'Klaassen heeft Werder hoogstpersoonlijk in Bundesliga gehouden'

ThijsZwagerman, 30-09-2020 om 19:25, 8655 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, zou het voor Ajax uitstekend vinden als de Amsterdamse club erin slaagt om Davy Klaassen los te weken bij Werder Bremen. Verweij is lyrisch over Klaassen en vindt de middenvelder een absolute meerwaarde voor Ajax. 

Ajax zag deze transferperiode al diverse middenvelders vertrekken en volgens Verweij is de komst van Klaassen dan ook broodnodig. ‘Hij is heel erg nodig in de selectie. Ajax is Van de Beek kwijtgeraakt en ook Eiting en Marin zijn vertrokken. Vanwege het drukke seizoen moet Ajax een brede selectie hebben en aan Davy Klaassen kun je je natuurlijk geen buil vallen. Aan hem heb je honderd procent een goede. Hij heeft vorig jaar Werder Bremen hoogstpersoonlijk in de Bundesliga gehouden’, stelt de enthousiaste Verweij. 

De journalist gaat vervolgens in op de aanstaande komst van FC Utrecht-verdediger Sean Klaiber. Hoewel Ajax ook nog informeerde naar Joshua Brenet, was Klaiber de eerste keuze om het naderende vertrek van Sergiño Dest op te vangen. ‘Ajax wilde heel graag een Nederlandse speler, dus dan wordt de spoeling gelijk heel dun. Dan ga je in de Eredivisie kijken naar spelers die in aanmerking zouden kunnen komen. De naam van Joshua Brenet is gepasseerd, Ajax wilde hem misschien huren van Hoffenheim.’

‘Sean Klaiber is echter altijd de eerste keuze geweest’, vervolgt Verweij, die een slag om de arm houdt. ‘Hij heeft bewezen een goede verdediger te zijn, maar of het goed genoeg is voor Ajax moeten we afwachten.’ Tot slot meldt de Ajax-watcher dat hij niet denkt dat de Amsterdammers deze transferperiode nog spelers gaan verkopen. ‘Bij Ajax verwacht ik niet veel meer.’

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mallerd
Mike Verweij heeft totaal geen verstand van voetbal, net zoals zijn maatje Driessen.
2 0
Harrie Nak
Verweij heeft geen sjoege van voetbal.
1 0
Hollister
Vooral dat gezeur over een Nederlandse speler... dat komt toch dan echt uit de koker van de RvC.
Ik blijf beiden zeer bedenkelijke transfer vinden... en zeker weer een gemiste kans
3 0
MosesD
De mogelijke komst van Klaassen begrijp ik goed. Van Klaiber wat minder. Een Nederlandse speler, vind ik ook wel wat voor te zeggen. Zeker een Klaassen die de Ajax cultuur kent, dat is belangrijk in de selectie. Nu zijn dat van de ervaren jongens alleen Blind en in mindere mate Nous.
4 0
Schwalbino
Plus hij kan net als Blind en Tadic situaties goed lezen. Met hem heb je er dan al drie in het veld die dat kunnen. Eentje in elke linie. Dat zijn de spelers die de spelers om zich heen organiseren.
4 0
mallerd
Situaties goed lezen, kerel waar heb je het in hemelsnaam over?
1 -4
Schwalbino
Dat je snapt wat je in een gegeven situatie beter niet kunt doen en wat beter wel.
2 0
MosesD
Heel belangrijk. Ook kan hij op meerdere posities uit de voeten.
2 0
xstaniox
Jeremie Frimpong en Timothy Fosu-Mensah waren betere Nederlandse alternatieven geweest denk ik.
3 -1
ST
Mee eens. Maar of zij een basisplaats bij Celtic en een reserveplaats bij Man Utd willen inruilen voor een plaats op de bank bij Ajax zou ik niet verwachten.
1 0
bollejan1
En dat alleen met zijn kleine teen, als hij zijn hele voet had gebruikt waren ze zonder puntverlies kampioen geworden
0 0
Schwalbino
Hoogstpersoonlijk in de Bl gehouden is overdreven maar hij was de juiste persoon op de plek voor de defensie waardoor Werder kick and rush kon spelen met de voorste 5.
5 0
AjaciedRK
Mike zoekt gewoon weer een ingang bij Ajax
1 0