Driessen nuanceert: 'Ten Hag hoor je er niet over zeuren'

GinoHaverkamp, 23-11-2020 om 07:45, 7861 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Valentijn Driessen vindt de tendens over de drukke decembermaand van 2020 niet helemaal terecht. Volgens hem is het normaal dat de laatste maand van het jaar druk is en dat is in 2020 niet veel anders dan in eerdere jaargangen. De journalist stelt in zijn column in De Telegraaf dat juist na de winterstop de drukke maanden eraan komen.

Ajax speelt tussen 22 november en 23 december tien duels. 'Als je het vaak genoeg zegt, ga je geloven dat het onmenselijk is terwijl dit aantal in deze fase van het seizoen al jarenlang de praktijk is. Daarbij komt dat coaches nu vijf in plaats van drie wissels mogen doorvoeren', nuanceert Driessen. Hij merkt dat de trainers bij de topclubs, behoudens PSV-coach Roger Schmidt, zich schikken in de situatie. 'Erik ten Hag, Dick Advocaat en Arne Slot hoor je er niet over zeuren', schrijft hij. 

Driessen ziet dat Ten Hag de belasting van de Ajax-spelers serieus neemt. 'Los van het aantal wedstrijden en het gunstige programma voor de topclubs, ze treffen elkaar pas in januari voor het eerst, spelen er ook nog verschrikkelijk zwakke ploegen in de Eredivisie als Heracles Almelo, Fortuna Sittard en FC Emmen. Teams waar je niets van te vrezen hebt als topclub. Je wint freewheelend zonder tot het gaatje te gaan. Zelfs als je met tien man komt te staan zoals Feyenoord en Ajax overkwam.'

De grote drukte start volgens Driessen dan ook in die januarimaand, wanneer de topclubs voor het eerst dit seizoen elkaar ontmoeten in competitieverband. 'Van serieuze overbelasting door de voetbalagenda kan pas sprake zijn na de jaarwisseling', stelt de verslaggever. 'De winterstop is met maximaal twee weken ultrakort. Daarna worden vanaf 9 januari tot 16 mei twintig competitierondes afgewerkt, drie interlands in maart, vier KNVB-bekerrondes tot 18 april en start de Champions League in februari 2021 met de achtste finales en de Europa League met de zestiende finale.' In theorie kan Ajax in die periode meer dan dertig wedstrijden spelen, mits het succes heeft op Europees niveau.

Decembermaand wel degelijk drukker dan normaal

Hoewel Driessen stelt dat december traditioneel een drukke maand is voor voetballers, werden er de voorbije seizoenen wel degelijk minder wedstrijden gespeeld dan dit jaar. Tussen 22 november en 23 december 2020 speelt Ajax tien duels, terwijl de equipe van trainer Ten Hag tussen 23 november en 22 december 2019 én tussen 24 november en 23 december 2018 niet meer dan acht wedstrijden speelde.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Je hebt een brede kwalitatieve selectie, een sterke jeugd en mag 5 keer wisselen. Ja het is druk... maar goed, er gaat gewoon teveel geld in om, dus dat blijft ook nog wel zo. Reden temeer om tegen zwakkere ploegen de nodige mensen rust te geven en talenten naar voren te schuiven.
0 0
AlexIbarra
Ten Hag heeft eerder ook al het drukke programma benoemd.
Maar Schmidt zit wel heel vaak vast in de jankstand, wat dat betreft een goede Psv-trainer.
2 0
de-Ajacied
Vroeger was de Telegraaf de beste sportkrant van Nederland. Dankzij Driessen is het een zure negatieve krant geworden. Deze man heeft structureel een groot probleem met Ajax. Laat gewoon Jaap de Groot terugkomen

Dan kan deze rat zich bij V Inside verder met feyenoord bezig houden
1 0
Web
Dat heb ik al zo vaak gezegd
Je kunt van alles van Ten Hag vinden
Ten Hag verschuild zich nergens achter, kom wel andere trainer tegen
Blijft ook altijd netjes langs het veld, analyseren van wat hij ziet
Loopt nooit als een dwaas langs de lijn zoals, Simeone, Klop en Guardiola
Hele goede trainers, maar dat gevlieg word je als speler toch gek van?
5 -1
MK77
Hoezo wordt Heracles onder de zwakke ploegen geschaard? Laatste 5 jaar gewoon linkerrijtje
5 -1
Kingoffdatoilet
Omdat ze een keer van Ajax verliezen, belachelijke redenatie maar zo is het wel.
6 0
ST
Altijd een grote bek die Driessen, maar vrijwel nooit heeft ie gelijk. Waarom deze eikel nog steeds zo'n hoge positie bij De Telegraaf heeft is voor mij een raadsel.
1 -1
Ajacied33
Is Rat ziek of zo? Laatste paar keren spreekt ie mild over alles wat Ajax gerelateerd is. Eerst over Blind, nu min of meer over TH. Moet niet gekker worden
3 0