Derksen: 'VVV was poeslief, ze hebben zich niet verzet'

JesseTH, 26-10-2020 om 22:20, 6016 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Johan Derksen is van mening dat VVV-Venlo het zaterdag tijdens de nederlaag tegen Ajax te gemakkelijk heeft laten lopen. De analist weet dat een club als VVV kan verliezen van Ajax, maar wat meer agressiviteit was volgens hem op z'n plaats geweest.

'Bij Ajax zijn het een beetje verwende vedettes en die hebben een belangrijke wedstrijd tegen Atalanta voor de boeg', zo begint Derksen zijn verhaal in de uitzending van Veronica Inside. 'Je gaat intimideren en zeggen: als je erlangs komt, dan breek ik je poot. Dan gaan ze toch anders spelen. Maar VVV was poeslief. Ze hebben zich niet verzet.'

Ook René van der Gijp zag de monsterscore van Ajax met verbazing aan. Toch is hij, in tegenstelling tot vele anderen, niet van mening dat het slecht is voor het Nederlands voetbal. 'Ik ben het er niet mee eens dat het Nederlands voetbal door deze wedstrijd ineens niet meer serieus genomen gaat worden. Het is van alledag. Die grote clubs (uit het buitenland, red.) gaan helemaal niet kijken naar VVV – Ajax. Die houden het bij Champions League-wedstrijden.'

Atalanta - Ajax

Wel deed Ajax vertrouwen op voor de komende wedstrijd tegen Atalanta Bergamo. Derksen is, net als eerder, nog altijd van mening dat Ajax dat duel winnend moet afsluiten. 'Iedere Italiaanse club is naar om tegen te spelen, maar het thuisvoordeel is er voor Atalanta ook niet. Ik denk dat Ajax veel meer voetballend vermogen heeft.'

Zijn collega-analist Van der Gijp weet het nog niet zo zeker. Hij zag Atalanta recent aan het werk en niet tegen de minste ploeg. 'Een maand geleken heb ik zitten kijken naar Juventus – Atalanta. Ze hebben Juventus weggespeeld en niet zo’n beetje ook. In de eerste helft hebben ze dat Juventus in het eigen stadion met de rug tegen de muur gezet.'

Denk jij dat Ajax na twintig minuten op voorsprong staat in Bergamo? Zet in en krijg 5 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
krachtpatser66
Nijhuis stond ook recht in de lijn van de situatie. Hij stond er dusdanig voor, dat hij niet direct kon zien of Dasa zijn beide handen nou gebruikte of niet. Bij nader inzien op de beelden kon hij de situatie beter beoordelen en naar mijns inziens een terechte beslissing heeft genomen.
2 0
Lazell
Idd, het zegt genoeg dat PSV-ers niet zeggen 'het was duidelijk een penalty', maar ze zeggen 'het was niet duidelijk geen penalty en daarom moest de VAR de beslissing laten staan.'
1 0
Bennyben
Ben mij kapot geschrokken van de uitleg van Nijhuis gisteren. Een scheidsrechter kan altijd iets een keer niet zien waar Bas regelmatig last van heeft, maar nu blijkt hij ook dingen te zien die niet gebeuren hij dacht dat de verdediger Hendrix met 2 handen duwden wat niet zo was, deze man pleit altijd voor 100 procent strafschoppen en als je het niet zeker weet fluit je niet ik hoop echt dat ze deze man nooit meer laten fluiten.
2 -4
Lazell
Normaal gesproken eens, Nijhuis ziet best vaak iets niet. Maar hier gingen ook beide handen naar de rug en ongeveer gelijk met het contactmoment ging Hendrikx naar beneden. Je moet op veel letten als scheids, zeker bij een vrije trap waar alle spelers bij elkaar staan. Dan kun je nooit alles 100% scherp zien.
1 0
Redrum
Ik ben me kapot geschrokken van dat gejank van die eindhovenaren. Ze voelen zich weer zwaar benadeeld, terwijl Hendrix overduidelijk zelf naar achteren springt tegen die verdediger aan en dan vervolgens direct ter aarde stort.
2 0
krachtpatser66
Heeeellllleemaal mee eens!. Ik zei het ook gisteren tegen een collega van, dat ik vond, dat Hendrix afwachtte wat de verdediger ging doen. Hij ging zelf gebogen staan tot op het moment dat Dasa op hoog sprong, en Hendrix ter aarde stort.
1 0
Redrum
Precies, overduidelijk dat hij gewoon op zoek was naar de penalty. Maar dit geeft me wel vertrouwen, want zodra psv weer alleen maar excuusjes gaat verzinnen en weigert toe te geven dat ze kut spelen gaat het meestal fout bij die club.
0 0
Web
Hij had ook niets kunnen zeggen, en de penalty gegeven
Dat zou het makkelijks wezen
Nu stelt hij zich eens een keer kwetsbaar op, en is het weer niet goed
Ik vind het juist eens goed van Nijhuis
2 -1
Bennyben
Makelie heeft hem tot de orde geroepen als die niks gezegd had zou hij gewoon een penenlty gegeven hebben
0 -2
JariHeijden
Je, natuurlijk. Want als Makkelie niks gezegd had, wist Nijhuis ook niet dat hij een verkeerde beoordeling had gemaakt...
0 0
fanforeffer
De wens was de vader van de gedachte ! Normaal fluit hij nooit voor dit soort overtredingen , en apart ;Iedere speler die commentaar geeft krijgt direkt geel . De trainer van pvc mag van Bas alles zeggen !
2 -1
JariHeijden
Daar ben ik het echt niet mee eens. Ik ben geen fan van Nijhuis, maar hij is ook een mens (echt waar). Hij maakt dus fouten. Hij dacht iets te zien (de handen waren ook bij de rug, maar er was geen duwbeweging) en interpreteerde dat volledig mis. Ik vind het juist klasse van hem dat hij zijn eigen fout zo toegeeft. Dit is waarom de VAR bestaat. Gerechtigheid heeft gezegevierd.

Iedere scheids maakt fouten, niet iedere scheids durft dat op basis van de beelden toe te geven.

Verbazingwekkender vind ik eigenlijk de reactie van Schmidt. Die maar bleef volhouden dat het een zuivere strafschop was en dat je alleen maar de beelden mag gebruiken als het overduidelijk fout is. Die emotie ging wel erg lang en sterk door bij een man die normaal aardig beheerst overkomt. Niet voor rede vatbaar en hij vraagt zich na afloop ook nog even af of de scheids de regels eigenlijk wel kent (die opmerking gaat wel ver), terwijl hij dat juist zelf niet precies lijkt te weten.

Geen goede beurt van Schmidt, klasse van Nijhuis.
2 -1
Bennyben
Bij Groningen Ajax had de beste man ook behoorlijke fouten gemaakt toen heb ik hem zijn fouten nooit horen toegeven, nu kon die er niet onderuit omdat een collega scheidsrechter hem erop wees.
0 -1
JariHeijden
Dus deed hij het toch goed?
0 0
Web
Eens
1 0
ajaxrulesz
ALs ze er vandaag gaan met 3 of 4-0 of 3-4-1 is komt het verhaal van te groot voor tafellaken en te klein voor. Wel weer heeel erg duidelijk naar voren. Laat ajax zorg dragen dat men die vergelijking niet opniew van tafel haalt!.
0 -4
Lazell
Ajax speelde meer dan prima, maar VVV was ook wel schandalig slecht. Tegen een normaal team haal je nooit zo'n record.
1 -1
JariHeijden
Natuurlijk niet!! Als je tegen een normaal team dat gewoon op Eredivisie niveau voetbalt en verdedigt, haal je natuurlijk nooit zo'n uitslag!! Daarom stond het record ook 48 jaar. Toen werd het 12-1, mede omdat was Vitesse die wedstrijd echt brandhout was.

Een grote uitslag komt altijd door beide teams. De winnaar speelt sterk en blijft hongerig en de verliezende ploeg heeft een offday.

Tegen VVV kwam alles samen. VVV was erbarmelijk, gaf de strijd op (voelde ook geen druk van het publiek), Ajax draaide lekker, kreeg alle ruimte en erg veel lukte. Ajax is in een monsterscore gaan geloven en voeg daar voor strijden, geen strobreed in de weg gelegd door VVV.

Wisselwerking.
1 0
Lazell
Hoezo natuurlijk niet? Ik zeg dat Ajax meer dan prima speelde. Ik ben het gewoon met je eens huur, rustig maar :)
0 0
JariHeijden
:-)
Ik bedoelde dat het natuurlijk niet zo is dat wij een zo'n uitslag hadden kunnen halen tegen een normaal team. Dat was nogal een open deur.
0 0
Ajacied33
En niemand die Ajax ff een complimentje kon geven, toch apart. Een 50 jarig record verbroken, niemand die er wat over zegt. Ajax dat 9x in 35 minuten scoort. Ajax dat lekker fel en geconcentreerd speelde, van minuut 1 tot minuut 90, niemand die iets leuks daarover kan zeggen. Zal wel met pure afgunst te maken hebben. Ze zoeken het lekker uit, voor mij smaakt die 13-0 nog steeds lekker, al heet de tegenstander Vvv
11 -1
Hans Kraay Jr.
Is toch alleen maar mooi, de afgunst van de buitenwacht.
Dat betekend dat het goed gaat.

Je wil toch niet zo’n clubje als 010 worden waar het hoogst haalbare medeleven is?

Nee dit is genieten hoor, laat ze maar allemaal heel hard huilen.
0 0
fanforeffer
Klopt ik heb allemaal van die Ajax haters hier op AS aan het woord gezien ,Borst ,De Kromme ,van Crooy,Lammers, lulletje vd Gijp, etc.
0 0
insectenverdelg
Freek Jansen wel hoor.
1 0