'Het overkomt André, maar hadden zelf kansen moeten benutten'

NickOoms, 02-12-2020 om 14:35, 3283 views, Het Parool |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Perr Schuurs is van mening dat Ajax zelf de kansen had moeten benutten tegen Liverpool FC en wil de schuld niet leggen bij keeper André Onana, zo schrijft Dick Sintenie in zijn column in Het Parool. Volgens Schuurs maakt iedereen fouten, niet alleen de Kameroener.

'Tientallen schitterende en soms onnavolgbare reddingen heeft hij al op zijn naam: de keeper die bij Ajax in vier jaar tijd van een druistige doelman uitgroeide tot een van de beste doelverdedigers van Europa', begint Sintenie over de keeper. 'Gisteravond op Anfield verkeek Andre Onana zich volkomen op een voorzet, waarna Curtis Jones de bal in een leeg doel kon tikken.

'Dat juist hij (Onana, red.) zo opzichtig in de fout ging in een wedstrijd waarin de belangen groot en de kansen schaars waren, deed ook zijn medespelers pijn', gaat Sintenie verder. Schuurs wil zijn teamgenoot niet de volledige schuld geven van de nederlaag. "Iedereen maakt fouten. Nu overkomt het André, maar als we zelf onze kansen hadden benut, hadden we hier niet met lege handen gestaan."

Door de nederlaag tegen Liverpool kwam er een einde aan de zeventien ongeslagen wedstrijden in de Champions League. Die unieke prestatie was volgens de journalist te danken aan de doelman van Ajax. 'In die uitzonderlijke reeks was Andre Onana zonder twijfel de meest stabiele factor, maar gisteren in de 58ste minuut stond de kat uit Kameroen bij een hoge voorzet ineens als aan de grond genageld.'

Ryan Gravenberch

Ryan Gravenberch speelde net als Schuurs dinsdagavond een uitstekende wedstrijd. Zo vindt ook Sintenie. 'Op Ryan Gravenberch stond gisteravond geen maat. De Oranje-internationals Davy Klaassen en Georginio Wijnaldum waren redelijk tot goed op dreef, maar ze haalden geen van beiden het niveau van de achttienjarige middenvelder.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Clubliefde34
Andre onana, de laaste op wie ik zou zeiken na een blunder of slechte pot. Je hebt ons zovaak gered en fanastische wedstrijden gekeept. Tuurlijk dit was een fout en die achteraf cruciaal bleek. Maar ook de neuer oblaks en Edersons maken een keer in de zoveel tijd wel is een slippertje.. we hebben geen recht om te zeuren op andre, andre is een held als keeper en voral ook als mens, elk seizoen dat hij bij ons onder ze lat staat is een zegen. Wie het in ze bottr harses haalt om deze man af te kraken na een blunder wat zelden gebeurd is niet goed in ze hoofd.
1 0
Robbie en de Kock
Ter Stegen zien uitkomen laatst? Of Courtois dan, die laat die bal zo onder zijn voet het in rollen..
0 0
ajaxinho
Zo is het ook.

Heeft verder gewoon goed gekeept en belangrijke reddingen verricht.
3 0
SvenGeurtsen
Precies! Het grote verschil dat als een keeper een fout maakt gelijk een goal is.
2 0