Ferdinand vol lof: 'Gravenberch was erg goed'

JesseTH, 22-10-2020 om 13:50, 3964 views, BT Sport |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Rio Ferdinand, voormalig verdediger van onder andere Manchesterd United en het Engelse nationale team, is woensdag onder de indruk geraakt van Ryan Gravenberch. De achttienjarige speelde met lef op het middenveld en dat viel op.

'Als je kijkt naar het middenveld, was Gravenberch erg goed', zo spreekt Ferdinand in de uitzending van BT Sport. 'Hij had veel zelfvertrouwen en was erg zeker aan de bal. Hij is de jongste speler die ooit voor Ajax heeft gespeeld, hè. Twee jaar geleden brak hij het record van Clarence Seedorf. Ondanks het hogere niveau, paste hij zich heel goed aan', toont Ferdinand zich op de hoogte van Ajax.

Ook David Neres kwam ter sprake. De Braziliaan bleef vanwege zijn knieblessure lange tijd buiten beeld, maar ook bij Michael Owen viel hij weer op. 'Ik dacht dat hij Trent Alexander-Arnold problemen zou bezorgen, maar hij speelde tegen Andy Robertson. Hij gaf Liverpool wat problemen. Uiteindelijk was een gelijkspel vanavond geen slecht resultaat geweest.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jutter
Ferdinand gooit op zijn manier al een visje uit voor zijn voormalige club Man United door Gravenberch bijkans de hemel in te prijzen. Zelfde deed die Liverpool volger zo ongeveer m.b.t. Schuurs, om hem als evt. vervanger van van Dijk te betitelen. Allemaal een beetje overdreven, vind me ook niet?
0 0
Dolberg25
Speelde prima. Mag van mij wel iets meer risico in zijn spel leggen. Kiest te vaak voor de makkelijkste optie ipv de meest nuttige optie, maar voor een 18-jarige speelde hij echt een wereld partij.
4 0
3*stars*3
Denk juist dat er op gehamerd is dat hij niet teveel risico moet nemen.
Althans, dat is vaak zo in NL.
Ik was altijd al fan van Gravenberch maar hij oogde vaak te lui maar als dat gretige erin komt en hij bespaard blijft van blessures, heeft NL weer een toekomstige topper.
2 0
De Stift
Dit soort wedstrijden laten vaak zien waar de bovengrens van een speler ligt. Mazraoui zit bij Ajax aan de bovenkant, Gravenberch zal de wereldtop halen.
3 -2
vdhaas
Hij viel me ook in positieve zin op. Ik vond hem dit seizoen in de eredivisie tot nu toe nog niet echt bijzonder, maar hij stond gisteren prima te voetballen: vroeg om de bal en speelde gemakkelijk onder druk uit.
1 0
ajaxxcied4life
Gravenberch speelde een goede pot. Nu dit niveau doortrekken en wekelijks zo voor de dag komen, dan kan je een grote speler worden.
4 0