Van Basten: 'Tegen deze gasten moet Ajax op de aanval gaan'

JesseTH, 29-11-2020 om 20:50, 15204 views, Ziggo Sport |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Marco van Basten ziet kansen voor Ajax tegen een Liverpool dat moeite heeft. Vooral verdedigend speelt de Engelse club in een andere samenstelling dan men gewend is en de analist zag dat in het afgelopen weekend tegen Brighton & Hove Albion al fout gaan.

'Ze hebben nu een aantal andere verdedigers (Neco Williams en Rhys Williams, red.) en die maken echt de fouten', zo oordeelt Van Basten aan tafel bij Rondo. 'Als Ajax tegen deze gasten moet spelen, dan moet het echt op de aanval gaan. Verdedigen is momenteel niet het sterkste punt van Liverpool.'

Ondertussen zag Jan van Halst, eveneens aanwezig in de uitzending, dat het Ajax tegen FC Emmen wél gemakkelijk afging. 'Er is heel veel diepgang en beweging. De motivatie moest echt uit henzelf komen, want weerstand krijgen ze niet. Er is toch maar één club die erbovenuit steekt? Dat is Ajax.'

Verwacht jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Liverpool? Zet in en krijg 13 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Restored
Ben toch wel benieuwd hoe Ten Hag gaat spelen, gaat hij hetzelfde trucje proberen als de vorige keer? Met Blind die terugzakt in de verdediging als Liverpool de bal heeft? Of toch weer echt 4 - 3 - 3?
2 0
jewie3
ligt er aan hoe je 433 invult . Hoe had jij het gedacht?
0 0
GrandMasterFlex
Denk gewoon 433, want we moeten niet aanpassen tegen dit Liverpool.
2 -2
Raikkonen94
Ach dat "niet aanpassen".. Wat mij betreft spelen ze 4-4-2 als we daarmee de 3 punten mee naar Amsterdam nemen. In het topvoetbal anticipeert iedere topclub op de zwakke plekken van de tegenstander.
2 0
JariHeijden
Ja, dat 'niet aanpassen' is echt onzinnig. Je hebt aanpassen in de zin dat je de bus gaat parkeren in de hoop dat de tegenstander niet kan scoren. Dat noem ik negatief aanpassen.

Maar wat Ten Hag doet is positief aanpassen. Altijd kijken waar je de tegenstander pijn kunt doen. Cruijff deed precies hetzelfde. Cruijff heeft bijvoorbeeld wel eens een hele offensieve back opgesteld, simpelweg omdat de buitenspeler van de tegenpartij een hekel had aan meeverdedigen. Dan moet je verdedigend wel opletten en een middenvelder moet dan wel goed de restverdediging bewaken, maar offensief heb je dan zoveel voordeel.

Tegen Juve (2-1 winst) liet Ten Hag zowel Frenkie als Lasse vlak voor de verdediging spelen. Juve hapte, want spelers werden gelokt om verder naar voren te staan, waardoor hun organisatie niet klopte. Ajax kon er zo goed overheen denderen. Je moet je dus altijd positief aanpassen aan de tegenstander. Hoe zet je je organisatie neer dat je de tegenstander het best kan bestrijden, het meest pijn kan doen. Als je dat voor elkaar krijg, dan onderscheidt een goede trainer zich van een gemiddelde trainer.
1 0