Derksen: 'Ga maar eens een doelman zoeken van dit niveau'

BartVeenstra, 02-12-2020 om 07:30, 4874 views, Veronica Inside |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Voetbalanalist Johan Derksen heeft het in de nabeschouwing op het duel tussen Liverpool en Ajax opgenomen voor André Onana. De goalie van de Amsterdammers ging behoorlijk in de fout, waardoor Ajax met 1-0 onderuit ging tegen de Engelse topclub.

'Ik vind dat Ajax uitstekend speelde', begint Derksen zijn verhaal op SBS 6. 'Onana maakt die fout maar als hij weggaat heeft Ajax een probleem, want ga maar eens een doelman zoeken van dit niveau. Nee, ze deden het goed, zeker als je bedenkt dat de twee vleugelspitsen niets goeds deden', is de analist kritisch op Antony en David Neres.

Voormalig Ajacied Wim Kieft zag Ajax twee gevaarlijke kopkansen missen. 'Davy Klaassen is al niet echt een kopper en vanaf die plaats is het onmogelijk de lange hoek te vinden. Huntelaar maakte een actie waaraan je kon zien dat hij een echte spits is maar had net het geluk niet. Een fractie eerder of later die bal raken en hij gaat er in de lange of korte hoek in', aldus Kieft, die net als Derksen zag dat Antony en Neres te weinig lieten zien. 'Ze zijn allebei te bescheiden. Als je zo snel bent moet je er meer voor gaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAMM
Welke wedstrijd heeft Derksen zitten kijken, waarin Ajax goed speelde?
1 -2
Clarence
Dezelfde als jij :) Ik vond dat Ajax het tot de 1-0 erg goed deed. Alleen Neres en vooral Antony waren te bescheiden. Mogen wel veel meer de 1 tegen 1 opzoeken. Zeker het moment waarop hij randje 16 werd aangespeeld door Tadic.
Na de 1-0 waren ze even van slag en vervolgens weet je dat Liverpool in de omschakeling gaat komen.
We moeten niet vergeten dat Liverpool Europese top is. Twee keer onnodig van verloren en twee keer een ongelukkig doelpunt tegen.
0 0
Jaridebeste
Welke wedstrijd heb jij zitten te kijken? Tuurlijk ging het af en toe met name in de omschakeling moeizaam maar bij vlagen hebben ze echt wel goed gevoetbald. Je koopt er alleen niks voor maar dat is een ander verhaal.
0 0
AFCAMM
Bij vlagen, inderdaad. Dan is het toch gewoon niet meer dan dat? Af en toe een leuk moment.
Als je echt goed speelt pak je ze gewoon.

Of zijn de verwachtingen al zo ver gedaald dat het al hartstikke leuk is dat we mogen meedoen?
Ik verwacht in ieder geval meer van Ajax.
0 0