Driessen: 'Ajax moet scherp blijven met betrekking tot Slot'

JesseTH, 04-12-2020 om 20:45, 8486 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Valentijn Driessen zou, Ajax zijnde, voorzichtige contacten leggen met Arne Slot. De huidig trainer van AZ is in beeld bij Feyenoord als opvolger van de na dit seizoen vertrekkende Dick Advocaat, maar in het verleden werd hij ook bij Ajax genoemd. Volgens Driessen moet Ajax in actie komen.

'Ik vind dat Ajax scherp moet blijven met betrekking tot Arne Slot en Feyenoord en dat je misschien toch pro-actief moet handelen', zo spreekt de journalist in de voetbalpodcast van De Telegraaf. 'Het tijdperk van Ten Hag houdt ook eens op bij Ajax en dan moet je iets anders. Het betekent concreet stellen: als Ten Hag vertrekt, zien wij jou als de eerste man voor zijn opvolging.'

Er klinken nog geen geluiden over vertrek van Erik ten Hag, maar volgens Mike Verweij hoeft Ajax dat ook niet af te wachten. Volgens hem kan er een voorcontract opgesteld worden voor de AZ-trainer. Bovendien ligt Ten Hag tot 2022 vast in Amsterdam en dus moet de club haar trainer, wil het nog geld aan zijn vertrek overhouden, tijdens de volgende zomer van de hand doen. 'Schreuder en Bosz hebben geld opgeleverd. Als Overmars geld wil verdienen aan Ten Hag, dan moet hij hem in 2021 verkopen. Of hij moet zijn contract verlengen en hem later verkopen.'

Ook kijkt Ajax-watcher Verweij vooruit naar komende woensdag. Dan speelt Ajax thuis tegen Atalanta Bergamo en moet Champions League-overwintering middels een zege veiliggesteld worden. 'Natuurlijk moet het lukken. Als ze het niet halen, dan heeft het aan de thuiswedstrijd tegen Liverpool en de uitwedstrijd tegen Atalanta gelegen. Als je daar 0-2 voor komt, dan mag je dat tegen zo’n matige ploeg nooit meer weggeven. Het is wel een gevaarlijke ploeg, ook in de ArenA, maar normaal gesproken moet het makkelijk lukken.'

Denk jij dat Ajax binnen tien minuten op voorsprong staat tegen FC Twente? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
goajaxgo
Voor mij hoeft ie sowieso niet te komen.
1 0
Kaatje
Nou, dit bericht kan ook gelijk de prullenmand in..
2 0
Bennyben
Jullie moeten het stukje met Bruno Martins indi lezen over slot, hij zegt dat Arne hun aanvallend voetbal laat spelen en veel vrijheden geeft. Kan niet wachten tot die bij feyenooit tekend dat gaat daar een grootte puinhoop worden.
1 0
Redrum
Haha ja we hebben met Jaap Stam gezien hoe goed dat uitpakt daar.
2 0
Bennyben
Hahahaha Meneer slot heeft nog niet eens een heel seizoen afgemaakt als hoofdtrainer en hij word gebracht als de nieuwe van gaal. Vind het echt een lachertje helemaal omdat we Allemaal weten hoe het John van de brom vergaan is.

Stel deze man gaat naar feyenooit dan moet je hem niet eens willen hebben dan ben je gewoon in een woord ambitieloos.
0 0
fanforeffer
Wat weer een onzin verhaal. Slot gaat echt geen 2 stappen terug doen voor 010. Het wordt tijd dat we weer wat geluk kunnen afdwingen .Bij de wedstrijden tegen Liverpool en Atalanta hadden we gewoon pech ,zeldzame blunder van Onana ,eigen goal Taglia ,zeldzaam foutje van Blind. Dus het komt goed.
0 -1
Ozymandias
Wat zou jullie "realistische" (hoofdtrainers die beschikbaar zijn of in een rol actief zijn die ze waarschijnlijk wel willen verlaten om naar Ajax te komen) top vijf trainers zijn om Ten Hag op te volgen als hij na dit seizoen vertrekt?
0 0
Kingoffdatoilet
Ik denk dat trainers als Keizer, van der Gaag, Bosz, Schreuder wel goede realistische opties zijn. Ik zie Ajax het ook wel proberen met een trainer als Dick Lukkien. Vind ik een sterke trainer met een vrij slechte selectie.
0 0
ElPistolero9
De enige goeie en realistische optie is Alfred Schreuder imo
0 0
JariHeijden
Dat vind ik zo moeilijk. Ik had nooit aan Ten Hag gedacht toen Keizer ontslagen werd.

Ik kan ook niet inschatten over Reiziger bijvoorbeeld het zou kunnen overnemen. Buiten Ajax er ik het ook zo een twee drie niet.

Marcel Keizer zie ik zeker niet zitten. Dat hij verstrekte van voetbal heeft, staat buiten kijf. Maar of hij een topclub kan managen, dat betwijfel ik.

Mijn vertrouwen is in Overmars. Voorlopig zit Ten Hag er nog wel.
0 0
Tinus
Van mij zou Marcel Keizer zo weer terug mogen komen met de juiste mensen om zich heen.
0 -1
Ozymandias
Ik weet niet of dat mogelijk is tussen Overmars en Keizer maar ik zou er een fan van zijn. Van het kale koppen drietal (Bosz, Keizer en Ten Hag) is Keizer nog steeds mijn favoriete trainer. Keizer als hoofdtrainer met Bogarde, Reiziger, Vd Gaag en Witschge als assistenten lijkt me een goede technische staf voor het eerste. Met zo weinig haar op de bovenkant van ed hoofden van de technische staf lijkt het me bijna zeker dat Ajax de Champions League zou winnen. Zonder gein denk ik dat die vijf elkaar goed aan zouden vullen. Keizer en Vd Gaag zijn beide tactisch goede veldtrainers met een duidelijke visie die goed binnen de Ajax School past. Zo heeft Keizer iemand die hem tactisch kan ondersteunen én uitdagen/toetsen. Bogarde zorgt ervoor dat de juiste scherpte en intensiteit aanwezig is (en is een goede ontwikkelingstrainer), Reiziger is een goede peoplemanager en Witschge heeft een minder formele relatie met de spelers.

Ik denk alleen dat zowel Jonk als Keizer geen echte optie zijn gezien het verleden. Bosz zou in principe wel kunnen (aangezien zijn relatie met Overmars goed is gebleven) maar die wil Leverkusen waarschijnlijk niet voor Ajax verlaten. Ik zou graag zien dat Ajax voor 1) Wenger, 2) Sarri en 3) Vanhaezebrouck gaat. Alle drie zouden Ajax tactisch naar een hoger niveau kunnen trekken. De basis die Ten Hag heeft gelegd zouden voor hun een prachtig begin zijn voor een Ajax van een tactisch enorm hoog niveau. De komst van Wenger of Sarri zou daarbij misschien spelers als Tagliafico en Onana kunnen overtuigen om nog een seizoen te blijven. Voor de mensen die graag zien dat Ajax met een '6' speelt zou Sarri ideaal zijn.
0 0
Turbo
Bosz of Wenger? Maybe Jonk of Xavi. Verder kom ik niet tbh.
0 0
goajaxgo
Nadeel van Bosz is wel dat ie nooit wat wint.
1 -2
Ozymandias
Denk je dat Bosz Leverkusen zou verlaten voor Ajax? Tobiasen zou in een rijtje met Jonk en Xavi passen als onervaren trainer die over een bak aan tactische intelligentie lijkt te beschikken.
0 0
goajaxgo
Geen idee. Ik vind het sowieso lastig de kwaliteiten van beginnende trainers in te schatten. Er zijn maar heel weinig trainers die mij 100% overtuigen en niet toevallig zijn dat toptrainers.
Denk dat Jonk zeker veel kwaliteiten heeft, maar ik twijfel of ie geschikt is voor de absolute top. Xavi en Tobiasen geen idee van.
Bosz zie ik niet zo snel terugkomen naar Ajax. Zeker een goeie trainer, maar wel met een paar iets te goed zichtbare zwakke punten.
0 0
Babangida83
Noemt hij nou Atalanta, kwartfinalist van de CL van vorig seizoen, een matige ploeg? Wat is dan een goede ploeg, vraag ik me af. Daar zijn er dan niet veel van.

Verder vind ik dat we het eens bij Guardiola moeten proberen. Die heeft alles nu wel gehad in zijn leven en voor het geld hoeft hij het ook niet meer te doen. Als grootste Cruijff-adept, zou hij het waarschijnlijk een eer vinden om bij de Ajax aan de gang te mogen gaan. Proberen kan altijd.
3 -1
AJAXAFC1
Matig zeker niet, maar dit Atalanta is echt wel heel anders dan het team wat vorig jaar in de flow zat daar liep echt alles perfect dit jaar zijn ze gewoon echt niet denderend... Vind ook als ajax niet wint komende week dat je terecht naar de Europa league gaat dan heb je niks te zoeken in de CL, maar laten we van de winst uit gaan ik vind ajax beter dan atalanta ;)
0 0
mickey2602
Ik denk eigenlijk dat je Atalanta als een outsider kan en moet zien. Normaal gesproken is het geen bijzonder team maar vorig seizoen hadden ze een top seizoen voor hun doen.
Eigenlijk te vergelijken met Ajax in 2018,eens in de zoveel tijd komt het voor dat je dan in een kwart of halve finale staat.
0 0
ETM
Volgens mij is een 'outsider' in deze context een team dat nog genoemd wordt als mogelijke winnaar, buiten de topfavorieten.
Dat lijkt me Atalanta ondanks die kwartfinale niet. Atalanta was idd net als Ajax een 'stuntploeg' in de CL. Ajax was misschien inmiddels een 'outsider' geweest als het vorig seizoen ook heel ver was gekomen en als het team in tact was gebleven.

Atalanta is verder imo geenzins te vergelijken met Ajax. Want Atalanta kwam 'betrekkelijk uit het niets'. Dat kun je van Ajax niet zeggen.

Atalanta een matige ploeg noemen is feitelijk onjuist. Het is immers een ploeg die wederom CL kwalificatie afdwong binnen de omhoog komende Serie A. Wel is het een ploeg zonder echte 'sterspelers' en echte supertalenten. Het is een ploeg die op basis van bijzonder goed samenspel potten breekt.

Ik vind dat er regelmatige weinig besef van Europese verhoudingen doorklinkt op dit forum en in het algemeen. Dan wordt Liverpool ineens 'maar een B team'. Dan had 'iedere trainer met de selectie van 18/19 wel de halve finale bereikt'.
Dan begrijpen mensen nogsteeds niet waarom Nederlandse 'topclubs' jaaaaren niets Europees hebben klaargebakken.

Ik denk wel dat het Ajax van 16/17 met haar EL finale een belangrijk voorbeeld heeft gegeven. Iets dat ook doorleeft. En dat geldt vervolgens ook voor het Ajax in 18/19.
1 0
Ozymandias
Guardiola heeft toch nog geen Champions League gewonnen na zijn periode bij Barcelona? Ik denk dat hij naar een club wil waar hij een goede kans heeft om de Champions League te winnen. Mocht City dit seizoen de Champions League winnen dan acht ik de kans groter (maar nog steeds klein) dat Guardiola interesse in Ajax zou hebben.
1 0
JariHeijden
Van alle onhaalbare trainers is Guardiola de meest haalbare. :-D
0 0
goajaxgo
Da's mijn stokpaardje. Ik denk dat een bewezen klassecoach zich hoe dan ook uitbetaalt.
0 0
Ozymandias
Slot is een talentvolle hoofdtrainer maar als Ten Hag vertrekt zou hij niet heel hoog op mijn lijstje van favoriete opvolgers staan. Het liefst zou ik zien dat Ajax probeert om Wenger aan te trekken. Het is nu wel gebleken dat hij in de vele jaren dat Arsenal als vierde zich voor de Champions League plaatste geen onderprestatie maar een ENORME overprestatie was (wat ik toen ook al schreef maar mensen wilde per se Wenger de schuld geven aan het feit dat Arsenal niet met de top van Engeland kon concurreren). In October zei Wenger dat hij nog steeds van plan is om opnieuw als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Met Overmars heeft Ajax natuurlijk een directe link naar Wenger. Wenger zou by far de grootste tacticus zijn die Ajax sinds Olsen als hoofdtrainer heeft gehad.
2 -1
goajaxgo
Wenger heeft de schijn tegen, maar ik heb me eerlijk gezegd te weinig in hem verdiept.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, dat is goed gezegd. Hij heeft de schijn tegen doordat Arsenal onder zijn leiding aansluiting bij de top van Engeland verloor. Alleen was dat niet dankzij maar ondanks Wenger. Zonder hem hadden ze zich al die jaren niet voor de Champions League geplaatst (dat blijkt ook wel nu hij is vertrokken). Wenger zorgte ervoor dat talenten als Van Persie en Fabregas zich tot wereldtoppers ontwikkelden en moest Arsenal het van hebben aangezien ze na de bouw van het Emirates Stadium niet het geld hadden om topspelers aan te trekken. Arsenal heeft relatief aan het budget wat ze te besteden hadden onder Wenger enorm boven hun kunnen geleefd.
0 0
Babangida83
Wenger kan er niks van, man.
1 -3
Ozymandias
Wenger is één van de beste trainers van zijn generatie en één van de weinige trainers van zijn generatie die zich niet alleen konden aanpassen aan het moderne voetbal maar zelfs een leidingevende figuur waren in het vormen van het moderne voetbal. Zelfs in zijn laatste jaren bij Arsenal haalde hij het maximale uit de spelersgroepen die hij ter beschikking had.
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Die generatie heeft zijn tijd gehad.
1 -1
Ozymandias
Dus Wenger is te oud?
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Vraag het Arsenal fans die waren hem beu na al die jaren, zijn werkwijze werkt niet meer.
1 -1
Ozymandias
Ik woonde tot een paar maanden geleden in Londen, ik weet heel goed wat Arsenal fans momenteel over Wenger denken. Jij moet het Arsenal fans maar eens vragen. De meeste zullen je zeggen dat ze enorm hebben onderschat hoe belangrijk Wenger voor Arsenal was en dat Arsenal onder hem ook in de laatste jaren juist boven hun kunnen presteerde. De feiten tonen dat ook wel aan sinds hij is vertrokken. Emery is een goede trainer en bakte er niets van met die spelersgroep en het lijkt erop dat Arteta ook aan zijn laatste weken bij Arsenal bezig is.
0 0
ajaxxcied4life
Ik dacht dat Dirk Kuyt de hoofdtrainer bij Feyenoord zou worden. Dan zal Eenhoorn in dezer dagen ook wel die richting opgaan. Wordt wel een maffe competitie zo, met een trainer die na dit seizoen bij de concurrent aan de slag gaat.
1 0
Juichtoon
Over competitievervalsing gesproken....
0 0
MK77
Laten we wel wezen als hij toch naar Feyenoord gaat dan is het toch nog veel leuker om hem daar weg te plukken? De servers van FR12 gaan dan helemaal in de implosie stand
1 -1
goajaxgo
Mwoah.
1 0
Juichtoon
Atalanta een matige ook ploeg, ben meteen gestopt met lezen. Kwartfinales CL vorig seizoen....
3 0
mickey2602
Wat ik net in een andere reactie ook zei,af en toe kan een team de kwartfinale halen van de CL. Hoe vond je Atalanta bijv 2 seizoenen geleden? Of waar eindigt Atalanta doorgaans in Europese competitie?
Om ze een zeer goede of topploeg te noemen op basis van vorig jaar kwartfinale is niet juist.
Maar over het geheel gezien is het wel een matige ploeg.
Wat ze bij VI ook zeiden,3 Nederlanders die we allemaal liever niet zien in Oranje zijn daar belangrijk. Dan ben je ook geen overdreven goede ploeg.
0 0
Juichtoon
Dit is niet de ploeg van 3 of 5 jaar geleden. Ze zijn met een enorme opmars bezig. Jutta Leerdam is ook niet de schaatsster van 5 jaar terug.
Atalanta is de revelatie van Italie.
0 0
MrPink
Slot hebben wij niet nodig! Schijnt dat hij al rond is met die kakkies, haha. Ik wens hem veel succes in die beerput. Pure wanhoop daar.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Slot is vooral heel erg gehypt. Zogenaamd de moderne trainer die week in week uit tactische meesterzetten doet, althans dat beeld wordt altijd een beetje gecreëerd van hem door de media. In werkelijkheid speelt hij tactisch behoorlijk simplistisch en voorspelbaar. Namelijk altijd met een lopende 10 (dat doet Ten Hag trouwens ook en nog talloze andere trainers), altijd met buitenspelers die veelvuldig naar binnen komen (doet bijna elke ploeg vandaag de dag) en met snelle en overlappende backs aan de zijkanten (doet bijna iedere aanvallend succesvolle ploeg). Het is bij het AZ van Slot altijd gericht op lopende mensen die de diepte zoeken, vaak zijn dat Boadu, De Wit of de backs. Eigenlijk gewoon een hele simpele voetbaltactiek, maar wel één waarmee je veel tegenstanders kunt verrassen. Het is vooral de individuele klasse van Koopmeiners, Wijndal en Stengs waardoor dit systeem voor hen zo goed werkt.

Maar om nou te zeggen dat Slot een tactisch meesterbrein is die dingen verzint die geen enkele andere coach op de wereld zou verzinnen, dat is erg overdreven.
2 -1
goajaxgo
Zelf verlang ik naar een wat meer intuitieve coach. Eentje die tijdens de wedstrijd ingrijpt en dan de boel doet kantelen. Cruijff was daar een meester in.
2 0
Ozymandias
Daar zijn er jammer genoeg niet veel van. Zelfs veel van de grootste trainers ter wereld (inclusief Guardiola) zijn daar niet goed in. Er zijn twee trainers (althans zo ver ik kan bedenken) die realistische opties voor Ajax zouden zijn die dat kunnen en dat zijn Wenger en Vanhaezebrouck. Beide zou ik graag naar Ajax zien komen.
0 0
goajaxgo
Waar zit Bielsa eigenlijk tegenwoordig?
0 0
Ozymandias
Leeds United. Hij heeft eindelijk een club gevonden waar ze het niet erg vinden dat hij knettergek is aangezien ze daar allemaal zo zijn.
0 0
goajaxgo
Dank je.
0 0
goajaxgo
Wanneer gaan we het ooit eens over een buitenlandse trainer hebben?
0 0
ajaxwestland09
Laatste was morten olsen
0 0
goajaxgo
We doen altijd of de Klopps, Ancellotti's en de Guardiola's van deze wereld onmogelijk te halen zijn maar we doen nooit ook maar iets van een poging. Never. Dus ook niet als ze helemaal aan het begin van hun carriere staan.
In plaats daarvan zoeken we binnen de landsgrenzen naar de zoveelste kroonprins of we 'lossen het intern op'. Vind ik gewoon vreemd.
0 0
Labrador
Ajax moet niks
1 0
Amp
Waarom zou ajax scherp moeten zijn? Ben blij dat hij met zijn calimero-houding daar heen gaat. Past daar ook wel nu hij met die andere rotterdammer heeft gewerkt. Ver weg van ajax houden
1 0
Ajacied33
Slot is rond met Feyenoord hoor ik net op VI. Feyenoord wordt goed belachelijk gemaakt bij VI nu, werd eens tijd...
2 0
Ajaxxxisdebeste
Daar hebben ze niemand anders voor nodig, doen ze vrij aardig zelf al.
0 0
036AFCA97
Neejoh, na Ten Hag komt Guardiola naar Ajax om zijn inspiratie Cruijff een laatste eer te bewijzen en met Ajax het echte Ajax spelletje te laten spelen ;)
2 -1