'Klaassen en Blind jaagden de boel vanuit het hart aan'

JesseTH, 26-10-2020 om 19:45, 5014 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Freek Jansen gelooft dat Daley Blind en Davy Klaassen erg belangrijk zijn geweest in de 0-13 zege van Ajax op VVV-Venlo. Weliswaar was het duo bij elkaar gerekend goed voor slechts één van de dertien goals, maar in de mentaliteit om er alles uit te willen halen, zijn zij volgens de verslaggever leidend.

'Ik denk dat Blind en Klaassen hier een heel belangrijk aandeel in hadden', merkt de Ajax-watcher van Voetbal International dan ook op in de Pak Schaal Podcast. 'Je zag ze vanuit het hart van het elftal de boel aanjagen. Je merkt ook de concurrentiestrijd. Er zaten wat jongens op de bank en andere spelers konden zich laten zien. De honger was gigantisch aanwezig in de ploeg.'

Ook Lassina Traoré maakte indruk. De buitenwacht lijkt nog niet geheel overtuigd van zijn toegevoegde waarde voor Ajax 1, maar toch ziet Jansen wel iets in hem. 'Het is een beetje dubbel. Hij is wel echt een beest en staat op de plek', aldus Jansen, die al snel het gevoel kreeg dat Traoré zou gaan scoren toen hij de spits op het wedstrijdformulier zag staan. 'In de zestien is hij redelijk dodelijk. Voor dit soort wedstrijden is Traoré een prima spits.'

Naast de opstelling van Ajax, zijn ook de spelers die op de reservebank plaatsnemen bij de club een onderwerp van gesprek. Zo wisselde Erik ten Hag tegen Liverpool uiteindelijk volop, maar kon het niveau vanaf de bank niet overtuigen. Jansen weet echter niet beter dan dat. 'Onderschat niet wat voor bank Ajax twee jaar geleden had. Toen speelde Ajax met een bank met Dani de Wit en Magallán. Dat was ook een categorie spelers waarbij je dacht: moet dit nu gaan invallen?'

Denk jij dat Ajax na twintig minuten op voorsprong staat in Bergamo? Zet in en krijg 5 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Freek zegt niets bijzonders maar toch vind ik het een verfrissende invalshoek dat hij ten minste ook naar de kracht van Ajax wilt kijken na de historische 0-13. Dat vindt men in de media blijkt maar moeilijk.
Tuurlijk moet je de combi Blind en Klaassen benoemen als je het over het huidige Ajax hebt. En staat de 0-13 geenzins los van deze heren. Liverpool kreeg ruim 50 minuten ook totaal geen grip op het middenveld, zoals VVV dat 90minuten niet kreeg. Niets komt er centraal doorheen, en de heren voeden als een machine de aanvallers voorin.
Men heeft t al weken over het gebrek aan vorm bij Promes. Over of Traore nou wel of niet in Ajax1 hoort en over de vervloekte keuzes eerder voor Labyad en Alvarez, maar ondertussen zijn er een aantal spelers steeds beter gaan spelen, en dusdanig zelfs dat je na Ajax-Liverpool gewoon moet constateren dat Ajax op dat niveau prima mee kan.
Tadic is er ook 1. Die haalt inmiddels weer een heel hoog niveau. Kudus viel weg, maar in Antony heeft Ajax gewoon een andere aanwinst die de ploeg een enorme boost geeft. En die jongen wordt alleen maar beter want Ajax speelde eerder binnen een stroef geheel.

De 0-13 is in mijn ogen het gevolg van het 'nieuwe' Ajax dat werd geboren tegen Liverpool. Ajax is van de 2de naar de 4de versnellling gegaan. En dat gaat dan niet over poppetjes maar over mentale kracht. In 18/19 veranderde alles toen Ajax ineens overeind bleef tegen Bayern. Nu verloor Ajax van Liverpool maar het bleef zeker overeind.
VVV was vooral hier het slachtoffer van. Want normaal houdt een Ajax het gewoon geen 90minuten vol in een wedtrijd die al lang gespeeld is.

Tel daar bij op het ontbreken van publiek voor VVV als direct motiverende factor. En voila 0-13.

Heeft allemaal niets te maken met 'schande voor het Nederlands voetbal'...
6 0
Web
Heerlijk jou positieve in breng met onderbouwing ook nog
Ik wil mij er graag bij aan sluiten
0 0
NaarCLbeker5
vanavond naar de 5de versnelling met de dubbele turbo
3 0
ETM
Dubbele turbo klinkt als Antony en Neres :)
2 0
Ozymandias
Het niveau van de Nederlandse voetbal journalistiek is zo ongelofelijk schokkend laag. Ze komen altijd met de meest cliche analyses wat elke tienjarige voetbal liefhebber voor zichzelf kan bedenken. Blind en Klaassen jaagden de boel vanuit het middenveld aan? No sh*t really?! En BTW als Traoré iets niet is dan is dat "redelijk dodelijk" in de zestien. Traoré mist juist veel 100% kansen. Dat deed hij bij Jong Ajax ook.
7 -1
ajaxrulesz
Zo voetbal, zo journalistiek.
0 0
ajax1981
Positioneel is hij oké, maar hij had er zo maar 7 of 8 moeten maken. Afronding was afgelopen zaterdag nog redelijk.
0 0
Schwalbino
Het niveau daarvan is door de bank genomen gewoon ook de afspiegeling van het niveau van het voetbal in Nederland.
0 -1
Soccerskins
Aan het missen van kansen heeft het bij Traoré nooit gelegen als je het mij vraagt. Vooral het aannemen/voetballen in de 16 en het positie kiezen moet beter bij Lassina.
0 -2