Inan: 'Was verbaasd dat hij Promes op de bank zette'

JesseTH, 19-10-2020 om 16:45, 7577 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Johan Inan was verbaasd over de opstelling waarmee Ajax zondag aantrad tegen sc Heerenveen. Met name de rol als reserve voor Quincy Promes roept vraagtekens op. De journalist had verwacht dat Erik ten Hag meer toe zou werken naar een Champions League-variant met Dusan Tadić in de spits, maar dat gebeurde nog niet.

'Ik was verbaasd over de opstelling. Met name dat hij Promes op de bank zette', zo vertelt de Ajax-watcher in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. 'Ik had verwacht dat hij naar de linkerkant zou verhuizen en Tadić weer in de spits zou spelen, omdat ze woensdag tegen Liverpool in de Champions League spelen. Dan konden zij al aan die variant wennen. Alleen gebeurde dat niet.'

'Dat Antony ernaast stond, was ook wel verrassend', vervolgt de verslaggever. 'Maar Ten Hag zei dat hij het tijd vond dat Neres weer eens in de basis zou beginnen na bijna een jaar. Ook dat kan weer met Liverpool te maken hebben. Misschien speelt Promes dan wel weer, met Tadić in de spits en David Neres op rechts. Dat zijn de drie die hem in de afgelopen jaren al rendement gegeven hebben in de Champions League.'

Kijkend naar de kansen voor Ajax tegen Liverpool is Inan niet overoptimistisch, ondanks het gemis van Virgil van Dijk bij de opponent. 'Ik vind wel dat wanneer je bij Liverpool de grote leider weghaalt zij iets minder zijn, maar ik denk niet dat Ajax zal winnen. De wedstrijd tegen Everton was van een hoge intensiteit en het blijft gewoon een goede ploeg. Ik laat me verrassen woensdag, zowel door de opstelling van Ajax en Liverpool. Ik heb niet het gevoel dat Ajax wel even drie punten gaat pakken.'

'Het programma is momenteel niet te doen voor spelers'

In welke opstelling Ajax woensdag ook zal aantreden tegen Liverpool, Maarten Wijffels gelooft niet dat dat als de vaste basiself zal gaan gelden. 'Zeker in dit seizoen ga je daar steeds minder van zien. Het programma is momenteel niet te doen voor spelers. Je zult zien dat je moet rouleren als je als Ajax, PSV en Feyenoord wil overleven in dit schema. Ik snap wel dat Ten Hag denkt: ik moet zo veel mogelijk spelers in een bepaald ritme hebben. Je speelt vanaf nu tot de kerst elke week een midweeks programma. Je hebt nooit meer rust.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Liverpool? Zet dan in en krijg 12,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrosQ
Promes kan mij al een tijdje niet bekoren. Bij Ajax niet en bij Oranje niet. Wellicht komt dat ook door zijn rol in die elftallen. Hij is geen spelmaker, maar een afmaker.

Ik heb altijd gezegd dat Promes niet op 10 moet staan, maar als linksbuiten. Hij heeft moeite met de bal vast te houden of het overzicht te bewaken voor een grandioze steekpass.

Nee, hij maakt juist de loopactie waar de steekpass naar toe gaat. Of krijgt de bal van een spits die de bal vasthoudt. Hij duikt op achter de verdediging en is belangrijk bij een counter. Daarnaast gewoon goed druk zetten op de verdediging. Dat is zijn kracht.
0 0
31xAjax
Ik ben verbaasd dat mensen nog verbaasd zijn dat ten Hag met de opstelling Druk programma? Onzin, spelers vinden het heerlijk iedere 3 , 4 dagen een wedstrijd. Er is voldoende tijd tussendoor voor herstel en er mag 5 keer gewisseld worden. Als hij nu eens gewoon zou zien wat wij allemaal zien waren we al een stuk verder. Maar de moderne trainer van tegenwoordig houdt er van tegen de stroom in te roeien alleen maar om te laten zien dat slechts zij de wijsheid in pacht hebben. Dat dat ten koste gaat van het resultaat is van ondergeschikt belang. Gelukkig zijn de topwedstrijden in de competitie pas na de kerst. Eens kijken op hij het dan eindelijk goed heeft staan en de ploeg voor het eerst goed uit de "winterstop" laat komen.....
0 0
Sanalologo
Wie is Johan Inan nou weer?
5 0
WillyBrokamp
Jongens het is engels voetbal dus ik moet iets over intensiteit zeggen.
Wat een ongelooflijke kneus,
1 0
Joseph
Lijkt me niks mis mee om Promes een beetje te prikkelen, heeft wel erg makkelijk zijn basisplaats gerkegen en Lang heeft het veld geruimd voor hem.. Je mag een stuk meer van hem verwachten, terecht dat hij er niet stond tegen Heerenveen.
4 0
gusanito
Waarom verbaasd? Hij heeft het totaal niet laten zien op 10. Ik heb hem niet gemist eerlijk gezegd, al denk ik wel dat hij zeker van waarde gaat zijn op links dit seizoen. Tegen Liverpool zeg ik geen nee tegen een voorhoede Promes - Tadic - Antony.
3 0
Ozymandias
Ik zou erg blij zijn als Ajax met die voorhoede aan de wedstrijd begint. Gezien de fitheid en vorm van Neres lijkt mij dat de beste optie.
1 0
ETM
Ik vond Neres wel goed spelen. Ja hij had weinig gevaar, maar hij zorgt weer voor veel dynamiek. Tegenstanders weten nooit wat hij gaat doen en hij zwerft veel meer dan andere buitenspelers. En omdat hij wel behoorlijk balvast is kunnen anderen in gevorderde ruimtes komen. Ik denk dat een aanval met Neres en Antony al heel dichtbij is. Hoewel Erik zou stellig lijkt met zn Tadic op links. Dan alsnog veel rouleren met oog op programma.
0 0
Kingoffdatoilet
Dan lekker na 60 minuten Promes wisselen en hopen dat de bal weer goed valt voor Neres zodat hij zijn vorm direct terug kan vinden. Heeft waarschijnlijk nog wel wat tijd nodig na zo'n lange periode er uit gelegen te hebben.
0 0
ARUCAMBA
Maar in deze periode wordt er toch altijd midweeks gespeeld?
0 0
cantharel
Was niet verbaasd gezien de vorm van Promes.
6 0
ram
Tsja... Beetje rouleren he. Zo gek is dat allemaal niet, met zo'n druk programma.
2 -1