'Super, want bij Ajax had Lang niet gespeeld'

FinnDekker, 03-12-2020 om 18:00, 4767 views, VI |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Lentin Goodijk denkt dat Noa Lang er goed aan heeft gedaan om te vertrekken bij Ajax. De aanvaller speelt sinds de zomer bij Club Brugge en maakt daar indruk. In België waarderen ze het talent om zijn kwaliteiten, in plaats van te zeuren om bijzaken, zo stelt de verslaggever van Voetbal International

'Het zijn mooie tijden voor hem. Eigenlijk is het een supergoede transfer voor hem. Bij Ajax had hij nu niet gespeeld', aldus Goodijk. 'Iedereen ziet dat hij potentie heeft, dat hij kwaliteiten heeft. Dat zagen ze bij Ajax ook wel. Maar in Brugge kan hij zich geweldig ontwikkelen bij een grote club in een ander land. Hij staat nu in de Champions League in de basis.'

Lang werd onlangs uitgeroepen tot Speler van de Maand. 'Het zegt wel iets, dat hij daar iets populairder is dan in Nederland. Ze kunnen daar door zijn maniertjes heen prikken en gewoon naar de voetballer Lang kijken', doelt de schrijver op de kritiek in Nederland op zijn houding en manier van praten.

'Waar hij nog wel aan moet werken is negentig minuten volhouden. Je merkt dat hij vaak voor het einde wordt gewisseld, omdat hij leeg is. Dat is ook geen schande, want Brugge speelt powervoetbal', aldus Goodijk, die Lang al een aantal mooie goals zag scoren, waaronder woensdagavond in Europa. 'Het verraadt klasse.'

Denk jij dat Ajax binnen tien minuten op voorsprong staat tegen FC Twente? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kingoffdatoilet
Als iedereen bij Ajax fit en in vorm is zou hij niet aan spelen toekomen. Hij heeft bij Club Brugge gekozen voor speeltijd en die keuze is heel goed geweest.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
hadden ze nooit weg moeten doen. verschrikkelijk goede voetballer
0 0
Babangida83
In Nederland vinden wij presentatie nu eenmaal erg belangrijk. Inhoud, daarentegen, is wat onderheving aan inflatie de afgelopen decennia.
1 -1
Ron75
Lang kan heel goed voetballen, maar hij heeft ook genoeg wedstrijden gespeeld waar hij niet goed was. Te wisselvallig dus en als je dan sterke concurrentie hebt, dan zal je niet snel basisspeler worden.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
heeft in elke wedstrijd een aandeel gehad, je had op moeten letten. maar dit voetballand word je afgeserveerd op je straatraaltje. ga mij een speler noemen die een hatrick maakt in zijnneerste wedstrijden voor ajax.
men wou gewoon liever de aankopen tevreden houden
0 0
Schip
Ik denk dat hij bij Ajax mogelijk toch had gespeeld, omdat hij creatiever is dan Labyad en ook meer drive heeft. Maar goed. As is verbrande turf.
1 0
Babangida83
En omdat Neres nu geblesseerd is. Al is Ten Hag dan nog in staat is om Tadic op links te zetten en Labyad op 10.
0 -1
JariHeijden
Lijkt mij prima. Labyad heeft niet het niveau om als basisspeler uit te groeien. Maar nu Kudus geblesseerd is en Klaassen het vooral goed doet op 6 lijkt mij dit logisch. Tadic op 11 werkt ook goed. Hij speelt daar gewoon heel sterk.

Had Lang nu gespeeld? Wellicht, maar hij is er niet.
0 0
JariJari
Omdat hij niet goed genoeg is
3 -6
tyzinho
Labyad kan wel op tien maar Lang is niet goed genoeg....
2 -2
JariJari
Labyad heeft echt een hoger niveau op het moment. Verder zit ook Labyad op de bank bij een fitte selectie.
0 -3
tyzinho
Labyad heeft echt niet een hoger niveau. Veel aanvallen lopen stuk bij hem en komt technisch, fysiek en qua snelheid gewoon tekort. Is leuk voor de eredivisie maar daar blinkt hij ook niet uit. Leuk om erbij te hebben maar Lang had in zijn plaats moeten spelen.
2 -1
JariJari
Ik zeg niet dat Labyad geweldig is. Prima squad rotation speler. Desalnietemin zit Lang daar mijn inziens nog achter in de pikorde.

Had dus weinig gespeeld (in Ajax 1) als wissel voor een squad rotation speler.
0 -1
31xAjax
Met dank aan Erik....
5 -7
Web
Leugen zoals gewoonlijk
2 -2
Babangida83
Hoe denk jij dat het gegaan is dan? Ben ik oprecht benieuwd naar.
0 0
JariHeijden
Lang had weinig kans op speelminuten. Kwam zeker niet in aanmerking voor de basis. Ik kan me goed voorstellen dat Lang geen trek had in een reserverol, zoals Labyad dat heeft. Als dan een Belgische topclub komt, die CL speelt, snap ik heel goed dat hij wil gaan.

Lang mocht blijven, maar koos zelf voor iets anders. Lijkt me logisch in zijn situatie.
0 0
Ferd
Met dank aan Lang.... Ajax (en Ten Hag) wilde met hem verder. Hij weigerde zelf het nieuwe contract
2 -1
afcas
Als een club over een trainer zegt dat hij niet ter discussie staat is hij meestal binnen een week foetsie... Dat men zegt met lang door te willen betekent nog niet dat men het echt in hem zag zitten. Hoe ten hag met hem om is gegaan toont aan dat hij zijn kwaliteiten niet goed genoeg waardeerde. Anders had hij op zijn minst vaker ingevallen. Dus zeker met dank aan Erik.
3 -2
TheRiviera
Als hij was gebleven dan had hij vaak genoeg ingevallen maar dat is niet iets waar Lang op zat te wachten. De concurrentie bij Ajax is simpelweg veel intenser. Kans is groot dat Neres volgend seizoen er niet meer is dus als Lang zichzelf had bewezen dit seizoen had hij een basisplaats gehad volgend seizoen.

De club zag potentie in hem en wou met hem door maar Lang wilde spelen dus koos hij ervoor om te vertrekken. Nu speelt hij in de basis bij een andere club waar de concurrentie iets minder moordend is en het niveau misschien net een tree lager ligt. Dat is mooi voor hem maar niet zo gemis voor Ajax.

Dit is typisch een geval van een speler die meer wou dan Ajax hem kon beiden op het moment en zulke gevallen zijn er wel vaker geweest. En in alle eerlijkheid was de kans van Lang ook misschien een beetje verkeken. Je kan merken dat Ajax kritischer word op jonge talenten. Ze zullen zich meer moeten gaan laten zien op een jonge leeftijd en Lang is al 21. Het is niet zo dat hij oud is maar veel talenten vertalen Ajax tegenwoordig al op een jonge leeftijd dus ik denk dat Ajax het maximale eruit wilt halen voordat ze vertrekken.
1 0
Babangida83
Beste man van de voorbereiding en daarna de eerste 3 wedstrijden van de competitie geen minuut, terwijl een paar middelmatige aankopen wel spelen zonder iets te presteren. Lang kon hoog of laag springen, Ten Hag beloonde hem nooit, maar dan ook nooit. Ik denk dat je je nog behoorlijk verkijkt op het aantal wedstrijden dat Lang zou krijgen. Sowieso niet heel slim aangepakt van Ten Hag, net op het moment dat de transfermarkt nog open was. Nu mist hij een goede buitenspeler.
0 0
afcas
De beste man speelde 7 minuten in 4 wedstrijden... Dat ondanks blessures bij neres bijvoorbeeld. Op deze voet had lang in een heel seizoen nog geen uur speeltijd gehad in de eredivisie. Is dat genoeg? Met alle respect, maar lang is op iedere positie in het veld beter dan labyad. Labyad kreeg alle minuten die vrijkwamen... Als ajax allemaal spelers had die beter waren dan lang is het geen probleem, maar zodra een labyad meer kansen krijgt, Alvarez een plek op het middenveld krijgt en promes zonder vorm aan mag blijven kloten en een lang nog steeds geen minuten krijgt dan gaat er gewoon iets mis. Dat mogen we wel gewoon benoemen toch? Ajax kon hem meer bieden, maar de trainer wilde dat niet. Dat is een fout van de trainer. En je zegt dat het geen gemis is voor ajax, maar is dat zo? Als je spelers hebt die tegen een basisplaats aanzitten die gewoon minder zijn dan een speler die weg wil omdat die mindere spelers meer kansen krijgen dan is dat naar mijn mening wel een gemis. Je hebt namelijk een zwakkere selectie dan je kon hebben waardoor je voornamelijk op de belangrijke momenten kwaliteit mist. Had je ook een ekkelenkamp kunnen verhuren bijvoorbeeld die op dit moment op letterlijk ieder vlak tekort komt... Nu moet je hem laten invallen en laten we hopen dat dat niet hoeft te gebeuren in Europees verband want op eredivisie niveau heeft hij al genoeg moeite...
2 0
Web
Want hij hoort toch in de basis?
Lang wil niet op de bank zitten
En daar hoort hij gewoon
1 -2
afcas
Dat is knap. 2 aannames doen in 1 reactie. Ik heb nooit gezegd dat hij in de basis hoort en lang heeft nooit gezegd dat hij een gegarandeerde basisplaats eist. Volgende keer beter...
3 -1
JariHeijden
En zegt ook niet dat lang een basisplaats opeiste, maar geeft aan dat lang niet op de bank wilde zitten. Dat heeft lang zelf ook aangegeven. Is toch ook logisch? Die jongen wil veel spelen, dat is gelukt. Prima. Bij ons zou hij alleen veel spelen bij blessures. Dat kun je vooraf niet inschatten.
0 0
AFCAMM
Lang is geen slaaf. Dus zeker met dank aan Lang.
1 0
AFCAMM
Ik las volgens mij deze week nog dat men ook daar moeite heeft met zijn ‘trekjes’.
Maar ik ben natuurlijk blij dat ‘ie lekker kan ballen.
1 -1
Sunny
Niet verraadt maar is !
0 0
Mikee
Hopelijk komt hij ooit terug om z'n gelijk te halen. Blijf het jammer vinden dat hij weg is.
2 -1
Web
En dan in de basis?
0 0
Amsteraaij
Had hem er graag bij gehad. Niet per se als basisklant, maar had genoeg minuten kunnen maken. Zie liever eigen jeugd floreren dan aankopen. Zo lang er gefloreerd wordt is er natuurlijk niks aan de hand. Maar toch als ik mocht kiezen liever eigen jeugd. Ook zonde dat er geen terug koop clausule is. Het succes is hem gegund in ieder geval!
7 0
Web
Dat wil hij niet
Hij wil basis speler zijn
Daar gaat het nu net om
Zijn wel meer spelers die ik wat gun
0 0