Verweij onder de indruk: 'Gravenberch een genot om te zien'

JesseTH, 22-10-2020 om 10:35, 5719 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Mike Verweij heeft, ondanks de onnodige nederlaag tegen Liverpool, een aantal uitblinkers gezien bij Ajax. Een van hen was Ryan Gravenberch, de pas achttienjarige middenvelder die moedig de duels uitvocht op het middenveld.

Hij was de jongste speler op het veld, maar aan zijn wilskracht en vertrouwen was dat niet per se af te lezen. 'Ryan Gravenberch, een jonge jongen, was een genot om te zien', aldus de Ajax-watcher van De Telegraaf. 'Ik denk dat hij wel in het notitieboekje van Jürgen Klopp is verdwenen.'

Ook een routinier viel bij de verslaggever in positieve zin op. 'In de eerste helft was Davy Klaassen voortreffelijk. Hij zat overal tussen. Hij is een vuurvreter die Ajax ook nodig had. Daar gaat Ajax nog heel veel plezier aan beleven. Ook Martinez deed het heel goed. Zeker voor iemand die tot dusver geen enkel vertrouwen van Ten Hag heeft gehad en er nu moest staan. Neres was in zijn nieuwe rol ook weer een genot om te zien.'

Volgende week moet Ajax aan de bak tegen Atalanta Bergamo om de uitgangspositie in de Champions League-poule niet té slecht te laten worden. 'Daarom vind ik het jammer dat Marc Overmars al heeft geroepen dat het een Europees tussenjaar wordt. Daar spreekt gewoon heel weinig ambitie uit. Je zegt in feite: zoek het maar uit met FC Midtjylland om die derde plek. Waarom zou Ajax niet doorkunnen in de Champions League?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kingoffdatoilet
Handelingsnelheid ligt nog veel te laag als er ruimte ligt. Is iemand die het spel extreem vertraagd. Alleen in de kleine ruimtes kan hij het ineens snel. Moet nog even aan gewerkt worden. Vind hem nog steeds te laks.
0 0
Ansjo
Met Klaassen en waarschijnlijk zeer binnenkort Gravenberch weer 2 extra redenen om de Roon lekker thuis te laten.
1 0
Duif63
Waar je je druk om maakt.
1 0
BlueDuke
Vond hem spelen op 10. Lijkt wel of hij in de drukte sneller handelt. Hij heeft niet echt het tactisch besef om op 6/8 het tempo te bepalen, gezien zijn leeftijd ook niet vreemd. Hoewel ik het ook een beetje aan zijn karakter vind liggen.
0 0
Ozymandias
Het vreemd is dat Gravenberch wanneer hij onder druk wordt gezet aantoont een hoge handelingssnelheid te hebben maar dat wanneer hij veel ruimte krijgt in een te laag tempo speelt. Als hij mentaal de stap kan zetten dat hij ook zonder druk de versnelling af en toe omhoog gooit kan hij een wereldtopper worden.
4 0
Dennis129
Zelfde verhaal als wat ze bij Frenkie de Jong zeiden. Op het moment dat je aangevallen wordt kan je makkelijker wegdraaien en passeren dan dat ze je voor je houden.
Als ze je voor je houden wordt het toch sneller aannemen en nog ff kijken.
1 0
Turbo
Heeft het fantastisch gedaan. Moet alleen zn concentratie vast houden, die zakte weg toen hij vermoeid raakte. Zelfde geldt voor zijn korte passing. Verbeterpunten.
1 0
Schwalbino
Deed het prima. Voor een jonge speler is het lekker om met Blind en Klaassen te spelen.
0 0
Meerkoet
De stats laten anders zien, leverde zeker de 1ste helft erg vaak de bal in.
1 -3
Sunny
2 minnetjes dus de stats doen er blijkbaar niet toe!
0 0
Adam24
Hij is zo ongeveer niet van de bal te krijgen, zeer beweeglijk en onderschept ook vaak goed. Alleen zijn passing moet echt beter. Hij is daarin nog niet constant. Wordt hij dat wel dan kan zijn plafond weleens gigantisch hoog liggen.
4 0
Simon1
Jazeker, vond hem zeker een grote lichtpunt, vooral zo balvast met de bal aan zijn voeten. Leek wel alsof hij soms een touw had vastgemaakt aan de bal.

Wat ik wel minder vond was zijn korte passing. Of het samenspel met teamgenoten ging niet goed of hij is dan niet zuiver genoeg in de passing.

Onder de streep was het zeker goed.
0 0
Amp
Als je de jongeren afzet tegen wat een promes heeft neergezet gisteren... Dat is echt niet normaal hoor, die kon nauwelijks fatsoenlijk gevaar stichten. Ik denk 1 ietwat gevaarlijke voorzet afgeleverd? En dan roept zn trainer dat de media hem een vormcrisis aanpraat. Tsja, dan snap ik wel dat je elke ptutswedstrijd blijft lachen. Schuurs wisselde hele goede met zeer vreemde momenten af, leek de lange jonge versie van veltman zo. Mag hopen dat ie dat er uit weet te krijgen. Moet ook echt gaan werken aan zijn wendbaarheid want hij staat continu vast als ze langs hem heen willen, vorig seizoen ook meermaals zo. Als ie ook wat meer de schroom van zich af gooit en aanvallend meer durft ipv balletje breed moet t wel goed komen. Vond gravenberch erg meevallen, had verwacht dat ie continu zou worden overlopen. Oogt soms wel traag in de omschakeling, vooral voetballend naar voren moet ie echt meer tempo maken. Maar hij durfde tenminste te voetballen gisteren.
1 -1
Joseph
Gravenberch heeft mij 100% verrast, ik was bang dat hij positioneel gaten zou laten vallen en dat zijn acties op dit niveau een risico zouden vormen. Maar Ryan heeft volwassen gespeeld, stond goed opgesteld en heeft zijn acties zorgvuldig en succesvol uitgekozen. Ryan heeft voor mij zijn plekje veroverd in de basis, dat had ik niet verwacht.

Verder vond ik het mooi hoe Schuurs en Martinez de aanval van Liverpool onschadelijk hebben gemaakt. Schuurs heeft zich uitstekend laten zien en heeft zijn plek ook definitief afgedwongen. De mierenneukers die blijven hangen op foutjes, hebben waarschijnlijk nog nooit een wedstrijd van Liverpool gezien, dat doen de allergrootste verdedigers ook tegen Liverpool.

Uiteindelijk heeft Ajax met Schuurs, Gravenberch, Kudus en Antony helemaal geen tussenjaar, ze staan er direct en het zal door het seizoen heen alleen maar beter worden. Neres die ook weer vlagen laat zien van zijn oude vorm is ook hoopvol. Ik durf te zeggen dat dit team in potentie beter is dan het team van vorig seizoen.
4 0
michelt
Schuurs liet zich te makkelijk aftroeven bij de goal.
Puur vanwege lichaamsbouw mag hij er niet zo makkelijk langs
4 -6
Ozymandias
Ik denk dat zoals Adam24 al aangeeft Schuurs juist door zijn lichaamsbouw kwetsbaar is op dat soort momenten. Schuurs heeft nog niet genoeg kracht in zijn onderlichaam (iets wat De Ligt wel heeft) en heeft een relatief hoog zwaartepunt. Daardoor heeft hij het regelmatig moeilijk in duels met spelers die veel kleiner dan hem zijn.
0 0
Adam24
Vanwege zijn lichaamsbouw is de kans juist groot dat je tegen een watervlugge Mané een keer op deze wijze het duel verliest. Ik vond dit niet zo erg. Wel zijn balverlies in de tweede helft! Dat kan echt niet op dit niveau.
1 0
Ajaxvooraltijd
viel best mee, de ligt deed dat ook best vaak en daar was iedereen lyrisch over...
5 0
Simon1
De Ligt maakte ook fouten, net als Schuurs nu. De vraag is hoe ze hiermee om gaan.
1 0
DeMeervanweleer
Voor Gravenberch en Schiuurs geld eigenlijk allebei; iets minder bleu zijn en om met Ten Hag te spreken: " hoog in de concentratie blijven", talent genoeg.
4 0
Ajax27
Ja geweldig! Ik had echt gehoopt dat van tevoren echt gehoopt dat de 'nieuwe' basisspelers zich in dit duel lieten zien. Schuurs vond ik persoonlijk wat minder, wellicht nog iets teveel onder de indruk tegen wat voor giganten hij stond. Maar Grsavenberch, wauw... de rust zelve. Alsof ie al 10 jaar op dit niveau zo stond te voetballen. Ik hoop ook dat ie inziet dat er zo ontzettend veel potentie in hem schuilt. Als hij keihard blijft werken, dan wordt dit een hele grote.

Samen met Klaassen, Neres en Blind duidelijk de 4 beste van het veld.
5 -1
insectenverdelg
Pak Martinez en Onana erbij en je komt tot 6. Nous, schuurs Tadic , Nico en promes speelde niet hum beste pot helaas.
1 0
MarcoB1971
Ik vond Schuurs helemaal niet slecht. Dat Mane zo bij hem wegdraait, dat is gewoon de klasse. Kun je nog zo'n goede verdediger zijn. Die terugspeelbal was voor mij het enige minpuntje. Daarnaast is Mane eigenlijk niet in het spel voorgekomen. De hele aanval eigenlijk niet.
6 -1
Dennis129
Als je niet zo instapt kan hij helemaal niet bij je wegdraaien. Je moet hem op die plek gewoon voor je houden en was gewoon heel slecht verdedigd. En zich op de achterlijn laten poorten waarna hij nog net geen penalty weggaf. Samen met die terugspeelbal zijn Dat 3 momenten die compleet verkeerd af hadden kunnen lopen. Dat kan gewoon niet op dit niveau.
4 -3
Joseph
Dus eigenlijk telt de premier League en ook de Champions League alleen maar hele zwakke verdedigers? Of is Schuurs stiekem al de beste verdediger ter wereld waarvan je een foutloze wedstrijd verwacht?
2 0
Dennis129
Wat is dit nou weer voor vreemde reactie?
Er zit nog al een verschil tussen 3 grote fouten maken en de beste verdediger van de wereld zijn.
Het is dat Onana wonderbaarlijk genoeg die terugspeelbal red anders is het gewoon 2-0 waarbij Schuurs mede verantwoordelijk is voor beide goals. Zijn gewoon te veel cruciale fouten op dit niveau.
1 0
Sunny
Precies. Zo in willen stappen op die positie is al bij voorbaat DE fout. Dat Mané vervolgens fantastisch wegdraait is weer iets anders maar had niet gekund als Schuurs hem gewoon voor zich had gehouden. Dit leert mijn kleinzoon bij de O11 al. En dan heb je ook gelijk met zijn andere 2 grote fouten. Maar goed, hij is nog jong en heeft potentie dus laten we hem het voordeel v.d. twijfel geven maar ook niet wegkijken.
1 0
Joseph
Dit is de reactie op het feit dat het niet "gewoon" is om de aanvallers van Liverpool af te stoppen. Als het zo simpel was, was Liverpool nooit kampioen geworden.

Schuurs wordt vergeleken met een verdediger die hij niet is en die maar weinig verdedigers zijn en dat is onzin. Ajax mag in zijn handjes wrijven met Schuurs.
1 0
Dennis129
Dom instappen heeft niets met de kwaliteit van een tegenstander te maken net zoals een verkeerde terugspeelbal. Voor de rest kan Schuurs ook zeker een goede verdediger voor Ajax worden en goed dat hij er is. Maar dan mogen fouten ook gewoon benoemd worden
1 0
BRAMHOUTEN
Op wat voor niveau heb jezelf gevoetbald? Zo simpel dit allemaal
0 0
Dennis129
Ik heb zelf op redelijk amateurniveau gespeeld. Zeg maar een niveau waar je op dit soort fouten ook werd aangesproken.
0 0
Joseph
Waarom denk je dat Schuurs dom instapt? Waarom denk je dat Mané ooit iemand uit speelt? Verdedigers maken een keuze en die pakt verkeert uit en dat gebeurt vaker bij aanvallers van dit niveau.

Fouten mogen benoemd worden, maar je kan niet zeggen dat dit niet op dit niveau thuis hoort.
1 0
Dennis129
Veltman zou 1 zo een fout maken en de wereld is te klein. Schuurs maakt er 3 in een wedstrijd en het wordt allemaal recht gelult.
1 -1