'Uitschakeling Ajax in vorig Champions League-seizoen een zegen'

JesseTH, 29-10-2020 om 09:40, 13983 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Mike Verweij ziet de uitschakeling van Ajax in de Champions League van vorig seizoen achteraf als een zegen. Het zorgde ervoor dat Ajax doorging in de Europa League en uitkwam tegen Getafe, terwijl Valencia - de club die ten koste van Ajax doorging - speelde tegen Atalanta Bergamo. Die ontmoeting bleek later een bron van coronabesmettingen.

'De uitschakeling in de groepsfase van de vorige Champions League door Valencia was voor de staf, spelers, clubleiding en fans van Ajax een kater, maar bleek achteraf een zegen voor Amsterdam en misschien wel heel Nederland', zo schrijft Verweij dan ook in De Telegraaf. 'Niet Ajax, maar Valencia speelde daardoor de achtste finale van het miljoenenbal tegen Atalanta, een wedstrijd die later een coronabom bleek te zijn.'

Voor de wedstrijd tegen Valencia werd er uitgeweken naar Milaan, naar het San Siro-stadion. 'Niet wetende dat het coronavirus al onder hen was, zaten de supporters opeengepakt in de trein naar en de metro van Milaan, werd in de volgepakte cafés voor de wedstrijd moed ingedronken en na de klinkende zege (4-1) nog eens een feestje gebouwd. Vier dagen later – op 23 februari – werd in Italië officieel melding gemaakt van de eerste positieve coronatest.'

'Als niet Valencia, maar Ajax had doorgebekerd, was de Amsterdamse club waarschijnlijk door een veelvoud van de 2500 fans die Valencia meenam gesteund. Met mogelijk grote gezondheidsgevolgen voor Amsterdam en Nederland', zo besluit Verweij.

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Fortuna Sittard? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxfan83
Volgens mij zei hij dat een half jaar geleden ook al
0 0
appiehappie
Mike verveelt zich. Coronamoe ??
1 0
WillyBrokamp
Achteraf is een koe in zijn hol kijken zeggen we dan...
0 0
Meerkoet
Oud nieuws ...........
0 0
ghouleseddik
Da's helemaal niet met zekerheid te zeggen. In de zestiende finales kun je nog niet tegen een team uit je eigen land loten. Valencia kon dus niet tegen Real Madrid en Atletico Madrid. Ajax wel.

Valencia kon dus maar uit 4 tegenstanders loten (Chelsea als poule-genoot kon ook niet nml). Ajax 6.
7 0
Babayaka
Scherp, dat zou een professionele journalist toch ook moeten weten.
Opnieuw dus een slecht stuk van het journaille.
1 0
Ajaxhart
Vreemde reacties hieronder.
Ik vind de redenering van Verweij logisch; zou best kunnen dat Ajax aan een ramp is ontsnapt. Achteraf gezien is die uitschakeling dus een geluk bij een ongeluk, of, op z'n Frans, 'a blessing in disguise'.
0 -5
ram
Dit gaat niet per se over voetbal en Ajax maar meer over de Nederlandse samenleving. Maar inderdaad: weer veel kortzichtige reacties hier.
0 -2
RuffRhythim
Wat een hele rare beredenering...
1 -1
afca1985
Slimme jongen hoor die Mike pfffff........
2 -1
ram
Ja, feitelijk helemaal correct. Geen speld tussen te krijgen. Maar volgens mij is dit verhaal al veel eerder verteld/bekend (en logisch) en is dit nogal copy-paste.
0 -3
Bounce77
Goed verhaal, lekker kort ook, beste gewoon niet meer Europees spelen, geen risico ook meer
2 0
Aeter
Je zou ook kunnen stellen dat de selectie daarna grotendeels immuun zou zijn voor het virus, wat op dit moment weer een voordeel zou zijn. Maar goed, het is gewoonweg een belachelijke redenering. Hij heeft vast een artikel quota waar hij aan moet voldoen. Anders kan ik deze onzin niet verklaren.
1 -1
Juichtoon
Ja want Corona ging onze deur voorbij..
6 -1
WesleySonck
Morgen een column van Valentijn dat het virus door die wedstrijd juist van Valencia naar Lombardije is overgebracht, en het dus door de uitschakeling van Ajax en dankzij Ten Haag uit de hand is gelopen en geeindigd in een pandemie.
3 -2
ChrisMokum
Ajax ging eruit door Chelsea, de scheidsrechter en de UEFA.
4 -3
johnantoni
Ajax ging eruit omdat het thuis met 0-1 verloor van Valencia.
2 -2
Ismael Urzaiz
Het is de schuld van de Rabobank.
2 -3
ambtenaar
Kan je wel beetje dom lullen maar hij heeft ergens wel een punt. Die wedstrijd tegen Chelsea ...... blijft bizar.
3 0
AlexIbarra
Als je niet voor Ajax bent en jouw redactie voornamelijk leeft van het afzeiken van alles dat Ajax doet, snap ik dat je dit denkt ja.

Zelf had ik liever 3 punten bij Chelsea gehad om als groepswinnaar door te gaan.
5 -1
trodat4030
Nou, dan verdient Ajax de hoogste militaire onderscheiding wegens het succesvol verdedigen van onze natie!
2 0
Duif63
Belachelijke redenering. Hoe dom kun je zijn Mike.
6 -1
EuforischeRealist
Een paar weken geleden schreef dezelfde 'journalist' nog dat verschillende Ajax-spelers een corona-besmetting zouden hebben opgelopen tijdens de duels met Getafe. Dit zou zijn gebleken uit de testen tijdens de eerste intelligente lockdown in NL.

Beetje raar dus om dan nu hier over te speculeren aangezien het de situatie niet wezenlijk anders maakt.
5 0
Dennis129
Alleen was de loting dan heel anders verlopen Mike. Nu had je te maken met Spaans ploegen die niet tegen Valencia mochten loten maar wel tegen Ajax. Het was helemaal geen zekerheid dat wij tegen Atalanta moesten. Sowieso snap ik niet zo goed wat meer dan een halfjaar later de nieuwswaarde hiervan is. Maar Mike zal wel contact met het rivm zoeken om zijn geniale conclusie over te brengen
12 0
insectenverdelg
Haal Mike niet uit zn bubbel.....
0 0
Joker
Precies het zijn niet voor niet journalisten als ze uit hun comfortzone komen van alleen opschrijven wat een ander dicteert, raken ze snel in de war.

Hetzelfd als dat ze roepen het had al 5 0 moeten staan, gaat de eerste erin andere wedstrijd... Het is zoals het is en niet anders

Mensen die over als praten zijn journalisten of Rotterdammers
0 0