Martin Jol heeft een groeibriljant

De voorbereiding is in volle gang bij ieder zichzelf respecterende profclub in Nederland. De transfergeruchten zoemen overal rond. De media is op zoek naar voetbalnieuws; ze zijn Wimbledon en de Tour de France nu wel zat.
Oké, een dopinggevalletje in de Tour is altijd wel nieuws, maar de overheersing van Federer in het tenniscircuit is al jaren geen nieuws meer.

De landelijke media willen bloed aan de paal in voetballand. Ze willen geruchten voeden en als er geen gerucht is, dan bedenken ze er wel één.
Elia moest een transfer naar Ajax forceren; heel Twente stond op zijn kop en het huis aan huis blad van Joop Munsterman, Tubantia, klopte het verhaal lekker op. De Twentse supporters kregen een rode Ajax-waas voor de ogen. Die vuile schoften uut Amsterdam binnen nog erger dan wie al dachten, mien jong, klonk het in Enschede en omstreken.

In Alkmaar denken ze tegenwoordig, dat iedere speler staat te trappelen om naar de kaasstad te komen, of daar levenslang wil verblijven. De club uit Alkmaar heeft vorig seizoen voor de tweede keer in haar 42-jarige bestaan de landstitel behaald en denkt nu dat iedere speler op het klapvee publiek van AZ zit te wachten. Ene Robin poste een calimero-stukje op http://www.forza-az.nl/ over de handelswijze van het grote Ajax met betrekking tot de interesse voor Demy de Zeeuw. Het was volgens hem schandalig, dat Ajax de media gebruikte om hun spelmaker los te weken uit Alkmaar. Die arrogante Ajacieden spelen een spel omdat ze de laatste 10 jaar alleen maar miskopen hebben gedaan. Mag ik Robin er even aan herinneren, dat de grootste miskopen zijn aangekocht door de huidige trainer van AZ. Ik wens Robin dus veel sterkte de komende tijd. Ook gebruikte hij het verhaal van Elia uit de media om te bewijzen hoe slecht Ajax is; zoiets heet: “de pot verwijt de ketel”. Robin, doe het dan zelf ook niet!

Afgelopen dinsdag was ik met mijn zoontje, de vrouw van mien Grunningse moatie en hun zoontje in Emmen. Ajax speelde tegen WKE, wat staat voor Woonwagen Kamp Emmen. Toen we naar het sfeervolle sportpark Grote Geer liepen, kwamen we door het woonwagenkamp. Met verbazing heb ik gekeken naar al die grote auto’s die voor de woonwagens stonden en ik dacht, dat ze die nodig hadden om deze zomer hun sleurhut achter de auto te hangen. Toen ik goed keek, zag ik dat die woonwagens nog niet met vier shovels zijn te vervoeren. Ik stel dan ook voor dat, WKE omgedoopt gaat worden tot VWE: Villa Wijk Emmen.

De wedstrijd was de eerste helft geen wedstrijd; de kampioen van de Nederlandse amateurs kregen alle hoeken te zien van hun eigen sportpark. Dario Cvitanich scoorde drie maal en Kennedy moeten we nog niet afschrijven, want die greep de macht met twee doelpunten. Hij was tegen WKE net zo belangrijk als tegen Fiorentina; hij had...

Lees verder op Ajax1.nl

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jowen
ben blij dat koeman de trainer is daar... zijn die kaasboeren iig geen concurrent meer
0 0
joostisajax
hoezo az \'alleen\' maar miskopen met het geld wat ze hadden hebben ze er vele uit gehaald de enige mis anakoop was pelle. moisander kohlehmainen el hamadoui ari was met hun budget waardige aankopen zijn allemaal geen wereld spelers maar ja absoluut geen mis aankopen
0 0
Rogyros
Mwahhh. Ik denk ook wel dat VdHeijden een mooie toekomst tegemoet gaat, maar ik weet niet of dat als nr. 10 wordt. Ik zie in hem niet iemand die achter de spits(en) speelt, maar wat controlerender eigenlijk. Maar goed, dat hij kan uitgroeien tot een hele belangrijke speler van AJAX, dat zou zo maar eens kunnen.
0 0
V12
Mooi stukje. Ik denk dat Jan Arie ook een fantastische speler wordt maar niet als 10. Eerder met de punt naar achter of wellicht zelfs als nr. 4 als hij wat ouder wordt. Maar het is een fantastische speler. En zoals Remko al schrijft we hebben al een goed middenveld. Aissatti/Emmanuelson - Jan Arie - Enoh vind ik een heerlijk midden veld. Bij de reserves heb je dan nog Aissatti/Emmanuelson, Anita, Lindgren, Blind en de Jong. Gabri mag van mij worden verkocht. Hij is echt wel goed maar ik vind dat je met zijn salaris geen bankzitter kunt zijn. Vertonghen staat bij in het centrum van de verdediging.
0 0
RobertoStrife
\"de overheersing van Federer in het tenniscircuit is al jaren geen nieuws meer.\"Sorry?? Hij is toch echt niet veel beter dan Nadal hoor! Ik denk dat je tennis niet volgt Remko! Was een zinderende finale tegen roddick.

Hehe, maarja, laat ik maar stoppen over tennis te praten op een Ajax-site =P
0 0
Neus023
Hij is wel beter als nadal aangezien hij meer finales van hem heeft gewonnen en 15 Grandslamzege\'s op zijn naam heeft staan.. en beste Tenniser aller tijden is...En hij wint van Roddick maakt niet uit met hoeveel hij wint .. dan ben je beter..
0 0
milansu
Volgens mij heeft Federer maar 1 finale gewonnen van Nadal, en Nadal meerdere van Federer.OT: Van der heijden wordt hopelijk het volgende Echte talent wat doorbreekt, want de afgelopen jaren is het vrij karig gestelt met het aantal talenten dat het maakt. De enige is van der Wiel die een basisplaats heeft weten te veroveren. De Jong lijkt een beetje stil te staan, Anita Sarpong lijken het net niet te hebben. hopen dat Jan Arie dit jaar door gaat breken en die nieuwe grote man op het middenveld wordt.
0 0
Rogyros
Tennis: Dat is niet waar. Federer heeft hem twee keer verslagen in een finale. Ook in andere stadia van de toernooien heeft Federer van Nadal gewonnen. Wel is het zo dat Nadal een positieve score heeft tegen Federer (Nadal is daarin de enige): 13-6. Maar Federer heeft alle grandslams gewonnen en de meeste in totaal, namelijk 15. Daarmee is hij duidelijk de beste tennisser. Ik verwacht wel dat Nadal ook alle grandslams ooit zal bemachtigen. Daarvoor moet ie alleen nog US Open winnen. Dat gaat hem vast een keer lukken. Het zijn twee supertennissers. Maar of hij ook het aantal van 15 haalt, betwijfel ik. Bovendien is Federer nog niet uitgetennist. Hij gaat ook nog wel nog een paar grandslams winnen. Volgens Nadal is Federer de allerbeste allertijden.OT: VdHeijden zie ik wel doorbreken. Maar we hebben wel meer talenten. Donald is ook lang weggeweest, Anita heeft het denk ik net wel. Alderweireld klopt aan de poort, Bodul. Zeegelaar gaat er vast wel komen. We hebben best
0 0
Arendinho
Snap het nut van dit artikel niet echt.. vind het geen goed stuk. Maar v.d Heijden word echt een grote ja! Maar dat weten ze bij AJAX ook wel ;) Donald word trouwens ook goed. Beter dan Maduro
0 0
Neus023
Nou jongens als we allemaal wat te zeiken hebben op de collum maak zelf dan is een betere collum...

Azijnzeikers...
0 0
RobertoStrife
In Nederland is er nog altijd vrijheid van meningsuiting, als je het daar niet mee eens bent, verhuis je maar naar een ander land!Ik durf trouwens met vrij veel zekerheid te zeggen dat ik een betere columnist ben dan Remko vd Ploeg, niet dat daar heel veel voor nodig is mja!
0 0
Pantheon
Bewijs maar.... veel woorden, weinig daden...
0 0
RobertoStrife
Een column gaat toch juist om woorden?Haha, ok sorry flauwe grap! Ik heb al wel vaker voetbalstukken geschreven hoor, een aantal die ook op deze site vol lof werden ontvangen.
0 0
touw411
was het niet az dat heel willem2 leeg kocht ?
0 0
RobertoStrife
Een slungel is juist iemand die elke vorm van elegantie laakt =pOT: Redelijk stuk, duurt alleen een beetje lang voor hij bij zijn punt komt
0 0