Jansen: 'Klaassen bewaakt ondergrens medespelers en zichzelf'

NickOoms, 30-11-2020 om 08:20, 5262 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Freek Jansen is vol lof over de prestaties van Davy Klaassen bij Ajax, zo vertelt de journalist na afloop van de wedstrijd tegen FC Emmen (0-5 winst) tegenover de camera's van Voetbal International. De middenvelder van Ajax is wederom van grote waarde geweest voor de Amsterdammers door de 0-1 te scoren en is hij betrokken geweest bij de 0-2.

'Het lag natuurlijk aan de kwaliteiten van Emmen, maar ook aan de kwaliteiten van Ajax', begint Jansen over de wedstrijd van zaterdagavond. 'Een hele geconcentreerde sterke wedstrijd van Ajax. Ze verkeren nu zelf ook in uitstekende vorm en laten zichzelf niet verrassen. Alles was op de helft van Emmen. Niet alleen aan de bal, maar ook in de duels. Ze lieten zich geen moment aftroeven.' 

Klaassen kan veel lof ontvangen van de Ajax-watcher. De middenvelder is sinds zijn terugkeer naar Amsterdam van grote waarde voor Ajax. 'Ten Hag zei: ik twijfelde vanochtend of ik Klaassen ook moest sparen. Die keuze maakt die niet en het is een uitstekende keuze gebleken. Hij maakt zelf de 0-1 en was betrokken bij de 0-2. Klaassen is een speler die continu de ondergrens van zijn medespelers en zichzelf bewaakt. Sinds hij bij Ajax is, en op het middenveld staat naast Gravenberch, zijn ze makkelijker gaan voetballen en geven ze veel minder kansen weg. De balans is veel beter in elkaar komen te vallen.'

'Ik ben heel benieuwd hoe hij tegen Liverpool gaat spelen', gaat Jansen verder over de Ajacied. 'Hij gaat dan weer terug naar bekend terrein. Hij komt terug als de leider van Ajax. Klaassen is het ontbrekende puzzelstukje op het middenveld. Het is nog steeds niet zo dat alles helemaal in elkaar is gevallen, maar je hebt nog steeds het gevoel dat Ajax een flinke groei doormaakt. Ook individueel. Als je Perr Schuurs uitlicht, hoe hij speelde tegen Midtjylland en vanavond (zaterdagavond), dat is zo soeverein. Overwintering in de Champions League met de vorm van Ajax nu is een must. Als het niet lukt is het een teleurstelling. Je merkt dat de club en de ploeg ernaar hunkert. ' 

Denk jij dat Ajax en Liverpool met 1-1 gelijkspelen op Anfield? Zet in en krijg 7,80 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pauw
In dit systeem en op deze positie valt hij mij alleszins mee. Doet hij goed, tot mijn verrassing.
Klaassen is verdedigend (veel) beter van van de Beek dat was. Mag ook wel eens gezegd worden. Van de beek deed nooit zoveel in dat opzicht.
Ik was bang dat we wéér een loper op 10 zouden krijgen die ook nog verstoppertje speelt. Gelukkig speelt Labyad en straks Kudus daar.

Wil tot slot nog benoemd hebben dat mijn weerzin tegen Klaassen natuurlijk ook stamt uit een tijd dat andere spelers in de basiselftal de gebreken van Klaassen niet konden compenseren. Er was toentertijd in z'n totaliteit veel minder individuele kwaliteit en (positie)spelkwaliteit.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, het probleem was dat Klaassen in 2018/19 kwalitatief gezien bij de dragende spelers van Ajax moest horen terwijl hij qua type juist het beste tot zijn recht komt als ondersteunende speler. Klaassen is een matige dragende speler maar een geweldige ondersteunende speler. Hoe minder Klaassen wordt gevraagd om het plafon van Ajax te verhogen hoe meer hij zich kan richten op het verhogen van de vloer. Ik denk daarom dat Klaassen een nog hoger niveau zal halen (maar op een minder zichtbare manier waardoor bepaalde mensen hier zullen beweren dat hij minder speelt) wanneer Kudus weer fit is.
1 -1
Ozymandias
Het feit dat Klaassen ervoor zou zorgen dat de kwalitatieve vloer van het team zou verhogen was volgens mij voor de meeste mensen wel duidelijk voordat hij naar Ajax kwam. Dat was de reden waarom ik één van de voorstanders voor zijn komst was. Alleen dat hij zo'n duidelijke positieve op het spel zou hebben had ik niet verwacht. Ik had verwacht dat zijn impact moeilijker zou zijn om te herkennen waardoor de discussie over of hij een goede speler voor Ajax is langer zou aanhouden.
2 -1
DeKes
Jongens,.......straks Kudus er nog bij ipv. labyad.........
Wát een visioenen..........
1 0
MK77
Hey even wat anders. Ik zat net naar de rapportcijfers in het Parool te kijken en daar kreeg Antony een 5. Alleen in de samenvatting gaf hij al 4 keypasses waarvan 1 directe assist.
Het was niet fenomenaal maar waarom zou hij een onvoldoende krijgen?
6 -1
Pauw
In de eerste helft had hij veel balverlies. Daarna zijn ze gestopt met kijken, denk ik.
0 0
trodat4030
Tja, de grootste voetbal'kenner' bij het Parool is Henk Spaan, dat zegt wel zo'n beetje alles.
0 0
Edski
Souverijn? Echt?
4 0
Tinus
Tsja, mocht hij tegen Liverpool met een wereldvoorhoede een foutje maken, dan is Perr opeens weer ‘een leuke speler voor in de eredivisie. Het is opportunisme ten top. Ik kijk liever naar zijn ontwikkeling en dat stemt me al vanaf de voorbereiding tevreden.
3 0
MK77
Ik denk dat hij het meer over de spelling heeft
2 0