Jansen: 'Twijfels rondom Klaiber zijn terecht'

ThijsZwagerman, 30-09-2020 om 19:40, 10533 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Freek Jansen is er niet van overtuigd dat Sean Klaiber goed genoeg is voor Ajax. De rechtsback, die momenteel bezig is met de afronding van zijn overgang van FC Utrecht naar Ajax, gaat in Amsterdam hoogstwaarschijnlijk voor vier seizoenen tekenen. 

Toch is lang niet iedereen positief over de aanstaande komst van Klaiber. Jansen vindt dat wel logisch. ‘Ik vind de twijfels rondom Klaiber terecht en gegrond. Sowieso vind ik dat je bij alle nieuwe spelers, of ze nu uit Zuid-Amerika komen of niet, de vraag moet stellen: zijn ze een toegevoegde waarde voor Ajax? Klaiber roept niet gelijk dat gevoel op’, aldus de Ajax-watcher van Voetbal International.

Toch vindt Jansen ook niet dat er te veel druk op Klaiber gelegd hoeft te worden. De vleugelverdediger wordt namelijk niet voor de beoogde basisploeg gehaald en zal Noussair Mazraoui voor zich moeten dulden. ‘Het is puur een breedteaankoop. Klaiber wordt puur gehaald als reserve-rechtsback. Of hij het Ajax-niveau heeft zullen we de komende maanden gaan ervaren als Mazraoui niet beschikbaar is, want de duidelijke hiërarchie is wel dat Mazraoui de eerste keuze is en Klaiber de tweede keuze.’

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
Hele aparte aankoop. Zou bijna denken dat er een dubbel motief is om hem te halen. Geen idee welke trouwens. Maar ik geloof dat niemand deze speler wil en/of vertrouwen erin heeft en toch wordt hij gehaald.
0 0
SonsOfGod
Ik baal van Klaiber net als iedereen denk ik. maar erger nog, dit leidt de aandacht totaal af van het wanbeleid van TH in de eerste wedstrijden. Zondag komt ie gewoon weer met Labyad in de spits en Promes op tien alsof er niks aan de hand is. Deze man moet echt tegen zichzelf in bescherming genomen worden anders wordt het een soort kale Gert Jan Verbeek die met pek en veren de JC Arena uitgedragen wordt.
1 -1
wladimir
Veltman is verkocht voor 1 miljoen aan een degradatiekandidaat in Engeland. Ajax koopt Klaiber voor 7 miljoen als stand-in voor Mazraoui. De gebroeders Timber kunnen daar ook spelen. Jurriën gaat alleen waarschijnlijk Schuurs uit de basis spelen. Zeefuik konden we afgelopen winterstop nog terugkopen voor een prikkie. Toen waren er al geruchten over interesse van Bayern in Dest.

Waarschijnlijk wordt Davy Klaassen ook nog gehaald. Dan kunnen we de betere Jurgen Ekkelenkamp namelijk aan Twente verhuren. Hij kan dan aankomende zomer voor een mooie prijs worden verkocht aan een Franse club.

Uit de jaarcijfers blijkt dat de verliezen worden gecompenseerd door een positieve transferbalans en Champions League deelname. Volgend seizoen speelt de Nederlandse kampioen sowieso Champions League, maar dat is geen garantie voor de toekomst. De transferbalans wordt sowieso minder positief wanneer eigen jeugd niet wordt opgesteld.
0 -1
koppensneller
Nogal kort door de bocht en tendentieus . Bijvoorbeeld : Veldman kon een veelvoud verdienen van het salaris bij Ajax en wou zelf ook weg . Zie de 1 miljoen als een gul gebaar en dank voor vele jaren trouw . Q. Timber loopt nu in het gips en kan een hele tijd niet spelen . Zeefuik is ook met fikse winst doorverkocht en het is uberhaupt de vraag bof hij zin had in een trerugkeer als vaste bankzitter . Etc. Etc. Zo makkelijk is het allemaal niet
0 0
Duif63
Niemand heeft vertrouwen in hem, maar wie weet verrast hij ons net zo als Hans Hateboer bij Atalanta. Wie had ooit gedacht dat die wekelijks uit zou blinken in de Serie A.
0 0
DS
Zou Hateboer op het lijstje van overmars gestaan hebben? Die past ook in het profiel en is ook nog eens international. Zal alleen kwa prijs veul duurder zijn.
1 0
juicy
Groot gelijk hoor om hem uit te fluiten.. dit is gewoon wanbeleid en dat mogen ze best horen. Daarbij heeft hij zich al eerder negatief uitgesproken over Ajax
0 -1
Van Reenen
sju, lees even de bijdrage van ETM hier direct onder. Misschien heb jij tijdens de voorbereiding onder een steen gelegen.
0 0
ETM
Mijn eerste gedachte bij Klaiber was ook WTF?!
Maar de reacties op fora zijn zo ontzettend overdreven dat je het dan ook wel weer gaat relativeren. Ineens is Ajax weer terug bij af en een koopclub a la FC Olie Maffia.
Maar ondertussen is de rechtsback die speelt eigen jeugd en zijn de 2 backs die vertrokken zijn ook eigen jeugd. Ajax koopt een uitblinker bij een subtopper om wat meer zekerheid te hebben. Timber is duidelijk de eerste stand in van Schuurs die net defintief lijkt door te breken. En dan noemt men een 17jarige Rench, want Ajax is Ajax en alle 17jarige moeten maar gelijk al la De Ligt t eerste al aankunnen...

Okay, over de kwaliteit van Klaiber kan ik niet goed oordelen. Maar t is geen speler met de status of de geldwaarde om te moeten spelen. Dus jeugd in de weg zitten etc..dat hoeft niet perse. Over Labyad zei men ook dat Erik hem dan een voorkeursbehandeling zou geven en daar is helemaal niets van te merken geweest. Scepsis snap ik, maar wat je proeft is meer pure paniek. En als dat dan is omdat die kerel diplomatiek was jegens de Utrecht-aanhang... nou nou.

En deze paniek proef je nu overal. Alsof het bijzaak is dat de 2 tieneraankopen Kudus en Antony als een speer gaan. Alsof het bijzaak is dat we gewoon weer 3 talentvolle spelers bijna zien doorbreken uit de opleiding. ( Schuurs die enorme stappen maakt, Gravenberch, en Timber die met 10man invalt alsof hij al jaren het achterin op slot houdt.
Alsof het bijzaak is dat Martinez prima verving toen Nico geschorst was.
Alsof het bijzaak is dat we Tagliafico en Onana gewoon weer gaan behouden..

Maar Alvarez zus en Alvarez zo. We hebben een jonge speler van de Mexicaanse nationale ploeg voor de verdedigende balans op het middenveld. Schande! We moeten gewoon weer een Frenkie en Schone opstellen of iets dat daar op lijkt..
Erik maakt Ajax kapot want Labyad die enorm uitblonk in de voorbereiding speelt weer. Want Neres wordt rustig gebracht. Want Promes speelt en Lang niet. Want we spelen niet met de CL variant (Tadic op 9) tegen RKC waalwijk...

Sorry jongens, maar ik heb de hele voorbereiding gezien en ik kijk gewoon uit naar de volgende wedstrijd.
9 -2
Van Reenen
ETM ik plaats mijn reactie niet, want dat heb jij al gedaan. Alleen wat uitgebreider.
1 0
koppensneller
Afgelopen nacht had ik en nachtmerrie . Dat stiekem het plan was Nous op te schuiven naar het middenveld en Klaiber in de basis . Ben uit mijn bed gevalen.
2 0
ETM
Ze zeggen wel eens dat het t beste is als je jezelf met je angsten confronteert. Misschien grote poster Klaiber boven bed hangen? ;)
1 0
chloorbestendig
Gast, kan je zulke horror verhalen voor je houden, ik heb gelijk buikpijn.
1 0
Sunny
Ik zou wensen dat meer mensen zo doordacht reageren. Heel fijn en Amen.
3 0
Hans Kraay Jr.
Ik ben het eigenlijk helemaal met je eens behalve het stukje dat je over Klaiber schrijft.

Ik ben van mening dat Ajax geen breedte aankopen moet doen en dit juist altijd met jeugd moet opvangen. En daarnaast vind ik dat je bij een aankoop niet naar de Nationaliteit van een speler moet kijken maar naar zijn kwaliteit en dan weer met jeugd ervoor zorgen dat het geen vreemdelingen legioen wordt.

Rechts achterin moet dat ook makkelijk kunnen met de basis spelers die je hebt lopen en de bank die je nu hebt. Je hebt in totaal 4 spelers die aan de rechterkant van de verdediging kunnen spelen en dus lijkt Klaiber me overbodig.

In mijn opinie is achterin de linkerkant veel minder goed bezet met 3 spelers waarvan er 2 basis staan.
1 0
ETM
Ik kan zeker met je mee mbt Klaiber. Ik denk wel dat een rechtsback aantrekken ansich niet gek is, maar als men bij Klaiber uit komt op basis van het door de media geschetste argument ben ik daar ook niet blij mee. ( nationaliteit mee laten wegen snap ik ook niet) Ook ben ik niet gerust over de kwaliteit van Klaiber.
Ik denk wel dat Klaiber ook echt bij een noodscenario hoorde. Dus als Dest daadwerkelijk zo laat nog zou vertrekken. Haal je een 18jarige Colombiaan dan kost dat normaliter meer aanpassing. Ook lijkt me zo'n Klaiber beter te managen. Met weer een aanstormend talent denk ik dat de huidige jeugd die er tegenaan zit zich juist meer bedreigd voelt. Maar dat is speculeren van mijn kant. In principe ben ik ook voor maximale concurrentie op iedere positie natuurlijk.

Het gaat me meer om het -ter aarde stortende- karakter dat uit veel reacties spreekt.
Ik ben ook niet onkritisch. Ben zelf ook bezorgd over zaken. Tadic moet imo wel echt naar de as. Noa Lang wil echt de kans zien krijgen etc. Maar ik weet ook dat je pas later in het seizoen beter kan zien hoe het in elkaar valt en in het verlengde daarvan ook meer de intenties van Ten Hag. Er is zoveel te managen nu en er zijn zoveel onzekere factoren..

Ik denk dat men zich minder zorgen maakt om 'directe kwaliteit' op links met Nico en Lissandro. Mazraoui doet het erg goed maar is ook grilliger gebleken.
0 0
Hans Kraay Jr.
Het is idd ook absurd hoe sommig reageren, maar goed bij sommige is hun hele leven het glas al half leeg.

Ik vind best dat je kritisch mag kijken, zo lang we met zijn alle maar wel beschaafd blijven.

Verder heb je met Lissandro op het moment gewoon een stand-in voor 3 posities. Mocht Blind wegvallen door een blessure en Nico op dat zelfde moment tegen een schorsing aanlopen dan heb je dus al een probleem.

Op rechts valt dit veel makkelijker op te vangen.
0 0
ETM
Daar heb je zeker een punt.
0 0
koppensneller
Alleen je weet nu al dat het klagen begint wanneer Nous geblesseerd is en een eventuele jeugdige vervanger geheel ondersneeuwt . Krijg je weer geklaag dat een echte topclub een brede bank moet hebben en geen junioren noodgedwongen moet inzetten . Ik ben ook geen fan van Klaiber ( die zul je op AS moeilijk vinden ) maar hij is er nu eenmaal dus moeten we ermee leren dealen .
0 0
Hans Kraay Jr.
Nu hij Ajacied is zal ik hem zeker steunen, het gaat mij er meer om dat ik het om te beginnen een onbegrijpelijke aankoop vind.

En of de jeugd nou ondersneeuwt of Klaiber een keer slecht invalt, mensen zullen toch wel blijven klagen. Doe mij dan maar jeugd.
0 0
JOHANisGOD
Een van de weinige, normale, volwassen, doordachte reacties sinds een aantal dagen.
4 0
4xEC1
Echt heel verfrissend idd deze reactie, alsof je na een paar dagen weer frisse lucht hebt.
3 0
Koningtoto
Ik ben waarschijnlijk te fanatiek voor sommigen hier. Maar als je je tegen Ajax uit spreekt, ben je het mooie shirt niet waardig. Tegen deze aankoop dus.
3 -6
Ferd
Je moet jezelf uitfluiten want je maakt het Ajax aankoopbeleid belachelijk. En dus heb je kritiek op Ajax, wat voor jou een reden is om iemand uit te fluiten. Mijn advies, ga voor de spiegel staan en fluit zo hard als je kunt.

Het zal ook wel een goeie echo geven, leeghoofd
3 -1
JOHANisGOD
Je bent niet fanatiek, maar gewoon enorm kinderachtig.
3 -2
Oliveira
Alleen in een religie ben je niet vrij om je mening te uiten. Welkom in de echt wereld waar je vrij bent om jezelf te zijn en om te mening te uiten. Het is heel makkelijk en zelf naar mijn mening eng om maar met alle koppies naar 1 en de zelfde richting te wijzen zonder kritisch te zijn. Wees blij dat het kan, anders had jij dit ook niet op deze forum kunnen plaatsen.
1 0
markk
Ik vindt het weggegooid geld, met alle respect voor Klaiber heb ik veel liever een speler die alleen maar meer waard zal worden, loopt er in Zuid Amerika niet nog een type Tagliafico/Angelino rond voor RB?
1 0
rsvh88
Kijk als het leven nou zo simpel was... Niet dat ik voor de komst van Klaiber ben. Ben bang dat hij de absolute finesse mist om bij ons te slagen. Daarin tegen staat die houthakker Alvarez er ook in ... Anyway Nous is 100% nummer 1. Hopen dat hij een heel seizoen fit blijft en Klaiber de bekerwedstrijdjes kan pakken? ...
0 0
Adam24
Pluspunt: Klaiber > Kristensen + Klaiber > Orejuala
#ikprobeerookgewoonpositiefteblijven
1 0
NaarCLbeker5
Als de pispalen maar steeds beter worden, is dat ook al winst
1 0
SR83
Geloof mij nou maar, Ajax kennende hebben ze al weer iets ludieks in de maak inzake dat interview.
Je weet toch... Mediateam...
0 0
Adam24
Ben benieuwd of hij daar beter van gaat voetballen.
3 0
Oliveira
Over 1 seizoen wordt hij alweer uitgekotst. Ik snap niet dat Ajax niks leert van aankopen als Magallan. Waarom doe je hem dan weg en haal je vervolgens een Klaibar? Compleet van de pot gerukt ....
13 -1
Koningtoto
Nu al uitgekotst.

Uitfluiten is de enige remedie tegen dit soort ridicule aankopen.
7 -6
JOHANisGOD
Je gaat een Ajacied uitfluiten.
Hoe ziek ben jij?
Of ben je gewoon een jaar of 15?
2 -2
Pure
Als je wil dat Ajax straks een onzekere jongen op de bank heeft zitten waardoor je punten verspeelt als hij een keer moet invallen omdat hij belachelijk gemaakt wordt dan moet je dat lekker doen. Moet je je voorstellen als jij zo bij een nieuwe werkgever binnenkomt en zo behandeld wordt. Fluit dan Overmars uit of maak een mooi spandoek dan komt de boodschap ook wel over. Die jongen kan er weinig aan doen dat hij deze kans krijgt en hem pakt.
4 -4
Koningtoto
Als zo'n beetje iedere supporter deze aankoop niet begrijpt, gaat er wat mis in de club lijkt me. Buiten zijn domme opmerkingen, is hij niet goed genoeg voor Ajax. Ik haat dure woorden, maar dit is een ridicule aankoop tot en met.
1 -4
JOHANisGOD
Zo'n beetje iedere supporter?

Je hebt de mening gevraagd aan miljoenen supporters?
0 0
Benleiden
Ja, dat spandoek leest de speler toch ook? Zo'n speler leest 100% mee op forums, maar die denkt gewoon fuck it. Die tekent voor vier jaar tegen een lekker salaris en kan altijd naar een andere club hierna. Al lijkt Klaiber mij wel een man die er vol op gaat klappen om het ongelijk te bewijzen. Misschien pakt het goed uit, nou ja...hopelijk pakt het goed uit.
3 0
JariJari
Er vol op .... op de training. Daar is de aankoop toch voor? Weesrstand trainen.

Next up is een werknicht uit Rotterdam. Toornstra ofzo.
2 0
Schip
Tja, ik ben er niet van, maar deze hypocriet vraagt er eigenlijk om.
3 -2
MikkellRiina
Eerste gevoel net als vele anderen; te veel voor betaald en staat de jeugd in de weg. Maar goed dat gevoel had ik ook bij Lasse en die heeft ons aardig verrast dus ja wie weet...
0 -3
Hans Kraay Jr.
Hoeveel was er voor Lasse ook al weer betaald?
0 0
Schip
Lasse was een rasvoetballer. Klaiber een vervelende etter die graag afgeeft op Ajax en niets heeft van een potentiële topvoetballer.
4 -1
Elayais
Ik ben het wel met je eens dat er toen veel te veel betaald is voor Schöne...

:)
4 0
Bky
Dat gevoel had je over Lasse dus bijna als enige.
9 0
Daniii
Weggegooid geld, waarom geven wij 5m uit aan een reserve rechtsback?
Er komt genoeg jeugd aan op die positie, terwijl we Mazraoui daar sws als vaste 1e rechtsback nog hebben.

Breedte aankoop a la Kik Piri, op voorbaat al gedoemd voor te falen.
8 0
Jos1983
Gaven ook 5 miljoen uit aan Kristensen en Orejuela... Geen toegevoegde waarde en dan die "Diemers" uitspraken ook nog is.. Lekker in Utrecht laten.. Helaas
2 0
NouridolbergNeres34
Orejuela was 3,6 miljoen en kristensen 5 inderdaad, waren ook waardeloze aankopen.
1 0
altijdwelwat
In helemaal niets beter dan Timber , en zelfs Rensch zit over 3 maanden op zijn niveau. En daar zit direct mijn grootste bezwaar bij dit soort onzinnige transfers. Je betaald toch 7 miljoen en legt hem ook nog 4 jaar vast , dan hij remt dus wel degelijk de ontwikkeling van jeugdspelers.
13 -1
Hollister
Of je verkoopt hem over 2 jaar voor 5 a 6 miljoen... ligt aan zijn speelminuten en prestaties... ook Labyad moet je komend seizoen proberen te slijten als hij meer dan 10 x gescoord heeft.. kan je zomaar 6 tot 8 miljoen voor krijgen
0 -6
AjaxDaniel
Je hebt gelijk maar al die moeite zou helemaal niet nodig hoeven zijn als we hem gewoon niet halen.
4 -1
BlueDuke
Misschien verveelt Overmars zich en wilt hij een uitdaging. Kijken of het lukt Kleiber na jaar te verkopen voor 10milj+.
1 0
ajaxxcied4life
Common Sense
0 0