'Gravenberch straks voor 50 of 60 miljoen weg bij Ajax'

NickOoms, 03-12-2020 om 07:35, 9390 views, Ziggo Sport |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Rafael van der Vaart verwacht dat Ryan Gravenberch in de toekomst Ajax vijftig of zestig miljoen euro gaat opleveren. De 109-voudig international is dan ook vol lof over de ontwikkeling die de middenvelder van de Amsterdammers doormaakt.

'Jeet­je mina, zeg', begint Van der Vaart over het optreden van Gravenberch tegen Liverpool FC (1-0 verlies) in de uitzending bij Ziggo Sport. 'Hij had heel veel goede momenten. De tweede helft was het een beetje moeizaam, maar deze jongen ontwikkelt zich waanzinnig.'

De voormalig middenvelder van Ajax verwacht dat Gravenberch veel geld gaat opleveren voor zijn voormalig werkgever. 'Hij gaat straks ook voor vijftig of zestig miljoen euro weg. Hij is zó groot en sterk. Hij speelt ook wat directer en zet op de juiste momenten zijn dribbels in. Dat is echt geweldig om te zien. Als je zo jong bent en al zoveel kracht hebt, dat zegt wel wat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheTruth
Laten we nog maar even wachten met dit soort uitspraken. Weten we nog Bazoer?
0 -1
Meerkoet
Man man man ...... laat hem nou eerst eens 1,5 jaar constant presteren in het eerste voor we hierover speculeren.
1 0
Amp
speelt behoorlijk lekker inderdaad, maar laat hem dit eerst maar eens drie seizoenen doortrekken. Wij hebben wel meer talenten gehad die het in het eerste seizoen geweldig deden, maar aan het eind van dat eerste seizoen of vanaf het tweede seizoen niet veel meer van bakten al dan niet door de druk
0 0
RuffRhythim
Leuk dat iedereen buiten Ajax hem al gaat lopen verkopen, inclusief prijskaartje en alles....
1 0
NotForSale
50-60 is wisselgeld voor Ryan. Hij staat op z'n jonge leeftijd al veel verder dan Frenkie de Jong destijds, bovendien vind ik Ryan nog meer potentie hebben. Ik zeg minimaal 100 miljoen.
3 0
Whazzza
Ja dacht ik ook. Dit zijn wel andere tijden door Corona natuurlijk, maar als dat over 3 jaar weer genormaliseerd is moet hij meer opleveren dan Frenkie
0 0
Joseph
50 a 60 miljoen lijkt mij in 2022 een mooie prijs als hij zijn contract niet verlengd heeft. Komende zomer natuurlijk het dubbele als ze voor hem komen. Voor lagere bedragen zie ik hem liever na 3 jaar gratis de deur uitlopen, hebben we er 3 seizoenen van genoten. Voor Kudus en Antony kunnen we ook mooie bedragen verwachten, die liggen nog tot 2025 vast.
0 0
johnnyheitinga
Geef zo'n jongen dan ook een goed contract. Geef hem status. Zorg ervoor dat elke andere club die dit grote talent wil overnemen de hoofdprijs moet betalen. Ipv dat je een speler van het categorie Alvarez haalt investeer in je eigen mega talenten.
1 0
Ajax1969
Ik vind dat Ajax met dit soort talenten elk jaar moet verlengen. Ik zag dat Nous ook maar tot 2022 vastligt, die had al verlengd moeten zijn, in mijn optiek. Korte contracten zijn niet zo erg, maar je moet dan na een half jaar wel weer aan tafel schuiven.
0 -1
Joseph
Overmars kan inderdaad opnieuw rond de tekentafel. Als hij het niet al kreeg, wat ik niet verwacht ivm het korte contract, hoort hij op basis van zijn huidige prestaties bij de top van het salaris huis.
Ik zou zeggen, met 1 jaar extra een verhoging in salaris tot de top, met 2 jaar extra ook een deel van de transfersom. Maar goed dit is mijn fantasie, ik heb geen idee wat er nu in zijn contract staat..
1 0
Hollister
Raiola heeft het gewoon slim gedaan... afgelopen seizoen maar verlengd tot 2023 dus moet Overmars aan het einde van dit seizoen weer om de tafel voor een heel sterk verbetert contract, wat hij als hij deze progressie kan volhouden en doorzetten, ook zeker wel verdiend. dan wordt Ryan ineens een van de best betaalde spelers van Ajax met dan wel hopelijk een contract tot minimaal 2025/2026. Dan kunnen we in ieder geval nog wel 2 a 3 jaar van hem genieten en voor welk bedrag hij dan eventueel vertrekt zien we dan wel weer...
1 0
Asociaal
Valt me eerlijk gezegd tegen dat van der Vaart zo'n opmerking maakt. Hij als geen ander weet hoe het is om met zulke bedragen geassocieerd te worden. Verbaast me ook dat zij zoiets zegt. Ben juist van hem gewend dat hij altijd met zinnige opmerkingen en analyses aankomt.
3 0
Tinus
Dat gelul altijd over hoeveel geld een speler waard is.... Bazoer was ook 70 miljoen waard, net als Dolberg. Hebben we er niet voor gehad. Daarnaast hangt het ook af van zijn contractduur tegen die tijd. Je weet het gewoon niet vooraf. We zien wel hoe de vlag erbij hangt als hij daadwerkelijk vertrekt bij Ajax.
1 0
GerardAjax26
Ik stoor me er aan dat constant wanneer er een Ajax speler (vooral bij talenten) een goede wedstrijd heeft gespeeld, er altijd gelijk uitspraken volgen als ‘’die gaat voor X miljoenen verkocht worden’’. Vooral direct na een wedstrijd vind ik het storend. Ik kan mij nog de kampioenswedstrijd herinneren, toen werd er direct na de huldiging in het stadion alleen maar gesproken over welke speler naar welke club zou gaan. Dat er in praatprogramma’s wordt gesproken wat een goede vervolgstap voor een bepaalde speler is kan ik nog wel begrijpen, maar uitspraken hoeveel miljoen een speler op zou gaan leveren vind ik zinloos. Helemaal als het een speler betreft die pas net een basisplaats heeft.
2 0
DeKes
En dan weer jaren wachten op een ander fenomeen??
0 0
oudzuid2
zucht, een speler van Ajax speelt een paar goeie potjes en gelijk praten de heren analisten hem weer naar het buitenland. Van der Vaart nog wel...
1 -1
Sampaoli
Te weinig + te voorbarig.

Ajax produceert jaarlijks toptalenten die na 1, 2 of met heel veel geluk 3 jaar verpatst worden. Er zijn amper clubs die jeugdspelers zo snel weer laat gaan. Nog steeds verwachten al die analisten, die het hardst roepen dat die spelers waanzinnig goed zijn en Ajax gaan (of moeten) verlaten, dat Ajax jaarlijks presteert in CL en makkelijk kampioen wordt.
1 -1
Frank1978
Gelijk weer praten over een vertrek, bah.
1 -1
DeMeervanweleer
Die jongen staat koud 23 wedstrijden in het eerste en hij moet al weg. Laat hem nou eerst eens twee seizoenen uitgroeien tot de absolute eindbaas van de ED en dan als gelouterde topspeler ergens ook als eindbaas binnen komen.
Klagen over het niveau van de ED maar wel iedereen asap naar het buitenland willen hebben.
4 -1
Van Reenen
Van der Vaart lult weer eens uit zijn nek. Ik denk eerder dat het de grootste transfer wordt uit de historie van Ajax en Nederland. Van de Vaart heeft het over Albert Cuypprijzen en die worden niet meer gehanteerd door Marc Overmars.
0 0
Mokumnorth
Dat denk ik niet door het (relatief gezien) kortlopende contract
1 0
JariJari
Dit Raiola zal je weer naaien.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Rafael is een Ajacied, maar is altijd bezig met hoe snel een speler weg moet voor veel geld
0 0
Juichtoon
Gravenberch blijft gewoon tot 2025. Dan is hij 23, een mooie leeftijd om te gaan.
1 0
Joseph
Tegen die tijd speelt Ajax misschien wel in een Europese competitie en is hij maar wat trots dat hij bij de mooiste club van de wereld zit.
0 0
Matts
Ja denk je? Met Raiola? Ik hoop het, maar ik vrees dat als hij komende zomer niet vertrekt, je hem het seizoen erop voor een prikkie moet laten gaan. Lekker positief, ik weet het :P Maar zo gaat het in driekwart van de gevallen wel bij die pizzabakker.
0 0
insectenverdelg
Verwacht dat deze zomer t maximaal haalbare is dat Gravenberch een aswrk verbetert contract tekent en verlengd met 1 jaar. Dan speelt hij nog 1 jaar Ajax 1 en wordt daarna verkocht. Ook Raiola weet dat t niet slecht is met een grote transfersom ergens binnen te komen. Het brengt natuurlijk extra druk met zich mee, maar ook status en als t even niet loopt extra kansen om de financiering toch waar re maken.

Zou overigens graag zien dat hij langer zou blijven, maar zie dit helaas niet gebeuren.
0 0
Bensco
Het is voor Raiola ook afwegen, ga je voor een contract met lage transferwaarde zodat je een speler makkelijk kan verkopen of ga je voor een contract met hogere transferwaarde waardoor je zelf ook een hoger percentage kan vangen?

In het geval van Gravenberch was ik sowieso voor het laatste gegaan. Gravenberch vertoont een hoop talent wat zich ontwikkeld in een constante lijn zonder groot blessure verleden. Dat maakt hem een zekere factor. Als je daar straks ook nog een plaatsing bij de laatste 16 CL kan bijzetten is de interesse in hem als speler groot genoeg om hem snel ergens anders te stallen zelfs met een grote transfersom. Kijk maar naar de Ligt, Dest of Frenkie. Die hadden ook langdurige contracten en konden rekenen op zo veel interesse dat plaatsing geen probleem was. Dat is anders bij gevallen zoals een Kluivert, Kishna, Malen of Ihattaren waar nog niet kan worden gesproken over een constante ontwikkeling l. Dat zijn onzekere spelers waardevol groter is.
0 0
Ajax1969
Gravenbergh heeft zelf ook nog wat in te brengen. Ik denk dat hij openstaat voor een jaar verlengen (met een fixe salarisverbetering) als hij het idee heeft dat hij niet als vedette weggaat (onder voorbehoud dat Ajax zich ook komend seizoen plaatst voor de CL). Hij kent alle voorbeelden: Kluivert die jong weggaat en wel kansen kreeg bij Roma, maar als een talentvolle jeugdspeler werd gezien, dus ook weer snel op de bank belandde. Terwijl de Ligt als vedette bij Juventus binnen kwam. Daardoor had hij toch net wat meer krediet toen zijn start niet al te best was. En Malen (die ook bouwjaar 1999 is), heeft de weg via jong PSV moeten bewandelen om zich weer in de kijker te spelen na zijn niet zo goed gelukte avontuur bij Arsenal.
0 0
insectenverdelg
Mar Frenkie en de Ligt zijn ondanks de interesse beide nog een jaar gebleven. Hoop dat Gravenberch dat ook doet. Dan moet ie wel 1 jaar een opgewaardeerdcontract bijtekenen minimaal.
0 0
Bensco
Slimmer idee toch? Ik zou als zaken waarnemer dat ook hebben aangeraden na dat seizoen 17/18. Toen stond Ajax niet al te best op de kaart nadat we onder Keizer er Europees werden uitgeknikkerd. Dan denken clubs een speler ook voor een habbekrats op te kunnen pikken en staan spelers minder in de schijnwerpers.

Door dat jaar te wachten werden de opties ineens een stuk beter voor zowel Frenkie als De Ligt en konden hoge transfersommen worden gevraagd met als gevolg dat ook zaken waarnemers hiervan mee konden profiteren. Het is altijd een gok natuurlijk voor zowel clubs, spelers als zaken waarnemers. Bij Kluivert gingen alledrie de partijen wel de gok aan en was de winst voor de zaken waarnemer en club zeer gering. Als die gewacht had was die ongetwijfeld beter terecht gekomen.
0 0
OpaVerteld
Valt me beetje tegen dat RvdV als "analist" dit pad op gaat.
Als ex-ras voetballer zou je verwachten dat de potentiële transfersommen het minst interessante aspect zouden zijn. Bovendien iets waar je in deze tijd eigenlijk geen zinnig woord over kan zeggen.
Hou het bij de voetbal technische zaken.
1 0
fanforeffer
Ze hebben het er maar druk mee de media en de analisten en AS met het vertrek van Gravenberg.
Elke dag 1 of 2 items over de verkoop van Gravenberg.
2 0
Dubbelvla
Echt absurd hoe voetbal is veranderd. Het gaat alleen maar over geld geld geld. Misschien wil die jongen wel zijn hele leven bij Ajax spelen...
1 0
Ajaxadept
Is dat het enige vermeldingswaardige, wat de speler mogelijk straks opbrengt? Juist door zulk geleuter attendeer je geinteresseerde clubs op zijn vertrek. Laat die speler nu eens een paar seizoenen bij Ajax zijn ding doen, en begin niet gelijk over verkoop...!
7 -1
koppensneller
Natuurlijk , want de scouts houden nauwlettend in de gaten wat van der Vaart en zijn mede analisten allemaal brabbelen . Volgende week vinden ze hem weer net te onvolwassen.
1 0
ajax1981
1 bericht niet natuurlijk, maar als iedereen roeptoetert valt het vanzelf wel op.
0 0
donpedroh
Waarom geen 100 miljoen. Benfica vraagt het ook en wij zijn beter.
8 0
BokkieBokstra
Kom op, speelt net in Ajax 1. Zou er graag nog even van genieten als Ajax fan. Het is al pijnlijk genoeg al die oud Ajacieden in het buitenland en dat ze snek gaan.
2 0
Multi
Dat bedrag kan je nu al zowat vragen voor hem, maak er maar 70/80 miljoen van.
2 0
deeftherave
Als ie voor dat bedrag weg gaat, mag Overmars met 'm mee!
1 0
Sluk
Wat zou Marc opleveren?
0 0