Jansen legt uit: 'Ajax geeft de jeugd zeker wel een kans'

NickOoms, 01-10-2020 om 14:50, 7776 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Freek Jansen is niet van mening dat de jeugd van Ajax voorbijgelopen wordt met de komst van Sean Klaiber, zo schrijft de Ajax-watcher op de website van Voetbal International. Jansen begrijpt dan ook volledig dat de Amsterdammers Klaiber hebben vastgelegd.

De afgelopen twee seizoenen werd een rechtsback van Ajax verkozen tot de meest veelbelovende speler van het seizoen. 'Ze geven de jeugd dus zeker wel een kans. Op een dusdanige wijze, dat een Europese topclub als Barcelona een speler wegkaapt die pas negentien jaar is. Veel leeftijdsgenoten van Dest spelen nog hun wedstrijden bij Jong Ajax, hopend op een kans in de hoofdmacht.'

'Ajax heeft dan ook zeker naar de interne mogelijkheden gekeken, maar je kan er niet klakkeloos van uitgaan dat er zich elk seizoen een speler aandient die als rechtsback in het eerste elftal kan meedraaien', gaat Jansen verder. 'Jurriën Timber ontwikkelt zich op een heel goede manier en hij is dit seizoen de concurrent van Perr Schuurs als centrale verdediger. Ook Devyne Rensch laat zich gelden. Ajax vindt echter het risico te groot om nu al blind te varen op hun aanwezigheid, ook gezien het overvolle wedstrijdprogramma dat eraan komt.'

De Ajax-watcher begrijpt de afweging van Ajax om te kiezen voor een speler van buitenaf dan ook volledig. 'Ze (Timber en Rensch, red.) hebben nog nauwelijks speelminuten in Ajax 1 en moeten vooral vlieguren maken op de trainingen en bij wedstrijden van Jong Ajax. Natuurlijk is het een moeilijke afweging. Je moet als clubleiding een inschatting maken over de nabije toekomst. Is een jeugdspeler goed genoeg om er direct al te staan, of moet er een speler van buitenaf komen?'

Samenstelling selectie

Bij inkomende transfers zijn de rollen goed verdeeld volgens Jansen. Het aantrekken van Klaiber kan dan ook niet volledig op het conto van Erik ten Hag geschreven worden. 'De trainer zet samen met Overmars de lijnen uit op technisch vlak. Ze hebben dagelijks een kort lijntje met elkaar lopen en bespreken de te volgen koers. De samenstelling van de selectie is daar een essentieel onderdeel van. Overmars neemt de eindbeslissing, maar Ten Hag heeft een ruime mate van inspraak, net zoals de scouting meepraat over alle inkomende transfers.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Jansen die probeert altijd alle vreemde aankopen van Ten Hag goed te praten. Ik vind dit echt puur gelul. De enige reden dat Rensch en Timber vooral minuten moeten maken bij Jong Ajax is omdat de trainer ze nog te jong vindt en daarom Klaiber koopt die gewoon minder kwaliteit heeft. Kom je straks in de CL met Klaiber aan. Kan echt niet.
1 -1
Web
Ook jij snapt het dus ook niet?
Mazraoui is de nummer een ( waarschijnlijk speelt Klaiber helemaal niet in de CL )
Mocht Mazaroui geblesseerd raken wil jij dus ook Rench voor de leeuwen gooien, die jongen is nog maar net 17 jaar, helemaal geen garantie dat hij dit aan kan, je kan dan zo makkelijk hem kapot maken
Rench moet wekelijks 90 minuten maken in Jong Ajax, daar word hij sterker en beter van.
En groeit hij dan door ( geen enkele garantie ) komen zijn kansen wel
Klaiber was niet eerste keus, heeft Ten Hag ook gezegd, en die wilde perse Dest houden
1 0
off
Vind Greek wel genuanceerd over komen in de pak schaal podcast. Sommigen vinden hem te kritiekloos, maar zitten weer te zeiken op Valentijn Diessen. Voor sommige verwende kinderen is het nooit goed.
2 -1
Web
Ben het niet vaak met hem eens, maar nu helemaal
Ik kon het zelf geschreven hebben deze week
Ook vanmiddag nog een over gehad
Waarschijnlijk heeft hij dit bij Ajax gehoord
3 -1
off
Hij zei het gisteren al in de podcast. Vraag me af wie wie na praat
0 0
Web
Ik in ieder geval niet
0 0
JOHANisGOD
Prima verhaal van Freek Jansen.
2 0
Introvert
Het lijkt er wel op of Freek het verlengstuk van ons technisch hart is geworden, die net als Mike vaak in kritiekloze subjectiviteit vervalt. Dichtere lijntjes met Overmars gekregen met als wederdienst het afsteken van een loftrompet over nieuwe aankopen?
1 -8
Babangida83
Precies wat ik al eerder vond. Ligt er best duidelijk bovenop. Praat altijd alles recht wat krom is. En ik moet zeggen, hij krijgt best veel mensen mee.

Vermoed dat de opstelling tegen Liverpool straks zo is:
Tadic, Labyad, Antony

Kudus, Klaassen, Alvarez

Nico, Blind, Schuurs, Klaiber.

Dan heb je namelijk de meeste Utrechters, vechters en aankopen in de ploeg en zo min mogelijk eigen jeugd. Dit gaat dit seizoen echt een aantal keer voorkomen.
0 0
Web
Hij heeft hier gelijk, meestal ben ik het niet met hem eens
100 procent zeker dat Tadic in de spits staat tegen Liverpool, dar is Ten Hag zijn uitvinding niet hier op AS
Tadic speelt alle grote wedstrijden in de spits, en dat weet je ook
Die laatste zin, ben je echt nog een klein kind?
0 0
Schip
Drogreden en van een journalist mag je verwachten dat hij daar kritischer mee omgaat. Ajax had al lang een goede centrale verdediger of linksback erbij moeten halen. Door dat niet te doen, was opeens de nood aan de man toen Dest vertrok. En dan heb je amper nog keus en wordt in de laatste week een speler van het niveau Utreg gehaald.

Daar gaat het niveau van de rest ook niet hoger van worden. En van dat zogenaamd mannelijke spel evenmin.

En verder is TH echt uber pussy als het om eigen jeugd gaat. De hele tijd maar dat uitstellen, vervolgens een kans geven en gelijk weer uit het elftal halen, breedte aankopen opstellen die de voorkeur krijgen boven jeugd of om aankopen vragen.

Als je een tot nu toe niet geslaagde middenvelder opstelt voor je andere spitsen, als je een zeer beperkte verdediger als middenvelder opstel voor je andere middenvelders en als je talenten slechts zeer sporadisch een kans geeft om ze daarna weer lange tijd niet te gebruiken, ben je gewoon niet een coach die graag met jeugd werkt. Dat hij af en toe niet om een jeugdspeler heen kan, vind ik niet hetzelfde.
2 -5
appeltje
Inderdaad. Gravenberch heeft vorig seizoen nauwelijks minuten gemaakt door Alvarez en Marin. O nee, toch niet
0 0
Babangida83
Wel als je de eerste seizoenshelft bekijkt. Dus feitelijk had hij veel meer minuten kunnen hebben. Bovendien ook vaak weer uit de basis uitgehaald door Ten Hag.
0 0
Web
Dat hoort bij een proces man,
Gravenberch is nu toch veel verder, daar is toch veel beter van geworden
Schuurs dito.
0 0
Web
Kijk even wat ik vanmiddag schreef, voor dat Jansen het deed.
Gisteren ook al
Ik snap dat ze er een rechtsback bij halen
Snap je nu echt het idee er niet achter?
2 0
Knalpot
Jaja prachtig Schip, een heel pleidooi houden over spelers die op verkeerde plekken spelen maar het verder wel prima vinden als er 2 CV's tot rechtsback worden gepromoveerd.
1 0
wladimir
De beste jeugdopleiding van de wereld! Dan heb je Klaiber toch niet nodig?

Dest was vorig seizoen goed in de voorbereiding en verdiende een kans. Die heeft hij gegrepen. Nu verdienen de gebroeders Timber en Devyne Rensch die kans.
2 -3
AJAXAFC1
Bij ajax word hier altijd zo bizar de nadruk om gelegd maar hoe kan je na de geweldige lichting van Dest, matthijs donny,frenkie, Kluivert die allemaal vrij snel weggegaan zijn zeker Dest en matthijs meteen weer van zulk kaliber uit de jeugd halen?
( & nouri moeten we hier ook bij rekenen vind ik persoonlijk, puur om te laten zien wat voor bizarre talenten ajax heeft opgeleid die er nu niet meer zijn)
Kan ook zijn dat ik iemand vergeet uit de jeugd maar dit zijn wel de grotere van de afgelopen jaren.

dat lukt geen een club... dus heeft het even tijd nodig om weer andere spelers de kans te geven maar dat moet ook gepaard gaan met prestaties dus zijn aankopen ook logisch te verklaren.

Zeker in de snelheid waarbij ajax jeugd weggaat en je altijd spelers van dat kaliber er weer voor terug wilt halen of probeert te halen...

Bij ajax ligt de standaard gewoon zo hoog dat als er even iets anders is mensen meteen hun woordje klaar hebben liggen, maar als je ziet wat er weer aankomt vanuit de a1 vorig jaar lichting taylor, navar hansen brobbey etc...
Die hebben gewoon even te tijd nodig om het niveau van matta, donny enz aan te tikken.

Want de jeugd moet de kans wel verdienen en zelf afdwingen om zichzelf te laten zien op het hoge niveau
11 -2
Babangida83
Zou niet weten op welke basis Klaiber die basisplek straks meer verdient dan Rensch of Timber. Die hebben het bovendien echt niet normaal goed gedaan de laatste tijd. Dus dan zou je denken dat die een basisplek verdienen. Een basisplaats of invalbeurt krijgen bij Ten Hag is iets anders. Siem de Jong, Labyad, Alvarez, Dest en Veltman verdienen allemaal een basisplaats of invalbeurt, ondanks dat ze fout na fout maken (Ook Dest inderdaad. Dest lijkt heel wat, maar rendement nul en heeft ons minstens 6 punten gekost vorig jaar. Bv. thuis tegen Willem II).

Als Dest die basisplaats verdient, dan verdienen Timber en Rensch die ook. Dus aankoop Klaiber kan prima blijven banken dan. Toch zul je zien dat die eerder een kans gaat krijgen dan Timber of Rensch. Omgekeerde wereld.
0 0
Web
Rench verdiend een basis plaats?
Totaal geen idee wat dat met die jonge jongen kan doen, nergens op gebaseerd, dan 45 minuten in oefen potjes. Afbraak zou heel groot kunnen zijn
Rench zijn tijd komt wel, als hij stappen blijft maken
Timber zien ze voor het centrum, ik vind hem daar zelfs heel goed, moet het uitvechten met Schuurs
Wat ben ik blij dat er binnen Ajax wel goed inzicht zit, zou ook gek zijn dat het niet zo was
0 0
appeltje
Bovendien zijn er net twee eigen jeugd backs gekocht. En zijn de eerste twee rechtsbacks van Jong Ajax geblesseerd. En nog vind men het enorm raar dat er van buitenaf een rechtsback wordt gehaald. Dan ook nog te bedenken dat Hoever en Bonnah de afgelopen jaren zijn vertrokken naar buitenlandse clubs in de jeugd.
0 0
Babangida83
Je hebt toch gewoon Timber, Timber en Rensch die op die plek kunnen spelen en allen niet geblesseerd zijn? En bovendien, beter zijn dan Klaiber. Want we hebben het hier niet over Dani Alves ofzo...
0 0
Web
Leg mij nu eens uit waarom jij denk dat Rench nu al beter is dan Klaiber
Wel met onderbouwing graag, gaat werkelijk nergens over, die jongen is net 17
0 0
Keizer020
Onana
Mazraoui - Schuurs - Blind - Tagliafico
Gravenberch- Martinez
Kudus
Antony - Tadic - Neres

Zo moeilijk lijkt het me niet
1 -1
wladimir
Ik verwacht dat Timber op de plek van Schuurs gaat komen uiteindelijk. Ik verwacht dat Klaassen snel wordt gepresenteerd. Dat kost Gravenberch zijn plekje. Ik hoop niet dat Klaassen komt trouwens. Ekkelenkamp zou ik de kans geven, maar die zal wel naar Twente gaan.
1 0
AjaxDaniel
Vooralsnog moet Neres zich nog bewijzen na zo lang geblesseerd te zijn geweest, dat hij die basisplaats verdient t.o.v. Promes.
0 -1
Mocrodammerr
Ja de kans om op te rotten.. alhoewel..van jong ajax krijg je ook de tranen in de ogen van het lachen. het is zéér matig
2 -6