Wiedemeijer: 'Scheidsrechter had zo rood kunnen trekken'

JesseTH, 29-11-2020 om 23:10, 7401 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Reinold Wiedemeijer is ingegaan op een moment tijdens FC Emmen - Ajax waarbij Sean Klaiber mogelijk een rode kaart had kunnen krijgen. Over de middenlijn kwam de back te laat in een duel met Caner Cavlan en raakte hij zijn enkel. Een week eerder kreeg Lucas Bernadou voor een soortgelijke overtreding rood, terwijl Klaiber 'wegkwam' met geel.

'Deze lijkt op die van AZ tegen FC Emmen, maar het is toch net even anders', zo begint Wiedemeijer zijn verhaal bij Dit was het Weekend. 'Deze scheidsrechter vond het voldoende om geel te geven en de VAR vond het niet nodig om in te grijpen. Hij neemt een heel groot risico en de scheidsrechter had zo rood kunnen trekken. Dan was de VAR er ook van afgebleven.'

De scheidsrechtercoördinator van de KNVB legt uit dat de scheidsrechter tijdens een wedstrijd minder kijken naar de intentie van een speler dan buitenstaanders. 'Scheidsrechters kijken veel meer naar het feit. Zit hij vol op de enkel en gaat dat heel erg buitensporig? Hier hebben ze gedacht: dit vinden wij niet buitensporig.'

Ronald de Boer sluit zich min of meer aan bij de uitleg van Wiedemeijer. 'Als hij rood had getrokken, was de VAR er niet aan gekomen en had ik er ook mee kunnen leven. Maar ik kan ook met geel leven. Hij is te laat, maar volgens mij wil hij de bal, net voordat hij weggeschoten wordt, blokken. Het ziet er knullig uit, maar ik kan met geel leven.'

Verwacht jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Liverpool? Zet in en krijg 13 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Vierendertigste
Rood, net zoals die scheids dat toen deed bij die Berghuis van 010, of uh..............
4 0
036AFCA97
Iedereen z’n Ajax bril weer op. Als een speler van Emmen zo was ingekomen op een Ajacied had iedereen om rood geroepen hier.
2 -5
Frank1978
In mijn ogen was dit een overtreding waarbij geel op zijn plek was, rood zou ik erg zwaar vinden. Als je voor dit soort gevallen direct rood gaat geven, eindigt geen wedstrijd meer met 22 spelers op het veld.
3 0
fanforeffer
De rode kaart tegen Bernadou was onterecht ! Daar begint de fout in zijn redenatie.
2 0
TsigalkoAFCA
Hij heeft toch gewoon gelijk. Beetje vreemd dat Wiedemeier hier nu als de boosdoener wordt aangewezen. Klaiber maakt zo'n lompe overtreding op het moment dat je met 5-0 voorstaat tegen een totaal lamgeslagen FC Emmen. Dan lijkt het me logisch dat Klaiber hier diegene is die kritiek ontvangt.
2 -1
Bennyben
als scheidsrechters naar de feiten moeten kijken is het wel rood of geen rood want zo staat het eenmaal in het spelregelement ongelofelijk dat een wiedemijer zichzelf zo tegen kan spreken.

Dan moet wiedemeijer niet zeggen de scheidsrechter had rood kunnen geven maar de scheidsrechter moet rood geven want het staat zo in het spelregelenment dus het is een feit.

Het zou ook nog kunnen dat in het knvb scheidsrechtersregelement een scheidsrechter de situatie zelf in mag schatten maar dan werk je weer niet met feiten dus dan word het pure willekeur waar een scheidsrechter wel of niet voor mag fluiten. Ik heb het idee dat daar mee gewerkt word waardoor mensen als Nijhuis maar weer gewoon elke wedstrijd kan fluiten onder het mom alles wat we doen is toch wel leuk.
1 0
Kingoffdatoilet
Was zeker geen rood. Dat geldt ook voor de rode kaart die Emmen vorig weekend kreeg.
0 -2
ajacied017
“ scheidsrechter had zo rood kunnen trekken”

En dan: deze scheidsrechter vond het voldoende om geel te geven, en de var vond het niet nodig om in te grijpen.

Met andere woorden, dan is het een gele kaart.


Trouwens iets anders..
Deze (oud)scheidsrechter komt altijd vertellen(bij fox) hoe en wat het moest zijn, en dat is lekker makkelijk achteraf als je ook de meningen van oud spelers/analisten heb gehoord.

Als hij het meteen weet/ziet, waarom zit hij dan niet daar, niet als vaste var maar als klankbord voor die var, ze nemen toch alle tijd.
3 -1
Bramzel
Vraagje hebben ze het ook over de makkelijk gegeven strafschop van PSV gehad of houden ze zich dan stil?
7 -2
ajaxminimax
Fox moet er mee ophouden om een wiedemeijer een podium te geven. Het is echt een grap dat wiedemeijer en van egmond zulke functies hebben.
5 -1
Amsterdam1900
Idd waren zelf altijd matige scheidsrechters, zeker Wiedemeijer.
2 0