Zwart: 'Als trainer word je soms gek van Kudus'

ThijsZwagerman, 27-09-2020 om 12:50, 15345 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Pieter Zwart, hoofdredacteur van Voetbal International, denkt dat trainer Erik ten Hag niet altijd blij is met het risico dat Mohammed Kudus in zijn spel legt. De Ghanese middenvelder dribbelt veel en neemt ook risico in zijn passing, iets dat soms verkeerd uit kan pakken. 

‘Kudus kan zeker voetballen, maar tegelijkertijd kan ik me voorstellen dat je als trainer soms gek wordt van hem’, stelt Zwart in de online talkshow van Voetbal International. ‘Hij neemt enorm veel risico in zijn manier van spelen en raakt daardoor soms de bal kwijt. Maar soms maakte hij vanwege die kwaliteit ook het verschil, zoals bij de winnende goal.’

Kudus speelde zaterdagavond voor de tweede keer dit Eredivisie-seizoen in de basis. Door de afwezigheid van Ryan Gravenberch kreeg Kudus zowel tegen Vitesse als RKC Waalwijk een basisplek van Ten Hag. Tegen Vitesse gaf Kudus twintig minuten voor tijd de assist op het winnende doelpunt van Antony

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
En wat willen we bij Ajax? Nou dat zijn voetballers die risico in hun spel leggen!
Of Kudus een superster is of wordt kan ik me niet uitspreken maar wel zie ik dat dit een geweldige speler is die ook het vermogen heeft om, naast zijn technische en opbouwende kwaliteiten, stevig aan te pakken als nodig.
Ik vind hem een hele goeie. Ik vraag me af of Zwart niet een Zwartkijker is.
0 0
SilverHaze
Haha zeg dan gewoon helemaal niets en ga rustig een bakkie koffie drinken.
0 0
Henkjanklaas
Who the fuck is zwart. Laten we onze handjes dichtknijpen dat we een pareltje als kudus hier kunnen bewonderen. Zet nu eens een echt goeie controleur (nieuwe aankoop aub) naast die jongen en hij gaat nog veel meer in bloei komen !
0 0
Peewee
wordt gek van Zwart .....
0 0
BrandjeXL
Zelfs Frenkie had een of twee van zulke momenten in een wedstrijd. Zolang hij acties blijft maken zoals bij de 2-1 zal mij het jeuken.
1 0
FWAjacied
Ze schreven bij zijn aankoop dat hij een dribbelaar was zonder overzicht. Hoe ver kan je er naast zitten?
2 0
Mundus
Kudus wordt een absolute topper. Zie hem veel liever dan Gravenberch.
5 0
De_Realist
Ten Hag had daar geen problemen mee met Ziyech, dus waarom wel met Kudus?
0 0
Clubliefde34
Ziyech liep natuurlijk op een andere positie waar de bal verspelen minder risico aan vastzat. Waar kudus loopt is dat veel risicovoller dus in die zin snap ik het wel. Hij is net 20 hij zal heus nog wel 1 of 2x hard op ze bek gaan als die teveel hooi op ze vork neemt, maar dat moeten we maar voor lief nemen want we krijgen er ook veel moois voor terug, 100%.
0 0
ricky10
Ik wordt soms gek van dit soort mensen met hun meningen.
2 0
AFC34
Doet het gewoon goed, vooral mee doorgaan. Zometeen is de communicatie onderling met ploeggenoten beter en draait hij zich vast niet meer open met 3 man in zijn rug. Ik hou wel van dat frivole en daarnaast schuwt hij verdedigend werk ook totaal niet.
0 0
PeterVKV
Wegdraaien, versnellen en hard inspelen. Daarnaast de felheid om ballen te veroveren en de snelheid om counters eruit te halen. De ideale nummer 6 voor een aanvallend ingesteld elftal. Dan zal er wel eens wat misgaan maar dat weegt niet op tegen het bovenstaande. Naast Gravenberch zou je dan nog een topper als rechteraanvallende middenvelder moeten hebben. Promes is een spits en moet gewoon diep spelen. Ihattaran zou mooi zijn. Klaassen kan ook wat toevoegen als rechtsmid: ervaring, spelintelligentie, diepgang en loopvermogen. De vraag die beantwoord moet worden door Overmars is simpel: brengt hij meer dan Ekkelenkamp. Ik denk nog wel.
0 -1
Ajax4ever86
Bij Promes spits was ik je kwijt. Bij Klaassen ben ook helemaal verdwaald...
0 0
PeterVKV
spits = aanvaller dus geen middenvelder
Klaassen = ervaren echte Ajacied die altijd in tembelang speelt
0 0
gi0vanni
Klaassen? We hebben genoeg spelers die kunnen scoren en Klaassen is niet de beste in het Ajax positiespel. Voegt voetballend niet veel toe en is te traag voor het niveau, we zitten gelukkig niet meer in het de Boer tijdperk.
1 0
kampioenenjood
Wat een onzin dit. Ik kan me nog goed herinneren dat dit ook een "probleem" was van Ziyech. Uiteindelijk is die vertrokken met het gevoel dat geen enkele speler zijn vertrek zomaar kon opvangen. Als Kudus zich blijft ontwikkelen gaan we nog een hoop plezier aan hem beleven.
1 0
Oeroeboeroe
No risk no fun
5 0
De Stift
En wat is nu precies ‘risico’. Bij Kudus komt meer dan 90% van zijn passes aan, vrijwel alles gaat vooruit, hij ziet oplossingen die anderen niet kunnen bedenken en hij wint bijna 90% van zijn duels. Vergelijk dat eens met Alvarez. Die loopt vaak in de weg, dat klopt, maar in drukke situaties kan je hem niet aanspelen en bovendien gaan bijna al zijn ballen terug (kaats) of achteruit. Ook in de duels is Alvarez helemaal niet zo sterk. In mijn ogen brengt Alvarez onzekerheid in balbezit, wat veel risicovoller is dan een zelfverzekerde actie vooruit.
3 0
insectenverdelg
Als trainer moet je juist heel blij zijn met Kudus. Ja hij neemt risico, maar dat deed Frenkie ook. Hij komt alleen heel vaak ook eruit met het risico, waardoor het spel voor hem open gaat liggen en je dua een mannetje meer hrbt en vooruit kan komen. Hij verlies niet zovaak de bal maarvbremgt wel heel veel extra. Daarnaast verwend hij t publiek waardoor je een stadion mee kan krijgen. Hoe meer ik er over nadenk voor ten Hag moet kudus een godsgeschenk zijn.
2 0
Web
Kudus en Antony moeten risico in het spel brengen, dat zijn de spelers die je nodig hebt voor het verschil te maken, en is ook nog eens het mooiste om naar te kijken.
Maar dat weet de trainer ook wel, hij is maar wat blij met deze jongens, die maken het verschil.
Maar met 11 Kudus en 11 Antony win je niet
Dat zal Zwart bedoelen, misschien uit het verband gehaald? ik heb het niet gezien.
0 -1
Redrum
Ik word vooral gek van de trainer.
0 -4
Schwalbino
Dan moet de trainer hem niet op die plek neerzetten. Hij ziet hem zowat elke dag op de training en weet precies hoe hij voetbalt. Als hij hem daar neerzet ga ik ervan uit dat hij er vertrouwen in heeft dat hij in zijn rol groeit. Dat betekent ook dat hij af en toe fouten mag maken zonder dat hij zijn plek verliest zolang de ontwikkeling in zijn spel de goede richting op gaat.
0 0
Web
Hij mag ook fouten maken,
Ten Hag zijn taak is om het beste uit meest creatieve spelers te halen
Daarom heb je team, en moeten ze elkaar aan vullen
0 -1
Schwalbino
Dat hoop ik maar ik zie toch ook vaak dat Ten Hag snel doorschakelt. Juist als je veel plekken met jonge spelers moet invullen bij gebrek aan routiniers moet je niet te vaak doorschakelen. Frank de Boer had dat goed in de gaten. Spelers als Fischer, Boilessen, El Ghazi, Veltman speelden vaak slechte wedstrijden maar ze bleven gewoon staan en het leverde uiteindelijk toch resultaat op.

Wat Frank ook goed deed was jonge spelers niet te vaak op verschillende posities neerzetten.
0 0
Web
Zit zeker een kern van waarheid in, hij blijft maar zoeken, terwijl je nu toch al heel goed kan zien wat de beste 13 spelers zijn
Vraag mij ook af hoe het met Neres gaat? Die hoort te spelen
Dan moet je snel weer Tadic in de spits zetten. Word het voetbal echt beter van.
Neres, Tadic en Antony is echt het beste wat je voorin neer kan zetten
Gravenberch en Kudus er achter, en Marinez op 6
Dat zou in de toekomst Taylor kunnen worden, ben ik echt van onder de indruk.
Mazaroui, Schuurs, Blind en Tagilafigo achter in
En dan heb je nog Timber die gisteren net als voor de Corona tegen Heerenveen weer heel goed speelde.
0 -1
Schwalbino
Helemaal mee eens. Je moet deze spelers gewoon een aantal wedstrijden in de zelfde opstelling laten spelen. Dan raken ze ingespeeld. Ze begrijpen elkaar sneller, anticiperen beter op elkaar en het voetbal zal beter en sneller worden. Ploegje gaat zelfvertrouwen opbouwen en je zit op de lijn naar boven. Als er tussentijds iets veranderd moet (blessure, schorsing of omdat een speler de verkeerde ontwikkeling laat zien), verander dan de rest van het team niet. Laat iedereen op zijn plek en breng een nieuwe speler in maar ga niet schuiven met spelers die wel fit zijn.
0 0
Joseph
Een echte Ajax trainer hoort daarvan te genieten en te gruwelen van een speler als Alvarez..
4 0
RuffRhythim
Ja zo vind je altijd wel wat om een goede prestatie van een speler te downsizen wat een onzinverhaal dit weer
3 0
AFCAMM
Hebben ze gewoon oude artikelen opgedoken en Ziyech’s naam vervangen?
4 0
Schip
Zwart slaat een beetje door in zijn theoretische analyse. Ik zou gek worden van een speler als Promes, die er alleen staat als hij kan scoren. Dan tig keer liever een Kudus, die iets creëert.
3 -2
Turbo
Gaat natuurlijk nergens over. Die jongen heeft 5 keer balverlies geleden vanuit zn passing en 1 x vanuit de dribbel. In 90 minuten. "Balansspeler" Alvarez heeft in 40 minuten ook 5 x balverlies geleden uit 14 (!) passes.

Kudus heeft 12 duels gewonnen en 1 bal verovert. Alvarez heeft in 40 minuten 0 duels gewonnen (letterlijk 100% van zn duels verloren) en geen enkele bal verovert.

Hoe kom je dan tot de conclusie dat Kudus degene is waar je als trainer gek van wordt? Serieus zeg..
9 -2
Joseph
Verbaasd mij dat hij nog 9 passes succesvol heeft kunnen geven. Alvarez zou bij Vitesse nooit in de basis staan..
0 -1
MK77
Wie weet nog de wedstrijd tegen Real waar Frenkie zich vastdraait en zo 3 mensen van Madrid vrij voor het doel zet (waar ze niet scoren trouwens).
Ajacieden spelen niet laf dus laat Kudus maar lekker doen.
Als hij zo doorgaat zijn we hem einde van dit seizoen voor het tienvoudige kwijt
3 0
Prethoofd123
Als je als trainer spelers als Kudus niet kan waarderen heb je niks bij Ajax te zoeken!
5 0
Dennis129
Volgens vi was Kudus een dribbelaar zonder overzicht.
Zelden een speler zo slecht omschreven zien worden.
14 0
Web
Zwart is ook een theorie man, kijkt alleen maar naar statistieken
Dat is soms best goed, maar lang niet altijd
Een keeper word beoordeelt op reddingen, maar als hij de voorzet er uit haalt, heb je minder reddingen nodig
En dat geld ook voor spelers in de verdediging, middenveld en aanval
Sta je goed opgesteld en speel je op buiten spel, heb je minder intercepties
En hoef je minder achter de bal aan te lopen, krijg je dus minder duels, win je dus ook niet veel ( gelukkig niet nodig dan )
Zo,kun je zo veel voordelen op noemen waar bij he statistieken voor bent
5 -2
Ferd
Maar ook dat soort dingen staat in statistieken. Dus uiteindelijk kom je dan tot een genuanceerd beeld.
0 0
DeMeervanweleer
Wat een kul, Kudus had gisteren de meeste onderscheppingen van iedereen, net als de meeste geslaagde dribbels, dit is er echt een uit de categorie vooroordelen.
2 -1
Web
Klopt wel wat je zegt, maar je hebt ook gezien dat hij ook nog wat wild is, niks mis mee hoor, maar dat geeft toch wel balverlies
Vandaar dat je niet altijd de beste drie middenvelders in je ploeg zet, maar wat het beste is voor het team is
Het zou erg zonde zijn als Kudus alles op zekerheid moet doen, dat gaat ten koste van zijn spel.
Zelfde geld voor Gravenberch
Dan kun je op een positie een speler zetten die wat zekerheid in bouwt, kunnen de andere twee wat meer in vrijheid spelen
0 -1
kade88
Als na 2 competitiewedstrijden dit je conclusie is snap je er niet veel van. Ik kan me nog goed herinneren hoe Frenkie de Jong speelde.
1 0
Soccerskins
Gister zag ik meerdere malen Frenkie dribbelen als Kudus aan de bal was. Vooral dat kort wegdraaien bij volgens mij Bero was fantastisch.
3 0
Web
Frenkie is wat balvaster, maar Kudus komt beter aansluiten, en zal ook gaan scoren
5 -1
Web
Dat is nu het punt dat Ten Hag een speler als Alvarez opstelt.
Maar Alvarez verbeterd zich niet, gaat eigelijk met de week minder spelen
Vorig seizoen ook zijn kansen gehad
Kudus en Gravenbergc hebben een speler in de rug nodig, die de gaten voor ze dicht loopt
Beide spelers hebben een enorme potentie maar zijn nog jong en onervaren, laten steekjes vallen, heel begrijpelijk hoort er bij, van fouten leer je
Je ziet hoe Gravenberch zich al verbeterd heeft op vorig seizoen
Het is van alle tijden, zelfs Johan was daar een voorstander van, zorgde ook voor evenwicht op het middenveld, zag ook dat het met Vanenburg te veel van het goede was en haalde Wouters weg bij Utrecht
In de huidige selectie is Martnez daar de speler voor, en in de toekomst Taylor, dat is nu een Wouters type, kan goed voetballen, maar ook goed in de controle kan spelen
1 -1
voorkennis
Ik vind Kudus tot nu toe een geweldige indruk maken, stelletje zuurpuimen altijd. Donder toch op.
2 0
DarkChild
Wat een uitspraken van Pieter Zwart. Gedurfd hoor, om op zo'n leeftijd al een cliché-automaat te zijn.
3 0
Dit is mijn club
Typerend dat zo'n Pieter Zwart de nadruk gaat leggen op zijn risicovolle spel. Dit is een heerlijke speler om naar te kijken en nu al een geweldige aanwinst voor Ajax.
4 0
MickS
Valt wel mee hoor, meneer Zwart. Ten Hag houdt daar juist wel van, zoals ook bij bijv. Hakim. Het hoort er bij. Als dit soort spelers dat niet meer mogen doen, blijft er niets van over en ben je alle creativiteit in een klap kwijt.

Enige wat Ten Hag wil is dat het enigszins in balans is, oftewel: er moet genoeg wél lukken bij risico spel.
1 0
Aspers73
Zzzzzzz! Zyiech nam ook veel risico bijv. Daar houden we van bij Ajax.
5 0