R. de Boer: 'Gravenberch vult de Frenkie de Jong-rol in'

JesseTH, 29-11-2020 om 22:45, 5977 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Kenneth Perez en Ronald de Boer zijn zeer onder de indruk van Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch. De Boer ziet het toptalent een rol invullen die Frenkie de Jong in Amsterdam invulde in het succesjaar in de Champions League en dat kan hem zeer bekoren.

'Dat snurken heeft hij af en toe nog wel, maar hij is pas achttien jaar. Het is wel al een stuk minder geworden', zo oordeelt De Boer bij Dit was het Weekend op FOX Sports. 'Ik denk dat Ten Hag heeft gekeken naar wie de Frenkie de Jong-rol in kan vullen. Dat doet hij. Je ziet hem continu uitzakken. Dan heeft hij het overzicht, de dribbels en de passing die Frenkie ook had. Het past heel goed in dit Ajax.'

'Als hij de bal eenmaal heeft gespeeld, gaat hij de diepte in. Hij durft mee te doen in het spel zelf', zo constateert de oud-Ajacied even later. 'Hij blijft niet achter als een soort verdediger. Als hij de bal eenmaal heeft gespeeld, wordt hij weer een echte middenvelder.'

Wel ziet Perez een schuilend gevaar voor Gravenberch. 'Het lijkt alsof het voor hem heel makkelijk gaat en hij continu geprikkeld moet worden. Hij moet uitgedaagd worden om elke keer het beste uit zichzelf te halen, zodat hij niet op de automatische piloot gaat en het daardoor heel erg laconiek wordt', zo oordeelt de Deen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lazell
Gravenberch is laconiek omdat hij dat van nature in zich heeft. Dat is hij nu af aan het leren en dat gaat heel goed. Denk niet dat hij weer laconiek wordt als het hem makkelijker afgaat.
0 0
Web
Dat dat hij veel uitzakt heeft met de dubbele 6 te maken
Daar heeft Gravenberch heel veel voordeel van, hij heeft zo constant het voetbal voor zich
En je staat verdedigend veel beter. Frenkie was daar ook heel goed in, past veel beter bij hem.
Voetbal ontwikkeld zich telkens, vroeger moest een buiten speler constant het spel breed houden nu komen ze naar binnen om met een een twee de zestien in te komen, daarom zie ik liever een dubbele 6 dan heb je ook veel beter rugdekking op het veld bij balverlies van een buiten speler, en nooit te veel mensen voor de bal, de backs zijn ook al vaak weg. Die moeten er telkens om een komen. Gravenberch en Klaassen doen dit geweldig. Klaassen door vaak in een keer doorspelen, waardoor het spel heel snel word. Gravenberch is voor de creativiteit.
Vroeger was ik heel erg voor een 6, en buiten spelers die het veld breed houden, maar kijk er nu anders tegen aan
Het voetbal is ook minder statisch hier door, en er komen veel meer spelers in scorings positie
Gek dat er zo veel verschillende spelers scoren? Nee dat is geen toeval

Ik weet dat het er weer weinig met mij eens zijn, maar dat maakt mij niets uit
Ik sta wel heel erg open voor veranderingen, staar mij niet blind op wat zo was.
Ten Hag is een moderne trainer, die wel eens doorslaat in tactiek, maar aan de andere kant zeer modern is, en is constant met ontwikkelen bezig is. Wat kan beter enz
Ajax hoort met een zes te spelen, Ajax moest ook altijd met traditionele buiten speler spelen
Maar het voetbal verandert, spelers zijn door de moderne ontwikkelingen veel fitter dan vroeger
1 0
Lazell
Je ziet wel dat TH af en toe wedstrijden nodig heeft om te ontwikkelen. Groningen om Labyad en Alvarez van hun plekken af te halen. Midtjylland om het voetballend te verbeteren. Atalanta dat er te veel mensen voor de bal staan.

Vind het knap om met Labyad, Klaassen en Gravenberch, die van nature allemaal naar voren willen, een gebalanceerd middenveld te vormen.
0 0
Web
Dat zie ik zeker
Ik heb hier wel eens vaker aangehaald dat Ten Hag spelers veel kansen geeft, en als je die dan niet pakt is het ook afgelopen ( Alvarez )
Hij zal niet een speler in deze selectie zien die op die positie kon staan?
Klaasssen kwam en dat was de sleutel voor het middenveld.
Geeft hier op een topisch ook aan dat hij Klaassen perse wilden halen
Ook dat heeft hij dus goed gezien, lees hier nog maar eens terug hoe ze er bij AS over dachten, ik begon toen heel erg te twijfelen over het voetbal inzicht op AS
Iedereen had kunnen zien dat hij bij Bremen heel goed speelden in de controle.
0 0
Labrador
Hoezeer ik ook geniet van Gravenberch, hij is alles behalve een Frenkie. Stop met vergelijkingen te maken en laat hem gewoon Gravenberch zijn.
2 -1
Web
Het gaat er om dat hij ook uitzakt, net als Frenkie.
1 0