wel eens kriegel van. Als ze aan tafel de opscheplepel of de pepermolen doorgeeft krijgt ze een glimlach, een applausje en een duimpje. Maar die krijgt ze ook als ze per ongeluk de wc-pot schrobt met Marko's tandenborstel. Of als Marko op zijn creditcardafschrift ziet dat zijn salaris met een omweg in de PC Hooftstraat is beland.

Glimlach, applaus, duimpje: op een gegeven moment is het er niet meer uit te krijgen. Marko wordt tijdens een romantisch etentje in een restaurant uitgescholden voor pannenkoek omdat hij afgelopen weekend niet heeft gescoord: glimlach, applaus, duimpje.

Wielklem

Ober brengt gepeperde rekening: glimlach, applaus, duimpje. Wielklem om de chromen velg van zijn SUV: glimlach, applaus, duimpje. Trainer belt dat hij een uur eerder op de club moet zijn voor een extra looptraining: glimlach, applaus, duimpje. Hond kakt op nieuw tapijt: glimlach, applaus, duimpje.

Maar hoeveel glimlachjes, applausjes en duimpjes Pantelic ook rondstrooit: bij Ajax lukt het niet om vaste grond onder de voeten te krijgen. Een kans heeft hij nauwelijks gekregen. Het publiek fluit hem uit, Suarez ziet veel liever zijn maatje Cvitanich in de spits, coach Jol moet na iedere wedstrijd uitleggen waarom hij die oude Serviër nu eigenlijk heeft gekocht.

Smeken

Zelf wijst Pantelic op een blessure en gebrek aan ritme. Hij smeekt de supporters en media om een beetje geduld. Maar dat bestaat niet in Amsterdam.

Zijn contract loopt komende zomer af. Dan kan hij zijn koffers in zijn SUV gooien. Op naar de volgende club. Als hij voor de laatste keer langs de Arena rijdt, glimlacht hij vast nog een keer. Handjes op elkaar, en dan die vinger in de lucht. Het zal niet zijn duim zijn.

Thijs Zonneveld

NU Sport

http://www.nusport.nl/thijs-zonneveld/2114883/vinger-van-pantelic.html

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Navay0
Hij is gewoon een sukkel!!!!!!! PanneLap kan er niks van....irriteer me aan die vent!!!!!!!!!

Mensen die hem goed vinden zijn Feyenoorders.........
0 0
MaestroMarkus
A. volgens mij ben je zelf een kakkerlak als je dat cluppie uit 010 met een hoofdletter schrijftB. hij is inderdaad nog zeker niet goed, maar als Jol zegt dat we geduld moeten hebben zul je dat moeten hebben (ook al heeft hij nu de schijn tegen).C. blijven k*n**ren op die jongen en UITFLUITEN (?) heeft GEEN zin. geef hem het laatste stukje vertrouwen, iets waar bijvoorbeeld ook een Sulejmani beter door gaat voetballen (om er een ander voorbeeld bij te halen
0 0
ajaxbril
\'Handjes op elkaar, en dan die vinger in de lucht. Het zal niet zijn duim zijn\'.

Inderdaad want een duim is geen vinger.
0 0
Janilee
You have no life... Deze Thijs moet een leven gaan zoeken en terug de ballenbak in.
0 0
RafaelvdVaart
Lees het grotere geschreven stuk over de wedstrijd Ajax-Feyenoord in de VI over Pantelic. Daar staat in hoe het zit. Die jongen begint steeds beter te voetballen. Nu nog een paar goals om de critici de mond te snoeren.
0 0
Maarten75
Belachelijk artikel. Behoorlijk suggestief ook. Zelfde taal die werd uitgeslagen over Zlatan... Ook geen verkeerde speler. Bovendien, Pantelic tegen Feyenoord: 3 assists, en twee keer de paal. Kijk, als we dat slecht gaan noemen in Amsterdam, dan is echt het einde zoek, en komt het nooit meer goed...
0 0
Webster
weet je wat ik nog het mooiste vond, hij zat gewoon in het team van de week bij voetbal international ... geweldig xD
0 0
410Roy
Het zijn de smerige gloryhunters op de lange zijde die meteen fluiten. Pantelic, wij staan achter je, zoals wij achter alle Ajacieden staan.
0 0
MaestroMarkus
Met jou eens! Ajacied is nu eenmaal een Ajacied. If you like it or not. Weet je nog HOE sneu die kakkerlakken waren tegenover de inderdaad slechte transfer van Charisteas? Dat was pas een waardeloze actie waar ze later zichzelf mee in de vinger sneden.De jongen had totaal geen vertrouwen en werd afgewaardeerd
0 0
keesieplay
wat een zielig stuk !!! haah ze weten helemaal niet wat voor speler het is,, speel 6 wedstrijden en gelijk een oordeel! en nee ik weet het ook niet ? maar hier word wel aan gegeven, dat we geen vertouwen hebbben in onze grote man jol
0 0
keesieplay
eentje die een echte ajacied is pantelic your the man!

jij maak dat vette salaris waar pik
0 0
ChapAFCA
Ben het helemaal met GregNeck eens..de mensen die deze man uitfluiten moeten zich schamen. Vergeleken met vorig jaar is Ajax veel meer een team geworden en Pantelic doet zijn uiterste best daaraan bij te dragen..altijd positief en werkt hard! Hij is net nieuw en een ieder weet dat het niet makkelijk is gelijk bij Ajax te presteren. Ik vind dat Suarez wat kan leren van de wedstrijd tegen Feyenoord. Uiteraard moet hij als captain kritisch zijn, maar zoals hij zich opstelde richting Pantelic kreeg deze ook nog eens het publiek tegen zich. Iedereen had vooraf getekend voor 5-1 winst en 3 assists van Pantelic. We zijn goed op weg met het bouwen van een mooie ploeg die constant presteert en dan moeten we zeker als fans zijnde geen extra heisa creeren omdat Marko Pantelic nog een beetje moet wennen. Kom op mensen, laten we voor het kampioenschap gaan en onvoorwaardelijk steunen! Zelf hoop ik dat we de komende jaren alleen nog uit de eigen jeugd gaan putten met hooguit een enkele aankoop. AJAX
0 0
GregNeck
Leuk man...Ga liever gewoon je spelers aanmoedigen. Van dat uitfluiten word ik echt helemaal gek. Zeker afgelopen zondag, waar hij met 3 goals betrokken is en ook een aantal kansen creëerde. Vind \'m een ontzettende balhaar, maar hij doet z\'n best en hij speelde ook nog is best redelijk afgelopen zondag. De rest komt hopelijk nog, al denk ik van niet. Maar hem de grond instampen schiet je niks mee op. Jij wordt er alleen maar onnodig gefrustreerd van en hij wordt er alleen maar minder goed van.Kijk naar een speler als Sulejmani. Die komt nu eindelijk een beetje op niveau, omdat hij op onvoorwaardelijke steun van het publiek kan rekenen. Zo zou het met meerdere spelers kunnen en moeten gaan.
0 0
NickAfca
Ben het hier helemaal mee eens!!

Het is ook belachelijk als je van een meter mist of je de bal van je voet laat glippen enz.

Maar denk er wel bij na dat hij bij HERTHA gewoon goede prestaties leverde en die erna maanden niet meer gespeeld heeft dus die ritme moet er nog in komen en door hem uit te fluiten heb je niks aan en zeker zondag niet want toen had die een paar missers maar die maakt die gewoon goed met die assite die hij gaf!! Het is pas zijn 5de wedstrijd kom op zeg DENK NA!!

Geef hem tijd help de spelers van Ajax liever ipv uittefluiten!! Heb ook liever een ander er staan maar nu moet je het met hem doen en hij moet die steun wel hebben!

0 0
DennisBergkamp
Ik heb wel moeten lachen om deze column, maar ik heb liever dat Marko zo doet dan zijn medespelers uitscheld.
0 0
Willems10
Iedereen zijn mening, maar de meeste mensen die fluiten die leven niet echt voor hun club, ik noem ze maar successupporters. Ze zitten namelijk de hele wedstrijd en als het goed gaat dan staan ze een keer op(als \'t meezit) en als het slecht gaat dan laten ze zich wel horen door jammerlijk te gaan fluiten. Natuurlijk mag je hem slecht vinden, maar het heeft geen zin om te gaan fluiten, je team zal er in ieder geval niet op vooruitgaan.
0 0
ajaxchampion
Mooie column
0 0
AFCA08
welke?? dat schijt stukkie hierboven???
0 0
Poert
Ik heb heel hard om deze column moeten lachen. Echt verschrikkelijk grappig.

Hoewel hij het wel veel doet, stoor ik me er niet echt aan. Hij begint steeds beter te voetballen, en is wel een aanspeelpunt, die je goed kan gebruiken in een wedstrijd als je de tegenstander flink onder druk zet.

Maar wel een grappige column.
0 0
hans
Thijs Zonneveld ik heb eigenlijk helemaal geen zin om woorden aan jou vuil te maken... Ik hoop dat je zelf je fout inmiddels een beetje in ziet, of dat ooit gaat doen
0 0
AquaNomaX
Prachtig die Pantelic,

zelfs als z\'n vrouw thuis een bord bami met saté voor hem neerzet wat niet te vreten is, dan is het nog een glimlach, een applaus en een duimpje. :)
0 0
ajaxmans
goeie column, maar hij had zondag wel 3 assists!!
0 0
JWT
waaruit 2 goals voortkomen! meen ik.
0 0
ajaxro
wat een onzin, 3 assisten 3 doelpunten! De zeeuw 2x en vd Wiel! of ben jij ok zo\'n iemand die meteen begint te fluiten
0 0
Ontevreden
1ste op de zeeuw: wel zn beste assist, maar de zeeuw moest m er ook maar halfstruikelijk in werken, was geen assist op maat

2de op vd wiel: dat was een assist van leerdam of wie die bal dan ook voor de voeten van vd wiel schoof, pantelic gaf alleen maar een tikje tegen de bal omdat hij niet wist wat hij met de bal moest, raakte een feyenoorder, en wonder boven wonder word hij nu geroemd om zijn assist op vd wiel..

3de op de zeeuw: tsjaa hij legde de bal wel goed terug, maar de goal komt tog echt door de klasse van vd zeeuw die goed keek waar de keeper stond (verdedigers stonden ook nog eens niet op te letten omdat iedereen er van uitging dat hij zou afspelen)ik wil pantelic niet afschrijven, maar om hem nou de hemel om te prijzen vanwege wel 3 goede assists vind ik beetje kortzichtig.. als ajacied zal ik ook wel graag willen zien dat hij zijn ritme vind.. maar of die dat doet, zo realistisch als ik ben heb ik daar zo mijn twijfels over.. net zoals
0 0
DonnieFootball
:s analyst bij de nos iets voor jou? wat een pepernoot ben jij zeg
0 0
Ontevreden
blijkbaar vind je dat ik ongelijk heb.. dat zegt verder niks over mij maar over jou :) het is tog gwn zo dat Pantelic nog geen echte bijdrage heeft geleverd aan ajax?? hij is niet iemand die het verschil voor ons maakt zoals een echte spits als Huntelaar.. als teamspeler moet je hem ook niet opstellen want daar is zijn handelingssnelheid veel te traag voor, hij kan alleen de bal de aannemen..

en zo arrogant als dat hij is heeft hij nog gezegt ook dat hij geen aanpassingstijd nodig had! \'meneer pantelic komt ajax wel even laten zien wie Pantelic is\' dat is wat hij in zijn eerste interview liet weten.. maar tot nu toe heeft hij nog niet veel laten zien. daar komt bij: afgezien van zijn salaris nu.. hoelang gaan we op de kwaliteiten van die man wachten want volgend jaar is hij tog weer weg

ik zie liever dat de jeugd een kans krijgt..
0 0
DonnieFootball
haha wtf is dat nou weer ik vind dat jij ongelijk heb omdat je zn assists beetje kinderachtig uitleggen en dan ligt t allemaal aan mij:s weer een pepernootje voor jou pik... maar wees blij met die arrogantie sinds wanneer ben je daar vies dan, ken ene zlatan??? een van de gekste zoniet de gekste spits van europa, weet je nog wat er over hem gezegt is??? doet me denken aan jou analyse over meneer pantelic.. gister toch weer niet onverdienstelijk.. En die arrogantie en alle woordjes van m.. Moeten we nou echt daar aan gaan irriteren?????? misschien goed teken, dat t commentaar een keer niet over t voetbal gaat, dat gezeik van de meeste hier, weet niet hoe t met juliie zit, maar k heb eindelijk weer is het winnaars gevoel dit jaar, en ben ik iedereen dankbaar voor... JOL, URBYYYYYYYY, en ook PANTELIC EN ANITA die ook een hoop te verdutren krijgt van die zogenaamde betwetertjes als jij!
0 0
Ajaxtogh
hij schrijft gewoon wat het is het waren matige assists met veel geluk. het is een matige speler die niet ajaxwaardig is. maar toch steun ik hem want als hij er dit seizoen 20 maakt ben ik tevreden.
0 0
tijger19
We moeten hem gewoon wat tijd geven.. die man komt er wel weer. hy heeft nog weinig gespeeld dus laat hem gwoon ff wennen want er zit egt wel verbe in de afgelopen weken!
0 0
Blup
Wannabe Dijkshoorn-column. Jammer.
0 0
hans
inderdaad, alleen maar zeuren
0 0
SanderAFCA
Stom gelul dit column, Pantelic komt er wel er zal aan het eind van de seizoen gewoon trots vertrekken. Iedereen zit hem al weer af te zeiken maar hij komt er wel !! Die zelfde personen die Zondag Pantelic uitfloten, branden eerder ook Emanuelson totaal uit ! Hij kon niks goed doen volgens velen, maar kijk wat hij nu doet !! Dit zelfde zal met Pantelic gaan gebeuren, zodra hij vertrouwen krijgt van het publiek en zijn teamgenoten en coach. Wanneer hij weer helemaal fit is en het wedstrijd ritme weer te pakken heeft zal hij er nog velen gaan verassen !! Het enige vingertje dat Pantelic zal opsteken als hij weg rijd bij de Arena zodra hij vertrekt is het wijsvingertje voor zijn mond waar mee hij iedereen stil maakt !!
0 0
boefje
Hoeveel wedstrijden heeft die gespeelt? en hoe lang had bijvoorbeeld een ibrahimovic nodig om zich aan te passen? Ik vind het een beetje onzin geef hem de tijd! Na de winterstop kan je beter je mening geven als je hem meer heb zien voetballen en als die aan het team is gewend;)
0 0
makaville
Lekker negatief allemaal. Die jongen heeft effe tijd nodig te aarden bij Ajax. Vind t een goeie jongen voor de club, al is t alleen al voor de sfeer en ondersteuning van jongere spelers.
0 0
Haafje10
fantastische colum, helemaal gelijk!:)
0 0
scgenemuiden
donder toch op man,,

kut column
0 0
123Jood
Ach lul maar raak.

Ik vind dat er veel dreiging van hem uitgaat. Hij komt nog wel los..
0 0
micky
Heb wel eens betere columns gelezen van hem
0 0
waynelove
ik vind deze geniaal hahadeze man heeft tenminste gevoel voor humor, stelletje zeuren.
0 0
Balgobind
Thijs ZonneveldJe bent een kk mongool

Oprotten hier met die kut collum van je

0 0
Joden1987
Amen! haha..
0 0
n3dLajax
Hahahahaha, heb me hier echt scheef zitten te lachen met deze column :D Entertainment 1e klas:)Maar idd, beetje irritant op het veld met z\'n heilige combo van 3. Maar toch valt hij bij de spelers goed in de smaak, als we Oerbie en Wiel mogen geloven.
0 0
HJVAJAX
Wat een zwakke, minachtende column. Uiteraard zie ik ook dat hij nog niet goed speelt en uiterst ongelukkig is in zijn aannames en afwerkingen, maar ik zie ook een wil om dit te verbeteren. Jol wil hem bij Ajax houden omdat hij weet dat het allemaal beter kan. Niet om zijn eigen hachie te redden en Pantelic als miskoop te bestempelen. Cvitanich erin...? Dacht het niet. Die kerel past helemaal niet in het systeem en is gewoon niet goed genoeg. De statistieken bewijzen dat hij doelgericht is, maar hij is totaal uit vorm. Duimpje omhoog zie ik liever dan het schudden van het hoofd van Suarez tijdens de Klassieker. Openlijk je onvrede laten blijken over ploeggenoten en dan ook nog eens als aanvoerder vind ik nog slechter. Ik geloof in Pantelic en denk dat wij nog veel plezier van hem gaan beleven. Het is niet voor niets dat veel spelers hem steunen.
0 0
ST
Helemaal mee eens. Gelukkig zijn er nog mensen die zich niet laten afleiden door nutteloze randzaken als het opsteken van een duimpje. Toen ik zag dat een aardig deel van ons publiek hem uitfloot omdat hij wat ongelukkig in de wedstrijd zat, dacht ik wat hebben we toch een kut publiek. Die jongen heeft pas een paar wedstrijden in de basis gespeeld! Dan ben je gewoon een onbegrijpelijk dom volk.
0 0
HJVAJAX
Dat vond ik dus ook echt ongelovelijk! Thanks anyway.
0 0
letsgojoduh
Ik denk dus dat het de zoveelste spits bij ajax is die gaat floppen wat een drama deze man!
0 0
Theboss
liever dit, als na een doelpunt met 2 vingers naar de hemel wijzen en je gezicht wassen(of zoiets)
0 0