Perez: 'Ten Hag is wel heel erg beschermend voor zijn spelers'

JesseTH, 19-10-2020 om 23:20, 5852 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Kenneth Perez is van mening dat Erik ten Hag zijn spelers té veel beschermt naar de buitenwereld toe. De oefenmeester spreekt na wedstrijden vrijwel altijd positief over zijn spelers en de Deense analist ervaart het als overdreven.

'Hij is wel heel erg beschermend voor zijn spelers. Ze hebben het allemaal uitstekend gedaan. Ik begrijp dat nooit zo goed', aldus Perez bij Voetbalpraat. 'Je kunt zeggen dat je tevreden bent, maar dat het de beurt is aan andere spelers. Je hoeft niet per se "uitstekend" of dat soort superlatieven te gebruiken. Iedereen heeft tegen FC Groningen gezien dat het er verre van was.'

De oud-Ajacied zag dat Ten Hag zijn elftal voor de wedstrijd van zondag tegen sc Heerenveen behoorlijk veranderde. Volgens hem kwamen de wijzigingen het spel van Ajax zeker ten goede. 'Ajax werd enigszins wakker met een goede opstelling. Er zat schwung in. Ik vond dat Ajax met veel snelheid voetbalde en dan ook nog naar de goede kleur.'

Leon ten Voorde, journalist van Tubantia, zag het spel ook vooruitgaan, maar plaatst tevens een kanttekening. 'Het ziet er geweldig mooi uit in balbezit, maar er zijn ook momenten waarop ze zó slordig zijn. Als je dat woensdagavond (tegen Liverpool, red.) doet… Ik vraag me af of Kudus al zo ver is dat hij die verantwoordelijkheid in zijn spel heeft.'

'Met Klaassen mag je op tien wat frivoler zijn'

Perez kan zich er niet geheel in vinden. Hij is van mening dat de andere middenvelders bepalen hoe speels of strikt Kudus moet spelen. 'Kudus is heel frivool. Klaassen vond ik heel stabiel. Hij speelt de bal naar de goede kleur. Het is lekker om dat in een elftal te hebben. Dan mag je (als Kudus, red.) wat mij betreft op tien wel iets frivoler zijn.'

Verwacht jij een 1-1 gelijkspel tussen Ajax en Liverpool? Zet dan in en krijg 7,05 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
4xEC1
Er valt natuurlijk zo weinig te smullen in de media, dát vind Perez natuurlijk jammer. Schijnheil. Hoe had hij het gevonden als speler als zijn trainer hem in de media zou afvallen? Juist als een oud voetballer moet hij dat begrijpen. Binnenskamers krijgen ze heus wel op hun klote. Ben het wel eens dat Ten Hag vaak overdrijft over het spelbeeld.
0 0
Web
Een trainer moet ik nooit zijn spelers laten vallen naar de buiten wereld
Dat moet hij binnenskamers doen
1 0
Schip
Hij kan ook moeilijk anders, als hij zelf spelers op onmogelijke posities zet. Je kunt dan niet de speler verwijten dat hij niet goed speelt. Dat was immers de keuze van de trainer. Hoe kan TH zou geloofwaardig Promes aanrekenen dat hij geen 10 is, Labyad geen 9 is en Alvarez geen voetbal brengt op het middenveld?

Bovendien heeft Perez kennelijk niet goed geluisterd, want TH probeert zoals altijd zijn gladde Twentse kont eruit te draaien, doordat hij tijdens de persco zei dat Promes en Alvarez niet genoeg brachten, vanwege hun mentaliteit. Ze voerden hun taken niet goed uit volgens hem, anders zouden ze daar wel geslaagd zijn.

Dus hij wentelt gewoon zijn eigen falen op spelers af.

Maar goed, topcoach hoor. Houden, deze juweel.
1 -1
Web
Het zal ook niet
Dit kan nooit het commentaar van een volwassen kerel zijn
0 -1
Asociaal
Natuurlijk bescherm je je spelers naar de buitenwereld toe, zo hoort het ook. Kritiek hou je binnenskamers. En ik geloof echt niet dat het alleen maar vredelievend is als ze alleen onder elkaar zijn. Dan scheldt je mekaar ook verrot wanneer er situaties zijn waarin het fout gaat. Dat hoef je in mijn ogen ook niet aan de buitenwereld te laten weten.
1 -1
Adam24
Ten Hag zet dit seizoen denk ik in op een breed inzetbare selectie. Daarom spelen spelers als Traore, Labyad, Alvarez etc. Die spelers hoeven woensdag niet te spelen maar moeten het zondag tegen een VVV wel kunnen doen. Terwijl wanneer je Traore nu geen minuten laat maken, hij tegen VVV niet zomaar kan spelen, dan heeft hij het gewenste niveau niet.

Neemt overigens niet weg dat een middenveld met Alvarez en Promes op 10 belachelijk is. Zet dan Ekkelenkamp op 10 en Alvarez als echte stofzuiger.
1 -1
fanforeffer
Om een dier kunstjes te leren geeft men hem iets lekkers. Dat geldt voor mensen ook. Je moet van uit een positief gevoel verder ontwikkelen. Afkrakers zijn er genoeg.
1 -1
Ajax95Duivendrecht
Onbegrijpelijk hoeveel credits zijn lievelingetjes Labyad, Promes en Alvarez continu krijgen van Erik.
4 -12
MrAFCA
Zo gigantisch kortzichtig ben jij he.
Labyad speelde een prima voorbereiding, waarom zou je zo een jongen dan niet de kans geven? Ten Hag heeft zelfs al gezegd dat hij tegen Heerenveen niet zou spelen, ook al wat hij erbij. Zelfde geldt overigens voor Alvarez en Promes.
Je moet een selectie van 24 man tevreden houden en niet maar 11 man.
Als je klagende bankspelers zou hebben had jij nu lopen zeiken: Ten Hag kan niet omgaan met een grote selectie.
Zeiken om te zeiken doen je.

Uit bij Groningen was zeer matig, maar Liverpool verliest met 7-2(!) van Aston Villa, Real Madrid verliest van Cadiz(!) en Tottenham geeft in 7 min tijd 3 goals weg.
Het is voetbal en het zit weleens tegen. Steun je team gewoon man.
1 -3
Joseph
En je kan het team alleen steunen als je ook slechte keuzes aanmoedigt? Zou dat zijn wat er mis gaat in Rotterdam?

Een klagende Alvarez op de bank klinkt mij als muziek in de oren, zal je mij niet snel over horen klagen.
0 0
Schip
Je steunt je team niet door een draaiende, niet presterende, onbegrijpelijk beslissende trainer het hand boven het hoofd te houden.

Integendeel. Je steunt daarmee de trainer.

Als je Ajax steunt hou je juist een open blik en durf je zaken te benoemen. Anders hadden we nu nog met VdBoog, Jol en JOR en een verwaterde opleiding gezeten. Toen riep je zeker hetzelfde? Het zijn vaak dezelfde mensen die namelijk kritiek altijd moeilijk kunnen hebben. Niet vanwege de inhoud, omdat het om kritiek gaat.

Voor de rest is jouw bak onzin al honderden keren weerlegd, dat ga ik niet nog eens dunnetjes overdoen. Maar Labyad heeft werkelijk n-o-o-i-t iets te zoeken gehad op 9 en speelde enkel aardig - zonder spitsengoals te scoren wat je efkes vergeet voor het gemak - door het combinatiespel van Antony, Lang, Kudus en Tadic. Hij maakte geen vooracties, koos geen eerste paal, hield geen bal vast met zijn kont naar de goal toe en een sterke verdediger in zijn nek, stond niet op de goede plek voor de intikkers, maar combineerde zoals een middenvelder dat kan.

Met andere woorden: hij-was-geen-spits.

Hoe moeilijk is dat? Ga anders de komende 10 jaar eventjes met een bril voor de buis hangen en laat me weten wanneer Labyad als spits doorbreekt ok?

Zelfde geldt voor Promes als 10 en Alvarez als middenvelder. Nee, je stelt als coach niemand op om ze niet te laten zeiken. Wat is dat voor amateur gedrag. Over zeiken om het zeiken gesproken.

Iedereen ziet wat voor schade het opstellen van zulke spelers voor de opbouw, snelheid, diepte en combinaties heeft toegebracht aan het veldspel. De keer dat het anders stond in de voorbereiding liep het en nu met een aankoop, zag je het GELIJK.

Behalve schaapjes die kritiekloos achter een trainer aanlopen, omdat hij de trainer is en als je de trainer aanpakt, ben geen echte. Of zoiets provinciaals.

Cruijff heeft altijd een grote bek gehad en kritiek moet je kunnen leveren en incasseren. Anders ga je maar met een speel voor de buis zitten en om aaien over je bolletje vragen.

TH is een soepkip eerste klas, die de ontwikkeling van het spel van AJax al vanaf de eerste eredivisiewedstrijd frustreert door bizarre ego keuzes en wanneer dat nu weer eens blijkt, zich in bochten wringt om daar anderen de schuld van te geven. Maar niet zichzelf. En echte supporters als jij, want zo eentje ben je kennelijk, maken dat mogelijk.

Proost!
1 -1
MrAFCA
''Je steunt je team niet door een draaiende, niet presterende, onbegrijpelijk beslissende trainer het hand boven het hoofd te houden.''

Hierin sla je de plank al volledig mis! We hebben de halve finale CL gehaald en zijn kampioen geworden.
Niet presterende.. we hebben 1 wedstrijd verloren en dat is alles.
Er is een verschil tussen iemand afvallen en niet steunen.

Eens dat Labyad geen spits had, maar dat was Tadic ook niet.
Begrijpelijk dat Ten Hag hem een kans gaf, maar die heeft hij niet gepakt en nu staat Tadic er waarschijnlijk weer in de CL.
Kritiek mak je altijd hebben, maar jij doet alsof alles kut gaat en Ten Hag 1 van de slechtste trainers ooit is.
Je gaat nog een zwaar leven als Ajacied tegemoet, want de 10 trainers hiervoor waren zeker niet beter.

Verder leuke citaat van Cruijff, maar die heeft hier helemaal niets mee te maken. Zelfde geldt voor vd Boog en Jol. Lachwekkend dat je die in vergelijking neemt met Ten Hag.
0 0
EuforischeRealist
We hebben vanaf nu 2 maanden lang iedere 3/4 dagen een wedstrijd. Het is juist volkomen logisch dat hij alle spelers daarvoor gaat gebruiken want anders loop je onherroepelijk blessures op en kun je alle mogelijke prijzen wel op je buik schrijven.

Ik verwacht dan ook niet anders dat we Alvarez nog wel vaker als rvm gaan zien en ook Promes als 10 is niet uit te sluiten. Dat zal niet zijn omdat het zo lekker liep de laatste weken, maar wel omdat er goed moet worden gekeken naar de belastbaarheid van spelers. Iedereen moet topfit en in vorm zijn, zeker in Januari als we tegen PSV, AZ en Feyenoord spelen en als we nu alles met de vaste 11 spelen gaat dat niet lukken.
1 -2
ETM
De hele term 'lievelingetjes' klopt zelden tot nooit op dat niveau. Trainer kiest voor spelers waarmee hij het meest kans op succes inschat te hebben. Trainer heeft voorkeur maar die moet hij ook hebben. Is Tadic een lievelingetje? Die speelt altijd.
Labyad werd dit seizoen ook weer in honderden berichten een lievelingetje genoemd. Kreeg sinds zijn komst nauwelijks ooit een kans in de basis en zelfs als invaller weinig minuten, maar goed..
5 -2
markk
Wie van die "lievelingetjes" speelde afgelopen Zondag ook alweer? Ten Hag heeft een grote selectie en hij moet iedereen tevreden houden. Daarnaast komen er veel wedstrijden aan en moet hij van tevoren veel experimenteren zodat als het er op aan komt, hij meerdere mogelijkheden heeft. Ik snap de kritiek niet zo, de man heeft 2 seizoenen achter elkaar het maximale uit de selectie gehaald, en als wij vorig seizoen niet door de UEFA genaaid werden dan had Ajax ook weer in de CL overwinterd. Nu doet hij het ook erg goed, een goede voorbereiding en 4 van de 5 wedstrijden gewonnen. Prima.
7 -3