Van der Vaart: 'Niet meer met tien spelen'

FinnDekker, 26-11-2020 om 19:35, 18216 views, AD |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Als het aan Rafael van der Vaart ligt wordt er nooit meer met nummer tien gespeeld achterop het shirt. De aanleiding van deze oproep is het overlijden van Diego Maradona, die furore maakte met dat rugnummer. Van der Vaart hoopt op een wereldwijde actie, gesteund door de FIFA.

'Er zal immers nooit, nooit, maar dan ook nooit meer een nieuwe Maradona opstaan', luidt de reactie van de voormalig Ajax bij het Algemeen Dagblad. 'Zoals er bij Ajax nooit meer een betere nummer veertien dan Johan komt, kun je als gewone sterveling met goed fatsoen nauwelijks nog dat nummer tien opeisen bij je club. Dat nummer is namelijk van Diego, de beste ooit.'

Er zitten wel haken en ogen aan het idee van Van der Vaart. 'Je kunt als Barcelona moeilijk tegen Messi zeggen: en nou snel dat shirt inleveren, vriend. Maar het zou wel een gigantisch gebaar zijn als clubs collectief besluiten om niet meer met een rugnummer tien te spelen.' Bij Ajax draagt Dusan Tadic nummer tien.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
echteajacied
Doe niet zo gek . . .
0 0
Simon1
Je hebt je media momentje. Kruip nu maar weet snel tegen Estavana aan.
0 0
Amsteraaij
Normaal doen
1 0
Juichtoon
Wat een onzin. Het is juist dan een eer om met nr 10 te spelen.
Dat vond Johan ook van nr 14 trouwens...
2 0
SoNick
What's next? Stoppen met voetballen omdat de grootste is overleden?
1 0
Simon1
Maradona, Pele, Cruijff, straks Ronaldo en Messi...

Duurt even, maar dan spelen straks nummer 973 regen 979. Kunnen voetbalclubs een tientje extra vragen voor de shirt vanwege extra bedrukking.
1 0
Leo252
Raffie is een beetje de weg kwijt zeker....als we dit gaan doen hebben we over een x aantal jaar geen nummer meer over......
6 0
donpedroh
De frikandellen waren op dus ging hij maar voor lullen!
2 0
AFCA1961
Precies......domme reactie weer van hem
1 0
Koekepeer
Ik dacht bij het lezen van de kop dat hij het over de tactiek had.
4 0
Simon1
Was ook erg nieuwsgierig naaf zijn kijk daarop. Zone.
0 0
Kingoffdatoilet
Onzin. Niet te gek gaan doen hoor.
4 0
7172AFCA7395
Ja Diego zou dit willen ?
Die wou denk ik zoveel mogelijk 10-en zien.
2 0
Amp
Gewoon ook alle mogelijke posities van maradona opheffen...
2 0
Raymond Wolters
Ik zeg alle rugnummers afschaffen en met BSN-nummer spelen.
4 0
bdsngsfs
Letters ipv cijfers
0 0
Jaridebeste
Wat een onzin zeg. Zwaar overdreven.
3 0
trainerdv
Cruijff wou juist altijd de dat beste spelers van een team nummer 14 en nummer 10 krijgen ipv niemand. Zo gaat het bij de amateurs ook en dat is reteleuk :)
Dit is een waardeloos voorstel.
3 0
AFCAPolarBear
Wat een onzin! Ik kan begrijpen als Messi afstand zal doen van zijn nummer 10, met de voorwaarde dat er niemand met 10 speelt bij Barcelona zolang hij er speelt. En dat Napoli en Argentinië nooit meer met de nummer 10 zullen spelen. Maar elk andere club/land mag gewoon het nummer gebruiken.
4 0
Rentokill
Kijk nr 14 bij Ajax is iets anders. Dat was echt zijn ding.
Nr 10 is zo algemeen en past eerder bij een positie.
Ach... dat ik hier nog serieus op in ga...
4 0
X-RaY
Weet niet waar die gozer tegenaan is gelopen maar de klap is hard geweest. Die uitgerangeerde spelers willen maar wat graag hun stem laten horen in de media maar dit gaat natuurlijk werkelijk nergens over. Lachwekkend voorstel.
2 0
HenryVakH1972
Wat een bullshit
2 0
Schip
Tikkie dramatisch hoor. Bij een club kan dat eventueel nog. Maradonna was beestachtig goed, de beste speler ooit wat mij betreft. Maar je eert hem op andere manieren.
1 0
insectenverdelg
T voordeel zou wel zijn dat we weer met 6 ipv een 10 gaan spelen. En das dan weer in de geest van Johan. :)
1 0
Asociaal
Ik weet niet hoe serieus van der Vaart op dat moment was. Je zou zeggen dat hij het niet meende...
2 0
JariHeijden
Wat overdreven. Er hebben toch ook niet geprobeerd in de hele wereld nummer 14 in de ban te doen? En spelers als Messi... Messi speelt ook met nummer tien en is in mijn ogen echt nog beter dan Maradona was (ik heb Maradona bewust meegemaakt).

Ik vind die verafgoding zo overdreven.

Met welk nummer speelde Pelé? Die ook maar in de ban doen? Rugnummer van Alfredo di Stefano dan ook gelijk maar. Straks nr7 van Christiano Ronaldo weg. Nummer 1 van Lev Yashin. Kan ook niet meer. En laten we Eusebio zeker niet vergeten.

Dat Ajax nr.14 in de ban doet en Napoli nr. 10: prima en logisch. Maar waarom moet je dat andere clubs opdringen. De logica ontgaat mij volledig.
10 0
Rentokill
1. Messi
2. Cruijff
3. Pele
4. Ronaldo
5. Maradonna
6. Zidane
7. van Basten
1 -1
De Stift
Overdreven gebaar. Dat Napoli het doet, lijkt me passend. Het Argentijns elftal zou een fenomenaal eerbetoon zijn. Maar Maradonna en Ajax hebben niets met elkaar. Dus die tien blijft voor Dusan.
6 0
Koekepeer
Bij nationale teams kan het geloof ik niet.
1 0
AFCAMM
Raf schiet hier natuurlijk wel een beetje door.
De oude clubs en Argentinië zouden kunnen besluiten om niet meer met het nummer te spelen, maar zelfs dat zal al lastig genoeg geworden, denk ik. Van de rest hoef je en kun je niets verwachten.
Het was een goede voetballer, maar wij hebben er niks mee te maken.
2 0
RuffRhythim
Gaat wereldwijd nooit gebeuren, op Argentinië en Napoli na inderdaad.
0 0
ghouleseddik
Bij "10" denk ik als Ajax-supporter eerder aan Litmanen dan aan Maradona hoor.
10 0
TontoKarnaggel
Goed verhaal, lekker kort.

Doen we helemaal niets mee.....
4 0
insectenverdelg
Vanaf nu mag je als eerbetoon aan Maradona ook gewoon de bal met de hand in t doel slaan.....
7 0
PierreHeno
Ha ha...ja precies..nieuwe spelregel.
2 0
grannig mokum1
Het is onzin Rafael Van der Vaart, bij Napoli of elftal van Argentinië oke dat kan ik wel bij voorstellen, maar om bij alle clubs? Dat lijkt me onzin
6 0
ArthurG
Dit is toch een beetje onzin. Dat je misshien besluit in het Argentijnse nationale elftal zoiets te doen kan ik me nog enigszins voorstellen, zo spelen we bij Ajax terecht niet meer met een nummer 14. Maar de rest van de wereld nog wel hoor, hoe groot de voetballegendes ook zijn, om voor iedere club een rugnummer weg te laten is belachelijk.
3 0
Elayais
Sorry, maar ik heb niks met Maradonna. Uitzonderlijk talent, maar voor mij telt persoonlijkheid, moraal en alles erbij ook en dan was Maradonna niks anders dan een simpel en afschuwelijk mens. Ik vind de verafgoding ook een voorbeeld voor wat mis is in de maatschappij. Iedereen ander normaal mens had minimaal een aantal jaar in de gevangenis gezeten met wat Maradonna allemaal uitgespookt heeft, maar omdat hij dan goed kon voetballen telt de wet niet voor hem.

Voor mij is Cruijff de allergrootste omdat hij naast uitzonderlijk talent ook het voetbal wezenlijk veranderd heeft. Hij heeft bewezen niet alleen een van de allerbeste voetballers ooit te zijn, maar dat ook als trainer te zijn. Er is een heel leger aan trainer die de filosofie van Cruijff aanhangen, niemand die de filosofie van Pelé of Maradonna aanhangt, die hadden ze namelijk niet.

Daarnaast moet dit iets zijn wat clubs als Napoli of Boca lekker moeten doen, maar bij andere clubs betekent het nummer 10 toch echt iets anders. Zoals bij Ajax met spelers als Litmanen en Bergkamp. Onzin dat iedereen dan dat nummer niet meer mag gebruiken omdat Maradonna daar ooit zijn coke snor aan heeft afgeveegd.
5 -3
Sunny
Heb je de docu over Maradona gisteravond gezien?
Zo niet dan adviseer ik je om die terug te kijken en zal je hopelijk je mening herzien m.b.t. een simpel en afschuwelijk mens.
Want volgens mensen die hem van dichtbij meegemaakt hebben was hij een intelligent en liefdevol mens die inderdaad ook fouten heeft gemaakt in zijn leven.
Ben het overigens met je 2e alinea over Cruijff eens en ben een absolute fan van Johan om al de door jou genoemde redenen.
Maar op het veld was Maradona de beste ever die ik ooit heb gezien (en dat zijn er veel vanaf begin jaren 70). Onnavolgbare dribbels, passing, vrije trappen en goals gekoppeld aan een geweldige drive.
Kijk anders even naar wat Lineker te zeggen heeft: https://youtu.be/MKIFPaR_ZIo
1 0
Elayais
Ik heb de documentaire nog niet gezien. Maar dat is niet altijd de beste bron omdat mensen vaak (afhankelijk van uitgangspunt documentaire) louter positief zijn.

En daarnaast is het een onderdeel van de verafgoding van Maradonna, iedereen kijkt alleen maar positief naar hem omdat hij goed kon voetballen. Ik zeg niet dat iemand geen fouten mag maken, maar op een gegeven moment houd het ook op. Daarnaast blijkt uit geen van de volgende zaken dat hij enige intelligentie bezit of liefdevol is:
1. Hij schiet of journalisten
2. Hij rijd een cameraman en scheld die vervolgens de huid vol "What an a**hole you are. How can you put your leg there where it can get run over, man?"
3. Zijn gedrag rondom de kwalifactie voor de 2010 WK
4. Zanetti die niet gekozen werd voor het WK van 2010 (na het winnen van de treble met Inter) omdat Maradonna een droom had over het winnen van het WK en Garce was de enige speler die hij zich kon herinneren
5. Zijn gedrag richting supporters van Nigeria na een late winner van Rojo.

En die lijst is lang. Maar hey, hij kon heel goed tegen een bal trappen, dus laten we alles goed praten (ja hij heeft fouten gemaakt, ja hij is gewoon impulsief.. etc. etc. etc.). Ik ben daar niet van.
0 0
JohnnyD
En wat heeft Maradonna gedaan dat hij "minimaal een aantal jaar" in de gevangenis had moeten verdwijnen?
1 0
Ferd
Op een journalist schieten bijvoorbeeld. Dat is poging tot doodslag.
1 0
JohnnyD
Ach, als dezelfde autoriteiten hem hadden beschermd toen het nodig was, hadden ze een punt misschien, maar ga niet achteraf lopen mekkeren. Toen de gekte helemaal zijn kop had bereikt. Die vent had geen leven meer en geen privacy. Ikzelf had denk ik raak geschoten. Niet 1x, maar meerdere malen. Ook daarvoor dient hij eigenlijk een prijs te krijgen. Dat hij niet eens raak schoot, maar wat in de lucht
0 0
Sunny
Met een luchtbuks ?
0 0
Robbie en de Kock
Amen!
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Jari Litmanen was mijn fav nr 10!
1 0
Ajaxxxisdebeste
Bij Napoli ja wat heeft de rest ermee te maken, buiten het veld was het een ramp overigens
1 0
stefanwillem
Raf moet denk ik ff van de drank afblijven, begint steeds meer te raaskallen.
2 0
MichelAngelo66
Wat een onzin. Alsof Maradona de enige 10 was. Pele speelde ook met 10. Maradona was erg goed, maar ook niet onaantastbaar he. Dat Boca en Napoli dit wellicht doen daar kan ik inkomen, maar over de hele wereld. Doe ff normaal Vaartje. Ik vind je een leuke goser, maar nu heb je teveel gezopen.
4 0
WZAWZDB14
Sorry hoor maar wtf? Maradona is niet eens de beste nr 10 ooit.
Daarnaast is hij niet bepaald een voorbeeld voor de jeugd met zn coke verslaving.
Hij was goed hoor, maar je kunt ook doorslaan
1 -1
Ajacied33
Je moet hem beoordelen op het veld. Erbuiten is niet ons pakkie an. En geloof me, ook de jeugd weet wie de allergrootste is
0 0
MankeNelis
Wat een onzin. Voor mij is en blijft nr 14 de aller beste. Prima speler geweest maar wat hebben wij ermee te maken?
3 0
Ajacied33
Prima speler? Hahaha denk je dat je het over Schone hebt of zo? Maradona man, de allerbeste en allergrootste voetballer ooit is gestorven. Al heb je hem niet bewust meegemaakt, de hele wereld weet dat hij de allerbeste was
1 0
Ferd
De allerbeste na Cruijff en Pele.
0 0
JariJari
Fuck off Rafael
0 0
036AFCA97
Ik zou inderdaad ook niet meer met Labyad spelen. Het lijkt dan inderdaad alsof je met 10 speelt in plaats van 11. En ja, ik heb alleen de titel gelezen.
4 0
Bennyben
Hoe moet je je kind uitleggen dat er niet meer met nummer 10 gevoetbald mag worden omdat er een coke verslaafde heen is gegaan wat overigens een hele goede voetballer was.

Ik snap ook niet dat alle mensen nu roepen dat dit de beste voetballer aller tijden is geweest kijk naar zijn staat van dienst.
2 -1
JariJari
Op zn 30ste al afgeschreven. Kan mij niet voorstellen dat CR7, Messi en Johan minder zijn.
0 0
Sterspeler
Pleur op man.
Ik heb zelf nooit wat met Maradona gehad. Wsl te jong, maar dan nog. Het is geen eens een Europeaan. Laat ze die keuze maar maken in Napels en in Zuid Amerika. Echt. Hoe druk kan je je maken. Het was een voetballer.
2 0
OpaVerteld
Sterker nog....niet alleen het rugnummer 10 nooit meer gebruiken, maar de hele positie opheffen.
Vanaf nu verplicht niet meer dan 9 veldspelers en een doelman opstellen.
Bij het overlijden van deze manische tot corpulentie neigende gnoom rest niets anders dan het voetbalspel ingrijpend te veranderen opdat wij nooit vergeten.
Ja, ik sla enorm door, maar dat moet nu blijkbaar even om er bij te horen :)
4 -1
Babangida83
Als je zo ver gaat, dan vind ik ook dat je het nummer 1 en nummer 0 niet meer mag gebruiken. Immers, 1 been (de helft) van Maradona is al beter dan welke andere sterveling dan ook.

Ik zou zelfs zeggen dat cocaïne snuiven een vast onderdeel van welke warming up dan ook moet worden.

Maar ik mis vast nog een aantal overduidelijke maatregelen.
0 0
Ferd
Alleen de lijnentrekker mag nog met 10 spelen.
0 0
appiehappie
Geweldige voetballer.
Dit gaat wel een beetje ver voor een alcoholist c.q. junk.
Kwam toch geen zinnig woord meer uit.
Gewoon met 10 blijven spelen op je rug.
3 -2
Labrador
Dat kan prima bij Napoli
1 0
Rockpotje
Ik denk even dat Van der Vaart met een tactische analyse komt over inzakkende spitsen en dynamische middenvelders, krijg je deze onzin.
10 0
Raydo
Echt he
1 0
Joseph
Als hij nou gekozen had voor een ander nummer dan 1 van de nummers die bij een positie horen, had dit gekund.

Had je eerder alleen nummer 14 er uit moeten halen..
0 0
insectenverdelg
Napoli en Arfenyinie Ja
Hele wereld, nee. Dat gaat echt te ver.
4 0
chloorbestendig
Raffie zit hele frikandellen speciaal naar binnen te snuiven zeker.
6 -2
MankeNelis
Met uitjes LOL
0 0
RJB1979
Zit er kennelijk nog eentje te snuiven.
2 -1
Ajacied33
Dit is een beetje overdreven. De allerbeste ooit is gestorven, maar een shirt met nummer 10 erop kun je niet verbannen. Misschien dat ze zonder nummer 10 op het shirt kunnen spelen bij Napoli, Boca en Argentinië. Hier was zijn verbondenheid het grootst
2 -1
MichelAngelo66
Denk zelfs niet dat het de allerbeste ooit is. Maar ieder zijn mening.
1 0
Leprechaun
Wat een gelul zeg. Over de hele wereld wordt er met nummer 14 gespeeld. Behalve bij Ajax dan. Hartstikke mooi gebaar. Maar kan me niet herinneren dat Maradona ooit bij Ajax heeft gespeeld. Dus laat dat lekker aan Napoli of Barcelona over.
6 0
OviMivO
Raffie slaat een beetje door..

De hele wereld heeft ook niet nr14 uitgesloten, waarbij dat veel 'logischer' is wbt nummer. Het nummer '10' is door zó veel goede spelers gedragen, dat is niet 'het nummer' van Maradonna. Waarbij '14' wel echt JC is.
11 0
Toon meer reacties