Regeer geeft sobere middenveld toch wat glans

FinnDekker, 30-10-2020 om 22:00, 10310 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

In de rubriek 'Blik op Jong Ajax' (BoJA) zoomt Ajax Showtime regelmatig in op Jong Ajax, het beloftenelftal van Ajax dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

Door de komst van Davy Klaassen en de blessure van Mohammed Kudus is het middenveld nog volop in ontwikkeling bij het eerste. Erik ten Hag koos de afgelopen weken in de beginfase van het nieuwe seizoen voor veel verschillende formaties, waarvan de een succesvoller dan de andere. Maar als we de blik verschuiven naar Jong Ajax kan redelijk dezelfde conclusie worden getrokken. Ook daar is de ideale invulling van het middenrif door meerdere omstandigheden nog niet gevonden.

Het is een kwestie die de gemoederen inmiddels al tijden bezighoudt: de puzzel op het middenveld. Sinds het vertrek van Frenkie de Jong en Lasse Schöne in de zomer van 2019 is het zoeken naar de balans. Een aanvallend ingesteld middenveld werd als naïef bestempeld, terwijl het inbouwen van defensieve zekerheid vaak zorgde voor een stroperige opbouw. En als de spreekwoordelijke sleutel dan eindelijk was gevonden, gooiden blessures of schorsingen roet in het eten en kon men opnieuw beginnen.

Bij Jong Ajax is dat niet heel veel anders. Mitchell van der Gaag heeft als coach van de beloften sowieso te maken met veel onzekerheden. Sommige spelers zitten met enige regelmaat gedurende het weekend bij de selectie van het eerste, waar een aantal anderen soms juist terugkeert naar de beloften. Daarbij trainen een hele hoop talenten doordeweeks veelal met de A-selectie. Tactisch oefenen of werken aan vastigheden en automatismen is er daardoor niet veel bij, daargelaten dat de visie bij beide elftallen uiteraard hetzelfde is en dus verwacht wordt dat de twee speelstijlen niet al te veel van elkaar verschillen, maar toch.

De mankementen op het middenveld
Een speler die Van der Gaag vaak moet missen is Kenneth Taylor, die vorig seizoen zijn intrede deed bij de beloften en nu al dicht tegen het eerste aanschurkt. In oktober deed de linkspoot slechts één van de vier duels mee. Dit vanwege het drukke programma van het eerste, dat na de wedstrijd van dinsdag tegen Atalanta Bergamo zaterdag in eigen huis aantreedt tegen Fortuna Sittard. Taylor zit vaak op de bank, maar moet zijn officiële debuut nog maken. Ook tegen VVV Venlo bleven minuten uit. Extra zonde omdat de middenvelder in de wedstrijd van Jong Ajax tegen MVV voor de zekerheid werd gespaard.Verder heeft de technische staf van het tweede te maken met een hoop blessures, zo ook op het middenveld. Eerst viel Quinten Timber weg met een gebroken middenvoetsbeentje, opgelopen in het thuisduel met Jong PSV. Daarna was het raak bij Alex Mendez. De Amerikaan hield een enkelblessure over aan de wedstrijd met Jong FC Utrecht. De verwachting is dat beiden nog weken aan de kant zullen staan. Daarbij moet Van der Gaag ook Victor Jensen missen. De Deen had een valse seizoenstart door een blessure aan zijn meniscus, keerde vervolgens weer terug, maar moet nu al een aantal duels verstek laten gaan door een fikse schorsing. De nummer tien kreeg vier duels waarvan één voorwaardelijk wegens natrappen in het duel met Jong AZ. 

De dunne spoeling op de flanken en de soms kwakkelende verdediging maakten daarbij dat sommige middenvelders elders werden geposteerd. Zo schoof Enric Llansana als controleur regelmatig een linie terug naar het hart van de defensie, terwijl Naci Ünüvar als buitenspeler fungeerde. De kleine dribbelaar, die om uiteenlopende redenen tot dusver nog geen heel hoog niveau aantikte, is van origine eigenlijk een aanvallende middenvelder. En ook Sontje Hansen zou, in mindere mate weliswaar, een optie zijn achter de spits. Van der Gaag kiest er tot nu toe echter voor om het tweetal vooralsnog enkel als vleugelaanvallers in te zetten.

De opmars van Youri Regeer
De vraag die blijft staan is welke middenvelder dan wel indruk maakte in de eerste periode. Het antwoord op die vraag is Youri Regeer. De nog altijd 17-jarige streek in de zomer van 2017 neer in Amsterdam en is sindsdien bezig aan een indrukwekkende opmars. De in Haarlem geboren voetballer debuteerde in februari van dit jaar in de Keuken Kampioen en nu - een half jaar later - staat de teller ondanks de coronacrisis al op twaalf duels. Momenteel is dat vaak als nummer zes of acht, maar de dynamische middenvelder kan ook op tien uit de voeten. Voor zijn leeftijd haalt de rechtspoot een constant niveau en maakt hij vaker wel dan niet de negentig minuten vol. Zijn handelingssnelheid, inzicht en scorend vermogen maken hem een interessante speler voor de toekomst.

Na Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp en recentelijk dus Taylor kan Regeer zomaar de volgende middenvelder in het rijtje zijn die mag gaan ruiken aan het echte werk. Maar voordat het echt zover is, is het zaak om in de luwte van de Keuken Kampioen Divisie nog flink wat meters te maken in het professionele voetbal. Een middenveld zoals met Abdelhak Nouri, Frenkie de Jong en Donny van de Beek is natuurlijk moeilijk te evenaren, die lat ligt realistisch gezien helaas te hoog. Maar als Taylor zo nu en dan terugkeert en Timber is hersteld, dan kan het met Regeer erbij toch leuk voetballen worden.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Lees meer edities van 'Blik op Jong' Ajax van dit seizoen:

#1 - Met deze talenten gaat Jong Ajax het doen
#2 - Wordt Taylor de verrassing van het seizoen?
#3 - Jong Ajax heeft geen back-up klaar als Dest vertrekt
#4 - Iedereen heeft perspectief, behalve Brobbey

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MeneerJ
Ik zou graag eens het middenveld en aanval op deze manier zien spelen:

Regeer- Taylor
Giovanni
Hansen - Brobbey - Unuvar

En dan zouden Giovanni en Unuvar kunnen wisselen van positie.
3 0
Ozymandias
Ik zie liever een middenveld met Warmerdam op '6' en Taylor en Regeer als links- en rechtshalf. Voorin zou ik Ünüvar en Giovanni als links- en rechtsbinnen laten spelen met Brobbey als spits. Hansen zou ik tijdelijk naar het eerste doorschuiven aangezien Ajax (door het vertrek van Lang, de blessure van Kudus en vormcrisis van Promes) voorin momenteel een roulatiespeler te kort komt.
1 -1
PetrosQ
Stel dat Lang nou was gebleven, dan was hij waarschijnlijk al een aantal keer ingevallen i.p.v. Labyad. Misschien had hem dat wel een plek in het roulatiesysteem opgeleverd. En nu voetbalt hij ergens in België i.p.v. in de CL. Ik blijf het een hele vreemde move vinden.
0 0
geDaante
Promes heeft geen vormcrisis me dunkt, dit is Promes zonder geniale ballen van Ziyech in mijn ogen.

Ik vind het middenveld dat je schetst te weinig creativiteit hebben, zeker met de punt naar achter, waarbij de buitenspeler minder in die halfspace komt, pas later naar binnen snijdt.
0 0
DUDE92
Ik wilde al boos worden omdat je Hansen op de bank wilde hebben. Had me in the first half, not gonna lie.
2 0
Ajaciedsince85
Imo zijn Taylor, Hansen, Brobbey en Giovanni enige. Uit JA die op termijn eerste echt beter kunnen maken...
(Giovanni nog weinig van gezien, maar scheen toch echt een goeie te zijn)
Hopelijk komen KJaer en Rasmussen daarbij straks
1 0
Ozymandias
Ik denk dat de kans groter is dan Rensch bij Ajax zal slagen dan Brobbey (en over de kans van Giovanni kan ik nog niets nuttigs zeggen). Ook Jurriën (die je misschien niet meerekend als een speler van Jong Ajax) en Quinten geef ik een minstens net zo grote kans om bij Ajax te slagen. Ik weet niet of je Warmerdam als een speler van Jong Ajax meerekend maar persoonlijk geef ik hem op één of twee talenten na de grootste kans om bij Ajax te slagen. Talenten die een goede functionele techniek koppelen aan een groot spelinzicht maken bij Ajax namelijk altijd een relatief grote kans om te slagen en in het geval van Warmerdam koppelt hij die kwaliteiten ook nog eens aan een enorme wendbaarheid en tweebenigheid (waardoor hij een enorm hoge handelingstempo kan hanteren en ongelofelijk moeitlijk onder druk te zetten is). Hij moet alleen fysiek nog de nodige stappen zetten.
0 0
Ajaciedsince85
Warmerdam 1/2 keer gezien maar, maar vond hem toen niets speciaals, terwijl ik doelde op spelers die eerste mogelijk echt beter zouden kunnen maken. Zie ik bij hem totaal niet. Overigens zal van 4 die ik noemde wssn ook maar 1 a 2 dit doen.
Rensch staat nu back, maar is imo meer cv
0 0
Ozymandias
Ik denk juist dat Warmerdam samen met Antony, Kudus, Gravenberch en Ünüvar één van de talenten van (Jong) Ajax is met het hoogste plafon. Als hij zich goed verder blijft ontwikkelen geef ik hem een goede kans om bij Ajax te slagen (maar door zijn fysiek wel als laatbloeier).
0 -1
geDaante
Goed dat hij nu vooral als 6 wordt gebruikt, of als 8, en niet als 10.

Op 10 is het relatief een simpele loper, op 6 of 8 kan hij uitgroeien tot een waardevolle speler voor Ajax 1.

Haal nu gewoon Warmerdam erbij voor op 6, Regeer op 8, en Ünuvar op 10 voor de broodnodige creativiteit. Helemaal klaar met altijd maar die creativiteit op de flanken zetten, en op het middenveld weinig tot geen creativiteit.

Beter nog, speel in de punt naar achter, dan kan Regeer naast Ünuvar, met Regeer die dan kan pendelen tussen de 16's, en ook eens gedoseerd diep kan gaan zonder bal de 16 in, dan is men bij Ajax ook tevreden ;).

Hansen in de spits, Giovanni naar binnen trekkend op de flank. Jensen op de andere flank wanneer fit.
1 -1
Ozymandias
Ünüvar past qua type niet op een middenveld met een '6'. Hij is meer aanvaller dan middenvelder. Ik zou hem alleen als linksbinnen of '10' gebruiken. Momenteel wordt hij als '10' overlopen en zou ik hem als linksbinnen aan het tempo laten wennen. Ik denk dat hij pas na dit seizoen op het niveau van de Eerste Divisie de stap naar de '10' aan zal kunnen. Als hij op '10' speelt voordat hij daar klaar voor is zal dat alleen maar negatief zijn voor zijn ontwikkeling. Hij zal zich namelijk niet ontwikkelen als de bal achterin is wanneer hij zich voorin bevind en voorin is wanneer hij zich achterin bevind (doordat hij het tempo van de wedstrijd als middenvelder niet aankan).

"Helemaal klaar met altijd maar die creativiteit op de flanken zetten, en op het middenveld weinig tot geen creativiteit."

In welke wedstrijd van Jong Ajax dit seizoen speelden ze volgens jou met een middenveld met "weinig tot geen" creativiteit?
0 0
Knalpot
"Helemaal klaar met altijd maar die creativiteit op de flanken zetten, en op het middenveld weinig tot geen creativiteit."

In de opbouw lijkt vd Gaag zn systeem wat aangepast te hebben, zowat in alle wedstrijden trok de linksbuiten (giovanni of unuvar) naar de '10' positie toe als wij in bbz waren. Na de 1e opbouwfase of bij balverlies trokken ze daarna wat meer naar links. Lijk mij dus dat je daar wel degelijk je creativiteit hebt staan.
0 0
geDaante
Nee, want voorheen had je creatieve en handige buitenspelers die naar binnen trokken én minimaal één creatieve half. Dus ook creativiteit op het middenveld als een flankspeler eens het veld breed houdt, of een keer diep gaat. Nu moet eigenlijk constant de flankspeler naar de halfspace, om die creativiteit daar te hebben. Wordt eenzijdig in mijn ogen.

Hoe meer creativiteit hoe beter.
0 0
Ozymandias
In welke wedstrijden dit seizoen had Jong Ajax dan niet minimaal één creatieve half?
0 0
geDaante
De tendens sinds aantreden Ten Hag is creatievelingen op de flanken, lopende types op 10, wat Ten Hags voorkeur ook is.
0 0
Knalpot
Dat is ongeveer over de hele wereld aan de gang en niet zonder reden, het voetbal wordt zo compact en fysiek dat creatieve balverliefde 'tientjes' gewoon geen meerwaarde meer hebben.
1 -1
geDaante
Juist deze nieuwe speelwijze bij Ajax maakt de jeugd slechter in de kleine ruimte, qua ontwikkeling individueel, als qua team.

Zie het enorme verschil in het korte en vlotte tikwerk en tempo en beleving onder Jonk en nu.|

Die speelwijze was gestoeld op de tegenstander gek en weg tikken, om zo uitgespeelde kansen te creëren. Nu is het opportunistischer, net wat meer gokwerk. Dat lopen, daar heb je juist ook wat ruimte voor nodig. Tegen een geparkeerde bus, heb je er weinig aan, tenzij je de bal de 16 in gaat pompen.
0 0
DonQ
Je lijkt totaal geen idee te hebben wat de waarde van lopen zonder bal is. Ga eerst maar eens wat wedstrijden kijken van het grote Barcelona en het goede City. En let dan specifiek op het lopen zonder bal en diepgang. Vergelijk dan diezelfde ploegen wanneer dat ontbreekt en je krijgt gebrei.
0 0
Ozymandias
Dus het was een algemene klacht die verder niets te maken had met wat daadwerkelijk dit seizoen bij Jong Ajax wordt opgesteld?
0 0
geDaante
Of van Ten Hag, van zoveel trainers, is een heel standaard spelopvatting tegenwoordig.
0 0
DonQ
Het gaat hier over Jong Ajax, maar het enige wat jij uit je mond krijgt is Ten Hag.
Je kan ook gewoon zeggen dat je niet kijkt naar jong ajax en hier bent om kritiek te leveren op Ten Hag.
0 0
geDaante
Dat is namelijk ook de visie van Ten Hag, zijn stokpaardje, lopende mensen.
0 0
geDaante
Nogmaals, dat is de tendens. Ook nu weer.
0 0
AnsB
Ik heb Regeer nog maar nauwelijks aan het werk gezien (ik kan het niet opbrengen om óók nog eens naar de KKD te kijken) , maar volg de berichten over hem wel. En ben dus erg nieuwsgierig naar deze jongen. Beloftevol, dat is vooral wat ik eruit oppik, en die stabiliteit vind ik een goede indicatie voor mentale weerbaarheid, naast een (stabiele) thuissituatie, voor mij één van de belangrijkste indicatoren voor de kans op het wáármaken van dat talent.

Wat betreft Taylor is en blijft het een lastige factor dat hij in dit soort omstandigheden weinig minuten maakt. Ik hoop dat hij a.s. wedstrijd in het eerste mag invallen (of zelfs een basisplek krijgt). Tegelijkertijd vind ik dat je niet moet onderschatten wat het voor een jonge speler betekent om zo dicht op het eerste te zitten, ook mentaal. Of dit voldoende opweegt tegen het gebrek aan speelminuten is lastig te bepalen en kan ook verschillen per speler, maar zelf denk ik dat hij ontzettend veel leert in deze situatie. Ik doel dan op de voorbereiding van individuele spelers (als rolmodellen), de hele tactische rimbam, de wedstrijdspanning, het van dichtbij meemaken hoe zijn 'concurrenten' dingen oplossen (of juist niet oplossen) en mentaal leert hij geduld te hebben en tegelijkertijd mentaal scherp te blijven als hij wél invalt (dat is nog niet gebeurd maar zal ongetwijfeld nog komen). En dan de boost zelf van het zo dichtbij het eerste te zitten...
Allemaal van onschatbare waarde voor jonge talenten. Het ligt aan hem hoe hij hiermee omgaat en wat hij ervan leert.
0 0
geDaante
Wat Taylor betreft, ben ik bang dat hij nu stil komt te staan in zijn ontwikkeling. Je hebt het over de mentale ontwikkeling die plaats zou vinden door het hele gebeuren rond het eerste mee te maken, maar ik denk dat dat tegenvalt. Natuurlijk is het goed dat mee te maken, maar die jongen loopt al zo lang bij de club rond, heeft al zo vaak met die jongens van het eerste meegetraind en daar contact mee gehad, diens wedstrijden gezien. Ik denk niet dat dat aantikt. Zeker ook omdat er in de stadions geen enkele ambiance is, het zal voor spelers voelen als veredelde oefenpotten, dus geen échte druk om mee leren om te gaan.

Talenten moeten denk ik vooral leren omgaan met die druk, zelfvertrouwen opdoen indien nog niet voldoende aanwezig, aan het spelniveau wennen, aan het team wennen (in het veld), etc. Dus vooral zaken die zich op het veld afspelen, met het talent daar op.

Hij zou de directe vervanger van Klaassen moeten zijn, hij zou Klaassen moeten vervangen, zodat je niet weer terug hoeft te vallen op het kansloze Alvarez projectje.

In de wedstrijd tegen VVV, kiest Ten Hag ervoor al zijn oude middelmaat en slechte spelers minuten te geven. Het zou veel meer des Ajax zijn naar kwaliteit en potentie te kijken, en in plaats daar van veel beter talent (qua niveau én type) speeltijd te geven, om door te ontwikkelen, en zo snel mogelijk definitief aan te haken.

Bij de volgende transferwindow dan de oudere middelmaat zien te slijten. Niet eeuwig tevreden willen houden en scherp willen houden om in te laten vallen. Nee, goede jeugd in laten vallen. Er is ook al zoveel gekocht. De jeugd komt echt in het gedrang zo.
2 -1
Knalpot
En een 13-0 is geen veredelde oefenpot? Wat leert Taylor daarvan dan als jij hem perse zo graag vorige week had willen laten invallen?
0 0
geDaante
Het gaat erom dat ie nooit invalt, en zelfs dus niet in een pot waarin het niet veiliger kan zijn hem te brengen. Dat zegt veel.

Maar jij hebt dus liever Alvarez straks weer op 6?
0 -1
Knalpot
Zijn tijd komt nog wel, heeft een beetje dezelfde opbouw als met Donny en daar was niks mis mee. En ja bij een langdurige blessure van bijv Klaassen heb ik liever Alvarez 10 wedstrijden achter elkaar beschikbaar dan Taylor. Die intensiteit aan wedstrijden is nog veel te zwaar voor hem en dan heb ik liever 10 x een speler die een 6 scoort dan een speler die de ene week een 8 scoort en de andere week een 3.
0 0
Ozymandias
"Maar jij hebt dus liever Alvarez straks weer op 6?"

Wat een vreemd opmerking. Alsof het Taylor of Álvarez is...
0 0
geDaante
Alvarez krijt wél weer speeltijd in een 13-0 gewonnen pot.
Reken maar dat ie Klaassen vervangt als Klaassen wegvalt.

Heeft er niet voor niks maandenlang steevast vertrouwen in gehad.
0 0
Ozymandias
Dus? Dat je vind dat Taylor nog niet klaar is voor speeltijd betekent niet dat je ook vind dat Álvarez speeltijd moet krijgen. Ik vind dat Ekkelenkamp momenteel de meest logische back-up van Klaassen is. Als Álvarez of Taylor speeltijd krijgt in plaats van Ekkelenkamp zou ik dat in beide gevallen de verkeerde keuze vinden.
0 0
geDaante
Het gaat erom dat Ten Hag dat anders ziet. Die is fan van Alvarez, zo is gebleken, alleen net iets minder fan van dan Klaassen.

Ekkelenkamp vind ik niet geschikt op die plek, zie ik als spits. Maar dat zien we gewoon anders.
0 0
Ajax27
Belachelijk hoe er nu met Taylor wordt omgegaan. Wat heeft zo'n jonge speler eraan om wekelijks op de bank te zitten bij Ajax 1? Die moet gewoon wedstrijden spelen. Voor mijn part laat je 'm iedere keer maar 45-60 minuten meedoen in Jong, zodat ie daarna op de bank bij Ajax 1 kan gaan zitten. Maar zo'n jongen moet toch gewoon minuten in de benen krijgen?
1 0
geDaante
Die moet je echt gaan gebruiken in Ajax 1, het liefst iedere wedstrijd een vaste wissel van maken, want hem heb je straks keihard nodig achter met name Klaassen. Als laatstgenoemde wegvalt, val je anders namelijk weer terug op Alvarez.

Maar als je met 13-0 nog niet in mag vallen, er wordt gekozen om oude middelmaat en overbodige spelers die het Ajaxniveau nooit zullen halen minuten te geven, dan ben je heel erg verkeerd bezig als Ajax zijnde.

Dan handel je niet als opleidingsclub zijnde, dan is opleiden niet meer belangrijk voor je. Totaal niet des Ajax dus. En deze jongen dan inderdaad steeds bij het eerste halen, maar geen enkele minuten geven, en in Jong speelt hij dan ook niet. Oftewel hij maakt helemaal geen minuten.

Kwalijke zaak, en het zoveelste voorbeeld van wanbeleid en een trainer die niet geschikt is voor Ajax.
1 -2
Ajax27
Iedere wedstrijd als vaste wissel? Klaassen is juist iemand die lucht heeft om veel wedstrijden volledig uit te spelen. Dat is niet een speler die je regelmatig wisselt. ALS Klaassen geblesseerd raakt en je daar een passende vervanger wilt neerzetten, dan wil je iemand die ritme heeft. Dat lukt niet door een jeugdspeler wekelijks op de bank te plaatsen of 5-10 minuten in te laten vallen.
0 0
geDaante
Niet per se voor Klaassen, voor op het middenveld. Alvarez en Promes niet meegerekend, wordt de spoeling heel erg dun op het middenveld.

Wie heeft dan wel ritme? Alvarez? Die staat toch ook wissel?

Het is puur de keuze tussen oudere middelmaat die ook niet meer beter wordt, en qua type niet eens past, of een talent met heel veel potentie, en die qua type wél past.

Lijkt me een simpele keuze.
0 -1
Ajax27
Jij hebt het over korte termijn... wanneer iemand nu in een wedstrijd gewisseld moet worden. Ik heb het erover als iemand voor lange tijd uit de roulatie raakt door een blessure. Dan wil je de meest talentvolle speler klaar hebben staan met ritme. Die ene wedstrijd waar die basisspeler geblesseerd raakt heb je pech en zul je een bankzitter zonder ritme moeten brengen. Maar de wedstrijden daarna kun je voor dat grote talent kiezen die de afgelopen 10-20 wedstrijden, week in, week uit staat te shinen in JA.
0 0
Knalpot
Zo zwart/wit is het allemaal niet dat heb je vorig jaar wel met gravenbergh gezien die jongens kunnen niet zoveel wedstrijden nog spelen met deze intensiteit aan wedstrijden. Bij blessures zul je dus zeker terug moeten kunnen vallen op een Alvarez en Labyad die halen gemiddeld genomen altijd een 6 en niet zoals een talent dan weer een 8 en de week erna een 3. Voor jou maakt het waarschijnlijk geen reet uit of Ajax wel of niet presteert maar geen enkele trainer (ook je geliefde Bosz niet) legt zn hoofd moedwillig op een hakblok door alleen maar jeugd in te passen.
0 0
geDaante
Juist vorig seizoen ging het zoals het hoort, en zoals ik het bedoel;
men ziet dat Marin het niveau niet trekt en niks toevoegt, en dus krijgt Gravenberch de kans. Enigszins uit nood, omdat met Alvarez en ook Martinez geen echte middenvelders zijn aangetrokken.

Maar Alvarez is als middenvelder nog veel erger dan Marin, waarom dan niet als vorig seizoen het talent de voorkeur geven, en daarin investeren?
0 0
Knalpot
We hebben het gezien.... dat talent trok het niveau ook echt omhoog toen de grote blessuregolf over ons heen kwam. Dat had je gewoon dit jaar CL voetbal kunnen schelen. Talent gedijd in een goed draaiend team, zit het tegen dan kun je beter gebruik maken van spelers die al wat meer vlieguren hebben gemaakt en die kwalitatief misschien minder zijn dat is gewoon bij elke club ter wereld zo waarom zou het bij Ajax anders werken?
0 0
geDaante
Het draaide juist niet door vooral Alvarez op 6. En ook met Marin draaide het veel minder dan met Gravenberch.
0 0
Ozymandias
Taylor moet eerst maar eens (bij Jong Ajax) het niveau halen wat hij aan "het einde" van vorig seizoen haalde. Het niveau wat hij dit seizoen haalt is niet voldoende om beloond voor te worden met speeltijd bij het eerste.
0 0
geDaante
En alles beter dan Alvarez, sorry, Álvarez ;)
0 0
geDaante
Die luxe is er niet, het middenveld van Ajax 1 is zeer matig bezet nu zo zonder Kudus. Tayor heeft dus al het gewenste niveau gehaald in Jong Ajax, dat is vaak een kwestie van vorm. Die kan ie net zo goed, zo niet beter, terugvinden bij Ajax 1, door extra uitdaging.
0 -1
Ozymandias
Ten Hag heeft volgens mij nog voldoende opties voor op het middenveld. Als Taylor door blessures toch nodig zou zijn kan hij dan aan speeltijd toekomen. Dat hoeft niet nu te gebeuren.

"Die kan ie net zo goed, zo niet beter, terugvinden bij Ajax 1, door extra uitdaging."

Spelers vinden over het algemeen juist makkelijker hun vorm terug door goede wedstrijden te spelen en het is makkelijker om goede wedstrijden te spelen als de tegenstander van een lager niveau is. Ik denk dat Taylor bij Jong Ajax veel eerder seizoen vorm terug zal vinden.
0 0
geDaante
Nogmaals, Ten Hag brengt Alvarez en co. en niet Taylor omdat die oudere middelmaat niet meer in Jong kan spelen.

1. Waarom dan Taylor erbij halen wetende dat je hem niet in zal laten vallen, en hem zo ook speeltijd bij Jong Ajax ontnemen? Hoe vind hij zo zijn vorm dan terug?
En welke vorm trouwens? Heel Jong Ajax draait niet, en het is geen individualist die met acties er bovenuit kan stijgen.

2. Alvarez zou nooit meer een optie moeten mogen zijn, zowel niet op 6, als op RCV.

Dit is nou ook het grote nadeel van dat soort onbegrijpelijke miskopen; niet alleen het geld dat je eraan spendeert, maar vooral de plek die ingenomen wordt in je selectie. Zo'n speler loopt dan een talent in de weg, en je bank is veel slechter dan nodig.
0 0
DeKenner
Een beetje nuance is wel op zijn plaats. Ten Hag heeft het bovendien laatst nog uitgelegd. Spelers als Huntelaar, Labyad en Alvarez kunnen niet meer in Jong Ajax spelen. Tegelijkertijd moeten zij wel (wedstrijd)fit blijven voor als we een beroep op ze moeten doen. En natuurlijk moeten ze ook nog een klein beetje tevreden gehouden worden. Het is dus niet heel gek dat dat soort spelers zo nu en dan een invalbeurt krijgt. Wel ben ik het ermee eens dat hier wat meer balans in mag komen. Dus gooi naast Huntelaar en Labyad ook eens een Taylor of Brobbey erin. Met de 5 wissels per wedstrijd is dit bij uitstek het seizoen waarin meer talenten eraan zouden moeten ruiken.
0 0
Ajax27
Ik hou liever een talent tevreden die potentieel 30-60 miljoen gaat opleveren, dan iemand als Labyad of Alvarez... van wie je weet dat ze geen flikker betekenen voor je elftal en ook niet voor meer geld weggaan.
0 0
geDaante
Precies, en je geeft daarbij een signaal af naar je opleiding. Ik begrijp heel goed dat talenten zijn gaan twijfelen over perspectief na het vele aankopen en het weinig kansen bieden aan talent.
0 0
Ajax27
Zeker, ik ook. Ajax maakt stappen, dat is duidelijk. Meer middelen en die middelen moet je ook besteden, ook duidelijk. Maar... we blijven een opleidende club. We zullen altijd golfbewegingen hebben in onze (internationale) successen, omdat de selectie continu verandert.

Maar je kan er wel goed op inspelen. Iemand als Klaassen had niet zo laat moeten/mogen komen. Vorig seizoen had je al moeten zien dat je enorm sterke talenten als Gravenberch, Taylor, Unuvar hebt voor het middenveld. Wat moet je daarbij hebben? Juist... een zwaargewicht met de ervaring, kwaliteit en leiderschap die dit soort jongens begeleidt en die voor een bepaalde balans op het middenveld zorgt. Klaassen vult dit nu prima in.

Maar hier had je dus vorig seizoen al best wel 15-25 miljoen voor mogen neerleggen. Dan had je niet jongens als Alvarez en Marin gehaald, maar 1 zwaargewicht. Met Donny waren dan al 2 plekken gevuld... dan hadden de jonge jongens om die ene plek mogen 'vechten'. 1 van hen was dan dit seizoen al aan z'n 2e seizoen begonnen. Een ander had weer kunnen vechten om die 3e plek. Dat perspectief... dat begin ik stilletjes aan te missen.
0 0
geDaante
Ik vind dat dus niet op zijn plaats ;).

Op Alvarez zou je helemaal geen beroep meer moeten doen. Dat werd op Marin al snel ook helemaal niet meer gedaan, en terecht, waarom moet dat nu ineens wel? Gravenberch werd eerste wissel in plaats van Marin, en verving Marin vrijwel meteen.

Dat is dan pech gehad voor zo'n speler, die heeft de gok gewaagd het bij Ajax te proberen, niet gehaald = volgende transferwindow andere club zien te vinden.

Op Alvarez mag je nooit meer terug vallen. Op 6 is het totaal geen optie, en als RCV heb je als Schuurs en J. Timber. Als Alvarez dus al boven Taylor wordt verkozen, dan is het uitzicht voor speeltijd voor talent wel heel erg ver weg, zeker als je een pot met 13-0 wint, en er alleen maar oudere middelmaat invalt, en dat talent, dat erbij zit en speeltijd ontnomen wordt in Jong Ajax, op de bank blijft.

Oudere spelers worden altijd teleurgesteld als een jong talent hun plek inneemt. Daar ontkom je niet aan, maar zo is het altijd gegaan bij Ajax, en dat kan ook niet anders als je opleiden belangrijk vind, en jé levensader en kernwaarde is.

Ten Hag is gewoon vooral van de zekerheid, en heeft een hekel aan foutjes in het veld, en denkt dat spelen met meer ervaren spelers tot minder fouten zal leiden. Maar ziet niet dat zo'n Alvarez je spel op alle facetten vele malen minder maakt, en aan alle kanten voorbij gelopen wordt, en aan de bal werkelijk niks kan.

Opleiden is vertrouwen in talent, en weten en accepteren dat ontwikkeling komt met het maken van fouten, dat is inherent aan elkaar. Het is des Ajax dat voor lief te nemen, en erop te vertrouwen dat die ontwikkeling snel genoeg plaatsvindt, om toch snel de vruchten ervan te plukken, zowel sportief als financieel.
1 -1
Pauw
Hij heeft de potentie om zijn achternaam waar te maken. Denk ook dat trainers zo’n jongen graag opstellen.
0 0
Web
Regeer is een speler die wel eens een hele goede komst kan hebben
Geweldig talent met een goede techniek en een goede kop er op
Toch eigenschappen die je wel moet hebben om ooit in de Johan Cruijff Arena te spelen
Goede voetballer is niet alleen genoeg
3 0
AFCA-pride
Ik vind Regeer ook mooie speler, zeker in combinatie met Taylor. Blessures van 4 spelen nog een tijdje dus. Waarom dan niet iets bredere bank met Warmerdam, Rasmussen, Aertssen, Kjaer? Ik vind ook Scherpen echt groeien (figuurlijk, haha). Kotarski staat beetje stil in mijn ogen en had ook echt verhuurd moeten worden (wat volgens mij helaas niet gelukt was.
2 0
Sampaoli
Regeer is een revelatie sinds hij niet meer als vaste rechtsbuiten of als lopende 10 hoef te spelen. Zulke snelle poten, zowel met als zonder bal. Loopvermogen gekoppeld met een waanzinnige mentaliteit, héérlijke eerste aannames en voetbalintelligentie.

Groot fan van Youri Regeer.
6 0
MK77
hopelijk krijgt Warmerdam wat minuten
1 0
trodat4030
Mooi dat hij ook wat meer in het oog springt bij enkelen. Ben al fan van die jongen vanaf de D1.. Toch een tijd onderschat/onder de radar gebleven, maar zie steeds meer mensen over hem schrijven.
4 0