'Klaassen is niet meer de middenvelder die hij was'

JesseTH, 29-09-2020 om 21:05, 10373 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik Meijer, volger van het Duitse voetbal, is ervan overtuigd dat Ajax er goed aan doet om Davy Klaassen te strikken. De middenvelder ontwikkelde zich de afgelopen jaren in de Bundesliga en met die ervaring kan hij Ajax helpen. 'Als je hem vandaag haalt, kan hij morgen spelen', zo zegt Meijer tegen het Algemeen Dagblad.

De oud-voetballer is er dan ook zeker van dat Klaassen zich heeft ontwikkeld buiten de landsgrenzen. 'Als je naar een zwaardere buitenlandse competitie gaat, maak je automatisch stappen. Fysiek is Klaassen sterker en zijn leidersrol heeft hij in Bremen ook verder ontwikkeld. Hij is niet voor niets aanvoerder en de rechterhand van trainer Florian Kohfeldt.'

'Klaassen neemt graag verantwoordelijkheid', zo constateert Meijer. 'Met Blind, Klaassen en Tadic heeft hij in elke linie een ervaren speler. De trainer kan ze meenemen in zijn plannen. Zij helpen om trainingen pittig te houden en in wedstrijden een commando van Ten Hag meteen door te voeren. Zo creëert hij een sterke as waar de rest omheen kan bewegen.'

Het is nog wel even afwachten om erachter te komen voor welke positie Klaassen gehaald zou worden. 'Klaassen is niet meer de middenvelder die hij was', weet Meijer immers. 'Bij Ajax dook hij als aanvallende middenvelder vooral achter de spitsen. Nu heeft hij meer een controlerende rol. Eigenlijk een speler die tussen de zes en acht-positie in zit, maar nog steeds met het neusje voor de goal.'

'Zijn loopvermogen blijft zijn grootste wapen'

Er is bij Ajax veel te doen over het controlerende duo op het middenveld en mogelijk moet Klaassen daar gaan spelen. Meijer waarschuwt echter wel. 'Klaassen is niet superdefensief. Hij kan als de meest verdedigende middenvelder spelen, maar dat zou ik zonde van zijn kwaliteiten vinden. Zijn loopvermogen blijft zijn grootste wapen. Conditioneel is hij alleen maar sterker geworden. Ik zie hem dan ook nog graag dat passje geven op de spits en bijsluiten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JJT86
Kansloos.
0 -2
Jariiii
Dit soort types heb je nodig, zeker in de huidige Ajax-selectie. Laat maar komen!
2 -1
PJSM
Klaassen is welkom. Zijn vechtlust is welkom. Alvarez out, Klaassen in. Kudus en Gravenberch er naast. Prima middenveld.
1 0
Aspers73
Klaassen is nooit eens speler geweest die strooit met mooie passes. Klaassen was het best op het eind van een aanval, dan schoot hij hem er in. Hij is niet een speler de iemand uitspeelt en dan een medespeler wegstuurt, dus op 6 zie ik hem niet spelen.
1 0
EersteAanname
https://twitter.com/i/status/1264193261297700877
0 -1
ProfessorX
Cruijff wad gek met hem vol met lof .
0 0
Koscar
Vind de reacties op Klaassen redelijk verbazingwekkend, die volgens mij vooral gedreven zijn uit een wens/behoefte naar een exotische speler van 15+ miljoen. Dat had mij ook leuk geleken, maar Klaassen heeft nota bene meer dan terecht de Gouden schoen gewonnen in zijn laatste seizoen in de ED (toen we o.a. Ziyech al in de gelederen hadden). Je hebt bovendien stabiliteit, zekerheid en leiderschap nodig op een middenveld met de jonge Gravenberch en Kudus, die weliswaar veel potentie hebben, maar nog veel moeten laten zien en een gigantische bak aan wedstrijden moeten spelen dit seizoen. Klaassen is de enige die daar op en buiten het veld perfect bij kan helpen. Henrique had zich waarschijnlijk aan moeten passen (wat als middenvelder nog een stukje moeilijker is dan buitenspeler) en zit dan nog met taalproblemen. Óf je had Matic o.i.d. moeten halen, maar hoe dat haalbaar was...
2 0
Spectre
Klaassen gaat zoiezo komen dus ik ga hem het voordeel van de twijfel geven, ik heb em niet meer gevolgt sinds hij weg is dus mischien is hij wel daadwerkelijk beter geworden en gegroeid. We gaan het zien. Minder dan Alavarez kan het niet zijn dus we gaan er zoiezo op vooruit
0 0
TomAjaciedd
Hoezo hebben we opeens een verdedigende speler nodig op het middenveld? Toen we de halve finale CL haalde hadden we ook schöne en frenkie als as op het middenveld. Dus waarom ten Hag opeens nu wel voor een Alvarez kiest.. is mij een raadsel
0 -2
ArthurG
Schöne speelde toen een belangrijke verdedigende rol. Ook was Frenkie meer bezig met verdedigen dan bijvoorbeeld een Gravenberch op dezelfde positie. Je wil toch enige verdedigende kracht op je middenveld hebben staan. Natuurlijk wil je daar een speler hebben staan met verfijnde passing die een belangrijke rol kan spelen in de opbouw (dus liever geen Álvarez).
1 0
ETM
Je moet je wel realiseren dat t middenveld toen echt heel bijzonder was. Gewoon maar allemaal am's opstellen, zo werkt niet.
1 0
NouridolbergNeres34
Als het dan perse een Nederlander moet zijn, haal dan gewoon Joey Veerman op bij Heerenveen.
Klaassen is weer een stap terug doen, we moeten vooruit.
1 -5
Pinpanter
Zo reageerde je ook op Blind?
0 0
Bramble1988
Wat een bullshit zeg, dat zou pas jammer zijn van aanstormend talent!
0 0
de-Ajacied
Zou sowieso een aanwinst zijn
6 -3
Whazzza
Op de plaats van Alvarez is het natuurlijk wel een verbetering.
9 -3
JohnnyD
Volgens mij zit hij daar prima in Duitsland. Lekker laten zitten gewoon. Hij blij, ik blij. Ook verdacht weinig interlands overigens. Hoe zou dat toch komen? Ow wacht, Frank gaat daar verandering in brengen. Let maar op.
5 -6
Web
Word nog leuk straks
Over een maandje of twee, 95 procent van de AS mensen
Ik heb het toch verkeerd gezien, die Klaassen verrast mij enorm
Kijk er nu al naar uit
7 -3
Ajacied33
Haha Klaassen is wat mij betreft welkom
3 -2
JohnnyD
Ik heb het nog nooit verkeerd gezien dus ook nu niet. Maar ik wacht er op totdat ook jij het gaat zien. Iets langer dan 2 maanden denk ik zo, maar zelfs jij gaat om. Let maar op. Ook dat zie ik niet verkeerd.
3 -7
Bramble1988
Zow zow, de eerste mens die het nog noooit verkeerd heeft gezien. Hoe doe je dat toch?!
0 0
Web
Vergeet ik Martinez ook nog, bij de wissels
2 -2
GerardAjax26
Met Tadic, Blind en Klaassen heb je in iedere linie een ervaren speler.. ja oke maar wie zet je dan op de bank? Kudus lijkt me niet gezien z'n prestaties en ook Gravenberch leek z'n kans te pakken. Als je met een middenveld met Gravenberch/Kudus/Klaassen gaat spelen belanden dus je aankopen van vorig seizoen (Martinez/Alverez) op de bank, terwijl juist Martinez vorig jaar zo'n sterke indruk heeft achtergelaten. En eigenlijk vind ik ook dat spelers zoals Ekkelenkamp, Taylor en vooral Lang een kans verdienen.
5 -1
wladimir
Alvarez heeft het gewoon niet en is in principe gehaald als opvolger van de Ligt. Martinez is gehaald als opvolger van Tagliafico. Eigenlijk ook een verdediger dus. Promes bevalt me niet op 10. Met Eiting, Marin, van de Beek en Ziyech zijn vier middenvelders vertrokken. Alleen Kudus is gekomen. Als Klaassen komt zal Ekkelenkamp wel een jaartje worden verhuurd aan Twente. Labyad lijkt in ieder geval geen echte kans te hebben gekregen. Die kunnen we sowieso afschrijven als Klaassen komt.
1 -1
GerardAjax26
Dat ze voor die positie zijn gehaald zegt me niets. Schuurs is eerste keus en Timber 2e keus. Martinez heeft vrijwel het hele seizoen op het middenveld gespeeld en heeft dat gewoon goed ingevuld. Eiting en Marin speelde nooit. Alleen Kudus is inderdaad gekomen, maar je hoeft ook niet perse spelers te halen, Gravenberch heeft zich immers gemeld als basisspeler. Waarom Ekkelenkamp verhuren en Klaassen voor veel geld halen, terwijl het kwaliteitsverschil nou niet enorm is.
0 0
Pinpanter
Maar Ekkelenkamp is vooral aanvallend van waarde. Meer de stand-in voor Promes op de 10. Klaassen zal toch meer de Schöne-rol komen, verdedigend, maar met een goede pass. En iedere positie zal toch dubbel bezet moeten zijn, zonder veel kwaliteitsverschil. Dit seizoen nog meer dan al gebruikelijk.
0 0
MichelBoerebach
Martinez, Klaassen, Kuduz. Wat is daar mis mee? En dan kun je in de Mickey Mouse competitie gaan rouleren met Gravenberch en Ekkelenkamp.
2 -1
Godenzoon24
Daar is mis mee dat er te weinig voetbal kijken inzit. Daarin komt Klaassen gewoon veel tekort!
0 -1
GerardAjax26
Ten eerste rouleert Ten Hag zelden. Ten tweede ga je dus weer voor behoorlijk wat geld een 27 jarige speler terughalen zodat bijv Gravenberch op de bank beland. Dan heb je dus een middenveld bestaande uit 3 aankopen terwijl je echt meerdere grote talenten in de selectie hebt. Hoe kan je dan nog verwachten dat jeugdspelers bijtekenen als ze amper kansen krijgen.
1 0
Web
Taylor moet wekelijks 90 minuten spelen, om door te ontwikkelen in Jong Ajax
Moet wel met de A selectie mee trainen
5 -1
JariJari
Om onverklaarbare redenen zit Martinez al op de bank. gaan we nog meer middenvelders halen ...

Schiet mij maar lek.
2 -4
krachtpatser66
Nou, misschien een idee: Martinez, Klaassen, Kudus op het middenveld?. Voor: Promes, Tadic, Antony. Achter: Nous, Blind, Perr en Nico. Bank: Gravenberch, Ekkelenkamp, Labyad, jammer genoeg Neres, e.a.
1 -1
MichelBoerebach
Precies! En laat die jonge jongens het maar doen tegen PEC, Groningen en RKC. Er zijn genoeg wedstrijden, dit seizoen.
0 -1
GerardAjax26
Waarom zou je dan Klaassen halen als dat betekend dat een talent als Gravenberch op de bank beland? Investeer in de toekomst.. en voor Alvarez die nu al paar wedstrijden de voorkeur krijgt in de basis is helemaal geen plek meer haha?
2 0
GerardAjax26
Ik begrijp het ook niet. Het kan zijn dat mijn geheugen mij in de steek laat, maar ik herinner mij iets van dat Alvarez zich vorig jaar moest gaan richten op de positie van centrale verdediger omdat hij als middenvelder tekort kwam.

En ondertussen zit Martinez inderdaad op de bank en de minuten die hij heeft gemaakt in de voorbereiding was allemaal in de verdediging. Ik dacht toen nog beetje uitproberen wat er zou gebeuren als Nico zou vertrekken, maar hij lijkt opeens geen optie meer op het middenveld.
4 0
Web
Hij zou niet het hoogst op mijn lijst staan, maar je haalt wel een speler binnen met een enorme drive, die de club door en door kent, weet wat er op elke positie gevraagd word
Hij is veel beter dan hier langs komt, 95 procent op AS zien het niet zitten in hem
Klaassen speelt al lang niet meer op 10,
Die komt op 6 te spelen, achter Gravenberch en Kudus
Zodat deze twee creatieve spelers veel meer naar voren kunnen spelen
Klaassen houd ze scherp in de coaching, word het verlengstuk van de trainer, en is veel geschikter als aanvoerder dan Tadic. Blind was dit ook al
Tadic is een emotionele jongen, moet je nooit aanvoerder maken
Buiten het veld is Tadic belangrijk voor de groep
Zal mijn benieuwen hoe lang het duurt voor dat ze op AS om zijn, of ze dit überhaupt toe willen geven? Want je staat echt voor lul als je over drie maand ziet dat Klaassen het waar maakt
Blind, Klaassen en Tadic in de as.
Het gaat goed komen

Onana, Mazraoui, Schuurs/ Timber, Blind, Tagliafigo, Kudus, Klaassen, Gravenberch, Antony, Tadic, Neres

Buiten Timber heb je dan Rench , Ekkelenkamp, Labyad, Huntelaar, Lang, Promes, Taylor
Een hele mooie selectie, met ook nog goede spelers achter de hand

Ook nog een goede bank dus
3 -3
krachtpatser66
Promes op de bank?. Niet dus. Heel belangrijk vorig jaar op links. Zou ik weer voor kiezen.
0 -2
Flipper33
En dan zetten we de 1 na duurste speler van de selectie op de bank voor Promes dus 0 restwaarde heeft zie liever Neres op Links
0 0
Web
Het zal gaan tussen Neres en Promes denk ik?
Ten Hag zal met die vele wedstrijden ook niet altijd met zijn basis starten
Ajax heeft heel veel mogelijkheden met deze spelers, en die zal je hard nodig hebben,
Kan maar zo eens zijn dat je spelers moet rust geven door de Corona
1 0
Sjaakvaak
Hij draaide vooral lekker door de combinatie met Ziyech. Wie weet hoe het zich nu met Kudus gaat ontwikkelen maar ik denk dat Antony en Neres samen op de vleugels smullen wordt. Dan heb je Promes als luxe-wissel.
1 0
Schwalbino
Jij weet waarover ik praat. Een keer raken op de training stelt niks voor. Iedereen kan het, iedereen doet het omdat het een van de leukste en effectiefste dingen is die je op het veld kan doen. Een keer raken in een trainingspartijtje is al wat lastiger. Een keer raken in een echte wedstrijd is heel andere koek. Er zijn maar weinig spelers die dat kunnen. Een keer raken in EL en CL wedstrijden is absolute klasse.
0 0
Web
Wij waren het volgens mij ook vaak eens over Ekkelenkamp?
Dat is ook een heel leuke speler
Ook een hele goede functionele techniek, kon je zaterdag eens zien toen hij in de zestien kwam, de aanname en afronding was van een hoog niveau, jammer binnenkant paal
Zaterdag zijn er velen om gegaan,
Poeh die Ekkelenkamp is toch wel een goede speler.
0 0
MosesD
Het was (en is) erg bon ton om Ekkelenkamp te bashen als een non-voetballer. Totaal lachwekkend, daarmee geeft men aan er weinig verstand van te hebben. Ik zie Klaassen incidenteel op 10 spelen. Meer als rechtermiddenvelder. Naast hem Martinez, erachter Kudus.
0 0
Schwalbino
Klopt en hopelijk zijn ze om.
0 0
Web
Maar als hij niet drie keer om zijn as draait, heeft hij volgens velen ( zorgelijk ) geen goede techniek.
0 0
Schwalbino
Ajacieden houden van stilisten. Ik ook. Cruijff, Laudrup, Roy, Van der Vaart, La Ling. Klaassen is meer een Wouters. Lelijke stilist, effectieve voetballer. Waarom effectief? Die spelers zoals Klaassen, Wouters, Blind hebben het vermogen om meer zetten vooruit te denken dan de spelers om hun heen. Daarom staan ze ook meestal op de juiste plek. Daarom weten ze de beste voortzetting al voordat ze de val krijgen.

Een speler als Bazoer (om er maar eentje uit te pikken die stilistisch heel mooi is) die ontzettend goed aan de bal is, begint pas na te denken wat de voortzetting is als hij de bal aan de voet krijgt. Vandaar dat lopen bij hem.
1 0
Web
Bazoer zo zonde dat hij niet het vermogen heeft om van uit zijn kwaliteit te spelen, die jongen heeft alles wat een box t box speler moet hebben. Ook nog eens een gigantisch schot in de benen
Maar dat gaat het niet worden ben ik bang

Juist spelers als Wouters en Klaassen zorgen er voor dat de stylisten als Kudus en Antony alles uit zich zelf kunnen halen, en houden die jongens ook scherp, waar wij als Ajax blij ban worden
Je wint niet met 11 Klaassens maar ook niet met 11 Antonys
2 0
Bruno04
Op voorhand voel ik niks voor Klaassen. Maar ik kan niet oordelen over zijn ontwikkeling de laatste jaren. Na Ajax heb ik geen fragment meer van hem gezien. Dus wellicht is hij wel een goeie 6 (en een half )geworden.
1 0
mallerd
Klaassen is geen verdedigende middenvelder...en laten we dat nou juist nodig hebben.
9 -2
MosesD
Volgens niemand minder dan JC was Klaassen juist de ideale controleur. Bovendien een speler die hij altijd als eerste op het wedstrijdformulier zou zetten.
0 0
Web
Waar speelt Klaassen bij Bremen, niet op 10 hoor
1 0
EuforischeRealist
Lijkt me dat als er een middenvelder bij komt dat dit dan er een voor de meest verdedigende positie op het middenveld is? Iemand die Alvarez kan vervangen en niet een concurrent voor Kudus en Gravenberch
7 -2
ram
Ben jij ook zo iemand die Martinez vergeet?
3 -1
Dennis129
Laat Martinez nou maar gewoon rouleren met Blind en Tagliafico.
Is veel meer een verdediger dan een middenvelder.
Met dit propvolle programma k9mt hij wel aan zijn minuten.
1 -3
ram
Ik snap echt niet waarom er zoveel mensen zijn die hem als verdediger zien.

Hij heeft achterin nooit echt uitgeblonken terwijl hij een lange tijd DE man was op het middenveld. Is iedereen serieus vergeten dat hij vrijwel iedere wedstrijd in de eerste seizoenshelft Man of the Match werd of bij de beste 3 hoorde? Hij was een voetballende pitbull. Fel en geweldig in de tackle zonder bal en aan de bal ontzettend zeker.
1 0
Dennis129
Wie wil jij dan met Blind en Tagliafico laten rouleren?
0 0
ram
Waarom zou je rouleren met twee van je beste spelers?

Volgens mij kunnen Martinez of Rensch linksback spelen als Nico geschorst of geblesseerd is. En ik zou een back-up halen voor Blind aangezien het centrum nu wel erg dun is. Als die aankoop toevallig ook linksback kan, is dat helemaal ideaal; dan hoef je niet met Martinez te schuiven als Nico uitvalt.
0 0
Dennis129
Omdat je Zometeen in 7;weken tijd 6CL wedstrijden moet spelen. Rensch had deze week al kramp in een potje van Jong Ajax. Is een fantastisch talent maar nog helemaal niet klaar voor het eerste.
0 -1
EuforischeRealist
Ram ik heb je wegens je reacties best hoog zitten maar lees eens wat ik zeg.

"Lijkt me dat ALS er een middenvelder bij komt...

Ik vergeet Martinez niet, vind hem beter dan Alvarez, maar ik denk dat Martinez beter tot zn recht komt als CV of linksback. Hij heeft het vorig seizoen niet slecht gedaan maar ik denk dat Ajax moet zoeken naar een echte middenvelder voor die positie dat komt de snelheid van het spel ten goede in mijn ogen.

Bovendien gaat geen enkele trainer hem als rechter centrale middenvelder gebruiken verwacht ik.
2 0
Web
Martinez vind ik ook het best in het centrum, beter nog dan back
Goede stand in voor Blind
En die zal best veel gaan spelen, je kan geen roofbouw plegen op Blind
Laten wij blij zijn dat hij weer terug is
1 0
ram
Je hebt gelijk! Jij formuleerde het 'goed' en ik las het niet helemaal goed.

Ik ben het overigens niet met je eens dat Martinez beter is achterin. Ik vind hem op het middenveld veel beter en denk dat ie daar de wereldtop kan halen. Achterin geloof ik daar niets van.

Ik zou hem ook niet als rechtermiddenvelder gebruiken maar volgens mij kan Kudus daar wel prima spelen. Die jongen is vrijwel tweebenig en kan sowieso overal spelen. Ik hoop echt dat Ten Hag heel snel overschakelt naar Kudus-Martinez. Hopelijk dit weekend al, nu Alvarez geschorst is (geluk bij een ongeluk).
2 0
EuforischeRealist
Geen probleem, dan zitten we nu op 1 lijn.

Kudus aan de rechterkant zou inderdaad kunnen, al krijg ik de indruk dat ook hij (net als Martinez en Gravenberch) een voorkeur heeft voor links.

Het lijkt me in ieder geval een prima moment om dit te testen tegen Groningen, een andere optie is ook niet direct voorhanden of hij moet met Kudus en Gravenberch spelen. Dat lijkt me niet echt des Ten Hags trouwens, dus dat zal wel niet.
1 0
Soccerskins
Hij is waarschijnlijk zo iemand die weet dat Ten Hag niet van systeem gaat veranderen en Martinez niet als rechter middenvelder ziet. Best simpel als je Ajax genoeg volgt.
0 -1
ram
Dat slaat nergens op. Kudus kan prima op rechts met Martinez links naast hem.

En dan heb je een geweldig duo; twee spelers die zowel verdedigend als aanvallend hun mannetje staan en allebei potentie hebben om de wereldtop te halen.
1 0
EersteAanname
Probleem hiervan is in mijn optiek dat je Gravenberch het liefst zou willen opstellen, maar hij niet echt een '10' is. Hij moet eigenlijk links centraal op het middenveld en Martinez rechts ernaast werkt waarschijnlijk niet. Een middenveld met Gravenberch, Klaassen en Kudus (10) lijkt een goede oplossing. Martinez is dan voor 3 posities de eerste stand-in en zal gezien het drukke programma genoeg minuten gaan maken.
0 0
ram
Ik denk dat je dan verdedigend te zwak staat.
En daarmee zet je, naast de in mijn ogen geweldige Martinez, Promes of Neres op de bank. Ik zet dan veel liever de mindere Klaassen en de jonge Gravenberch op de bank.

Maar goed... iedereen zal inderdaad wel speeltijd krijgen. En iedereen denkt er anders over (Ten Hag al helemaal). Ik loop hier al tijden met de in mijn ogen perfect gebalanceerde opstelling te gooien maar realiseer me steeds meer hoe ontzettend nutteloos dat is, haha.
0 0
Soccerskins
Kudus, Gravenberch en Martinez spelen allemaal het liefst aan de linkerkant van het middenveld. Anders had Ten Hag allang het duo Kudus - Martinez geprobeerd.
2 0
ram
Hmm, ik geloof daar niet zo in. Ik denk dat Kudus net zo goed op rechts kan.
2 0
Knalpot
Kan best maar 95% van de trainers zal niet met 2 linksbenige controleurs gaan spelen. TH ook liever niet.
0 0
ram
Kudus is tweebenig. Ik zie het probleem niet zo. Je kunt het in ieder geval proberen. Martinez is zo ontzettend veel beter dan Alvarez.
0 0