'Het is alsof Klaassen niet is weggeweest bij Ajax'

JesseTH, 22-10-2020 om 09:15, 2548 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Hans Kraay jr. en Hedwiges Maduro zijn vol lof over Davy Klaassen. De middenvelder maakt een goede indruk sinds zijn terugkeer naar Ajax, zo ook woensdagavond tegen Liverpool. Beide analisten zien Klaassen meteen weer goed in het spel van de Amsterdammers passen.

'Het is net alsof Klaassen helemaal niet weggeweest is bij Ajax', zo spreekt Kraay jr. dan ook in de uitzending van Voetbalpraat. 'Ik vind hem technisch vooral heel mooi. Zijn basistechniek en aannames zijn altijd goed. Hij speelt ballen goed en hard in en is vast aan de bal. Hij is een motor en ik vond hem echt goed.'

'Hij had nog een goed schot op de paal, hij deed eigenlijk alles goed', vult Maduro hem even later aan. 'Hij schoot een beetje met buitenkant wreef. Het laatste kwartier was hij vermoeid, maar je ziet wel echt dat hij een Ajax-speler is. Hij pakt het heel snel op. Het maakt niet uit in wat voor systeem je speelt.'

In de zomer van 2017 trok Klaassen de deur achter zich dicht bij Ajax. De middenvelder besloot zijn geluk destijds te gaan zoeken bij Everton, maar vond het daar niet. Dat geluk volgde wel toen hij de overstap maakte naar Werder Bremen, maar een terugkeer begon al vrij snel te jeuken. Begin oktober was het zo ver, toen Klaassen de Johan Cruijff ArenA weer binnenstapte.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
Dat hij zo waardevol is zit puur in zijn bovenkamer. Hij schakelt razendsnel. Voetballen doe je met je hoofd zei iemand en dat zag hij bij Klaassen terug.
0 0
Noxin
Al die mensen die riepen dat Klaassen een houten Klaas en een mindere versie van Donny was en beter weg kon blijven... Die zijn flink de mond gesnoerd. Klaassen is beter dan hij ooit bij Ajax was, speelt als een veldheer en laat bovendien anderen beter spelen. Ik denk wel dat niemand had verwacht dat hij op zo'n indrukwekkende manier zijn stempel zou gaan drukken.
2 0
Oempaloempa
Eens
0 0
Simon1
Moet toch altijd denken aan Johan Cruijff als Klaassen ter sprake komt. Niet vanwege zijn kwaliteiten (zonder negatief te zijn, maar die zijn anders), maar vanwege de uitspraken die Johan Cruijff over hem vertelde.

Blij dat hij, net als met Blind, terug is. Jammer dat Vertonghen er niet bij was.
1 0
MosesD
Klaassen is een uitstekende aankoop. De schreeuwertjes die 'een aanfluiting' , 'een houten Klaas' of 'is dat het niveau waar we naartoe willen' riepen mogen zich even melden. Totaal geen kijk op het spelletje en de specifieke kwaliteiten van Klaassen. Gisteren weer erg goed en het is pas zijn tweede wedstrijd. Voegt zoveel toe aan het elftal en is heel belangrijk voor en in wisselwerking met jonkies Kudus en Gravenbergh!
4 0
Ajax27
Helemaal eens. Ja, hij is in potentie minder groot als Donny. Maar zo'n speler is van zo ontzettend veel waarde! Door spelers als hem, gaan jonge gasten als Gravenberch en Kudus vrijer en beter spelen. Hij tilt die jonge honden naar een volgend niveau en zorgt continu dat ze zo scherp als wat presteren.
1 0
De Stift
Klaassen blijkt een schot in de roos. Ik zal eerlijk zijn: ik vond het eerst een matige aankoop. We willen toch aanhaken bij de top van Europa? Dan kan je toch niet een speler halen die gefaald is bij de subtop in Engeland (Everton) en om degradatie streed in Duitsland (Bremen)? Maar Klaassen is het cement tussen de stenen op het middenveld. Positioneel is hij zo ongelooflijk goed. Zowel aanvallend als verdedigend zat hij overal bij, hij was altijd aanspeelbaar, speelt vrijwel alles direct, voorwaarts en foutloos. En hij coacht en scoort en vecht. Geweldige aankoop. Het middenveld Klaassen, Gravenberch en Kudus doet niet onder voor het middenveld De Jong, Schone en Van de Beek. Heerlijk ook om de ontwikkeling van Gravenberch te zien. Die man heeft zoveel techniek en gogme. Positioneel zal hij dankzij Klaassen enorm groeien dit seizoen. En Kudus is een wonder van een aankoop. In de vijf minuten die hij gisteren speelde, liet hij al bizar technische hoogstandjes zien. Met hem erbij, hadden we gisteren gewonnen. Ongrijpbare speler, zonder angst en vol bravoure. Met hen in de basis, komt het dit seizoen helemaal goed. Alleen: zonder hen, is de spoeling meteen dun. Kudus zal wel enkele weken geblesseerd zijn. Wie gaat dan voor de acties op het middenveld zorgen?
1 0
AjaciedNB
Met een beetje pech heeft Kudus een kruisbandblessure, aangezien ze nog steeds geen update hebben geplaatst over de ernst van zijn blessure, is meestal geen goed nieuws. en dan zijn we 'm gewoon 6 maanden kwijt.
0 0
Labrador
Een geluk bij een ongeluk. Kudus ligt er denk ik weken uit. Met Klaassen kan je dat nog goed opvullen.
0 0