Janssen kritisch op Tagliafico: 'Hij is meer onzichtbaar'

JesseTH, 22-11-2020 om 23:50, 5477 views, NOS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Theo Janssen ziet Nicolás Tagliafico nog altijd behoorlijk worstelen met zijn vorm. De voorgaande seizoenen manifesteerde de Argentijn zich als een van de sterkhouders van Ajax, maar vandaag de dag moet het niveau omhoog.

'Tagliafico was de laatste tijd wat minder en ook vandaag (zondag, tegen Heracles Almelo, red.) zag je weer momenten waarop hij de bal krijgt, alle tijd heeft en dan een middenvelder van de tegenstander aanspeelt. Hij dekte aan de verkeerde kant en was zijn man kwijt, dat gebeurde de hele tijd. Hij was overigens niet de enige.'

'Hij is meer onzichtbaar', zo constateert Janssen. 'Vorig jaar was hij heel erg betrokken in de eindfase met assists en goals. Nu komt hij daar wat minder in voor en ga je meer letten op het verdedigende en de inspeelpass. Dat was nu vrij matig.'

Overigens was de oud-Ajacied van mening dat Ajax maar weinig tegenstand kreeg van Heracles Almelo. 'Ze kwamen al vrij vroeg op 1-0 en toen was het een walk in the park. Ze speelden volgens mij op vijftig procent en Heracles heeft helemaal niks gecreëerd. Ajax kon hem rustig uitspelen. Als ze volle bak hadden gespeeld, dan kon dit 8-0 of 9-0 kunnen worden.'

Danilo Pereira maakt indruk

Tot slot komt ook de naam van een Ajax-huurling ter sprake: Danilo Pereira. Ibrahim Afellay ziet hem dit seizoen aan het werk bij FC Twente en is gecharmeerd van hem. 'Hij doet het tot nu toe erg goed. Hij maakt zijn goals, maar ook in het meevoetballen maakt hij logische keuzes. In de drukte voetbalt hij zich er toch onderuit. Als hij zo doorgaat, dan gaat Ajax daar hoe dan ook de vruchten van plukken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Asociaal
Vergeleken met de seizoenen daarvoor speelt hij dit seizoen in mijn ogen ook niet zo denderend (hij blijft voor mij nog altijd een held!!), en net als bij Tadic denk ik: Is het zo vreemd gezien hij weinig rust heeft gehad (o.a. ook over hieronder al eerder genoemde jetlag ivm interlands)? Hij heeft bijna alles gespeeld sinds zijn komst naar Ajax. En wat ook een oorzaak kan zijn is gebrek aan concurrentie? Dan kan iedereen wel Martinez roepen en logisch, hij kan daar ook spelen. Het is echter niet zijn sterkste positie. Hoe dan ook, heb er alle vertrouwen in dat we uiteindelijk weer de Nico gaan zien die we daarvoor zagen.
0 0
RuffRhythim
Alsof Nico er geen reet meer van bakt, wat lullen ze elkaar allemaal een partij na man, lachwekkend gewoon
1 0
BokkieBokstra
Nou! Merk het al een tijdje, zeuren over Tagliafico is in.
0 0
Web
Tagliafigo heeft zij CL jaar bij Ajax heel goed gespeeld, is net als andere spelers boven zich zelf uitgestegen, had het ook heel erg mee dat Frenkie verdedigend veel voor hem weggehaald heeft.
Wat is dan zijn normale niveaue? Vorig jaar was hij ook wat minder
Het zit er tussen is, hij speelt nu wat minder, maar het gaat met de wedstrijd beter
Het is voor Ajax een prima linksback, ik hoop dat hij zijn aanbieding aan vaart en zijn contact gaat verlengen
Begrijp echt niet dat de mensen dit niet zien, vooral de oud voetballers moeten dit toch zien?
0 -1
scstan94
Dit lijkt een beetje op dezelfde discussie als die vorig jaar met Tadic.
Als deze topspelers een klein dipje hebben wordt dit al gelijk uitvergroot en zijn er mensen die roepen dat de speler over zijn top heen is en dat we moeten doorselecteren..

Nico is dit jaar in onze champions league campagne elke wedstrijd al verruit onze beste verdediger. Heb wat meer vertrouwen in onze spelers, het zijn geen robots.
2 -1
4xEC1
Dat zie je nu toch ook met de kritiek op Blind? "gedateerde voetballer" wordt hij bijv. door die k*t Derksen genoemd terwijl iedereen weet wat Blind wel en niet goed kan. Respectloos.
0 0
Web
En dan zijn er ook nog kenners die zeggen dat het verschrikkelijk slecht is, die kun je dan niet serieus nemen
Net wat je zegt, soms gaat het even minder
Gelukkig ook mensen
0 0
OdjePils
Nico speelt de laatste 2 potjes eindelijk weer ruim voldoende!
1 0
wendoo9
Ook Nico is een mens en geen robot. Hij zat een dag of vier geleden nog in Zuid-Amerika. Tijdverschil kan veel doen met een mens. Heel je ritme is naar de klote. Snap goed dat je scherpte mist ivm slecht slapen. Maar hoe Nico speelt is hij altijd van waarde voor dit Ajax. En dat gezeur gisteravond dat de competitie niks voorstelt vind ik ook raar. Het is niet top dat weten we al jaren. Ajax creëert ook tegen grote buitenlandse clubs veel kansen en als ze een keer allemaal erin gaan wint Ajax ook makkeijk van hun. Is daar de competitie dan ook ruk. Az /Psv/Feyenoord met de hakken over de sloot, maar daar hoor je niemand over. Dat is zakelijk. Volgens analisten speelde Ajax maar op 50% en wint met 5-0 en dan is ineens geen tegenstand in de Eredivisie. Ajax is gewoon een hele goeie ploeg, laat vaak mooi voetbal laat zien en is gewoon veel verder dan de rest en dat is het niks anders, maar dat kunnen ze bij Studiovoetbal niet over hun hart verkrijgen om dat te zeggen !!!!!!!
2 0
Labrador
Taglifico heeft een 3 dubbele jetlag na vorige week. Lekker 2x 14u in het vliegtuig, tijdverschil en een biologische klok die van slag is. Ow ja. En nog ff 4 wedstrijden spelen in 14 dagen tijd. Succes!
5 0
Web
Janssen had daar geen moeite mee gehad, met zijn gepolijste lijf
1 0
wendoo9
Jij snapt het !! Voetbal was niet top, maar de inzet was wel 100%
1 0
Dennis129
Als een back niet opvalt is het in mijn ogen een goed teken. Hij viel mij gisteren echter ook regelmatig op in negatieve zin wat betreft zijn passing. Schoot in de eerste helft zeker 3 ballen over de zijlijn zonder echte druk. Opbouwend moet het beter.
1 -1
booya4afca
Hij is meer ontzichtbaar.. Maar valt wel op...

Theo moet echt van zijn bier afblijven...
1 -1
Meerkoet
Onzin, speelt gewoon solide.
Tegenstanders houden nu gewoon meer rekening met hem.
4 -1
kade88
Meer onzichtbaar....
Dat kan dus niet.
1 0