Perez: 'Had verwacht dat er iets in de jeugd zou lopen'

JesseTH, 29-09-2020 om 22:35, 5686 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Kenneth Perez kan zich niet vinden in het plan van Ajax om Sean Klaiber vast te leggen. De Deense analist ziet dat de Amsterdamse club nog een stand-in voor Noussair Mazraoui nodig heeft, maar is ook verbaasd dat er geen jeugdspeler rondloopt van een voldoende niveau.

De oud-Ajacied is aan tafel bij Voetbalpraat dan ook van mening dat het voor Jurriën Timber nuttig kan zijn om minuten te maken op rechtsback. 'Heel veel zal Timber niet centraal gaan spelen, dus het is niet verkeerd om als jonge speler te wennen op rechtsback. Rechtsback is een minder gevaarlijke positie dan centraal. Dan leer je daar ook wat bij.'

'Het verbaast me gewoon dat je zelf geen beter niveau hebt en dat je zo veel geld moet uitgeven', komt Perez met de hoofdgedachte van zijn verhaal. 'Ik vind hem een vrij simpele rechtsback. Hij heeft een gebrekkige techniek. Hij komt enthousiast op, maar als dat al genoeg is… Ik had verwacht dat er iets in de jeugd zou lopen, het verbaast me heel erg.'

De komst van Davy Klaassen kan Perez beter begrijpen. 'Ik kan me voorstellen dat ze niet helemaal zeker weten of Promes de oplossing is op tien. En ik kan het me ook voorstellen dat Tadić eindelijk weer verhuist van de linksbuitenpositie naar de spits. Dan zou het logisch zijn als Promes weer op links gaat spelen en dan heb je op tien iemand nodig. Klaassen is natuurlijk gewoon een goede speler.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ProfessorX
Perez Dest was die jeugd !
20 weet je nog en Rensch 17 !!!
1 0
debarbaar
Ja die liepen er ook meneer Perez. De zelf opgeleide backs zijn bij Ajax bekend onder de namen Dest en Mazraoui. Perez moet Klaiber ook niet zo serieus nemen. Die is gehaald voor de KNVB beker want zelfs de Jong Ajax backs zijn beter.
0 0
Ajaxhart
Ajax haalt al jaaaren zijn rechtsback uit de jeugd (Van Rhijn, Vd Wiel, Tete, Veltman, Nous, Dest).
Nou wordt eens een keer iemand als back-up gekocht, en dan krijg je meteen deze kortzichtige kletskoek.
1 0
Ajax27
Timber en Rensch zijn de backups. Maar die jongens wil je zoveel mogelijk laten spelen zodat ze een jaar voetbal in de benen hebben en ritme behouden. Dus als Nous fit is, spelen zij gewoon bij Jong Ajax en zitten ze niet bij Ajax 1 op de bank. Klaiber is niet meer dan een breedte aankoop, dat weet ie zelf ook. Hij zit op de bank. Valt Nous voor langere tijd geblesseerd uit, dan zul je gewoon zien dat Rensch of Timber z'n plek overneemt en Klaiber alsnog op de 2e plek staat. Niet zo druk maken jongens... ze hebben juist een speler gehaald die de aanstormende jeugd niet in de weg zit. Een erg goed teken dus. Ze hadden ook iemand van 12-15 miljoen kunnen halen, die had EN Nous in de weg gezeten, EN Rensch, EN Timber. Goed gehandeld dus van Ajax!
3 -3
Henkjanklaas
Wel veel geld voor een notoire bankzitter
0 0
Whazzza
Vet toch dat we zoveel kunnen uitgeven voor een bankzitter? Wel hopen dat Mazraoui niet geblesseerd raakt, want dan vraag ik me wel af of Ten Hag niet voor wat zekerheid kiest in grotere wedstrijden en dus voor Klaiber
1 0
Ajax27
5 miljoen? Over 2 jaar wanneer Rensch er klaar voor is en Nous vertrekt, verkoop je 'm gewoon weer voor 3-5 miljoen. Geen geld aan verloren op wat salaris na.
0 0
Whazzza
Of voor 12
0 0
Ajax114
Oh en dan ga je 7 M betalen voor iemand die in jouw ogen niet aan de bak zal komen. Klaiber gaat gewoon heel veel kansen krijgen van Ten Hag. Hebben we weer een ergernis erbij.
1 0
Ajax27
Nee, 5 miljoen. die 2 miljoen zijn bonussen... die waarschijnlijk pas ingaan wanneer ie speelt. Rensch is gewoon de opvolger, maar zal nog achter Nous in de pikorde staan. Die ga je toch niet iedere week laten banken? Je moet een bankspeler halen... dus ja dat wordt geen aankoop van 10-15 miljoen. Als je naar de eredivisie kijkt is Klaiber in die categorie gewoon de back die het beste bij Ajax past en bereid is om de bank plaats te nemen. Als ze nu met Schone waren aan komen zetten van N.E.C.... dan had ook iedereen gekotst. Dat niveau streven we niet na. Nee, maar goed, je kunt nou eenmaal niet 11 gelijkwaardige bankspelers als Ajax zijnde hebben.
0 0
Spectre
Ik vrees ook dat ten Hag in gedachten heeft dat Klaiber met Mazroui uit moet gaan vechten wie een basisplaats krijgt. En wat dan logisch is voor ons is dat voor Ten Hag niet is helaas gebleken
0 -1
BokkieBokstra
Dat had ik nou ook verwacht dat Ajax dat gewoon met jeugd opvangt.
0 0
KvD90
Ik denk denk dat Klaiber een beperking heeft, gezien zijn eerdere uitspraken. Misschien dekt de subsidie zijn salaris wel.
1 0
MK77
Uhm was Dest niet de Jeugd die rondliep en is die juist verkocht?
4 -2
Afcatobias
Precies...
1 0
AlexIbarra
Vergeet niet dat Mazraoui vorig jaar zo'n 40 wedstrijden helemaal niet mee kon doen of geen deuk in een pakje boter schoot door vermoeidheid / gebrek aan ritme. Wat backup lijkt me niet verkeerd.

Ben redelijk fan van Nous maar daarom viel het me juist zo tegen dat hij maar niet terug op niveau kon komen vorig jaar. Een half (extra druk) seizoen rekenen op Timber of Rensch lijkt me niet verstandig en Klaiber voegt wat dat betreft wel iets toe als typische verdediger.
Daarnaast is Timber eigenlijk al backup voor Schuurs en Rensch voor Blind.

Als hij net als Kristensen gewoon 1,5 jaar zijn stinkende best doet, daar invalt waar nodig en vervolgens zonder verlies weer doorverkocht wordt, is het geen gekke investering.
Toch zie ik liever 1 échte versterking voor het middenveld dan 2x aanvulling.
2 -2
ElPistolero9
Dit is een soort verkapte kritiek op de jeugdopleiding, waar ik het niet mee eens ben (overigens zelf ook fel tegenstander van de komst van Klaiber). Onze eerste rechtsback komt uit de jeugd, onze tweede rechtsback van 19 verkopen we voor 20m aan Barca. Wat verwacht deze gast, dat we een heel leger aan rechtsbacks klaar hebben staan?
7 -2
Schip
Het gaat toch niet om waar onze backs vandaan komen, maar wat je haalt voor een reserve positie.

Dat is middelmaat. Je mag verwachten dat de opleiding dat minstens ook biedt. Het is volkomen normaal om een rechtsbenige centrale verdediger ervaring op te laten doen als rechtsback. Zo maak je juist nog uren als reserve.

Juist voor de centrale plekken heb je meer ervaring nodig. En vergeet niet dat Alvarez een reserve 3 hoort te zijn. Rensch is daarbij een rechtspoot. Zowel hij als Timber hadden makkelijk achter Mazraoui kunnen spelen. Juist ideaal voor henzelf en voor Ajax om te wennen aan het eerste, het niveau, de druk, Europese duels etc.

Voor het centrale duo wil je juist meer ervaring en zou een Rensch derde keuze moeten zijn. Er wordt al maanden geroepen om een sterke linkspoot achter Blind. Of had Botman gehouden. Die had een jaar eredivisie ervaring in de benen. Kunnen Rensch en Timber nog niet zeggen.

Maar dan wordt Alvarez misbruikt als 6, komt er geen linkspoot bij en wordt Klaiber gehaald als back om Rensch en Timber in de weg te zitten qua speeltijd. Sorry, maar vind ik gepruts hoor. Overmars doet veel goed, wat heet met Kudus en Antony, maar dat komt wel omdat hij zijn scouts volgt. Als hij TH gaat volgen, komen er spelers als Marin, Labyad en Klaiber. Labyad lijkt nu iets toe te kunnen voegen als 12e man - hangende vleugel of aanvallende middenvelder, niet als 9 natuurlijk - maar daar heeft hij wel een paar jaar voor nodig gehad.

TH moet zijn bek houden en jeugd inzetten, of anders lekker bij Utrecht gaan trainen.
1 -2
Cello
Precies.
Ik ben ook niet voor de komst van Klaiber, maar net als wat je zegt, we hebben natuurlijk geen leger aan backs klaarstaan.
Ze hebben ingeschat, voor nu, dat het net iets te vroeg is voor nog een jeugdspeler achter Mazza.
En in het geval Klaiber ben ik niet ongerust, dat hij iemand in de weg gaat staan. Als namelijk een jeugdspeler (zoals Timer bijv.) aantoont duidelijk beter te zijn kan een trainer niet om hem heen. Dan speelt ie Klaiber (toch als een mindere speler gezien) er met gemak uit!.
Zo niet......dan is de tijd nog niet rijp voor die jeugdspeler om in Ajax-1 te spelen. En dat geldt in zekere zin voor elk talent wat eraan zit te komen. Beter zijn dan de huidige basisspeler. En in die zin is het makkelijker voor een jeugdspeler om iemand als Klaiber eruit te spelen dan bijvoorbeeld een Kudus, Tagliafico, Blind of straks weer Neres.
2 -1
BlueDuke
Huur dan iemand. Die gast stond te huilen en stopte met voetballen toen hij wist dat hij finale beker moest missen. Lekker professioneel. Ik ben fan van Marc maar dit wordt zijn grootste fout. Een tainer mogen niet zo veel impact op transfers hebben.
3 0
Schip
Klaiber is een sneue, beperkte kerel en een evenzo beperkte back.

Echt, wat een ontzettende druiloor van een trainer hebben wij, dat hij nu weer de scouts negeert en een speler haalt die hij zelf goed vindt.

Middelmaat. En voor miljoenen.

TH is gewoon een lafbek eerste klas dat hij de jeugd niet de kans geeft. Het gaat goddomme om een reserve plek!
7 -2
Frank1978
Ik ben het zowaar een keer grotendeels eens met Perez en dat wil wat zeggen.
7 -2
Labrador
Nou Perez. Ik ook
3 -2