Borst ziet Ajacieden amper juichen bij doelpunten

BartVeenstra, 30-11-2020 om 08:15, 7957 views, Algemeen Dagblad |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Het viel Hugo Borst afgelopen zaterdagavond op dat de spelers van Ajax hun doelpunten tegen FC Emmen amper vierden. De Amsterdammers scoorden vijf keer, maar echt gejuicht werd er niet. 'We zijn nu in een fase beland dat er niet meer gejuicht wordt', schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad.

'Bij de openingsgoal gaf uitblinker Klaassen ver blijk van lichte vreugde: kort een vuistje ter hoogte van het oor', schrijft Borst. 'Bij het tweede (schitterende) doelpunt deed Labyad een vliegtuig na of was het een vogel? Maar de vleugels waren lam. Slappe hap. De derde goal sloeg alles. Traoré maakte 'm na een goede loopactie en door zich helemaal te strekken. Maar hij trok zo'n chagrijnig hoofd dat iedereen dacht dat het doelpunt afgekeurd was wegens buitenspel. De spelers van Ajax sjokten terug naar hun eigen helft alsof ze een trainingspartijtje speelden.'

Ook bij de vierde en vijfde treffer van Ajax werd er amper gejuicht. 'Bij het vierde doelpunt keek Ekkelenkamp alsof hij zijn laatste oortje had versnoept - of was daar heel even een gebald vuistje? De 0-5: Promes vertrok geen spier. Pas toen de man van de assist (Neres) gek deed kon de doelpuntenmaker niet achterblijven en deed ook raar.'

Enerzijds kan Borst wel begrijpen dat de spelers van Ajax niet heel uitbundig gingen juichen bij de treffers. 'Natuurlijk, natuurlijk. Het krachtsverschil. Ajax is veel te sterk. Na de 0-1 was de zege binnen. Het verweer van de tegenstander was nul. De spanning was eraf. Dan is het idioot als een malle te gaan juichen', schrijft Borst, die met een keerzijde komt. 'En toch. Zou een beetje meer blijdschap na een doelpunt de ongenaakbare Ajacieden niet sieren? Per slot van rekening is een goal de kroon op alle arbeid doordeweeks. De concentratie was tegen Emmen tot aan het eind geweldig. Net als tegen VVV is er een onstilbare honger naar een doelpunt. Maar ik blijf erbij: een doelpunt is pas af door het met fatsoenlijk gejuich te begroeten.'

Verwacht jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Liverpool? Zet in en krijg 13 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radikaal
Tadic in zijn eerste en tweede seizoen was daar heel nadrukkelijk mee bezig, te zorgen dat er gevierd werd bij doelpunten. Maar hij werd er een beetje over afgezeken.
Helpt natuurlijk ook niet dat er geen publiek is. Een vijandig uitpubliek met 5-0 stil krijgen is heel anders dan een niet spannend potje nog een 3e, 4e, 5e goal maken.
0 0
Gonzo
Ooit was een speler van Kameroen heel opvallend door een dansje bij een cornervlag. Maar sindsdien worden we doodgegooid met de meest simpele toneelstukjes. Liever een krachtige en ingetogen vuist.
1 0
3*stars*3
Haha maar toch snap ik zijn punt wel mbt de 0-3 want ik dacht ook dat goal van Traore afgekeurd was.
Normaal schreeuwt hij het uit maar nu leek hij zelf ff teleurgesteld.

Maar joh, of ze nou dansen, terugsjokken of kop rolletjes maken, gaat om die 3 punten en het liefst met leuk voetbal.
Daarnaast is het wel lekker om weer eens naar een oppermachtig Ajax te kijken.
Graag doortrekken en seizoen eindigen met straatlengte verschil.
En owja, voor de gezelligheid ook bod die beker(s) erbij. ;-)
0 0
Meerkoet
Hugo moet wel wat te zeiken hebben over Ajax want ander nieuws scoort niet.
0 0
Caparzo
Weet je wat het is Hugo, soms moet je 13x juichen ofzo, dat kun je niet allemaal heel uitgebreid gaan vieren, anders gaat de wedstijd namelijk voor 40% op aan juichen. En dan had je ook kunnen scoren, in die tijd dat je juicht. Daar kun je gewoon niet aan gaan beginnen, dat gaat niet Hugo, moeten we ook niet willen. dat moet een man als jij toch begrijpen. Verder is er natuurlijk nog covid en moet je voorzichtig zijn. Dus kun je niet overdreven intiem doelpunten gaan vieren. Voor je het weet is het goed mis en sta je met een soort Jong Ajax op Anfield, dat soort dingen moet je niet onderschatten Hugo!1!!
0 0
Adam24
Als de spelers van Ajax bij de helft van de doelpunten juichen, juichen ze alsnog vaker dan de rest van de Eredivisie.
1 0
Ajax_026
Bij de eerste goal van Klaassen kwam er redelijk wat geluk bij keken dus juichte hij weinig. Als dan al vrij vroeg in de eerste helft de 0 - 2 valt tussen de koploper en de hekkensluiter van de Eredivisie dan weet iedereen (al zijn het er weinig in het stadium) al dat de wedstrijd gespeeld is en valt er nog weinig eer te behalen door te juichen. Ondanks dat jaagde Ajax vol op door blijf scherp en liep voor de zoveelste keer met ruime (lees 0 - 5 overwinning) van het veld. Dit seizoen blijkt de club uit Amsterdam alleen nog te kunnen verliezen van zichzelf zo als uit bij FC Groningen waar de ploeg van Ten Hag het na liet om te scoren en uit eindelijk de enige verlies partij leed.

...zo kan het ook Hugo
0 0
de-Ajacied
Borst is vooral feyenoord gewend. Daar worden ererondjes gelopen als in de knvb beker weer een amateurclub hebben verslagen
3 0
BokkieBokstra
Grappig, dat dacht ik ook toen ik de beelden zag. Geen blijdschap na het scoren van de doelpunten.
0 -1
Ginoajax1
Borst is anti ajax. Hij heeft altijd wat te zeiken.
1 0
JariHeijden
Het is natuurlijk overdreven wat Borst schrijft (dat is zijn stijl en hoort ook een beetje bij columns), maar dat Traoré, een jonge spits die wordt afgerekend op doelpunten, niet juichte, vond ik ook gek.
Juichen mag best!
0 -1
cantharel
Mongolen uit Rotterdam zie ik als een gek naar de camera lopen en gekke bekken trekken en ik begrijp dat wel omdat ze zo weinig scoren en dan als er uiteindelijk gescoord gaat worden zij gek van vreugde zijn.Op zulke momenten zou ik graag cameraman zijn. Lijkt me heerlijk om op zo een moment de andere kant op te draaien.
2 0
trooop
Uitwedstrijd bij een veredelde 1e divisie-club, in de kou, zonder publiek en ook nog tussen twee champions league-wedstrijden door; wees blij dat we überhaupt komen opdagen.
1 0
markk
1. Juichen voor een leeg publiek is gek
2. Juichen na 1 doelpunt is logisch maar Ajax heeft er dit seizoen al 42 (!) in liggen. Op een gegeven moment is de lol er een beetje van af en is het voornamelijk zakelijk afrekenen.
3 0
Stuffie60
Hugootje heeft zijn wekelijkse glaasje azijn weer gedronken voordat hij een stukkie over Ajax schrijft.
Wordt gewoon opvallend.
3 0
insectenverdelg
Ik blijf erbij, het weekend is pas echt af, als hugo zijn column op maandag zuur kan eindigen.
1 0
booya4afca
Haha nu krijgen we dit weer .... Wat zijn de Nederlandse Media toch een partij zure mensen. Bij Fox Sports week in week uit een grafstemming wanneer Ajax met grote cijfers wint.. Nu weer Borst (die je sowieso al niet al te serieus moet nemen) die mekkert over het niet juichen, ook bij Rondo overigens waar Gullit niet wist hoe snel hij het over een ander onderwerp kon hebben dan Ajax.. En de Telegraaf die vindt dat Ajax zich zelf een slechte dienst bewijst door tegen Beneliga te zijn maar vervolgens wel 40+ doelpunten in 10 wedstrijd weet te scoren...

Totdat het even tegen zit, je een potje verliest.. Dan ligt dit alles aan Ten Hag...
3 0
cantharel
Gullit wilde 2 maanden geleden niets over AZ zeggen toen ze alleen maar gelijk speelden.Nu het iets beter gaat begint hij wel weer over AZ te praten.Lamlul.
2 0
behangdelul
Wow, zover zoeken om maar iets te kunnen vinden. Volgens mij werd er bij alle doelpunten gewoon gejuichd hoor. En daarnaast zie ik de honger naar goals ook als reden om niet geheel de polonaise te gaan lopen. Ze willen gewoon direct door naar de volgende. Prima mentaliteit en niet inkakken.
1 0
TontoKarnaggel
Zo vreugdeloos in het leven staan als dit depressiehoofd en dan andere verwijten niet blij genoeg te zijn....
1 0
Ajax27
Flink juichen... voor wie. Treurige tegenstanders en dan ook nog zonder publiek. Tjah..

Als je toch naar dit soort wedstrijden kijkt denk je toch gewoon alleen maar, hoe snel kan die BeNeLeague eruit komen? Als in dit geval de laatste 6 eruit gaan, en de top 6 uit Belgie erbij komt dan heb je gewoon veel meer aantrekkelijke potten en een betere competitie. Ajax zal er nog steeds bovenuit steken, maar het wordt wel interessanter.
1 0
Adios
"Onbegrijpelijk dat die Ajacieden een 4-0 zo overdreven vieren. Bij de 1-0 snap ik zoiets nog wel, maar kom op, het is maar Twente."

- Borst volgende week
6 0
Redrum
Als je er bijna elke week 5 inlegt dan ga je op een bepaald moment iets minder uit je dak na een goal. Het speciale gaat er een beetje vanaf. Wat dat betreft is de emotie bij feyenoord en psv veel puurder en krachtiger als ze een keer scoren. Het gebeurd daar meestal maar 1 of 2 keer per wedstrijd en dan legt de tegenstander er ook nog wel eens eentje in. Ja, dan is het toch een ander verhaal.
0 0
Ajacied33
Je moet wat zeggen he als gefrustreerd mannetje...
0 0
Jariiii
Kijk, ik ben ook Spartaan (don't ask), dus een zwak voor Borst zal ik ergens altijd wel houden, maar dit is gewoon ongelooflijk zielig en gezocht. Als je geen onderwerpen weet je bedenken voor je stukje, sla je maar een keer over.
3 0
Jariiii
Het. Is. Toch. Nooit. Goed.
2 0
JariJari
Hugo, ga nou eens met pensioen.
1 0
Juichtoon
Sneu, sneuer, Hugo...
1 0
Vierendertigste
10 wedstrijden 42 doelpunten, dat maakt Hugo's cluppie nog niet in een heel seizoen, dus dat wekt afgunst bij die zielepoot.
1 0
Willem410
Ik juich ook niet meer zo spontaan als vroeger aangezien alles eerst langs Zeist moet voor hij echt telt.
Dat was volgens mij ook de echte reden dat Traore niet juichten, was randje buitenspel en dat wist hij ook.
0 0
Ajax34
De sfeer in het stadion was niet optimaal voor te kunnen juichen. Dat komt natuurlijk door die vervelende toeschouwers, oh wacht..
1 0
RuffRhythim
Mijn God, heeft deze ultieme lamlul daar echt 48 uur op lopen breien zodat ie dat in zn wekelijkse stukje kon neerpennen?

Echt...er zijn in medialand een hele reeks sneue gasten, maar deze zit daar nog echt mijlenver voor hoor !!

Niet dat ik er heel erg mee zit hoor, draai hier gewoon mn avondeten van gisteren op in een gave Q.
4 0
Amsterdam1900
De column van volgende week zal zijn dat Neres of Promes agressie uitlokt met een dansje bij het vieren van een doelpunt en dat ze dat voortaan toch maar niet moeten doen.
1 -1
Redrum
In tijden als deze zie je pas goed wie de echte voetballiefhebbers zijn en wie de zure en jaloerse sukkels zijn. Mannen als van der Gijp en van Hanegem laten zich steeds vaker positief uit over Ajax, want die zitten toch wel te genieten van het spel. Maar zo'n zure drol als Hugo Borst blijft krampachtig op zoek naar puntjes van kritiek. Ach ja, het is wel vermakelijk.
6 0
fanforeffer
Die mannen en Gullit schreeuwden anders om het hardst dat die snuivende en dranklustige top voetballer uit argentinie de Beste ooit was en niet Cruyff !!
3 -1
Web
Mag dit niet?
Ik ben ook enorm gecharmeerd van Maradona
Bleef er voor wakker, om hem te zien spelen
0 0
Babayaka
Tja heeft eigenHANDIG argentinie wk gemaakt, heeft napoli van degradant naar 2 titels geholpen, moeilijke keuze wel tussen die 2, want maradona haalde ook rare fratsen uit en dan niet alleen zijn verslaving die ik ergens nog begrijp ook.
Want die gast kon zich echt niet normaal vertonen of men trok wel aan hem , , wel vond ik persoonlijk het voetbal destijds beter harder en minder zeurderig dan de tegenwoordige tijd van ronaldo en messie.
0 0
Joseph
Als je puur naar het voetbal kijkt, dan snap ik dat veel mensen Maradona beter vinden. Het is de vraag waar je, als supporter, bij een speler van geniet in het veld. Dat is net zo als met Messi en Ronaldo.

Los van het voetbal staat Maradona natuurlijk volledig in de schaduw van Cruijff.
0 0
Web
Maradona volledig in de schaduw,
Vreselijk overdreven hoor
Die goal die hij op het WK maakt tegen Engeland heb ik nooit meer van een speler gezien
Zou nog eens kijken hoe zijn bewegingen waren bij de middenlijn, voordat hij aan die geweldige rush begon
Bizar was dit
0 0
Joseph
Ik bedoel buiten het voetbal hé. De skills van Maradona aan de bal zijn echt onovertroffen denk ik. Al vind ik het bij Maradona wat rouwer, meer op kracht, Johan vond ik sierlijker. Ik kan bijvoorbeeld ook echt genieten van Frenkie aan de bal, al doet hij er niks mee, die motoriek vind ik geweldig, je herkent hem direct als hij aan de bal is.
0 0
Ajacied33
Hahah ben je nou echt verbaasd daarover? Nu beledig je Maradona. Natuurlijk was hij de allergrootste, dat weet iedereen. Als je van voetbal houdt, beaam je dat gewoon
0 0
Joseph
Blijkbaar is de liefde voor voetbal niet voor iedereen hetzelfde. Voor mij is Messi ook beter dan Ronaldo, grofweg de helft van de wereld denkt daar anders over.
Ik geniet ook van het overzicht dat een speler heeft, van de assists die hij geeft, van de manier van bewegen.. Voor mij is Cruijff dus de grotere.
0 0
Web
Messi heeft toch wel een punt
Hij heeft bijna nooit goed gespeeld in het Argentijns team
0 0
Joseph
Vind ik wat overdreven, heeft ook genoeg uitstekende wedstrijden gespeeld met Argentinië.
Voor mij spelen gewonnen prijzen ook minder mee in de beoordeling van een individuele voetballer. Prijzen win je niet alleen.
0 0
Web
Ik durf te stellen dat Napoli nooit kampioen was geworden zonder Maradona
En zonder Maradona had Argentinië niet de WK gewonnen
Dan tellen prijzen wel heel erg mee

Daarom hebben ze toen in de tijd Cruijff naar Barcelona gehaald, om over Real een te gaan
Real was voor Cruijff veel beter dan Barcelona

Johan werd met aanvallend voetbal afgeslacht in de Europa cup 1 finale met Barcelona ( dat was de naam toen )
Later wonnen ze de finale met 1-0 penalty Koeman, niet om aan te gluren, maar Johan wilde winnen
0 0
Joseph
Ik durf ook wel te stellen dat Barcelona zonder Messi nooit zo dominant zou zijn in Europa. Messi heeft de prijzen ook gepakt, maar het uitblijven van prijzen bij Argentinië is een begrijpelijke smet. Al doet het bij mij niet zo veel af aan het geweldige voetbal dat hij heeft laten zien. Ik heb Cruijff en Maradona nooit live gezien, maar Messi is voor mij het beste dat ik gezien heb. (Kijker sinds - 1993).
0 0
Babayaka
Jammer alleen dat messie het alleen bij barca heeft laten zien.
Ik vond het barca zonder messie ook leuker, met ronaldhino rivaldo, ettoo figo, witsche guardiola puyol xavi iniesta sergi Zubizaratta
laudrup Ronaldo.
0 0
MK77
Hij is vooral pissig omdat Traoré beter begint te draaien. Hij zat een paar weken terug onwijs op hem te zeiken
0 0
Joseph
Een goal tegen FC Emmen is de kroon op alle arbeid?

Het is niet eens te vergelijken met een trainingspartijtje. Als Ajax met de eigen selectie 11 tegen 11 speelt, zijn dat 2 teams met een hoger niveau dan ruim driekwart van de ploegen die ze treffen in de eredivisie.
1 0
Frank1978
Hugo heeft het volgens mij niet zo op onze club, mannen... Wat nu?! ;-)
2 0
glob
wat een drama, hoe moet dat nou? Komt het dan wel goed met Ajax zonder Hugo?
1 0
Frank1978
Ik hoop het, maar het zal erg zwaar worden.
0 0
FTS95
Heerlijk dit! Ik kan zo genieten van die ongelooflijke zure druif calimero afgunst columns van hem op maandag, na weer een top prestatie van ons cluppie!
1 0
Redrum
Nadat we door Hugo een paar weken geleden al op de vingers getikt werden omdat we maar door gingen met scoren tegen VVV, krijgen we nu even te horen dat we niet uitbundig genoeg juichen. Het gaat wel heel goed met Ajax.
5 0
DeMeervanweleer
Huug werkt voor een Rotterdamse krant, daar moeten voor Rotterdamse mensen dingen in staan die zij interessant vinden, anders krijgt hij geen Rotterdamse centjes. Voor veel Rotterdammers is de obsessie met de erfvijand zo groot dat ze liever erg gezochte items over Ajax lezen dan nieuws over Feyenoord. Dat is namelijk vrij eentonig; het is kut en het blijft kut.
5 0
glob
Het is ku(y)t en het blijft ku(y)t
1 0
Web
Wat veel belangrijker is dat je moet kijken naar de gretigheid van het team
Ik vind dit zo bijzonder, zelden vertoont ook niet bij het team van 2 jaar geleden
Daar straalt het plezier van af, zo knap dat ze 90 minuten gemotiveerd blijven om er zo groot mogelijke uitslag van te maken, nog wel met veel wissels
Daar moet de aan dacht naar uit gaan
Moet je dat plichtmatige voetbal van PSV zien, die Duister is compleet doorgeslagen met zijn spelers
rust geven tegen Sparta.
Sparta moet je binnen 30 minuten oprollen, dat moet het uitgangs punt wezen
Dan kun je spelers rust geven
Je hele club in handen geven van die rare Duitser
AZ is ook een veel beter team, die gaan dit seizoen achter Ajax als tweede eindigen
1 0
DeKes
Denk dat het ook te maken heeft met de stilte en leegheid op de tribunes!
Het oorverdovende geluid na een treffer doet veel met de reacties van spelers!
0 0
Stamhoofd
Zonder supporters valt er weinig te vieren
0 0
ajaxxcied4life
Waarom het bij een Rotterdamse krant, zo vaak en zoveel over Ajax gaat is mij volstrekt onduidelijk. Die plek aan de Rotte is het gebied waar drie betaald voetbalclubs spelen, maar week in, week uit schrijft Hugo over AJax. Niemand, maar dan ook niemand bij de Telegraaf schrijft wekelijks een column over Feyenoord en hoe vervelend ik het ook mag vinden, tegelijkertijd is het prima zo. Zolang dat Rotterdamse vod niet kritisch schrijft over Feyenoord en wat er allemaal misgaat in de jeugdopleiding en de bestuurskamer en zij genoegen nemen met die enkele uitglijder van Ajax en niet juichende spelers, dan ben ik dik en dik tevreden. Want die slapende Reus vol werkeloze havenarbeiders en ander gepeupel heeft juist baat bij kritische stukken over hoe slecht het gaat, want dan worden ze hopelijk wakker en gaan ze echt aan de slag. Zeg maar wat de Telegraaf bij Ajax deed en et voila, zie hoe die panische media Ajax heeft geholpen om te komen waar het momenteel is. Maar goed. In Rottedarm is men liever ziendeblind en neemt men genoegen met zo nu en dan een afgangetje van de grote broer in plaats van echte journalistiek te bedrijven. *Staat genoteerd*
10 0
ETM
Uiteraard eens wat Feyenoord betreft. Er zit daar in de hele cultuur van binnen en er omheen iets heel goed fout. Of Hugo Borst er nou zozeer onderdeel van is dat weet ik eigenlijk niet. Was hij niet vooral Spartaan? Dat is iemand die in een ver verleden wel een toevoeging was aan de voetbalmedia, maar al lang niet meer. Vergelijkbaar met een Henk Spaan of een Derksen.

Ik denk dat Feyenoord idd een soort FR nodig heeft. Maar van wie moet dat komen? Hun Cruijff is bijwijze van Van Hanegem en dat is gewoon een gezellige kerel voor leuke interviews a la Swart.

Feyenoord is op vergelijkbare manier bezeten met de eigen identiteit als Ajax. Alleen gaat die identiteit itt bij Ajax niet echt over voetbal. Vreemd maar waar.

Ik behoor wel bij de Ajax supporters die een sterker Feyenoord zouden willen zien.
Een sterkere vaderlandse competitie met een rivaal van omvang. (nationaal is Feyenoord wel groot). Sterker, ik behoor tot de Ajax supporters die Feyenoord liever ziet winnen dan PSV.

Maar het Feyenoord verhaal is 1 groot zwartgallige stuk satire. Nog maar drie seizoenen geleden werd Feyenoord kampioen, en ging het de CL in. Een soort strohalm na wat was het, 17 jaren? Drie seizoenen later zijn ze qua voorwaarden en perspectief voorbij gestreeft door AZ, en zijn ze een charismatische crisis-manager aan het vereren die bezig is aan zn laatste kunstje; 5de worden met een voledig onfitte selectie waarvan de beste 2 spelers ook best bij Heerenveen hadden gestaan.

Wat je ook van PSV mag vinden, zij tonen ambitie met die rare Duitser en idioot dure selectie. Wat je ook van AZ mag vinden, zij hebben jaren geleden een praktisch nieuwe opleiding opgezet waar ze nu vruchten van plukken. Wat je ook van het dit seizoen lachwekkende Utrecht mag vinden, zij tonen ambitie met die gekke Frans en volgen het model van AZ. Wat je ook van Twente mag vinden zij zijn progressief. Wat je ook van Vitesse mag vinden, zij hebben een veel sterkere basis elf op de been doormiddel van betere scouting.

Feyenoord gaat heel misschien een ronde verder in Europa (denk het niet) en heel misschien worden ze toch 3rde, maar wat het ook wordt, het wordt incidenteel.

Want die zwartgallige satire hebben ze daar ook gecultiveerd. Oh en er is ook nog Feyenoord City en dat is al helemaal een pijnlijk exemplarisch voorbeeld. In de lijn van Tottenham Hotspur, alleen denken ze daar dat het ook andersom kan.

Succes :)
2 -1
ajaxxcied4life
Geweldige proza ETM. Ieder woord heb ik met smacht gelezen, vandaar ook mijn duimpje omhoog. Eens met wat jij schrijft. De blauwdruk van Feyenoord is een anti-Ajaxsentiment. Ga dat maar eens omzetten in bestendig en structureel beleid. Dat gaat niemand lukken. Feyenoord is een soort karikatuur dat in leven wordt gehouden door sympathiserende media, die uit pure armoede maar blijven schrijven over het geweldige legioen en die 'ongeslagen' status. Een pyrusomstandigheid zoals ik het maar even noem als je vijf punten achterstaat op de nummer 1 van de ranglijst en de competitie zes maanden heeft stilgelegen.

Feyenoord is er van alle (sub)topploegen er het slechtste aan toe zoals jij terecht aangeeft. Het lijkt wel alsof niemand elkaar daar de waarheid durft te zeggen, in tegenstelling tot in Amsterdam waar zelfs de keuze van de kleur van het trainingspak tot een rel kan leiden. Hetgeen je daarmee wel creëert is scherpte, want iedereen kijkt mee. Inclusief heel Rotterdam, Eindhoven en het AD. Ze hebben het zelf misschien niet door, maar zij bewijzen Ajax daarmee een gigantische gunst. Misschien weten ze het wel, maar is de drang om in te hakken op Ajax wanneer dat kan zo groot dat de rush van het moment even belangrijker is. Maar zolang de houding in Rotterdam blijft zoals die is, zal daar op korte termijn niet heel veel veranderen. Zelfs niet als Feyenoord CIty er komt of een investeerder. Sterker, dat zal hun positie enkel verder schaden, al zal het daar in eerste instantie niet op lijken omdat de bomen tot de hemel lijken te groeien, maar snel genoeg zullen ze erachter komen dat je belofteteam niet in de eerste divisie te laten uitkomen en niet te investeren in innoverende jeugdtrainers niet kan worden afgekocht door een nieuw stadion of een Doyensachtige inversteringsgroep.
2 0
ETM
Dank je, en ik vind op mijn beurt jouw tekst lekker weglezen.

En je benoemd ook een mooi stuk ironie. Namelijk dat 'men' afgeeft op elementen van de Ajax cultuur die juist een grote rol spelen bij het succes van Ajax.

Daar zullen we allicht een andere keer over uitweiden :)
0 0
Web
Ja Hugo is een echte Spartaan.

AZ gaat denk ik boven PSV eindigen, die speler erg goed voetbal
Feyenoord gaat werkelijk nergens om, die spelen in de kracht van Advocaat
korte termijn heb je het redelijk voor elkaar, maar daar is ook alles mee gezegd
Totaal geen toekomst perspectief

Ik vind wel dat PSV de hele club aan die Duitser geeft, ik ben daar nooit voor
Passanten mogen best inbreng hebben, maar de cultuur van de club mag je nooit volledig aan een trainer geven
Ten Hag heeft in zijn team drie Ajacieden zitten
Bogarde, Reiziger en Witsche die moeten dit goed bewaken
Daarom was ik ook tegen dat Bosz zijn hele staf uit zijn mensen wilden zien
Kruzen was er, en Maassen zou er bij komen, meer dan genoeg
Ten Hag moet je ook terug fluiten als het nodig is, hij blijft ook een passant
1 0
ETM
Ik vind het zelfs met het oog op de korte termijn zeer bedenkelijk bij Feyenoord. Ik bedoel ze hebben de beste man ook nog eens een selectie gegeven die al in de prak ligt voordat het seizoen goed en wel begonnen is. En ik geloof Dick ook wel als hij zegt dat Feyenoord zo extreem behoudend moet spelen zelfs tegen het rechter rijtje. Bij Feyenoord schrik ik echt haast van het beperkte technische vermogen. Hoe zijn ze bij die Diemers terecht gekomen?
Credits mogen er wel naar Dick vind ik voor het 'relatieve' presteren en tegelijkertijd wordt de situatie zelfs met betrekking tot de korte termijm verbloemd door ronduit toevalligheden.
Bij Feyenoord lijkt men uit te gaan van een veel sterker Feyenoord als de selectie eenmaal op conditie komt, maar ik denk eerlijk gezegd dat de beste spelers al spelen. Bergwijn en Senesi. Dan heeft men nog nuttige spelers voor het Advocatiaanse voetbal met Haps, Toornstra en uiteraard is die Bijlow geen koekenbakker. Maar ze verwachten bijv ook veel van die Deense afgegleden spits en Fer. Fer is dan de 3rde pure loper op dat middenveld (5de als je de backs meerekend) en je hebt nogsteeds een team dat helemaal het spel niet kan maken. Dat Turkse talent zie ik zich nooit ontwikkelen binnen dat team. Ik zie niet waarom Feyenoord sterker zou zijn dan de andere subtoppers.

Ik heb toch wel het idee dat PSV het nog wel spannend gaat maken. Het ziet er momenteel ook daar heel moeizaam uit, maar dat lijkt me een team in ontwikkeling. Wel hebben ze een probleem in zowel het verdedigen als opbouwen. Alleen denk ik dat het scorend vermogen heel veel wedstrijden doorslaggevend wordt.
Bij AZ, maar zelfs Vitesse vind ik interessant om te volgen. Maar als ik moet voorspellen dan verwacht ik eerder een verval. Klinkt misschien vreemd nu, maar bij Ajax wil ik nog wel zien wat er gebeurd als de enorme inspiratie-bron van de CL weg mocht vallen. Ik denk dat se pot tegen Atalanta ook een rol gaat spelen in de eredivisie. Al verwacht ik het 'eventuele' verval minder groot.

Ik snap je principiele punt mbt Bosz en co wel, maar ik was toch uitgesproken tegenstander van hoe het met Bosz bij Ajax afliep.
Maar die oude koeien laat ik even in de sloot zitten :)
1 0
ajaxxcied4life
Eens. Het is inderdaad nooit verstandig om je hele technische beleid van het eerste team uit te besteden aan een passant. Al was dat destijds met Bosz wel erg aanlokkelijk om te doen, omdat het relatief goed ging (EL-finale). Gelukkig is dat inderdaad niet gebeurd achteraf. Al was de periode Keizer een pijnlijke episode. Die man kan toch ook wel een rasajacied worden genoemd. Jammer dat hij nimmer onder fatsoenlijke omstandigheden een kans heeft gehad. Maar goed. Als, als, als.. daar kopen we niks voor.
0 0
Web
Wat daar heeft mee gespeeld was het drama Nouri
Dat is er zo ingehakt bij spelers, en zelfs supporters
Keizer heeft geen echte kans gekregen, heb ik Ajax heel erg kwalijk genomen
In dat opzicht snap ik Bergkamp heel goed
Die is er echt voor gaan liggen
Moet Keizer weg, dat accepteer ik niet, dus moest hij ook weg
1 0
ajaxxcied4life
Die actie van Bergkamp kon ik ook erg goed begrijpen. Keizer leek het op de rit te krijgen en werd uitgerekend toen het tij te leek keren te worden gepiepeld. Dat terwijl het seizoen dramatisch begon met het Nouridebacle. Overmars en Van der Sar hebben dat gewoon niet netjes gedaan en mogen van geluk spreken dat Ten Hag een schot in de roos bleek, want anders zou hen dat nog tot in het einde der dagen worden nagedragen. Nu kunnen ze toch altijd nog terugvallen op een bekerwinst, halve finale van de CL en natuurlijk het landskampioenschap. Gelukkig maar, zeg ik als ajacied zijnde.
0 0
voorkennis
Wat je ook dagelijks leest tot grote hilariteit : ze zijn wel ongeslagen
1 0
ajaxxcied4life
Een kinderhand is gauw gevuld, blijkt wel weer.
1 0
Bky
All we ever hear from you is blah blah blah
So, all we ever do is go ya ya ya
And we don't even care about what they say
'Cause it's ya ya ya ya
Blah blah blah blah
5 0
ETM
AN-ers, ben weer begonnen met af en toe een betoog plaatsen op de facebook pagina Eens Te Meer. (hoe verwerpelijk dat hele FB ook is)
Deed ik voordat de Corona-pleuris losbrak en sommigen konden het waarderen.
Ik lul soms gewoon te lang voor een forum;)
Laatste betoog ging toen nog over de woede uitbarsting van Tadic t.o Dest..

Was ernee gestopt, en ook met AS omdat ik net als velen behoorlijk in de shit kwam door de globale crisis. Op Bali is de situatie zonder toerisme uiteraard heel zorgelijk.

Ik verloor mijn bedrijf, en ook mn positie als trainer. Ben inmiddels bezig met een klein project op Bali met mn eigen F en E jeugd. En dit maakt me vrolijk en zo heb ik weer de geest om mijn hersenspinsels mbt tot Ajax te delen. Wat kan Ajax toch een heerlijke afleiding zijn!

On topic: Er mankeert niets aan de juichkwaliteiten van Ajax ;)

https://www.facebook.com/ajaxopinie/
1 0
De Stift
Hilarisch. Nu er werkelijk niets negatiefs te zeggen over Ajax, wordt er toch nog iets gevonden. Het spel was uitstekend. De doelpunten knap. De ervaren spelers voorbeeldig, de talenten gedreven. Er was ook weer een talent dat debuteerde. Er werd gerouleerd en ook de wisselspelers deden het goed. Veel om bewondering voor op te brengen. Terwijl PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse zich met kleine overwinnen (of niet eens dat) door de eredivisie worstelen, is er een ploeg die nog wat topniveau naar de Nederlandse Velden brengt. Maar van bewondering mag geen sprake zijn bij Borst. De Ajacieden juichen niet. Beste Hugo, we zullen er op trainen. Volgende keer tegen Sparta vieren we elke goal alsof het de winnende is in een potje fifa. Met gespreide vleugels, een tik tok dansje of eindeloze rondjes over het veld.
2 0
MK77
21 februari, ik kijk er naar uit
0 0
ajaxxcied4life
Het zou het AD sieren als ze die kwalitatief sneue columns van de heer Borst bewaren voor het personeelsblaadje. Opnemen in een 'serieuze' krant is haast Kafka.
2 0
Amp
Hahahaha als ze zulke dingen beginnen te schrijven, weet je dat je het goed doet. Hadden die gasten uit hun plaat gegaan, was het allemaal te overdreven en mocht t wel wat minder. Hij vindt t vast jammer dat feyenoord en psv dit niet neerzetten, want dan kregen de krantlezers plakkerige kranten in de bus...

Snap dat ingetogen bij die spelers wel. Met wie moet je juichen behalve je teamgenoten. Normaal ging je nog uit je plaat met supporters, maar dat valt weg. En sowieso merk je dat ze dit seizoen snellere focus op de volgende goal leggen
3 0
MK77
They hate us cause they aint us
4 0
TontoKarnaggel
Op het spel was er helaas voor hugo niet zo veel aan te merken maar gelukkig was daar het gebrek aan juichen die hem de kans gaf toch een zuur stukje over Ajax te kunnen schrijven.
Mocht het lekker blijven lopen bij Ajax de komende tijd heb ik nog wat suggesties voor huug zodat er toch nog wat negatiefs geschreven kan worden:

Het gebrekkige nederlands van Dusan....
Het haar van Onana...
De kleur schoenen van Promes....
De chauffeur van de spelersbus die 4 km te hard reed....
De lauwe kroketten in het spelershome....
Ten Hag die vergat zijn buurvrouw te groeten...

Zo zie je maar weer Hugo, onderwerpen zat, succes....
9 0
Frank1978
Haha super!
0 0
Babayaka
Waarom zou je juichen, dat mag toch niet van de staat met dat akelige corona virus waardoor de gewone man en vrouw niks meer mag, en straks verplicht ( ookal werkt het niet en helpt het niet) een mondluier is opgelegd door de staat dictatuur.
2 -8
mgtow
Vrouwen met een lelijk gezicht maar een goedgevormd lijf zijn nu ineens in het voordeel.

Ja wat? De baas betaalde een cursus anders denken.... Dat ben ik even aan het oefenen ja...
1 0
Lazell
Je weet niet wat een dictatuur is
7 -1
trodat4030
Nou.. Als je zelfs de pasfoto van je vrouw als avatar op een voetbalforum moet gebruiken, zit je aardig onder de plak ;-)
2 0
Libero
Lol!
0 0
MK77
ouch!
0 0
Toon meer reacties