'Schuurs viel hier volledig door de mand'

BartVeenstra, 28-10-2020 om 07:50, 6855 views, SBS 6 |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Johan Derksen heeft na afloop van het Champions League-duel tussen Atalanta Bergamo en Ajax (2-2) flinke kritiek geuit op Perr Schuurs. De verdediger maakte in de ogen van de voetbalanalist een zwakke indruk.

'Blind kan niet zo goed verdedigen en Schuurs kan het helemaal nog niet aan', aldus Derksen in zijn analyse bij SBS 6. 'Dan gaat er wat mis. Schuurs was vandaag overal te laat mee, die heeft zijn tegenstander alleen maar op zijn rug gezien. Schuurs is goed in de Nederlandse competitie, maar die viel hier volledig door de mand. Hij kon die spits helemaal niet aan.'

Volgens Derksen is Schuurs dan ook 'door het ijs gezakt'. 'De Ligt was net zo oud of net zo jong als Schuurs, die kon je één-tegen-één laten spelen. Hij was in de lucht beresterk en had een goede tackle. Ik miste dat allebei bij Schuurs, je moet concluderen dat de linksback van Ajax de enige is die af en toe een kopduel wint. En dat is nog de kleinste daar achterin!', zegt Derksen over Nicolás Tagliafico.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ik ben kritisch op Schuurs maar vanuit de hoop dat hij de verwachtingen gaat waarmaken, dit seizoen heeft hij een grote stap gezet in verdedigend opzicht, hij is geen betonvoetballer maar grijpt al overtuigender in.
Schuurs doet het goed maar kan beter worden, ervaring met spelen Europees en veel in Ajax 1 zal hem verder brengen.
Ik vond hem positioneel bij de tweede goal niet goed lopen maar de tegengoal was hem niet echt aan te rekenen,Zapata was gewoon veel sneller dan Blind.
Ook de eerste goal was niet alleen zijn fout maar hier vond ik wel dat hij eerder het luchtduel had moeten zoeken.
Laten we niet vergeten dat hij ook sterke momenten had, ik zie het nog steeds gebeuren voor hem.
0 0
Gonzo
Leuk hè 0-13, maar wordt onze verdediging daar goed van. Kijk even naar onze lokale spitsen. Ik kan nou niet even de namen vann3 of 4 kanjers noemen.
1 0
Tinus
Iedereen lijkt vergeten dat Matthijs de Ligt ook zat fouten maakte in zijn eerste seizoen. Dat hoort er nou eenmaal bij als je talenten opstelt. Perr is een minder groot talent, maar niettemin een groot talent. Gisteren hebben eerder Gravenberch en neres ons punten gekost met eenvoudig balverlies.
1 -1
geronimo
Kunnen ze Bogarde daar niet neerzetten
0 0
Web
Aanvulling, Timber verdedigd op zijn voor voeten. Staat daarom niet vast
0 0
Web
Schuurs staat vaak vast, is niet lichtvoetig. De tegenstander heeft daardoor al een meter voorsprong, voordat Schuurs aan zet
Timber is wel lichtvoetig, onderkent dit veel sneller, en zal daarom niet zo makkelijk uitgespeeld worden. Maar aan de andere kant moet je ook niet blijven wisselen, worden de spelers onzeker van
Maar als ik trainer was, speelde Timber daar.
1 0
3sterrenAjax1
web. we hadden volgens mij begin dit seizoen een discussie over schuurs. maar je hebt je mening over schuurs herzien zie ik. doet me goed. de eigenschappen van schuurs maken dat hij nooit een zekerheid zal worden achterin. idd niet snel, niet wendbaar en een heel gebrekkig vermogen om situaties in te schatten. liever timber idd. maar nog beter was geweest als ze id zomer een beest voor op rcv hadden gehaald (snel, wendbaar en sterk id lucht).
0 0
AFCAsphere
Alleen bij Ajax spreken we uit de aansluiting met de (sub)top van Europa te willen maken, wat vervolgens lukt met een exceptioneel talent genaamd de Ligt, die we voor te weinig geld verkopen, om hem daarna te vervangen met een Mexicaan die de draaicirkel heeft van een vrachtvliegtuig, vrijwel altijd met de bal loopt te stoeien en niet met ruimte in de rug kan verdedigen vanwege zijn enorme gebrek aan snelheid. Wanneer ze zijn tekortkomingen met eigen ogen zien, word hij vervangen door Veltman, die op zijn beurt weer word vervangen door een jongen van Fortuna Sittard die nog geen eens een volledig seizoen in de Eredivisie heeft meegedraaid vanwege het feit dat hij regelmatig foutjes maakt en onzeker overkomt, maar toch denkt men dat hij het op kan nemen tegen momenteel één van de beste spitsen van de wereld. Perr viel inderdaad door de mand, maar dat is hem niet geheel aan te rekenen, de staf en de TD hadden dit veel beter moeten inschatten.
0 0
Van Reenen
Ik begrijp devele negatieve reacties niet op Johan Derksen. Wat ikhidtetenabondgezien hen,ishetzelfde wat Johan zag. M.l. een egoïstische Schuurs. I.p.v. de bal af te spelen op Traore ofde bal naar rechts spelen waar Anthony vrij meeliep, ging hij voor eigen suc6. Echter, ook wat Wim Kieft aangaf, waarom met teveel mensen voor de bal als je voorstaat met 0-2. En ik vond Perr Schuurs ook matig en wil Timber wel eens naast Blind zien. Overigens zagen velen hier waarschijnlijk een andere Schuurs dan ik. Bovendien vind ik Tadic ook minder spelen, ondanks de goed ingeschoten strafschop.
2 0
Tinus
De negatieve reacties op Derksen komen omdat het allemaal niet zo negatief is als hij schetst. Schuurs maakte idd enkele fouten, maar volgens mij waren het vooral de fouten van de middenvelders en aanvallers die vaak tot problemen en uiteindelijk tot de goals van atalanta leidden.
Daarnaast acteert schuurs voor het eerste seizoen op dit niveau en de afgelopen wedstrijden ook nog eens tegen de absolute top wat aanvallers betreft. Dan kun je toch geen wonderen verwachten? Een talent als De Ligt komt maar sporadisch langs en zelfs die had handen en voeten nodig in zijn debuutseizoen.
Ik vind het schrijnend en zeker van een ‘analist’ als Derksen dat hij een speler die net komt kijken meteen met de grond gelijk maakt. Nog erger is het dat eigen supporters dat doen.
0 -1
Amsterdam1900
Schuurs was niet geweldig nee, maar Zapata is ook gewoon een goede speler.
3 0
korem
Precies vind dat wel complete spits hoor sterk snel die zal niet lang daar meer spelen. Ook de ligt had Europees vaak moeite hoor
0 0
Gonzo
Hij was wel eens verbaasd van zichzelf.
0 0
wladimir
RCV afgelopen 10 jaar: Toby Alderweireld (Atletico), Joël Veltman (rechtsback), Davinson Sanchez (Tottenham), Mathijs de Ligt (Juventus), Joël Veltman (Brighton) en Perr Schuurs. Perr Schuurs wordt volgende maand 21. Hij speel sinds 2018 bij Ajax. Vorig seizoen kon hij Veltman niet uit de basis spelen. Toen Veltman geblesseerd was kregen Alvarez en Timber ook een kans. Kennelijk is Schuurs momenteel de beste. Hij is niet de man die ons de Champions League gaat bezorgen.

Ik vind het raar dat Tadic in een uitwedstrijd in de Champions League voor het eerst op 10 speelt. Dat maakte Ajax enorm kwetsbaar en aanvallend niet sterker. Waar Schuurs gisteren zeker niet overtuigend was vond ik Traoré wel indruk maken.

Als we 6 punten halen tegen die Denen kunnen we gewoon nog overwinteren in de Champions League. PSV en Feyenoord werden de afgelopen jaren kansloos laatste in hun CL poule.
2 0
7172AFCA7395
Als je deze speelwijze wilt hanteren dan heb je iig verdedigers
met snelheid nodig. Die tweede tegengoal was makkelijk te voorkomen
geweest.
4 0
BrandjeXL
Tweede goal heeft niks met snelheid te maken. Ik snap niet dat mensen dat niet zien. Je ziet Daley stappen voor buitenspel, dat was het ook geweest als Schuurs ook stapte. Daarna is Zapata weg en ziet het er knullig uit maar Schuurs staat twee keer verkeerd/niet op te letten. Dat heeft niks met snelheid te maken maar met slimheid.
2 0
Hwb
Ik denk eigenlijk dat hij stapte om de passlijn af te snijden.
0 0
Ajax34
Mischien moeten ze dan toch wat vaker samenspelen.
0 0
Turbo
Daley stapt wel maar alsnog is Zapata onside. Ook als Schuurs daar niet had gelopen. Is daar gewoon te traag. In alles.
2 0
7172AFCA7395
Blind is ook niet de speler die even een gaatje dichtloopt.
En die Zapata is de snelste ook niet heh.
0 0
020bornraised
Moet Blind gewoon op 't middenveld zetten, is gewoon te langzaam als we hoog spelen. Brengt ie meteen die "stabiliteit" die Alvaraz had moeten brengen. Komen nu toch een middenvelder tekort nadat Kudus geblesseerd is, Tadic en Promes horen daar niet.
4 0
Wereld
Iedereen zegt dat Blind dom instapte bij die 2-2, maar volgens mij wilde hij Zapata buitenspel zetten omdat hij het al zag aankomen dat hij dat sprintduel zou verliezen. Echter had Schuurs dit niet door. Steeds als Blind 1 op 1 staat, zie ik Schuurs ook niet echt sprinten maar een beetje terugsjokken. Hij had met zijn snelheid moeten proberen om hier de positie van Blind over te nemen, maar Blind was nog sneller terug terwijl hij instapte..
4 0
Middenweg401
Ik en zeer voor het inpassen van jonge talenten, maar heb wel wat moeite met het hopen op een goede ontwikkeling van centrale verdedigers die intussen wel keer op keer punten kosten in cruciale duels. M.a.w.; dit is de ultieme positie waar je een speler wilt hebben staan waar je op kunt vertrouwen.
2 0
floydje07
Valt gewoon zwaar door de mand zoals Johan zegt. Cruciale fouten in de CL waarbij andere spelers zouden worden afgemaakt. Leuk dat hij tegen topspitsen staat, maar het gebeurt ook bij een Boadu waar hij zich kinderlijk eenvoudig laat aftroeven. In de voorbereiding loopt een speler van RKC 3x uit zijn rug weg. Onzin dat dit alleen tegen topspitsen gebeurt.
2 0
DS
Schuurs heeft het niet. Matthijs maakte wel eens een foutje, dat mag Schuurs ook.
Maar hij laat zich soms zo makkelijk aan de kant zetten als een jonge juffrouw, zoiets mag niet gebeuren.
5 0
mistermiyagi
Het probleem was dat Zapata steeds aanspeelbaar was rechts verdedigend.
Atalanta hoopt hiermee een gat te creëren in het centrum voor een Gomez.

Schuurs had vaker de trekker kunnen overhalen.
Zapata speelde ook erg brutaal, Schuurs moet minder lief worden pak eens een gele kaart bij een zeer nuttige overtreding.
Met lieve jongetjes komen we niet in de 8ste finale.
0 0
7172AFCA7395
Schuurs speelt tegen de betere spitsen van Europa.
Eerst Mane en dan die Zapata.
Wat mij betreft doet hij het redelijk goed.
4 -4
Joseph
Wat is het toch een schande dat Schuurs nog niet zo goed is als de Ligt, Ajax behoort ten alle tijden 1 van de beste verdedigers ter wereld te hebben.

Gaat echt helemaal nergens over, die jongen krijgt voor de 3e keer het vertrouwen in de CL en wordt eerst afgemaakt na Liverpool, terwijl die zelf niet scoren, en daarna tegen een uitstekende spits uit de Serie A, die Blind laat lopen bij de Goal. Eerste helft waar Schuurs er steeds tussen zat, hoor je niks meer over..

De gedachte ook dat we zomaar even een betere verdediger kopen is helemaal lachwekkend. Schuurs is met zijn snelheid en fysiek al een uitstekende verdediger voor Ajax, natuurlijk moet hij werken aan zijn bewegelijkheid, maar beter koop je niet zomaar, zeker niet met groeipotentie. En anders neem ik aan dat Overmars die naam heel graag zou horen.
4 -3
Turbo
Ik heb Schuurs ook genoeg goede dingen zien doen. Had het zwaar maar de tegendoelpunten hadden wat mij betreft weinig met Schuurs te maken.

Onze ervaren spelers zakten door het ijs. Blind laat zich kinderlijk aftroeven bij beide goals. Tagliafico speelde wederom slecht. Doet ie al het hele seizoen zonder enige kritiek. Tadic speelde een van zn slechtste wedstrijden in Ajax shirt. De enige ervaren speler die prima speelde was Klaassen en zelfs hij gaat niet vrijuit bij de 1-2. Ook daar hoor je niks over. Alleen over de jonge jongens. Onbegrijpelijk.
7 -3
vdhaas
Ik vond Tagliafico goed spelen gisteren. Die gevaarlijke buitenkanten waar men het vantevoren over had kwamen er totaal niet uit.
0 0
de-Ajacied
De haat en jaloezie druipt er vanaf bij Derksen
Je kan niemand vergelijken met De Ligt
En Schuurs maakt fouten maar dat deed van Dijk op zijn 23e bij Groningen ook nog regelmatig
0 -3
Joseph
Doet van Dijk nog steeds, stond gewoon in de basis tegen Aston villa. En dan heb je het niet over de aanval van Atalanta of Liverpool..
0 0
De Stift
Volgende keer probeer ik de wedstrijd ergens anders te kijken dan via Veronica. Wat een overdreven gezeik. Ze doen alsof Ajax de slechtste wedstrijd ooit speelde en Schuurs de rode loper uitlegde voor die spits. Ik vond Schuurs redelijk spelen en hij had het moeilijk tegen een uitstekende spits. Ajax was vooral aan de bal te vaak slordig, waardoor we die 2-0 niet konden vasthouden. Dat probleem ligt meer op het middenveld - waar we vaak een man tekort kwamen - dan achterin. En van alle azijnzeikers begrijp ik het zuur niet. We speelden tegen de finalist en halve finalist van de CL van afgelopen seizoen. Als we nu twee keer winnen van Midjelland liggen er kansen genoeg om te overwinteren.
1 -3
Amsterdam1900
Martinez had in moeten vallen voor Gravenberch dan zou het middenveld veel beter staan bij balbezit tegenstander.
1 0
Van Reenen
Heb ik ook tevergeefs op gewacht na de rustpauze. Blind naar het middenveld. Matinez achter Blind, Klaassen naar 10 en Tadic douchen. O nee, is de aanvoerder, maar voerde weinig aan.
0 0
Freddy Al
Dat was ook wat ik verwachtte met dan de wijziging Tadic centrale spits en Traore douchen.
0 0
De Stift
Volgende keer probeer ik de wedstrijd ergens anders te kijken dan via Veronica. Wat een overdreven gezeik. Ze doen alsof Ajax de slechtste wedstrijd ooit speelde en Schuurs de rode loper uitlegde voor die spits. Ik vond Schuurs redelijk spelen en hij had het moeilijk tegen een uitstekende spits. Ajax was vooral aan de bal te vaak slordig, waardoor we die 2-0 niet konden vasthouden. Dat probleem ligt meer op het middenveld - waar we vaak een man tekort kwamen - dan achterin. En van alle azijnzeikers begrijp ik het zuur niet. We speelden tegen de finalist en halve finalist van de CL van afgelopen seizoen. Als we nu twee keer winnen van Midjelland liggen er kansen genoeg om te overwinteren.
0 -1
BrandjeXL
Ach, ik snap niet dat ze bij Ajax nog steeds niet door hebben. Een verdediger kan bij Ajax op twee manieren slagen. 1. Hij is keihard zoals een Sanchez en De Ligt. 2. Hij kent het Ajaxspel en is gewend met ruimte in zijn rug te spelen. Schuurs is beiden niet. Hij heeft geen idee hoe te staan/lopen met ruimte in zijn rug. Helaas gaat hij dit ook niet meer leren. Heel snel Timber, die beheerst dat wel, in de basis.
2 0
Bensco
Ik houd het voorlopig op een off-day voor Schuurs. Ik begon de wedstrijd eigenlijk met vol vertrouwen in ons centrale duo maar ze waren beidde nergens te bekennen. Blind oogde echt ogen tergend traag en Schuurs durfde geen enkel duel in te gaan.

Derksen slaat de spijker op zijn kop. Opbouwend is blind een topper maar hij moet een stopper naast hem hebben. Als die man naast je dan ook nog geen duel wint heb je echt een kwetsbaar centrum. Dit bevestigd bij mij wel echt dat de grootste puzzel die moet worden opgelost nog steeds achterin ligt.

Het liefst zie ik 2 pure verdedigers (Schuurs - Martinez of Schuurs - Alvarez) en dan blind als controleur. Zij kan hij zijn sterkste kanten benutten en zijn zwakke kant verbergen.
1 0
Sunny
Schuurs heeft het net niet en zal ondanks zijn jeugdigheid het waarschijnlijk ook niet krijgen.
Staat te hoog op zijn benen en is daardoor niet goed wendbaar, is ondanks al zijn lengte niet kopsterk, niet meedogenloos, stapt regelmatig dom in op een tegenstander (ook gisteren weer een moment dat goed afliep) etc.
Hoe graag ik het ook zou willen maar hij is niet die zekerheid die we achterin nodig hebben.
8 -2
Duif63
Precies dit. Het lukt Ten Hag niet om Schuurs beter te maken en Overmars had moeten investeren in een betere vervanger van de Ligt. Schuurs was een talentvolle, en Magallan een belachelijke aankoop, maar tussen die twee uitersten zitten nog genoeg categoriën spelers die wel geschikt zouden zijn voor Ajax 1. Ook Veltman en Botman zijn beter dan deze 2 en die heeft Overmars ook zomaar laten vertrekken.
2 -2
vdhaas
Atalanta had twee wapens: de counter en de lange bal op zapata. Dan vond ik dat schuurs een aantal keer echt te weinig het duel in ging of voor zn man probeerde te komen en genoegen nam tussen spits en goal te gaan staan.
2 0
kade88
Klopt maar die counters zijn ook het middenveld aan te rekenen.
0 0
Ajaccus
Blind had meer aandeel in beide de tegendoelpunten.
Het aantal keren balverlies van Tadic was schrikbarend.
Gek genoeg hoor je daar niets over.
3 -1
BrandjeXL
Domme jongen. Bij de 1-2 staat Schuurs lucht te dekken en is Zapata helemaal kwijt. Bij de 2-2 stapt blind op buitenspel en Schuurs had dat niet door en hief dat op.
2 -1
Hwb
Schuur staat lucht te dekken? Bij die goal staat Maz bij Zapata. Die stapt alleen weg. Daardoor staat Zapata ineens vrij. Schuurs probeert dat nog te corrigeren, maar de voorzet was er te snel. Is een fout van Maz, niet van Schuurs, die had niets meer kunnen doen dan hij deed. Kijk maar eens terug.
1 0
Bapinho
Ik snap t niet hoor. Tegen liverpool was schuurs zogenaamd "dramatisch" omdat Mane een keertje bij hem wegdraait? Dan is elke verdediger in de wereld dramatisch, dit terwijl er nog niet eens wat aan de hand zou zijn als Tagliafico hem niet zelf in de goal schoot. Gister speelde Schuurs gewoon een prima pot alleen omdat 1 voorzet over hem heen valt is het weer gelijk dramatisch allemaal? Terwijl je niemand hoort over hoe blind dekt bij de 2-2? Ik vind echt dat Schuurs gezocht word met dit soort dingen.
5 -3
Duif63
Het probleem bij Schuurs is dat ieder fout(je) meteen een beslissend tegendoelpunt is.
Vorig jaar al een paar keer, vorige week en nu gisteren weer. Dit schiet gewoon niet op. Zijn fouten kosten te veel punten en munten.
6 0
trodat4030
Maar komt dat enkel door Schuurs of heeft dat ook enigszins te maken met dat men er voorin een paar niet in gaan? Die fout van Blind bij de 2-2 is net zo beslissend als de fout van Schuurs bij de 1-2, maar het gaat enkel en alleen over Schuurs en dat ie niet zo goed is als de Ligt, ja DUH!!! Ik snap letterlijk niet dat niemand eens zo'n zeikerd én publíc keihard voor schut zet door te stellen dat de Ligt niet de norm is, anders zouden ze voor elke verdediger 80 milj betalen, dat is alleen maar betaald omdat hij juist uitzonderlijk is, maar geen énkele tafelgenoot benoemd zoiets voor de hand liggends.....
0 0
Hwb
Die eerste goal was een fout van Maz, die stapt weg bij Zapata, waardoor Schuurs met kunst-en-vliegwerk moet proberen dat recht te zetten in te weinig tijd. Dat lukt dus ook niet.
1 0
Bapinho
Vorig jaar bedoel je die corner bij AZ? Die voorzet met windkracht 20 waar Onana ook volledig naast zat maar wat natuurlijk alleen schuurs zn fout is?
0 0
Duif63
Ja hij liet Boadu totaal ongehinderd voor zich komen. Onvoorstelbaar op dit niveau. De 2e goal van Getafe vlak voor tijd was ook een grove fout van Schuurs.
4 0
Wesl
Johan Derksen is niet een bijster goede analist, dat laat hij al jaren lang zien. Hij is een televisie personage, maar op voetbalinzicht kun je hem weinig betrappen. Hij lijkt geregeld het overzicht te verliezen, waardoor hij verkeerde conclusies trekt of een heel eenzijdig beeld schetst van de wedstrijd.

Ik vond Schuurs zo slecht nog niet. Maar als je zo gevaarlijk speelt zoals Ajax, dan kun je verwachten dat Schuurs en Blind gaan kraken. Ten Hag had Martinez achterin moeten zetten, die is verdedigend eigenlijk de sterkste.
3 -1
Jeugd
Schuurs komt er wel maar zag er gisteren een aantal keer slecht uit. Hij leert te weinig van eerder gemaakte fouten.
6 -2
Van Reenen
Schuurs komt er wel...ik hoop niet bij Ajax. Je kan zijn fouten niet met de mantel der liefde blijven bedekken. Die mantel zal inmiddels ook wel versleten zijn.
2 0
BrandjeXL
Dan komt hij er dus niet want ik zie hem dezelfde fouten blijven maken. Veltman had dat ook.
4 0
ajaxxcied4life
Maar goed. Die 0-2 hadden we waarschijnlijk niet meer uit handen gegeven als van de Beek, Ziyech en Veltman hadden meegedaan. Wat ik wil zeggen is dat Ajax helaas ieder jaar weer een beetje in opbouw is en ieder jaar weer eerst van dit soort wedstrijden moet spelen alvorens het weer kan groeien. Ik maak me niet zo heel veel zorgen eigenlijk. Ook van deze wedstrijd zullen ze weer leren
3 0
Libero
Die voorrondes in de voorgaande seizoenen hadden ook wel hun nut. Was al lastig genoeg om het Europese seizoen te beginnen tegen de Sturm Graz en PAOKs. Nu sta je in een keer tegen Liverpool en Atalanta.
1 0
ajaxxcied4life
Ik denk overigens dat Schuurs er uiteindelijk ook wel komt. In veel landen ben je met 20 jaar nog een veredelde A-junior die mondjesmaat wat wedstrijdjes meepikt. Om hem te vergelijken met De Ligt is oneerlijk. De Ligt is een weergaloos verdedigend talent. De laatste 15 jaar was in het mondiale voetbal niemand zo goed als hij op zijn 17e. Ajax gaat nog mooie potten spelen en het komt goed alhoewel ik de teleurstelling erg voel maar het tijdperk van de Boer/Keizer zijn we definitief ontstegen. Voorheen zouden we hebben getekend voor een gelijkspel tegen een ploeg als deze. Nu zijn we terecht teleurgesteld. Voorts wil ik ook nog een kanttekening plaatsen tegen de demonstratief paraderende leiding die wel heel veel door de vingers zag. We klagen weleens over de Nederlandse scheidsrechters (vaak terecht), maar op Europees niveau is het niet heel veel beter.
4 0
Van Reenen
Ik begreep niet dat de VAR niet ingreep na de overtreding op Anthony. Of was de VAR pissen toen het gebeurde? Was toch minimaal geel, voor mij donkerrood, maar ik ben niet neutraal.
0 0
Rentokill
Sja, je kunt ook zeggen dat die Zapata een weergaloos goeie voetballer is.
3 -1
Ajaccus
Idd. Hij scoort ook in de serie a met zijn gepokt en gemazelde verdedigers.
0 0
fanforeffer
Derksen heeft weer wat aandacht nodig en begint lukraak iemand af te kraken! En alle papagaaien lopen mee .
1 -3
Noxin
Schuurs speelde wisselvallig. Het ene moment wint ie met enorme passen een sprintduel van die snelle Zapata, het andere moment komt ie 10cm van de grond af bij een kopduel.

Ik stoorde me vooral dat Ten Hag niet ingreep toen Blind meerdere keren 1 op 1 kwam te staan. Zet je daar Martinez neer, dan vreet ie zo'n gozer op.
11 0
Elayais
Wat een onzin al dit gezeik op Schuurs, ik vond het best goed spelen gisteren. Buiten de twee doelpunten (bij de eerste moest Schuurs twee man dekken, bij de tweede staat Blind verkeerd) heeft Zapata helemaal niet zoveel kunnen uitrichten. We weten ook de opdracht van Schuurs niet, misschien was zijn opdracht niet om overal op het veld de bal af te pakken van Zapata, maar veel meer om ervoor te zorgen dat Zapata vooral op ongevaarlijke posities de bal kreeg en er niet veel mee kon.

Meestal kon Zapata wel de bal aannemen, maar er daarna niet veel meer mee doen dan terug spelen omdat Schuurs erbovenop zat, en dat kan ook een tactiek zijn bij een fysiek sterke spits als Zapata.

Maar goed, het is allemaal beeldvorming, een analyst of één krant roept wat en iedereen neemt het dan maar klakkeloos over en dan is iemand opeens heel slecht. Kijk naar Veltman bij Ajax, kon geen goed doen, maar kijk je naar zijn statistieken en dan is het de laatste seizoenen een enorm betrouwbare verdediger geweest.
9 -2
Ron403
Derksen moet je absoluut niet serieus nemen qua analyses maar als een spits 'buiten twee doelpunten' niet zo veel heeft kunnen uitrichten dan heeft ie volgens mij een prima wedstrijd gehad als spits... Ik moet zeggen dat ik Schuurs niet overtuigend vond, heb steeds het idee dat hij beter kan maar dat blijft wel hangen.

Daarnaast kan je Blind onmogelijk de schuld geven, kijk in de herhaling even waar Tagliafico staat... Bij de 1-2 staat hij op de punt van de 16 bij Atalanta, en bij de 2-2 volgt hij de bal ipv te zien waar de ruimte ligt en waar hij heen moet. Hij stapt naar binnen richting middencirkel ipv de ruimte achter zich bewaken. Wat mij betreft is dit heel naïef gespeeld allemaal.
0 -1
Henkjanklaas
Wat een onzin. Derksen is vaak een lullo die zich zelf vaak tegenspreekt maar in het geval van Schuurs heeft hij groot gelijk. Hij was zijn man regelmatig helemaal kwijt of werd regelmatig uitgespeeld. Zijn man maakte twee goals, ja ook dat nog. Kon vrij inkoppen en bij de tweede goal had hij vrije doortocht. Schuurs komt ernstig te kort op dit niveau. Combineer dit met eth die weer eens niet ingreep na 0-2 en het leed is geleden.
1 -1
kleinedraaicirkel
Volgens mij viel Daley Blind volledig door de mand en met name bij de 2-2. Wat een gigantische blunder is dat zeg... helemaal als je op het hoogste niveau heb gespeeld kan je je man - de gevaarlijkste van de tegenstander - echt niet uit je rug weg laten lopen...

Schuurs doet het prima. Las al een comment dat hij zonder heel veel ervaring al gelijk tegen topspitsen moet opboksen. Dat deed De Ligt niet. Die heeft eerst een jaar ED ervaring opgedaan.
8 -3
Joker
Inderdaad goal 2 net een ballerina, als je naar iemand wilt wijzen.
Bij goal 1 is het niet verboden om iets in zijn rug te lopen.

Schuurs komt er wel

Deja vu naar anderhalf jaar terug met zoveel man naar voren
1 -1
Dennis129
Doet het prima zeg je. Elke wedstrijd met een fatsoenlijke tegenstand. Getafe, AZ, Vitesse, Liverpool en Atalanta Daniël cruciale dekkingsfouten, ongelooflijk domme keuzes of voorbijgelopen alsof hij er niet staat. We zijn Ajax dat CL wilt spelen. als dit de standaard is voor Ajax spelers zullen we nooit meer overwinteren. Maar goed Schuurs heeft nogal de gunfactor hier en ik hoor bij de 10% die hem niks vinden net zoals ik bij de 10% hoor die Traore een goede spits vind. We zullen zien hoe het gaat lopen. Wat mij betreft hoe eerder Timber ipv Schuurs hoe beter. Veel meer potentie
6 -2
Bruno04
Precies wat je zegt. Vind schuurs ook niks en traore zie ik ook wel wat
0 0
Henkjanklaas
Helemaal eens! We willen toch CL niveau. Dan kom je met schuurs niet ver. Mist zo veel kwaliteiten voor dit niveau! Verder zijn veel te veel ajacieden voor de bal en dat is nu al een paar jaar aan de hand in de CL. Ten hag staat erbij en kijkt er naar. We trappen er steeds weer in.
1 0
OdjePils
Eens hoor Dennis. Schuurs mag niet onze maatstaf zijn als we bovenin mee willen doen!
3 0