'Sinds dat stadion er is, is het al gezeik met het veld'

JesseTH, 24-11-2020 om 21:10, 5959 views, SBS6 |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Volgens Johan Derksen is het slechte veld in de Johan Cruijff ArenA van alle tijden. Sinds Ajax haar intrede nam in het stadion glijden er volgens de analist al spelers weg en dat leverde al een fiks aantal blessures op.

'Sinds dat stadion er is, is het al gezeik met het veld', zo vertelt Derksen in de studio van SBS6. 'Zonder dat we het weten, wordt daar geloof ik tien keer per jaar een nieuwe grasmat in gelegd. Daar generen ze zich een beetje voor. Het schijnt ook te maken te hebben met de lichtinval. Een architect, die daar een vermogen aan verdiend heeft, heeft daar blijkbaar geen rekening mee gehouden. Dat is hetzelfde in San Siro.'

'Ik vind het wel een beetje gezeur, want niet zo lang geleden waren de velden in Engeland na de winter helemaal zwart van de modder', zo vervolgt de oud-voetballer. 'Dan werden ze gerold, waren ze niet meer hobbelig en gingen ze weer. Tegenwoordig wordt alles aangegrepen om te zeuren, te zeiken en excuses te zoeken.'

Niet alleen de overbelasting van het veld, ook de overbelasting van spelers komt ter sprake. Derksen is van mening dat trainers er meer aan kunnen doen om hun spelers fit te houden. 'Dan moeten de trainers de spelers op de dagen dat ze niet hoeven te spelen aangepast laten trainen en ze niet helemaal gek maken met hun oefenstof. Ze willen allemaal overkomen met hun gevarieerde oefenstof.'

Denk jij dat Ajax en FC Midtjylland tijdens de rust gelijkstaan, maar Ajax na negentig minuten toch wint? Zet in en krijg 4,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxadept
Derksen oreert " tegenwoordig wordt alle aangegrepen om te zeuren en zeiken"! Heeft de man het nu over zijn eigen prietpraat...? De laatste jaren komt er weinig zinnigs meer uit, alleen negatieve onzin!
2 0
waayop
Ja Derksen is elke dag wel op een trainingsveld te vinden om te analyseren hoe de training verlopen en op welke wijze er rekening wordt gehouden met de belasting van de spelers. Niet dus.
3 0
Juichtoon
Beste man snapt niet dat 3x pieken in de week veel is. Daar helpt een training overslaan niet bij.
0 -1
booya4afca
Probleem is en blijft de evenementen. Daarom zou je juist dit jaar verwachten dat het veld in een veel betere conditie zou zijn, aangezien al de evenementen niet door zijn gegaan.
1 0
Babayaka
Dus ligt het niet aan de evenementen.
0 0
Ozymandias
Dan zijn de evenementen dus toch niet het probleem? Het probleem is dat de ArenA is ontworpen als een stadion waar het veld naar buiten kon kon worden geschoven (zoals hij het nieuwe stadion van Tottenham) maar ze in een laat stadion hebben besloten dat dit te duur was en toen niet de rest van het ontwerp hebben aangepast om rekening te houden met de kwaliteit van het veld. Nu de gaten in de hoeken kleiner zijn gemaakt is de luchtstroom waarschijnlijk alleen maar minder en zal dat zal het nog moeilijker hebben gemaakt om het veld goed te houden.
1 0
Juichtoon
Niet te duur. Omliggende gemeente wilde de grond niet afstaan.
0 0
Stuyvesant
Aan de andere kant wordt het veld in een kortere periode vaker gebruikt (zeker als er ook 5 interlands op gespeeld worden). Het gras in de "heilige bouwval" de kuip heeft het bijvoorbeeld ook zeer zwaar en last van de belasting in korte tijd. Stond laatst nog een artikel in het AD over dat de terreinknecht in rotjeknor het zwaar heeft.
1 0
Schwalbino
Hij is fan van die club. Dat is de reden dat hij het zwaar heeft. Oud nieuws dus. Ze hebben het al 50 jaar zwaar.
1 0
Juichtoon
en het veld in de Kuip was tot in de jaren 90 (vanaf de bouw in 1937) niets bijzonders...bijna 60 jaar lang.
0 0
Bennyben
Meneer Derksen vind het gezeur en vervolgens gaat hij er zelf over doorzeuren.

Wat een oud wijf die Derksen.
1 0
insectenverdelg
En bij welke club trainen ze dan te hard momenteel? Lose opmerkingen zonder enige onderbouwing. Gaat er vanuit dat er nog steeds getraind wordt zoals gij destijds bij eagles deed.......
1 0
Hollister
Onzin.. het veld van Ajax wordt de laatste jaren verkozen tot een van de beste velden van de eredivisie.. laatste 3 jaar in de top 3... ik kan me ook echt niet voorstellen dat Ajax iedere maand (10 x zei Die zeiksnor) er een nieuw veld inlegt...... 200.000 per veld.. dat had je kunnen terugvinden in de jaarrekening
7 -1
31xAjax
10x is wat overdreven maar wordt regelmatig een nieuwe mat gelegd. Het systeem wat het Gelredome heeft was destijds ook een optie maar van Praag c.s vonden dat toen te duur....
0 0
Duif63
Een nieuw veld komt niet op de rekening van Ajax, maar op die van het stadion.
1 -1
Stuyvesant
En dat is een B.V. en heeft dus ook een openbare jaarrekening. Hij zegt niet dat het de jaarrekening van AFC Ajax N.V. betreft.
0 0
f.m.d.
Ajax verdient net zo een grasveld als bij F'noord in die badkuip . Dat is dan ook het enige bij die club waar een ajacied jaloers op zou kunnen zijn..
3 0
mgtow
Ajax moet zo goed worden dat tegenstanders ervoor kiezen om onze thuiswedstrijden schriftelijk af te handelen. Dat scheelt. :-)
1 0
Ajaxtao
Zolang er nog kunstvelden in de eredivisie zijn , moet die snor zn bek houden of daar wat over zeggen.
2 -1
BokkieBokstra
Weer eentje eraf: Roda gaat over op echt gras. En RKC had de Jong centjes gestoken in een grasveld. Zou verboden moeten worden in het betaalde voetbal.
1 0
ajaxxcied4life
Jaaa, het veld is slecht en het veld is ook heel vaak bespeeld in een korte periode. Beide is waar.
0 0
ajaxxcied4life
Jaaa, het veld is slecht en het veld is ook heel vaak bespeeld in een korte periode. Beide is waar.
0 0
Mbaku
Ik kan daar behoorlijk pissig om worden. Ik begrijp niet dat Ajax dat accepteert van de Arena directie. Volgens mij is Ajax huurder en vertoont het pand al jaren een ernstig mankement. Een mankement wat eigenlijk het belangrijkste is wat in orde moet zijn..

Als je een lekkend dak hebt als huurder, klop je toch ook aan bij de eigenaar voor reparatie? En als je het dak blijft lekken is dat toch het probleem van de verhuurder omdat structureel op te lossen? Onbegrijpelijk dat dit wordt geaccepteerd..
1 -1
Tinus
Dat Derksen hier roeptoetert over 10 nieuwe velden per seizoen betekent niet dat het waar is. Het veld lijkt nu slecht te zijn, maar afgelopen 10 jaren was het gewoon prima. De arena heeft een lichtinstallatie op het gras staan, dat heeft erg geholpen.
3 0
Stuyvesant
Probleem is gewoon dat het gras door het intensievere gebruik (veel wedstrijden in kortere tijd) geen tijd krijgt om te herstellen. Maar Derksen wil gewoon lekker ongefundeerd roeptoeteren en kletst uit zijn nek.
0 0
Joseph
Die mat naar buiten schuiven is natuurlijk geen optie meer, maar ik vraag me af of je het met een hydrologische lift omhoog kan krijgen..

Zet je het 30 meter hoger in de zon
0 0
3*stars*3
Dacht daar ook jaren geleden aan maar dan krijg je te horen dat het te ingewikkeld is.
Omdat het veld/betonnen plaat, boven op het parkeerplaats ligt.
Maar we leven in 2020 en raar dat er geen oplossing is gevonden.
Ja die lampen hebben wat geholpen maar iets blijft fout gaan.
4/5 jaar geleden werd het veld nog uitgeroepen tot beste veld van de ED...
0 0
Stuyvesant
Kan het niet gewoon zijn dat het veld door de vele wedstrijden in kortere tijd geen kans heeft om te herstellen? Ik las in het AD dat zelfs de terreinknecht in rotjeknor moeite heeft om de "heilige" grasmat in de bouwval de kuip goed te houden.
1 0
FTS95
Die Derksen blaast er weer vrolijk op los, maar als het niet mogelijk is om een knap veld neer te leggen in de Arena, moet je verkassen..
0 -3
RuffRhythim
10x per jaar de grasmat vervangen....tuurlijk joh...
2 0
MrPink
Ja en het gezeik gaat maar door, we weten het nu wel.
1 -1