Weinig lol met de aankopen van Jol

V12, 05-10-2009 om 11:14, 2386 views, |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Een tijdje terug heb ik een artikel geplaatst waarin ik schreef dat het rapport van Coronel niet wordt gevolgd. Daar werd flink op gereageerd. Velen vonden dat je de aankopen nog niet kon beoordelen. Het ging mij meer om de manier waarop de aankopen binnen kwamen maar ondertussen kunnen we ook wel een oordeel over de kwaliteit van de aankopen geven.

Pantelic heb ik nu drie wedstrijden zien voetballen en nog een aantal korte invalbeurten. Als ik scout zou zijn en bij Ajax op de tribune had gezeten voor Pantelic kwam ik niet terug met een positief rapport. Ik zou er zeker niet opschrijven “Contracteren! Goeie spits!”. Ik zou nog eens niet schrijven “in de gaten blijven houden”.  Pantelic heeft nog helemaal niets laten zien. Cvitanich speelt ook nog niet de pannen van het dak maar toch heel duidelijk beter dan Pantelic. Gelukkig dat Cvitanich nog bij ons is want Jol had hem al verkocht. Iemand op kantoor heeft beter opgelet en stuurde de papieren te laat in.

Atouba speelt zijn wedstrijden in Jong Ajax. Behalve als het belangrijk wordt zoals in de beker, dan mag hij niet meedoen. Atouba is dus vooral bezig een jong talent te dwarsbomen.

Kerlon is compleet gratis maar mocht blijkbaar in heel Italië niet meedoen. Bij Ajax mag hij vooralsnog ook niet meedoen. Hem beoordelen kan dus niet. Eduardo zie ik meer als een jong talent zoals er nu ook een Zuid Koreaan meedoet. Directe versterkingen zijn beiden in ieder geval niet.  We hadden dus best nog wel wat tijd uit kunnen trekken voor uitgebreide scoutingrapporten. Wellicht dat dit bij Eduardo ook het geval is, maar bij Kerlon lijken mij recente rapporten toch zeer onwaarschijnlijk.

Het terughalen van Kennedy heeft me vooralsnog weinig kunnen bekoren en het meespelen bij Jong Ajax van selectiespelers die niet meer in aanmerking komen van Ajax 1 zet op de lange termijn ook weinig zoden aan de dijk. Spelers als Kennedy, Ogararu en Sno hadden direct in de verkoop gemoeten en niet meer uitgebreid getest. Er moet eens vertrouwen komen in de vakkennis die Ajax rijk is in de scouting en de overige technische staf. Nu hebben we 2 keer niks aangekocht en 2 keer niks op de bank, terwijl al deze spelers ook nog de doorstroming van talent blokkeren.

Ik blijf erbij dat Jol en Ajax dezelfde fouten maken als in de tijd van Van Geel. Pantelic is Luque en Atouba is Kuffour. Daarbij aangetekend dat Luque een stuk beter was dan Pantelic en Kennedy.

Volgens Jol hadden we voor 500.000 extra Elia gehad. Nou denk ik dat die € 500.000,- aan Elia een stuk beter besteed zou zijn dan aan genoemde aankopen. Bovendien hadden we Kennedy, Ogararu en bijvoorbeeld Lindgren vast kunnen verhuren voor € 500.000,-.

Jol doet wel steeds alsof het allemaal niet zo ingewikkeld is. Maar ik ben bang dat aankopen met beleid voor Jol toch te hoog gegrepen is.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HartvoorAjax
Ajax kampioem 09/10! * * *
0 0
theAFCAboy
Suarez verdient inmiddels ongeveer het meeste.Hoog genoteerd staan Stekelenburg, Luque (gedeeltelijk) en spelers als De Zeeuw, Urby wss ook.
0 0
DrSnuggles
Ik heb meer vertrouwen in Jol zijn kwaliteiten dan alle spelers bij elkaar, deze trainer mogen we echt niet laten gaan.Al worden we dit jaar geen kampioen, ik ben al tevreden als er aan het eind v/h seizoen een team staat dat wil winnen.
0 0
Ajaxfan007
Tja, Pantelic heb je nu 3 wedstrijden zien voetballen. Nou dat hoort je dan ook eigenlijk genoeg te zeggen. HET ZIJN 3 wedstrijden.Heb geduld met onze liefde. Over 3 jaar mag je over aankopen praten van het huidige bestuur. Nu moet er kwalitatieve impuls komen met zo min mogelijk middelen en dan maak je risico\'s. Een vooruitgang is het dat de meeste aankopen logischer waren dan die van onze held VBasten (Sno, Wielaert, Sulejmani voor 16,5). Onze wederopbouw gebeurt niet in 1, 2, 3.
0 0
PowNed
wat een zeik column
0 0
vinajax
hoezo geen lol. ik lag me iedere keer weer rot om hoe geweldig Pantelic zichzelf wel niet vind en om autoba die probeerd het wereldrecord hakjes te verbeteren.wat ik overigens minder lollig vind zijn de salarissen die die 2 gasten per week krijgen.

0 0
meiberge
Bovenstaand geschreven stuk kan over elke club geschreven worden. Gooi alle miskopen bij elkaar en ga daar lekker kritiek op geven.Aankopen als De Zeeuw worden gemakshalve maar niet genoemd.Een spits als Pantelic al afschrijven op basis van 3 wedstrijden getuigt ook niet van erg veel inzicht. Als je alleen al naar de statistieken kijkt zou Jol dom zijn geweest om hem niet te halen. Wie niet waagt wie niet wint.Wat Kerlon betreft hoef je ook niet zo interessant te doen want Jol heeft letterlijk gezegd dat Kerlon voor hem een gok was. Eduardo heb ik overigens wel veel vertrouwen in, gezien het samenwerkingsverband met Cruzeiro.Tot slot de opmerking over de € 500.000 extra voor Elia. Jol heeft dit niet gedaan vanwege sulejmani, dan had je waarschijnlijk geschreven over een Martin Jol die 16miljoen weg gooit.Vind hetgeen hier bekritiseerd wordt erg matig en slecht beargumenteerd.
0 0
theAFCAboy
Kerlon, Eduardo, Demy en die koreaan staan er tegen over ;)Pantelic is trouwens wel een echte teamspeler.
0 0
vinajax
maar pantelic bakt er niks van.
0 0
Zwanenburg
Ik ben het eens met je dat Pantelic en Atouba nog niet goed spelen en nog geen potten kunnen breken. Eduardo, Kerlon en die Zuid-koreaan daarentegen hebben nog amper wedstrijden gespeeld. Dus ik vind het onzin om hun dan meteen af te rekenen op vroegere resultaten
0 0
huphuhupajax
Klopt, Jol vindt gratis en goedkope spelers halen veel belangrijker. Dom beleid!
0 0
Quintenajax
Vind dit eerlijk gezegd een artikel wat nergens op slaat.

Zeker een slechte dag na de 2-2??

Je hebt het over de aankopen van jol,zijn die van Van basten dan wel goed?_Pantelic-kan je nu niet over oordelen,deze jongen werd ook begeerd door As Roma,als die goed draait loopt iedereen wat anders te zeggen geef die jongen de tijd.-atouba:atouba speelde gewoon als urby helemaal niet linksback wou spelen of niet goed daar speelde.-iedereen wou elia wel hebben ,maar dan gooi je daarnaast ook nog 16 mil weg omdat dan Suljemani niet kan groeien.Eerst nadenken voordat je iets schrijft!
0 0
343
AJAX heeft geen geld meer of beter gezegd: AJAX heeft te veel spelers onder contract om aankopen te doen.
0 0
highlow
Er staan een paar onjuiste aannames in je betoog. Dapper om te schrijven, maar bereid je beter voor. Nu komt het erg dom over: Kerlon en Eduardo zijn net 2 weken bij Ajax. Nieuwe spelers moet je inpassen in een systeem/selectie. En ze moeten wedstrijdfit zijn. Vorige week deden ze voor het eerst met de B-selectie van Jong Ajax mee, misschien vanavond met de A-selectie van de beloftes. Nutteloze alinea dus. Atouba speelt niet in \'belangrijke\' wedstrijden. Hij speelt wanneer andere spelers rust krijgen. De kern van je betoog is juist: hij houdt bij Jong Ajax de ontwikkeling van talent tegen. Kennedy \'teruggehaald\'? Was hij verhuurd dan? Kennedy is altijd een selectiespeler geweest. Speelde veel bij de beloftes of zat op de tribune, maar \'teruggehaald\' is iets anders. Feitenkennis is essentieel als je een column schrijft. Over Pantelic ben ik het met je eens. Verder, een prikkelende column, maar gaat mank aan slechte feitenkennis. Blijf schrijven, leuke discussie!
0 0
V12
Misschien heb je mijn vorige column gemist. Kerlon en Eduardo kan ik nog niet beoordelen. Omdat ze nog niet hebben gespeeld.En ik weet dat ze nog maar kort speelgerechtigd zijn en dat ze wedstrijdritme missen, maar daarmee zijn het geen directe versterkingen en dus had Ajax ze niet moeten halen volgens het rapport van Coronel. Vandaar die alinea dus. Over Atouba en Pantelic zijn we het eens lees ik. En met Kennedy teruggehaald bedoel ik dat hij bij Ajax op de lijst van te verkopen spelers stond. Heel Ajax had hem al afgeschreven (inclusief Blind en Van \'t Schip). Het publiek ook trouwens. Toch gaat Jol hem uitgebreid testen en geeft hij hem kans op kans. Ik vindt dat je tijd en geld beter kunt besteden. Als de technische staf en scouting een speler hebben afgeschreven dan moet je dat aannemen als nieuwe coach en verder gaan. Ik begrijp dat ik het wellicht beter had moeten omschrijven maar het heeft weinig te maken met slechte feitenkennis.
0 0
highlow
Het Rapport Coronel gaat over de aankoop van spelers voor het eerste. Kerlon en Eduardo zijn voor de toekomst gehaald om verder opgeleid te worden door Ajax en ze op enig moment in het eerste elftal te laten debuteren. Ook hiervoor geldt: feitenkennis is essentieel als je je aan dit soort uitspraken waagt voor een discussiestuk!Ook wat betreft Kennedy, sla je de plank mis. Hij mag nog steeds weg en wordt verkocht zodra zich een koper meldt. Tot die tijd wordt hij ingezet waar er behoefte is aan hem. Het is overigens niet meer dan logisch dat Jol al zijn selectiespelers een kans heeft gegeven. Wie ben jij om hem daar op aan te vallen?Feitenkennis is meer dan een mening verkondigen en reageren op kritiek waar je het niet mee eens bent!
0 0
V12
Het spijt me voor je maar het rapport Coronel gaat niet alleen over de aankoop van spelers voor het eerste. Dat is een aanname van jouw zijde en geen feit. Wat betreft Kennedy deze mag inderdaad nog steeds verkocht. Maar hij is niet keihard in de verkoop gedaan deze zomer. Ze hadden hem moeten zeggen dat er geen plaats is maar ipv daarvan geven ze hem nieuwe hoop waardoor hij aan geen enkele verkoop/verhuur meewerkt en de belangstelling wellicht ook wordt verflauwd. En wij ben ik om Jol aan te vallen? Volgens mij hebben jullie een site waarop menig speler, coach en bestuurder wordt aangevallen en heel wat minder genuanceerd bij tijd en wijle. En feitenkennis is gewoon het kennen van feiten, dat snap ik heus wel.
0 0
highlow
Ach gut, je kunt de discussie niet aan. Tja, dan moet je geen opiniërend stuk willen schrijven! Ken je feiten, ook als het om highlow.nl gaat...
0 0
Gruijt
Khalid Boulahrouz: \'Ik zou graag ooit voor Ajax spelen\'In de carrière van Khalid Boulahrouz (foto, rechts) speelt Martin Jol een belangrijke rol. De huidige trainer van Ajax haalde Boulahrouz, tegenwoordig spelend voor VfB Stuttgart, in 2000 naar RKC Waalwijk. Daar groeide de verdediger, die overkwam van de reserves van AZ, uit tot vaste waarde met transfers naar HSV, Chelsea, Sevilla en VfB Stuttgart als gevolg.In de nieuwste editie van het tijdschrift Helden praat Boulahrouz onder meer over zijn relatie met Jol. ‘Ik sprak Jol onlangs nadat hij had getekend bij Ajax. Wij zijn nog steeds heel goed met elkaar. Altijd als hij ergens is, wordt de link gelegd tussen Jol en mij. Los van ons goede contact, zou ik graag ooit voor Ajax spelen, prachtige club, prachtig shirt.’Hoewel Boulahrouz dit seizoen, mede door blessures, pas een duel in actie kwam voor zijn broodheer in de Bundesliga, werd de 27-voudig international wel doo
0 0
hoornsejood
moet jij niet bij bijzaken en geruchten zijn?
0 0
deninho
aankopen zijn middelmatig, en alleen op naam gebasseerdwel is het dat jol niet te middelen had om duurdere\'\'transfers te doen
0 0
hoornsejood
V12 had ook liever ferari als sponsor
0 0
hoornsejood
V12, heeft dat niet meer dan auto\'s te maken dan met voetbal????
0 0
hoornsejood
lieve mensen hier..... Ajax speelt al veel beter dan vorig jaar, iemand het idee gehad dat Jol misschien aankopen heeft gedaan om de huidige selectie wakker te houden???? En je kan de nieuwe aankopen niet afzeiken als het huidige elftal (een erfenis van vorig jaar) nog niet lekker een team is. Demi kan niet alles oplossen. Ajax was al 5 jaar geen team meer, houd een keer op met zeiken, geef Jol de tijd, heeft hij recht op en ook NODIG!!!!! Het is misschien een godfather..... maar geen GOD!!!! Maar wel een coole pik die in het plaatje van AJAX past!!!
0 0
RobinhoV410
Ik ben het eens met deze column. Heeft niks met zeiken te maken, maar het is gewoon realiteit. De aankopen waren op De Zeeuw na niet bijzonder en de argumenten van Jol zijn nu al excuses. Ben het hier erg mee eens!
0 0
Pantheon
Misschien moet ik het VOOR JOU IN HOOFDLETTERS SCHRIJVEN, maar ik noem nergens dat je alleen mag klagen als ze met 6-0 winnen... ik zeg dat men is moet stoppen met dat gezeik.

En als je kritiek niet kan verdragen, stuur dan geen column in.... Maargoed... mijn mening is duidelijk... ik laat het hier verder bij... geen zin in wel-niet discussies....
0 0
V12
Kan best wel kritiek verdragen hoor. Ben ook niet boos of verdrietig. Ik vindt het zelfs leuk dat reageert. Hoe meer reacties hoe beter de discussie.
0 0
Pantheon
Typische column om weer is flink af te geven.

Kerlon en Eduardo ZIJN NIET GEHAALD als directe versterkingen... ga je ook zo zeuren bij elke jeugdspeler welke ze aantrekken?Geef nieuwe spelers sowieso is een kans... men lijkt het interessant te vinden om spelers na drie wedstrijden (eigenlijk het liefst na 1) al af te branden/zeiken.Wat zou het een verademing zijn als er is een column kwam waarin werd aangegeven dat we gewoon wat geduld moeten hebben, dat het wel goed gaat komen. Columns als bovenstaande worden geschreven als het een wedstrijd minder gaat.. .als ze met 6-0 winnen hoor je niemand erover OF er is wel weer iemand te vinden die het OOK DAN nog nodig vindt bepaalde spelers af te branden.STEUN JE CLUB GVD is een keer....!!!!
0 0
V12
Misschien dat ik mijn column voor jou in HOOFDLETTERS moet schrijven maar dit staat er over Kerlon en Eduardo \"Directe versterkingen zijn beiden in ieder geval niet\". En daar gaat het nu juist om. Het rapport Coronel geeft aan dat Buitenlandse spelers directe versterkingen moeten zijn. Bovendien mag je in jou optiek alleen maar klagen als we met 6-0 winnen maar ook dan mag het toch weer niet.
0 0
CrazyJew
wat is je intentie van deze column? Valt me op dat gasten als jij elke keer weer beginnen met opruien wanneer het even tegen zit. Dit begon al in de tijd van ten cate waarvan ik nog steeds zeker weet dat wanneer hij de tijd had gekregen die 3e ster er al was geweest. gasten als jij hebben geen idee hoeveel schade je de club toe breng met het schrijven van dit soort columns. het zorgt voor een naar onderbuik gevoel wat er vaak weer toe lijdt dat trainers voortijdig kunnen vertrekken. Jol werkt met een ervenis van iemand anders en daarnaast zitten we midden in een financiele crisis. dat blijk jij maar even te vergeten. Als je echt een ajacied bent dan steun je deze trainer. En natuurlijk je mag je mening geven maar doe dit dan verantwoord en geef in ieder geval goede feedback. bijvoorbeeld dat er in ieder geval een goede verdediging aan het groeien is. gasten als jij brengen Ajax meer schade toe dan alle trainers die tot nu toe zijn mislukt. Puinhoop van de laatste 10 jaar ruim je niet f
0 0
V12
Je kunt ook mijn andere column, Ajax nog niet op stoom, lezen daarin benoem ik ook de goede dingen. Mijn intentie van deze column is het beleid van Ajax bekritiseren. Ajax doet niet wat het zou doen volgens het rapport Coronel. Ze vervallen in oude fouten. Ik zie dat graag veranderen. De erfenis van Jol die jij noemt heeft niets te maken met Pantelic, Atouba en Kennedy. Ook het niet aankopen van Elia is een beslissing van Jol. Tenminste dat zegt hijzelf. Als je een echte Ajacied bent dan steun je deze trainer? Dus Ajacieden steunde altijd en immer, Ronald Koeman, Jan Wouters, Henk ten Cate en Marco van Basten??? En dat ik Ajax meer schade toebreng dan de trainers van de afgelopen jaren is natuurlijk een gotspe. Maar goed wat vindt jij dan van dit Ajax?
0 0
CrazyJew
Wat ik vind is het volgende: er is 10 jaar ellende geweest we zijn een aantal wedstrijden verder,Jol heeft bewezen dat hij spelers beter maakt. Ik verwacht gewoon geen wonderen dit jaar maar hoop wel dat deze trainer de kans krijgt. Want als hij ze niet met 2 seizoenen op de rit krijgt blijft er verdomd weinig over. dat het allemaal nog niet juh van het is ok,maar er zijn meer factoren, clubs willen niet huren, spelers niet verhuurd worden en sommige spelers hebben tijd nodig. Als je denkt dat een trainer het allemaal alleen kan oplossen dan ben ik echt bang dat je nooit meer van ajax gaat genieten. En als je goed gelezen hebt wat ik schreef, columns als de jouwe kunnen een negatieve tendens neerzetten, zeg niet alleen jou columns
0 0
gewiedoo
Totaal mee eens...
0 0
sv
Columns brengen niet al te veel schade. Ik zeggen, waardeer het dat iemand een column instuurt op Ajax Showtime, want de meesten hebben daar het lef niet voor.
0 0
CrazyJew
Lef is een complete column, dus ook het opnoemen van de goede dingen en je publiek vragen geduld te hebben. tenzij je uiteraard alleen het slecht met ajax voor hebt, dan ben je nu goed bezig.Nogmaals, wat jij doet is goedkoop scoren. want er gebeuren ook goede dingen op dit ogenblik
0 0
Stuyvesant
Dit is niet de schrijver van de column, maar de beheerder van de site....
0 0
V12
Wat betreft De Zeeuw dat klopt maar dat is wel duidelijk dacht ik. Bovendien is hij minder een aankoop uit de koker van Jol. Hij kon vorig jaar al naar Ajax.
0 0
Johnvanessen
Wel jammer dat Pantelic door een deel van de supporters al wordt afgeschreven..
0 0
mcnriq
hi ha ho....de zeeuw vind je vast ook een \'miskoop\'.

We zijn halverwege het halve seizoen en je trekt nu al conclusies.

En met dat als Jol, dan had...Hebben we geen reet aan gappie.
0 0
sv
De Zeeuw is er ook nog.
0 0