'Tegen Liverpool juist spelers opstellen die goed zijn aan de bal'

BartVeenstra, 20-10-2020 om 07:15, 6321 views, Algemeen Dagblad |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax hoeft niet per se kansloos te zijn tegen Liverpool, zo verwacht voormalig Liverpool-speler Jan Kromkamp. De voormalig rechtsback van onder meer Oranje en PSV raadt Ajax-trainer Erik ten Hag aan om spelers op te stellen die goed zijn aan de bal.

Kansloos hoeft Ajax niet te zijn, zo zegt hij. 'Mits ze niet bang zijn en zich te veel gaan aanpassen, want dan snijd je jezelf in de vingers', zegt hij in het Algemeen Dagblad. 'De kracht van Ajax zit in de spelopvatting van Erik ten Hag. Initiatief, drukzetten. Ik zou juist spelers opstellen die goed aan de bal zijn. Dan kun je je onder de grote druk van Liverpool uitspelen.'

In Engeland noteert Liverpool dit seizoen tot nu toe de meeste schoten, balcontacten in het vijandelijk gebied, passes en op Fulham na de meeste dribbels. 'Ajax moet zorgen dat het zelf de bal niet veel verliest. Als dat wel gebeurt, moeten de spelers bij sprints een voorsprong hebben. Liverpool zet veel druk. De kunst is om daar goed doorheen te spelen. Daar ligt de sleutel', aldus Kromkamp.

Erik Meijer, die eveneens voor Liverpool speelde in het verleden, denkt dat het krachtsverschil heel groot is. 'Liverpool heeft op elke positie een international en Champions League-waardige speler. Bij Ajax zitten er jonge jongens tussen die nog niet op dit niveau speelden. Dat is wel een verschil met een team dat al de ervaring heeft van het winnen van de Champions League.'

Toch ziet Meijer ook kansen voor Ajax. Daarvoor moeten de 'loopwonders op de vleugels' afgeremd worden. Op dat moment worden de Engelsen verdedigend kwetsbaar. 'En die zwakte van Liverpool is misschien wel de kracht van Ajax. Ze moeten door goed te communiceren de zaken op de gevaarlijke flanken op orde hebben. Het sterke lichaam van Tadic als spits kunnen ze gebruiken om Liverpool in de omschakeling pijn te doen. Want voetballen kan Ajax', aldus Meijder, die denkt dat Ajax kan profiteren van de afwezigheid van Virgil van Dijk. 'Liverpool gaat Virgils body language en coaching enorm missen. Matip en Gomez zijn blessuregevoeliger en geven ook wel eens een fout balletje. Daar moet Ajax echt op hopen. En zelf op een topdag, want alleen dan kunnen ze Liverpool pakken.'

Verwacht jij een 1-1 gelijkspel tussen Ajax en Liverpool? Zet dan in en krijg 7,05 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Ajax zou niet eens spelers in de selectie moeten mogen hebben die niet goed zijn aan de bal.

Dat bedoel ik natuurlijk relatief. Een Ajax CV hoeft natuurlijk niet zo goed aan de bal te zijn als de gemiddelde middenvelder, maar wel ten opzichte van de gemiddelde CV in het betaalde voetbal.

Spelers als Van der Hoorn, Magallan, Alvarez, Kristensen zouden nooit deel moeten mogen uitmaken van een Ajaxselectie.
1 0
EenAjacied
Ben ik t mee eens. Er zijn een heleboel goede aankopen gedaan over de laatste jaren, ook dit jaar hebben ze met Anthony en Kudus twee nog redelijk onbekende goudhaantjes binnengehaald (die ook bij het Ajax profiel passen).

Daartegenover staan echter ook een aantal aankopen waarvan je denk: hoe heeft de scouting die in hemelsnaam goed genoeg bevonden voor Ajax? En goed als die spelers dan niet spelen vind ik t nog meevallen want fouten worden gemaakt(Magallan bijv.). Maar als ze wel worden opgesteld en betere/jeugd spelers in de weg gaan staan zit t me echt dwars (zoals Alvarez/Labyad). Taylor is nu de dupe van Alvarez terwijl ik hem in alles een betere speler vind.
0 0
geDaante
Ajax moet altijd met spelers spelen die goed zijn aan de bal, zo goed mogelijk, op iedere positie.

Je krijgt nu dat Ten Hag het misschien zelfs voor elkaar krijgt Alvarez tegen Liverpool op te stellen, wat een dieptepunt zou zijn in zijn al meer dan een jaar durende reeks van belachelijk beslissingen die ook totaal niet des Ajax zijn.
Óf hij stelt nu wel een logisch middenveld op (met Kudus, Gravenberch en Klaassen bijvoorbeeld), maar dat is dan totaal niet zo goed ingespeeld als het had kunnen zijn. Heb je wederom maanden geïnvesteerd in een totaal kansloos middenveld, terwijl je al maanden met Kudus, Gravenberch en Martinez/Taylor/Timber had kunnen spelen, om ingespeeld te raken als team, en die automatismen erin te krijgen.

Je treedt dan aan tegen Liverpool in een formatie die slechts één keer samengespeeld heeft.
Het is ongelooflijk wat deze man aan het doen is. Wat een verschrikkelijke trainer.

En als mens verliest ie ook steeds meer wat sympathie, door met allerlei excuses te komen.
'Als Alvarez en Promes hun taken beter hadden uitgevoerd, hadden ze wel gerendeerd'.
Dat is toch ongelooflijk? Ten eerste, nee, dat hadden ze niet, dat hij dat niet inziet geeft aan dat hij totaal niet in kan schatten hoe het een en ander zal uitpakken, tegen verschillende tegenstanders. Dat maakt je al niet geschikt als coach. Ten tweede is het een laffe manier niet toe te hoeven geven dat je fout zat in je keuzes, en het zo bij de spelers te leggen.
Hij zegt er trouwens ook wel mee dat hij Promes en Alvarez dus in al die maanden niet zijn taken goed heeft kunnen laten uitvoeren, wat ook een taak is van een trainer. In zijn excuses zoeken, bekritiseert ie zichzelf per ongeluk toch nog, maar heeft het zelf niet in de gaten.
0 0
Schip
De kracht zit in de spelopvatting van Ajax, niet in die van Ten Hag. Dat heeft De Ligt ook al uitdrukkelijk aangegeven in de aanloop naar 2018/2019. Ik zie juist amper collectief hoge druk. Deed hij dat maar wel.
2 -1
geDaante
Precies, Alvarez eeuwig opstellen en Promes op 10 is niet bepaald onder druk willen uitvoetballen, willen opbouwen en willen spelmaken.

Men heeft Ten Hag teveel gekoppeld aan het succesjaar met Schreuder. Het is al meer dan een jaar overduidelijk dat dat het ingrijpen van de spelersgroep en/of de aanwezigheid van Schreuder daar veel meer verantwoordelijk voor was.
1 0
Bruno04
Tuurlijk moeten we gewoon met voetballers spelen. Ten eerste zijn wij Ajax en willen we zo spelen. Zo hebben we ook van real en juve gewonnen. En ten tweede: wij zijn heeeeel slecht in ons aanpassen en ineens een heel andere tactiek spelen. Gewoon voetballen uit je eigen kracht en dan zien we het wel
0 0
Labrador
Jan Kromkamp. Jawel mensen. The one and only.
0 -3
geDaante
En dat ziet het dan beter als de trainer van Ajax...
1 0
Oeroeboeroe
Hij heeft toch maar mooi voor Liverpool gespeeld, jij slijt je dagen in een kennel.
8 0
Juhaz02
moest ik even smakelijk om lachen!
0 0
Libero
Wel met internet!
0 0
geDaante
Haha
0 0
Joseph
Ik vrees toch dat ten Hag uit zal komen bij Alvarez, hij schijt 7 kleuren voor restruimte en dan maakt het hem niet uit hoe het veldspel is.

Maar goed, hij weet ook dat als het dan niet loopt, het einde ten Hag is.. Misschien valt het wel mee, ik kijk ook heel erg uit naar Tadic in de spits en 2 echte vleugelspelers.
1 -1
DrFootball
Nee Ten Hag zegt spelers nodig te hebben die goed aan de bal zijn... 1 ding is zeker Alvarez is niet goed met de bal. Conclusie Alvarez speelt niet.
0 -3
Joseph
Was het maar waar dat dat de woorden van ten Hag waren..
2 0
Schwalbino
'Goed aan de bal' komt van Kromkamp.
1 0