'Ten Hag moet aansturen op gunnen speelminuten jongste lichting'

BartVeenstra, 31-10-2020 om 08:40, 7678 views, Het Parool |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax-trainer Erik ten Hag moet meedenken in 'het tussenjaar' van Ajax, zo schrijft Ajax-watcher Dick Sintenie zaterdagochtend in Het Parool. Onlangs sprak Marc Overmars over een 'tussenjaar'. onder meer omdat gewenste aanwinsten (een spits) uitbleven. 'Een begrip waar trainer Erik ten Hag overigens van gruwt, vanwege de vrijblijvendheid die het oproept.'

Toch moet Ten Hag in de lijn van Overmars meedenken, zo schrijft Sintenie. 'Meer dan ooit wordt van de ervaren spelers bij Ajax gevraagd in dienst te staan van de beloften. Dat betekent ook dat zij soms een stapje opzij moeten zetten om de jongste lichting kans op speelminuten te gunnen. Ten Hag moet daar op aansturen.'

Bij Ajax kloppen al tijdenlang meerdere talenten hard op de deur en juist nu moeten die talenten de kans krijgen in het eerste elftal van Ajax, schrijft Sintenie. 'Het is in ieders belang, maar vooral in het belang van Ajax, dat ook Kenneth Taylor (18), Jurriën Timber (19), Devyne Rensch (17) en Brian Brobbey (18) dit seizoen al worden getest in het eerste elftal. Het is voor hun ontwikkeling goed om in Jong Ajax te wennen aan de fysieke en tactische eisen die in de eerste divisie worden gesteld, maar deze vier talenten zijn eraan toe om op z'n tijd ook in de eredivisie - aan de hand van Dusan Tadic, Davy Klaassen en Daley Blind - aan het grote werk te ruiken.'

Sintenie zag dat Ten Hag twee jaar geleden Gravenberch liet als jongste debutantant liet opdraven, maar de journalist weet ook dat Ten Hag doorgaans nogal voorzichtig is met het brengen van talent. Toch moeten de talenten juist nu minuten maken. 'Zij zijn de spelers die de komende maanden grote stappen vooruit moeten zetten. Een "tussenjaar" wil ook niet zeggen dat je op je lauweren rust, of op voorhand genoegen neemt met mindere prestaties, maar dat je de tijd juist goed gebruikt om jezelf waar mogelijk te verbeteren en te ontwikkelen.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Fortuna Sittard? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
smokum
'Ten Hag moet aansturen op gunnen speelminuten jongste lichting'.

Zou echt vet zijn als Ten Hag bij een X-0 voorsprong, liefst tegen de kakkerlakken, zo'n baasje van 6 jaar erin gooit :P
0 0
Hwb
Dus de ervaren spelers moeten soms een stapje opzij doen én de talenten moeten aan hun hand ervaring opdoen? Ben het niet met Sintenie oneens (en denk ook wel dat dit nog gaat gebeuren), maar dat is wel vreemd.

Daarnaast is lastig dat Timber, Brobbey en Taylor spelers voor zich hebben die zelf pas net in het eerste staan en daar dus ook zelf nog genoeg te leren hebben. Speelminuten voor die 3, zal al snel ten koste gaan van speelminuten voor (en ontwikkeling van) Schuurs, Traore en Gravenberch. Zeker als je wilt dat ze ontwikkelen naast Blind, Klaassen en Tadic.
0 0
Kingoffdatoilet
Wat een onzin. Ten Hag moet er voor zorgen dat we overwinteren in Europa, dat we de beker en eredivisie winnen
2 0
PetrosQ
Ook al is het een 'tussenjaar' moet je het nooit vooraf een 'tussenjaar' noemen, want dan gaat men er naar leven. Net als met een crisis. Zeg nooit dat er een crisis aankomt, want dan gaan mensen er naar gedragen en komt de crisis er. Dat heet een self-fulfilling prophecy.

Overigens kan ik mij wel vinden in het gebruiken van talentvolle spelers.
- Rensch mag tegen mindere spelers worden ingebracht voor Tagliafico, die dit jaar minder goed is begonnen dan we van hem gewend zijn. Wellicht zal dat hem triggeren.
- Timber mag wel eens Schuurs vervangen. Schuurs heeft nu een lange periode het vertrouwen gekregen en heeft dat redelijk terugbetaald. Maar hij is nog niet onomstreden. Als Timber beter blijkt, dan moet hij gewoon spelen. Dat kan je wel gaan testen tegen mindere tegenstanders.
- Taylor mag vaker worden gebruikt als vervanger van Gravenberch of Klaassen. We hebben 5 middenvelders, hij mag wel eens vaker gaan spelen. Alvarez heeft de toekomst niet, Taylor wel. Daar moet naar gehandeld worden.
- Brobbery mag ook wel eens gaan invallen voor Traoré. Huntelaar zal er staan als je hem nodig hebt, maar Brobbery heeft de toekomst. Dat heeft Huntelaar niet.
0 0
WillyBrokamp
" Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt"
" Daar wordt aan de deur geklopt, wie zou dat zijn ? "
Godzijdank geen Snieklaas en al helemaal geen ZP. Nee het zijn de talenten van Jong Ajax.
0 0
Knalpot
Goed verhaal Dick je had je stukje al klaar zeker voordat jong gisteren voetbalde? Laat die jongens in dit 'tussenjaar' maar lekker de foutjes maken een niveautje lager, daar hebben ze nog stappen genoeg te zetten.
3 0
fanforeffer
Dit stukje staat elk jaar een keer in de krant. is al jaren oud .
3 0
Ozymandias
Ten Hag moet eerst zoeken dat de basiskern van zo'n dertien/veertien spelers zo snel mogelijk goed op elkaar ingespeeld raakt. Pas wanneer dat is gebeurd kan hij zich richten op de doorstroom van talenten in voorbereiding op het seizoen 2021/22.
4 0
PetrosQ
Naar mijn idee zijn dat: Onana, Mazraoui, Blind, Martinez, Tagliafico, Klaassen, Gravenberch, Kudus, Antony, Tadic, Neres, Promes en Traoré. Dan heb je met Klaiber, Ekkelenkamp en Huntelaar nog drie aanvullingen. Alvarez en Labyad zijn voor mij afgeschreven / overbodig.

Ajax moet dat gaan invullen met de jeugd, namelijk met Q. Timber (als rechtsback), J. Timber, Rensch (als linksback), Taylor, Hansen (als 4e buitenspeler) en Brobbery.
0 0
geDaante
Dat had natuurlijk allang gedaan moeten zijn. Er had allang een ingespeeld team moeten staan, al maanden.

Maar nee, eerst de hele voorbereiding puzzelen en voortborduren op de slechtste variant, daar maanden aan vasthouden, en rond begin CL wedstrijd er ineens helemaal van afstappen, van al zijn projectjes, om dan iedere week in een andere samenstelling te spelen.

Het is echt absurd. Je zou juist je voorbereiding en begin competitie moeten aangrijpen om een ingespeeld team te kweken, met automatismen en dergelijk. Spelers die elkaar weten te vinden. Je ziet ook dat spelers nu nog teveel zoekende zijn.

Dat dit alweer de twee keer op rij gebeurd onder Ten Hag (vorig seizoen ook pas na maanden logischere opstelling, die hij ook zo weer ontmanteld), zou natuurlijk al reden moeten zijn hem te ontslaan. Een nieuwe coach in de winterstop, die er meer van snapt, en meer oog heeft voor talent, is erg gewenst, om zo goed aan het volgende seizoen te beginnen.
0 -1
Drukwerk1968
Je ziet dat toch bij iedere club, ook bij Peter bosz. Negatieveling
0 0
MK77
Nou ja er zijn wel wat redenen aan te wijzen
Blind die uitviel wegens zijn pacemaker
Schuurs die een tijdje er uit was met zijn schouder
Klaassen die pas drie weken er bij is
Kudus die geblesseerd raakte
Promes die heftig uit vorm is
Neres die weer terugkomt van een jaar er uit

Ik heb iig hoop dat er nog veel rek naar boven zit in dit team
2 0
Schwalbino
Mee eens. We weten nu wel ongeveer wat we aan elke speler hebben. Nu is het moment er om met die kleinere groep verder te gaan. Tegen Fortuna, Midtjylland en Utrecht moet je ook kunnen winnen zonder dat je de tegenstander met een nieuwe opstelling probeert te verrassen. Hoe vaker dat team in dezelfde opstelling speelt hoe zekerder en sneller het spel wordt. Eigenlijk is dat ook de enige manier om een collectief groeiproces op gang te krijgen.
0 0
Leprechaun
Ah we hebben deze ochtend al Verweij, Driessen en Sintenie aan het woord gehad. Nu nog een lekker columnpje van Henkie Hoijtink en de cirkel is rond!
2 0
geDaante
Ze praten meer des Ajax dan Ten Hag handelt, van wat ik gelezen heb.

Niet alles wat zij zeggen is onzin of gebash.
0 -3
BRAMHOUTEN
Jij kan ook zo daar gaan werken
2 0
vdhaas
Ik wil niet denken aan een tussenjaar. Vorig jaar was een tussenjaar, maar dat weet je pas achteraf. Ik denk dat de selectie goed genoeg is om kampioen te worden
1 0
ETM
Van de talenten die al tijden aankloppen zijn er 2 weg. (Lang en Eiting) En staan er 2 in de basis, Schuurs en Gravenberch
De talenten die hij hier noemt kloppen nog niet aan want hebben nog niet eens een deur gekregen.
Gekke teksten al met al :)
1 -1
Ar
Wat een onzin. Er staat een 18 jarige basis. Schuurs, Anthony, Ekkelenkamp zijn 20. Traore 19.
We moeten het allemaal ook niet te snel willen met de jeugd. De lichting waarover gesproken moet juist maar eens eerst een jaar Jong Ajax doen. Op trainingen kunnen ze meedoen en leren. En het risico is en blijft daarin dat als iets te vroeg komt, het fysiek ongemakken krijgt door de hogere intensiteit. En ze kunnen heus een half uurtje of kwartiertje meedoen als het zo gemakkelijk gaat als tegen VVV, maar daar leren ze juist niets van. Dan denken ze al snel te gemakkelijk mee te kunnen. Terwijl ze het in de keuken divisie al moeilijk zat hebben.
3 0
geDaante
De eerste divisie kent een stuk hogere intensiteit dan de eredivisie, dat lijkt soms meer op wandelvoetbal.
0 -1
Web
Zijn die er allemaal aan toe dan?
En kap eens met een tussen jaar
Dat bestaat niet bij Ajax. Indekken is dit
Ajax heeft veruit de beste selectie van de eredivisie en kan zich niet te veel misstappen begaan
Taylor zijn tijd komt van zelf. Brobbey komt er aan, die heeft er zolang uit gelegen ,moet eerst wedstrijden 90 minuten vol uit kunnen spelen
En de anderen zijn er nog lang niet aan toe
3 -1
MK77
Ik denk dat dat tussenjaar vooral op Europees vlak zou gelden.
ED winnen zal altijd een doel zijn
0 0
Jeugd
Wat een kletsen die Sintenie. Dan snap je er echt niks van. Ten Hag moet gewoon de beste spelers opstellen.
1 -4
Web
Op zich zelf is er niets mis mee om jeugd een kans te geven
Maar ze moeten er wel aan toe zijn
Met Brobbey moet je blij zijn dat hij op dit moment net 90 minuten kan volhouden
Dan ben je nog niet aan Ajax1 toe
1 -1
AFCA-pride
Gravenberch Mazraoui Traore Ekkelenkamp Schuurs zijn nu de iets oudere talenten die nu speeltijd krijgen. De jongere talenten worden nu geleidelijk via Jong Ajax klaar gestoomt voor 1. Dit gaat volgens ons en de spelers niet altijd snel genoeg maar is wel de juiste weg. Brobbey wordt er nu ook bijgehaald en Taylor ook. Nu nog invalbeurten, maar die komen er echt wel de komende tijd.
3 -1
Web
Zo is het.
0 0
Meerkoet
Meningen van Sintenie, Driessen, Verweij, Spaan, Derksen, Kieft, Gijp, Cheque van Gelder enz enz
Is niet bij te houden voor onze Erik.
Is er eigenlijk nu nog echt iemand geinteresseerd in een mening van een journalist.
Call me old fashion !
Journalisten moeten vooral verslag doen en hun mening lekker op verjaardagen ventileren.
6 0
Web
Daar zijn ze voor ingehuurd. Alleen naast je neerleggen. En dat doet Ten Hag ook
0 -1
fanforeffer
Is meneer Sintnetnie zelf trainer ? Wil hij Th vertellen wat hij doen moet ? Th past toch altijd talent in .De bovengenoemde talenten hebben toch al mee gedaan. Die Netniesint wil bepalen wat ajax moet doen . Ach meneer Sintenie probeer eens een stuk te schrijven met inhoud. Jij moet de mensen informeren over Ajax , niet zeggen wat Ajax MOET doen.
0 0
FissaDeGekste
Blijf het zo gek vinden dat Brobbey nog geen kans heeft gehad. Lijkt me nou juist zo'n talent wat er kán staan vanaf minuut 1 en dan door kan groeien naar hoog niveau. Blijft altijd een gok, maar je hoeft hem ook geen meervoud aan kansen te geven. Laat het hem maar bewijzen. Maar geen kansen? Dat is toch wel wrang hoor.
0 -1
Web
Die jongen moet eerst in Jong Ajax 90 minuten kunnen spelen. Is zo lang niet fit geweest. Geduld moet je hebben
1 0
Dennis129
Traore is gewoon iets verder. Brobbey kon tot voor kort geen eens hele wedstrijden in de eerste divisie spelen. Bizar hoe ook supporters zich gek laten maken door journalisten. Overhaasten heeft niemand wat aan.
2 0
Web
Ja zo werkt het, lekker laten lullen
1 0
fanforeffer
Volgens mij wil hij zijn contract niet verlengen ? Zonde om tijd te steken in een talent dat weggaat .
3 0
mickey2602
Volgens mij heeft hij kort geleden nog aangegeven dat die contractverlenging er echt wel komt.
Nou weet ik ook wel dat dat altijd gezegd kan worden terwijl het tegendeel gebeurt maar heb een beetje vertrouwen.
0 0