'Discussie is een teken dat de VAR ervan af moet blijven'

JesseTH, 28-09-2020 om 20:30, 2794 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Arman Avsaroglu, commentator bij de NOS, is van mening dat de VAR zich tijdens Ajax - Vitesse niet had mogen bemoeien met het moment rondom de rode kaart van Edson Álvarez. Er was de afgelopen dagen de nodige discussie over en volgens hem zegt dat al genoeg.

'Waarom grijpt de VAR daar nou in? Je kunt er een discussie over hebben of het rood is, maar dit is toch niet zo verschrikkelijk?', vraagt Avsaroglu zich af tijdens de NOS Voetbalpodcast. 'Hij (Pol van Boekel, red.) zal het toch gezien hebben, of niet? Het feit dat wij en veel meer mensen hierover discussiëren, is voor mij een teken dat de VAR ervan af moet blijven.'

Collega Jeroen Elshoff verplaatst zich voor even in de scheidsrechterscommissie. 'Ze willen dat uit het voetbal hebben. Ik denk niet dat het was gebeurd als ze niet aan het begin van het seizoen een enorme instructie hadden gehad. Nu staat er een voet op een been en dan gaat onmiddellijk het alarmlicht af: voet op been, dat moet uit het voetbal en dus grijpen we in. Zo werkt het niet, dat moet je per situatie bekijken.'

Jeroen Grueter, de derde man in de uitzending, heeft een andere mening. 'Het was een hele rare beweging. In dit geval snap ik het heel goed. Hij gaat bovenop zijn achillespees staan. Het is interpretabel, maar ik kan me voorstellen dat de VAR er honderd procent van overtuigd is dat er rood gegeven moet worden.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Grueter is een PSV fan. Is niet objectief, allemaal belangen en belangetjes.
1 0
Kingoffdatoilet
De VAR is niet bedoeld om kleine overtredingen uit het voetbal te krijgen. Sommige dingen horen er gewoon bij en zullen ook nooit verdwijnen. Fysiek contact hoort bij voetbal.
2 0
020bornraised
Hij had toch al geel? Als hij hiervoor een tweede gele kaart had gekregen had je niemand gehoord.
2 0
Kingoffdatoilet
Was ook geen geel dus dan had je ook mensen gehoord
0 -1
Ron75
Om van het hele VAR geouwehoer af te zijn, kan je toch net als bij hockey of tennis zeggen: elk team per helft bijvoorbeeld 2 VAR momenten aanvragen. Heb je het juist, blijven de 2 aanvragen staan, heb je het fout, dan verlies je het moment.
2 0
AlexIbarra
Ik ben wel voor een VAR op aanvraag maar dan blijft nog steeds discutabel of dit rood moet zijn, of bepaalde ballen op armen als 'hands' moeten tellen, of er wel of niet sprake is van een directe scoringskans, of contact automatisch een overtreding is, etc.

Met VAR op aanvraag ben je dus nog niet van het geouwehoer af, het is geen tennis waar de bal simpelweg in of uit is.
Stel je voor dat men 2 aanvragen per wedstrijd krijgt en dat Nijhuis en VAR geen penalty geven voor die handsbal van vorige week (Tadic schiet de bal in een leeg doel en RKC speler houdt de bal eruit met z'n bovenarm).

Dan zijn we driedubbel genaaid: Geen pingel, geen rood en 1 VAR-moment kwijt.
0 0
Aspers73
Lijkt me iig waard om te proberen.
0 0