Vink over Dest: 'Niemand drong tot hem door'

NickOoms, 30-09-2020 om 08:00, 8266 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Oud-Ajax-trainer Gery Vink vertelt tegenover De Volkskrant dat in de jeugd niemand tot Sergiño Dest doordrong. Daarom vindt de voormalig jeugdtrainer van Ajax het juist knap dat hij tegenwoordig de knop heeft omgezet.

Vink was in zijn tijd bij Ajax in de Onder 17 de trainer van Dest. Hij zag al snel dat de rechtsback van Ajax over veel talent beschikt, maar hij was over zijn houding allerminst te spreken. 'Voetballen kon hij wel, maar zijn gedrag was uiterst merkwaardig.'

'Veel creatieve, eigenzinnige spelers bouwen als puber een dossier met misstappen op, maar dat van Sergiño is wel heel bijzonder', gaat Vink verder. 'Hij had ontzettend veel moeite met gezag, maar ook met zichzelf. Hij wilde anders zijn dan de rest. Hij kwam één keer met een witte zweetband aanzetten die basketbalster LeBron James ook draagt of een afwijkend shirt. Op één van deze manieren wilde hij dan wedstrijden spelen.'

Onbenaderbaar

Vink is zeer te spreken over de verandering bij Dest. 'Niemand drong tot hem door en op school was hij al even onbenaderbaar. Ik vind het superknap dat hij nu toch op dit niveau is gekomen. Sergiño was in de jeugd niet te coachen. Je moest er echt bovenop zitten. Winston Bogarde, die toen de verdedigers trainde, en ik waren keihard voor hem. Dat was de enige manier.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LammertAlbertus
De meeste reacties hier zijn zo treurig als die van een afgewezen geliefde .

Dest heeft het zeer goed gedaan, maar je ziet hoort leest dat Ajax De Toekomst al heel lang niet zo fijntjes met hem omgegaan is .

Verders is Sergino een Amerikaan meer een wereldburger dan een Nederlander & Ajacied .

Hij gaat voor zijn eigen voetbaldroom zijn eigen carrière , gelijk heb ie dat die niet zo strookt met van velen alhier, soit.

De kans dat ie veel gaat spelen zijn bij Barca maar ware ook bij Bayern aanmerkelijk hoger dan bij Ajax met een weer volledig fitte en in vorm zijnde Mazraoui .

Dat Ajax nu een Klaiber koopt terwijl de eigenjeugd Rensch De Timber's Alvarez Llansana Ekkelenkamp ook prima op de rechtsback positie kunnen spelen is al te treurig

en nu gaan ze potdomme ook vol voor Davy Klaassen
om het zo voor Gravenberch Ekkelenkamp Lang Taylor het al te moeilijk maken .
0 -2
TOOL
Er zal wel iets van waarheid inzitten en een goede speler is niet alleen goed kunnen voetballen. Er zijn meer competenties die om de hoek komen kijken. Persoonlijk vind ik het wel een interessante speler maar als hij per de weg wil dan ook gewoon weg laten gaan, kost anders alleen maar energie.
1 0
Babangida83
Precies de reden dat Gery Vink geen jeugdcoach meer is bij Ajax. Die wist wel raad met creativelingen. Op de bank konden ze het leren om niet meer zo creatief te zijn. En als ze het dan niet leerden, konden ze altijd nog uit de opleiding.

Iemand erg hard aanpakken, is de enige manier die hij kent, blijkbaar.
0 -1
JariHeijden
Lekker snelle conclusie... :-(
0 0
Ruudje74
Een Royston gevalletje. Eerlijk gezegd verre van snugger, goede fase en direct weg. Gaat het ongetwijfeld vanwege zijn intelligentie (denk dat ie zeer zwakbegaafd is) en karakter niet redden en is over 15 jaar weer bankroet.
Royston is nog wel een sociale jongen, kan je volgens mij wel mee lachen. Dat heeft deze Dest ook niet.
1 -6
AFCA-B93
Ik denk dat je even goed naar jezelf moet kijken voordat je zo’n jongen zeer zwakbegaafd noemt. Getuigt nou niet echt bepaald van klasse.
6 0
appiehappie
Dest=Best
0 -1
RuffRhythim
Als dat bij Ajax al een probleem was, hoe moet dat dan bij Barcelona gaan?
3 0
MK77
Tja dat is vanaf nu niet meer ons probleem
3 0
Ajax27
Hoe zeer ik ook kan genieten van deze jongen als ie speelt... juist door dat karakter zal ie het niet gaan redden. Het wordt gewoon weer 1 van de velen in het rijtje. Groot talent... grote toekomst voorspelt... maar gaat veel te vroeg. Onder Koeman zal ie wellicht nog een handjevol wedstrijden spelen. Daarna is het klaar bij Barca. Kiest hij voor 1 treetje lager.... daar haalt ie het niet. Dan beland ie nog een treetje lager en over 5-6 jaar zien we 'm weer terug in Nederland waar ie hoopt het spelplezier weer terug te vinden bij een club als FC Utrecht.

Erg jammer!
2 -1
LANS
Maar wel Multi Miljonair
1 0
Schip
Precies de indruk die hij ook wekt. Einzelganger, verongelijkt, eigenwijs, maar wel met iets voor ogen.

Zoals hij wegging bij het trainingskamp, niet koos voor oranje, flierefluitend loopt aan te vallen terwijl Ajax onder druk staat en hij zijn man laat lopen, klagend interviews geeft over hoe zwaar het leven is en vervolgens zijn contract niet wil verlengen bij Ajax.

Hoop dat deze jongen doorbreekt, maar hij echt de zwaarste route gekozen. Bij Barca moet je niet enkel opkomen, maar de juiste keuzes maken. Anders mag je na een jaar wieberen. Zelfs de echt getalenteerde jeugd heeft het daar enorm moeilijk om in het eerste te komen en wordt pas opgemerkt wanneer ze bij andere clubs doorbreken.

Wat ik alleen niet snap is dat Ajax een speler laat gaan die niet graag blijft, voor eentje die niet wil komen.
4 -1
Sjaakvaak
Ja eens, hij maakt het enorm lastig voor zichzelf.

Wel logisch dat je een speler laat gaan die niet graag blijft, dat ga je op het veld terugzien. En Klaiber wil zeer zeker wel komen, niet teveel waarde aan 1 dom interviewen tillen. Het zijn meer wij de supporters die hem liever niet zien komen.
2 0
trainerdv
Och, je zou maar zo´n trainer hebben. Die de vaderfiguur wil uithangen en een band voor het leven wilt opbouwen, terwijl je zelf gewoon wilt voetballen en voor de rest met rust gelaten worden. Ajax was toen mooi bezig eenheidsworsten te creeren. Koester de buitenbeentjes, zo zijn we groot geworden.
4 -3
Rdk1983
Heeft ie duidelijk nog steeds last van. Anders ga je niet weg voor je t echt hebt laten zien.
4 0
MarcoB1971
Volgens mij is de jongen ook een tikkeltje autistisch, wanneer je zijn blik ziet, lijkt je niet aan te kijken en is een beetje hol.
5 -5
mistermiyagi
"Niet iedereen valt binnen het modelprof bestaan."

Ajax doet hem nu weg voor een aardig bedrag, voetballend heeft hij weinig beperkingen.
Ajax had hem ooit als ster speler ooit kunnen verkopen voor ruim het dubbele.

Ik denk dat Dest zich te goed voelde voor een Ajax, hij is technisch ook 1 van de beste spelers.
Heeft een doel voor ogen en ik denk dat het hem gaat lukken.
Barcelona missen ze een speler zoals een Dest.

Persoonlijk is Dest een speler die moet je inderdaad niet te veel instructie's meegeven en hem dingen bij willen brengen.
Kijk naar een Rodman die is ook zo gek als een deur, basketballen kon hij wel! :)
1 -1