'Gravenberch zette als een routinier de lijnen uit tegen Liverpool'

RVisscher, 02-12-2020 om 22:02, 5169 views, AD |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Johan Inan, journalist van het Algemeen Dagblad, dicht Ryan Gravenberch een gelijkwaardige toekomst als die van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt toe. In een column legt Inan uit hoe de jonge middenvelder met een 'masterclass' op Anfield deze voorspelling nog realistischer laat lijken.

Inan benoemt, onderbouwd met statistieken, wat de sierlijke middenvelder zo bijzonder maakt, namelijk de volwassenheid gecombineerd met het risico dat hij in zijn spel legt. 'Zijn statistieken duiden haast op een majestueus optreden, in een krachtmeting waarin bijvoorbeeld de Braziliaanse vleugelspitsen David Neres en Antony teleurstelden. Gravenberch noteer­de na Diogo Jota, die slechts 23 keer de bal beroerde, de hoogste passnauwkeurigheid, zonder dat hij risicoloos speelde. Databureau OptaSports becijferde bovendien dat hij samen met Perr Schuurs de meeste ballen van alle spelers (acht keer) veroverde.'

Een grootse carrière voor Gravenberch lijkt Inan dan ook niet ondenkbaar. 'Waar na zijn oproep na het afhaken van Tonny Vilhena nog gewezen werd naar een te hoog Ajax-gehalte bij de keuze van bondscoach Frank de Boer, wordt nu al hardop gespeculeerd over wie in het Nederlands elftal moet wijken voor Gravenberch als de WK-kwalificatie in maart begint. Dat is niet onlogisch. Hoewel hij nog moet bewijzen over een langere periode een constante kracht te zijn, leverde Gravenberch met zijn masterclass tegen Liverpool het definitieve bewijs dat Ajax na Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong – nu steunpilaren in Oranje – weer over een exceptioneel talent beschikt dat tientallen miljoenen gaat opleveren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Sorry, maar ik vind de verheerlijking veel te veel doorslaan in het irreële. In een eerder artikel van Kieft over Gravenberch heb ik gereageerd met dat hij een goede speler is, maar zeker nog in het positionele veel te leren heeft. In de wedstrijd tegen Liverpool was dit juist een storende factor in de opbouw en zodoende vind ik niet dat hij het verdiend om de stempel uit dit artikel te krijgen.

In dit artikel worden ook twee dingen door elkaar gehaald, namelijk lijnen uitzetten en defensieve acties. Waaruit is nou gebleken dat Gravenberch de lijnen uitzetten, in zowel aanvallend als defensief opzicht, en dus het team neer heeft gezet én dus de regie voerde? Gewoon niet!
0 0
JopieCruijff
Dat is heel goed mogelijk wat je stelt, echter deel ik jouw mening niet vwb storende factor in de opbouw. In de 1e helft stond hij gewoon goed opgesteld en in de 2e helft moest hij zich BEWUST centraler opstellen om Tadic aan de bal te krijgen. Dit was een keuze van de staf. Kritisch zijn is een must, maar we moeten ook alle opdrachten weten eer we een diepgaande waardeoordeel geven.
0 0
Pheadrus
Zo werkt de pers; "They build you up and then they break you down" (Michael Jordan).
Een evenwichtig verhaal trekt geen lezers. Superlatieven trekt lezers en genereert clicks. Dus het is of geweldig of hij kan er niets van. Veel leesplezier.
0 0
036AFCA97
Hele zwoele foto ook
0 0