Jansen: 'Door komst Klaassen is Álvarez-discussie er niet meer'

NickOoms, 28-10-2020 om 15:00, 10198 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Freek Jansen is van mening dat de hele Edson Álvarez-discussie er niet meer is door de komst van Davy Klaassen, zo vertelt de Ajax-watcher in de Pak Schaal Podcast. Jansen vindt dat de middenvelder van de Amsterdammers zich feilloos heeft aangepast.

'Ik heb wel heel erg het gevoel dat Ajax een gigantische kans heeft laten liggen om een genadeklap uit te delen', begint Jansen in de podcast. 'Ik vind het lastig in te schalen hoe goed Ajax Europees is. Je staat 0-2 voor en je bent fortuinlijk doorgekomen, maar je had in de rust de touwtjes moeten aantrekken door Martínez er in te zetten en Blind één linie door te schuiven. Dan krijg je meer controle op het middenveld. Neres kon je eruit halen, want die is fysiek nog niet fit. Ik had die defensieve zekerheid in de tweede helft wel willen zien.'

Ajax heeft na twee wedstrijden in de Champions League één punt behaald. Jansen denkt dat het na die twee duels een lastige opgave wordt voor de Amsterdammers om nog te overwinteren in het miljardenbal. 'Gisteren was dè kans en die heb je niet gepakt. Het wordt nu heel lastig. Je moet tegen Midtjylland zes punten pakken, want zij zijn niet zo bijzonder. Je moet natuurlijk ook maar hopen dat Liverpool twee keer van Atalanta wint. Je hebt jezelf tekort gedaan in de eerste twee wedstrijden en het wordt gigantisch lastig om te overwinteren in de Champions League.'

De Ajax-watcher uit de nodige kritiek over de optredens van diverse spelers aan Amsterdamse zijden, maar over Klaassen is Jansen erg content. 'Gravenberch zijn achilleshiel is de omschakeling. Hij is prima aan de bal, maar zodra hij de bal verliest zijn de ruimtes te groot op het middenveld. Schuurs is op dit moment van Europa League-niveau. Promes viel alweer slecht in en zelfs de hele simpele dingen lukken hem niet meer. Klaassen heeft zich zo feilloos aangepast en hij staat er direct als controlerende middenvelder, waardoor de hele Álvarez-discussie er niet meer is. Antony, Kudus en Klaassen zijn alle drie prima aankopen gebleken.'

Lassina Traoré

Lassina Traoré was dinsdagavond tegen Atalanta Bergamo van grote waarde bij de 0-1 en 0-2. Over de Burkinees is de journalist louter positief.  'Naar de eerste paal lopen moet je als spits in je hebben. Echt dat blind daarheen lopen heeft Huntelaar ook in zich. Dinsdagavond en ook tegen VVV-Venlo vond ik dat hij vol explosie naar de eerste paal loopt, maar wel op zo'n manier dat hij zichzelf in kansrijke positie positioneert. Het stemt me wel hoopvol. Het is geen ruwe diamant, maar een kneiter ruwe diamant. Gisteren legt hij de bal fantastisch klaar voor Antony.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ferd
2 keer winnen van die Denen, thuis winnen van Atalanta. Dan heb je 10 punten en dat moet genoeg zijn om te overwinteren. Zo niet, dan is het dikke pech.
1 -1
Ron403
Ik hoop het maar we weten hoe het vorig seizoen is gegaan, ook die 10 punten binnen :(
0 0
Ansjo
En laten we hopen ook geen de Roon discussie meer. Wat die halve zool in Oranje te zoeken heeft daar snap ik geen reet van.
2 0
fc Barcelona_ke
Alvarez in de winterstop verkopen. we halen extra middenvelder en verdediger!
Fosu-Mensah is prima backup Schuurs, Vranckx prima concurrentie voor Gravenberch!
1 -1
Duif63
Jansen moet eens een discussie gaan voeren over het functioneren van Ten Hag en het beleid van Overmars. Er moet veel meer druk op de ketel komen om te presteren maar in plaats daarvan roept Overmars al voor het seizoen iets over een tussenjaar waardoor bijna iedereen, zowel binnen als buiten Ajax, het wel prima vindt dat we maar één puntje uit 2 wedstrijden hebben.
0 -4
Ferd
Jansen moet eens een discussie gaan voeren over de negatieve bullshit van Duif63 altijd.
1 0
ARUCAMBA
Ik denk dat overmars toch wel een van de laatsten is waar we kritiek op kunnen hebben, heel veel clubs in europa zouden hem graag willen hebben, hij boekt toch een fantastisch resultaat de laatste jaren, als je dat afzet tegen psv of andere europese clubs, staat hij er goed voor
3 0
Sampaoli
Het is zo makkelijk om af te geven op jonge spelers als Schuurs en Gravenberch, je ziet het overal. In de media, hier op AS, in je vriendengroep.

Waar is de kritiek op Tadic? Speelde op nummer 10, maar heeft niks bijgedragen aan de opbouw, niet meeverdedigd en in balbezit barweinig laten zien. Kritiek op Blind, die bij de 2-2 hopeloos in de fout ging en meerdere malen zijn man liet lopen. Kritiek op Mazraoui, veruit de slechtste van het veld, die bijna omgekocht leek zo slecht was hij. Had daarnaast niets te klagen dat hij het veld mocht verlaten omdat hij gewisseld werd in plaats van met een rode kaart.
5 -4
Kingoffdatoilet
Tadic en Gravenberch waren gisteren de slechtsten van het veld en ook de hoofdzaak dat Atalanta twee keer kon scoren.
0 0
GerardAjax26
Ik lees hier op AS genoeg kritiek op ervaren spelers zoals Tadic, Blind, Mazraoui en Promes? Ik heb niet het gevoel dat jonge spelers meer kritiek krijgen dan ervaren spelers. In de media ook niet zozeer, als je bijvoorbeeld naar de cijfers kijkt van VI dan scoorde Tadic samen met Schuurs het laagste cijfer.
0 0
Bruno04
Tadic vond ik ook echt slecht. Stond als 10 steeds te diep en speelde ook veel verstoppertje
0 0
WZAWZDB14
Tadic gewoon een keer banken
0 -1
Amp
Denk dat het bij gravenberch en schuurs vooral komt omdat ze steeds dezelfde fouten maken. Gravenberch maakt de mooiste acties, maar kan vervolgens de domste passes geven zo over de zijlijn of naar de tegenstander, om halfzacht om te schakelen. Schuurs wordt er steeds op dezelfde wijze uitgelopen en verliest met regelmaat kopduels. Als ze echt prima hadden gespeeld dan kwam dat echt wel naar voren. Daarbij waren tadic en mazraoui inderdaad verschrikkelijk, en blind inderdaad weer een domme stapmoment, maar dat had ik zelf ook al gezegd gisteren.
1 0
Simon1
Eens, maar met De Ligt was het niet anders hoor. Die fout van gisteren waardoor de tegenstander de 2-2 kon maken stond Schuurs ook niet bij zijn man, maar er te ver voor. Een klassieke fout van iedere jonge centrale verdediger. De Ligt maakte deze fout ook heel vaak.

We moeten ze tijd geven om het te leren. Dit hoge niveau gaat ze daar alleen maar bij helpen.

Tadic is al een jaar onzichtbaar en Blind lijkt echt goed uit vorm te zijn de laatste tijd. Heel vaak te laat op verkeerd staan of stappen. Ga maar niet turven, want daar wordt je echt moe van.

Mazraoui speelde twee jaar geleden als rechtsback de panne van het dak, maar waar is dat nu gebleven. Tagliafico doet het nog steeds voldoende, maar het gaat ook allemaal niet meer vanzelf. Ik ben echt benieuwd waar dit door komt, het elftal draait al niet optimaal meer vanaf vorig seizoen. Passes niet meer in de loop maar achter de man of gewoon net niet strak genoeg. Kortom, gewoon niet goed genoeg.
0 0
ajaxx123
Sampaoli, totaal met je eens.
Wat is jou kijk op de beste opstelling in jou ogen?
Gravenberch is inderdaad een te makkelijk doelwit. Bij de goal verliest hij inderdaad de bal maar dat zou toch niet mogen betekenen dat dan het hele veld oversteek baar is.

Op internationaal niveau, denk je dat Blind de juiste CV is?
Overigens vond ik het duo Veltman - Blind ijzersterk. Veltman was natuurlijk ook een gebeten hond hier maar je ziet nu nogal dat we hem zeker missen.

Wat zou je keuze zijn met Tadic en de CV's?
0 0
Sampaoli
De 'beste' opstelling verschilt per wedstrijd, in de Eredivisie tegen zwakke broeders kan je bewijzen van spreken met een B-elftal spelen. In die wedstrijden zou in in ieder geval alle jonge spelers zoveel mogelijk laten staan.

Idealiter in de CL:
Onana; Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico; Blind, Klaassen, Gravenberch; Antony, Tadic, Neres.
-> Traoré kan ook, maar in combinatie met Tadic op 10 wel veel van hetzelfde. -> Dit middenveld heeft meer balans maar ook minder aanvallende impulsen, die moeten dan meer van de backs komen en van terugzakkende Tadic.
-> Opstelling met het gegeven dat Kudus er tot de winterstop uit ligt, daarna zou ik hem graag eens zien ipv Blind op het middenveld. Blind dan uiteraard weer LCV. Middenveld met Kudus, Grav en Klaassen heeft imo alles.
4 0
Simon1
Jammer dat Kudus geblesseerd is, maar verder een hele mooie opstelling. Zou dan wel Blind als '6 neerzetten met Klaassen en Gravenberch ervoor, zonder dat ze te diep staan. Laat Tadic maar als valse '9 samen met het middenveld de opbouw verzorgen. En laat alsjeblieft Antony en Neres eens breed staan zodat je het hele veld benut. We zitten toch steeds maar als een kluitje rondom dat 16 te kutten, waardoor het zo makkelijk wordt om te verdedigen. Veel te statisch en onnodig. Backs kunnen vanzelf eroverheen als de vleugelaanvaller achter de verdediging naar binnen snijdt voor dreiging.
0 0
Dennis129
Dat komt omdat Tadic en Blind ook met regelmaat uitblinkers zijn.
Dan heb je wat krediet opgebouwd.
Als je continue in het nieuws komt door je fouten en nooit omdat je uitblinkt is op gegeven moment een soort kantelpunt bereikt. Je blijft niet eeuwig een talent er moet wel progressie geboekt worden. Een Traore bv is in een jaar tijd enorm gegroeid. Schuurs lijkt stil te staan.
2 0
Sampaoli
Schuurs staat in mijn beleving alles behalve stil in zijn ontwikkeling, is nog altijd maar 20 ook. Dat hij fouten maakt is ontegenzeggelijk waar, echter doet hij ook veel goed. Indribbelend en aan de bal gister erg sterk en had Zapata in fases ook onder controle.

Moet dat nog leren een hele wedstrijd vol te houden, maar nogmaals het was niet zo dat de rest van zijn compagnons in de verdediging allemaal feilloos speelde. Toch wordt er gevoelsmatig snel naar Schuurs gewezen.
3 0
Dennis129
Volgens mij zijn alle foutjes van Schuurs lange tijd met de mantel der liefde bedekt. Misschien ook wel enigszins terecht want hij kreeg nooit de kans een serie wedstrijden te spelen. Nu is hij dit jaar basisspeler en hebben we 3 wedstrijden tegen een goede tegenstander gespeeld. (Vitesse, Liverpool, Atalanta) en maakt hij in alle 3 de wedstrijden meerdere grote fouten. Dan komt er ook kritiek en dat is logisch als je bij Ajax speelt.
0 -1
Simon1
Als Ten Hag de ballen had om hem vorig jaar een heel seizoen mee te laten draaien, was die nu verder geweest. De Ligt maakte ook veel fouten hoor. Zo'n dekkingsfout als gisteren, is sowieso een klassieker voor jonge verdedigers, en al helemaal voor De Ligt.
1 0
Dennis129
Veltman was gewoon een paar klassen beter dan Schuurs. Dan stel je natuurlijk Veltman op.
0 0
Oliveira
Ik snap ook niet dat Ajax Dest heeft laten gaan . Mazraoui heeft zulke bizar slechte momenten.
1 -2
Simon1
Maar Dest was ook geen heilige. Maakte ook veel fouten. Vind dat je tegenwoordig niet veel goede backs hebt in de wereld, terwijl dat toch een hele belangrijke positie is. Positioneel belangrijk, zowel aanvullend als verdedigend.
4 0
Amp
Ik zei t ook al eerder. Mazraoui werd ineens heilig verklaard toen dest liet merken ooen te staan voor een stap hogerop. Wat men echter vergat is dat er ook vast een duidelijk aanwijsbare reden is dat een barca of bayern wel voor dest aanklopten, en geen enkele topclub voor mazraoui oo de stoep heeft gestaan.
0 -1
Murtagh
Mee eens Nous was echt slecht vooral de eerste helft
0 0
Ozymandias
Als Ten Hag in de rust een aanvaller had gewisseld voor Martínez en Ajax dan alsnog tegen puntverlies was opgelopen had de Nederlandse sportjournalistiek geschreven dat Ten Hag verdedigend wisselde en daarmee de wedstrijd uit hande gaf en juist had moeten doordrukken aangezien dat ook is wat bij Ajax hoort.
3 -3
Ansjo
Ja sjonge jonge dan had Ajax waarschijnlijk gewoon veel beter voor de dag gekomen met meer balveroveringen op het middenveld en de overwinning binnen gesleept. Iedereen ziet dat het met Tadic op 10 niet lekker liep en er geen balans was in het elftal. Je komt enorm gelukkig op 0-2 en echt niet door een tactiek ofzo. Een frommel goal en een goedkoop gegeven penalty. Tel dan je zegeningen in de rust en breng Martinez in voor een aanvaller. Blind naar het middenveld en klaar.

Iedereen ziet dat behalve die halve gare paasei van een ten Hag. Als manager die opstellingen maakt, wissels moet doorvoeren, tactisch ingrijpen etc dan bakt hij er echt geen ene kut van.

Maar goed misschien kunnen we ook niet beter krijgen dan ten Hag hoor..
0 -1
JariJari
Vond jij de opstelling vanaf het begin niet te aavallend? Met name op het middenveld stond er te weinig verdedigende kracht vond (en vind) ik.

Nadat je met geluk op 0-2 komt geldt dit toch alleen maar sterker?

Wat de pers schrijft maakt verder weinig uit. Wat voor negatief Ajax verhaal ze maar mee weg kunnen komen.
0 0
MK77
Het is of niet goed of het is fout. Met een realistische kijk op Europese verhoudingen hebben we gewoon hele goede wedstrijden gespeeld en in de CL zijn zeges niet vanzelfsprekend.
Dat gezegd heb ik buikpijn en een rotgevoel dat we niet op 6 punten staan
1 0