'Dest nog ver verwijderd van niveau Kimmich'

NickOoms, 25-09-2020 om 11:40, 5848 views, SportBild |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Youri Mulder, analist van Ziggo Sport, vindt dat Sergiño Dest nog niet over de kwaliteiten beschikt waaraan een topspeler moet voldoen, zo vertelt hij tegenover SportBild. Ook vindt Mulder dat Dest nog ver verwijderd is van het niveau van Joshua Kimmich.

Volgens Mulder is Dest niet dreigend genoeg als hij als rechtsback opkomt. De oud-profvoetballer vindt dan ook dat Dest zich flink moet verbeteren wil hij bij de wereldtop horen. 'Hij moet flink investeren in zijn voorzetten, want die zijn nog niet nauwkeurig. Vergeleken met Alphonso Davies schort het bij Dest nog aan aanvallende kwaliteiten. Davies is veel sneller en meer dynamisch dan Dest.'

Vergeleken met de eventuele concurrentie op de rechtsbackpositie bij FC Bayern München vindt Mulder dat de Amerikaans international ook nog niet kan tippen aan het niveau van Kimmich. 'Dest moet nog veel ontwikkelen op voetbalgebied. Hij is nog ver verwijderd van het niveau van bijvoorbeeld Joshua Kimmich. Voor Dest is er nog een lange weg te gaan om een topspeler te worden.'

Topmentaliteit

Toch is Mulder ook positief over de rechtsback van Ajax. De analist vindt de Ajacied een echte verdediger die agressief is in de duels en over een topmentaliteit beschikt. 'Zonder de bal aan zijn voet gaat hij graag vooruit. Hij onderscheidt zichzelf door zijn topmentaliteit. Dest is een voorbeeld voor velen. Ik heb nog nooit iets negatiefs over hem gehoord. Zelfs als hij gewoon op de bank zit, klaagt hij niet.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Dest komt een beetje "doods" over. Weinig expressie, lage gun factor, straalt vrij weinig uit. Wel een leuke speler die moet spelen en dat bij bayern niet gaat doen. Daar is te veel concurrentie. Als je nog geen basisplek bij Ajax hebt veroverd hoe moet het dan bij een club als Bayern. Dan zou hij puur voor de pecunia gaan.
0 0
Cello
En er is nog steeds geen witte rook!. Nog steeds geen bevestiging op ajax.nl, dat de transfer rond is.
Blijf het apart vinden overigens, dat de speler vol in onderhandeling is, zelfs een accoord heeft met de belangstellende club(s), maar dat de clubs er onderling zelf nog niet uit zijn.
0 0
Aeter
Dat is niet raar, maar gewoon zuinigheid van de clubs. Ajax hoeft helemaal niet te verkopen en met die instelling onderhandelen ze. Het is betalen of wegwezen. Simpel.
0 0
EersteAanname
Haha, wat een vergelijking. Eén van de meest conpleye
0 0
MPAjax
kimmich is een middenvelder die ze uit nood back gemaakt hebben en dest is een full-back
0 0
JariHeijden
Ik kan me wel vinden in wat Youri zegt. Aan de sportmentaliteit van Dest ligt het niet. Of hij uiteindelijk goed genoeg is, weet ik eigenlijk niet. Voorlopig niet in ieder geval.

Ik denk dan ook dat Dest meer kans heeft op speeltijd bij Barca. Er is meer concurrentie bij Bayern. Zijn grote voordeel is wel dat hij zowel rechtsback als linksback kan spelen. Al is rechtsback wel zijn sterkere positie. Koeman ziet het in hem zitten, Koeman wil graag met hoge backs spelen. Als ik Dest was zou ik voor Barca kiezen (ik zou hem uiteraard adviseren om bij Ajax te blijven, maar dat gaat ie toch niet doen).
0 0
Liam
Ze. zien hem als een. speler die er in 2022 moet staan.
0 0
ram
Nee, Youri, een toptalent heeft nog niet het niveau van één van de beste spelers ter wereld...
In mijn ogen kan hij wel degelijk de wereldtop halen (Dest dan he, Youri niet).
0 0
PierreHeno
En wie hebben we daar aan de deur?! Ach...kijk eens aan.....Youri ' the bloody obvious' Mulder, van veroep kruiwagenchauffeur waarmee hij zich ieder sportbabbelprogramma weet in te rijden....als ' analyticus' en voetbal'expert'. Marco van Basten weetver inmiddels ook alles van ( kijk de laatste Rondo er maar even op terug).pffffffffff
1 -2
JariHeijden
Prima inhoudelijke reactie....

Het is wel een sport van sommigen hier. Als een oud-voetballer in een praatprogramma zijn mening geeft, dan gaat het bij sommigen alleen over wat ze van de persoon vinden. Inhoudelijk reageren is er dan niet bij.

:-(
0 0
PierreHeno
Cyouri is vooral bezig met zijn eigen persoontje door zich steeds te repositioneren tussen echte toovoetballers die werkelijk wat te zeggen hebben. Alles wat Youri aan redelijks zegt heeft hij gekopieerd van iemand anders die wel echt wat te zeggen heeft over het sportonderwerp. Youri is een 100% charlatan die zich in ieder sportprogramma heeft binnengeluld op voorspraak van zijn pappie die over nogal wat lijntjes beschikt in de sportmedia. Ik beoordeel Youri juist alleen maar op de bloody obvious waarmee hij altijd aan komt zetten .....7 met de grootst mogelijke onzin. Zie dus Rondo terug van 20 sept jl
0 0
Rinus M.
Prima, verlengen en dan verkopen we hem hem pas als hij aantoonbaar beter is.
0 0
TwoLegsAlwaysWin
Beetje rare vergelijking van Mulder; Dest is 19 jaar en Kimmich 25 jaar. Ik neem aan dat Dest de komende 6 jaar een hoger niveau zal bereiken.
0 0
Schwalbino
Ik mis een beetje gogme in zijn spel. Hij is enorm vlijtig, wil heel graag maar het is nog te vaak zonder overzicht.

Die mindere voorzetten zijn vrij logisch als je kijkt wat eraan vooraf gaat. Dest trekt vanaf eigen helft een sprint. Na een sprint op topsnelheid van 50 meter heb je gewoon weinig nauwkeurigheid meer in dat been waarmee je voorzet. Ook dat is een kwestie van gogme.
1 0
Web
Gogme leer je in de loop der jaren, heeft ook met ervaring te maken
Maar of hij de top haalt betwijfel ik heel erg
Kimmich heeft wel iets meer in huis
2 -1
Schwalbino
Die slimheid in spelsituaties heeft Kimmich van nature.
1 0
Web
Klopt, ik denk dat wij hem daar ook niet mogen mee vergelijken?
Ander niveau
2 -1
Schwalbino
Denk het wel. Is ook geen schande want Kimmich heeft de afgelopen 2 seizoenen ongeveer alles gespeeld en Bayern heeft in twee jaar bijna alles gewonnen. Is dus echt een speler die de top heeft gehaald.
0 0
AFCAMM
De mentaliteit mis ik toch echt nog wel eens bij Dest.
Ik snap ook niet zo goed wat hij (nu al) bij een club als Bayern of Barcelona wil. Maar ja, het is natuurlijk aanlokkelijk.
1 -2
Lazell
Mentaliteit ja? In welke zin? Vind juist dat hij een enorme drive heeft op het veld. Zonder mentaliteit kom je niet zo jong bij Ajax in het team en dwing je een transfer af naar Bayern/Barca.
2 0
Schip
Agressief in de duels? Topmentaliteit? Hebben we het over Dest of over Tete?

Dest die het om zijn oren krijgt van Tadic dat hij in strijd met afspraken niet terugverdedigt en enkel aanvalt. Hij mag ook qua mentaliteit nog stappen maken. Alleen is dat normaal op zijn leeftijd. Mulder roept hier maar wat. Dest is kennelijk aantrekkelijk voor de top vanwege zijn niet aflatende drive om op te komen, zijn behendigheid en techniek en snelheid. Dat geeft genoeg mogelijkheden daar een moderne, effectieve back van te maken.

Maar als hij nu ook al agressief in duels zou zijn, zou hij al top zijn. Juist daarin vind ik hem tekort schieten. En die eindpass ook, al is dat meer een kwestie van overzicht dan van techniek.
5 -1
Cesc8
Lekker belangrijk ook om hem met Kimmich te vergelijken, is 1 van de beste/meest complete spelers van de wereld. Kimmich gaat niet meer op RB voetballen na het vertrek van Thiago dus moet je hem vergelijken met Pavard en daar moet die aardig mee kunnen concurreren op langere termijn.
4 0
Soccerskins
Mmhhh zou je niet zeggen. Kimmich vind ik persoonlijk echt een van de beste ter wereld. Als tegenstander wordt je helemaal gek van zo iemand.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Nou dan kan die alvast wennen niet te klagen op de bank hier.
0 0
Sunny
Dest heeft nog veel groeipotentie en of dat eruit komt?
0 0
Vlieske
Nee hij klaagt niet. Hij wil na 10 wedstrijden in het eerste meteen al weg. Geweldige mentaliteit. Ook naar ajax toe. Die hem alles hebben gegeven. Arrogante kwal. Meer is het niet.
7 -2
Ozymandias
Ik denk niet dat Dest ooit het niveau zal halen wat Kimmich als rechtsback haalde. Kimmich is een véél completere speler met een enorme spelintelligentie. Dest heeft eigenlijk alleen een goede dribbel maar haalt daar nauwelijks rendament uit doordat zijn pass- en traptechniek slecht is en zijn spelintelligentie laag (zelfs voor iemand met zijn ervaring).
1 0
Lazell
Idd, daar schort het hem bij Dest flink aan. Spelintelligentie. Zowel bij balbezit tegenstander, balbezit en keuzes aan de bal. Zo goed als Kimmich wordt hij daar nooit in, maar dat is ook top 5 van beste controlerende middenvelders ter wereld. Dat hoeft niet voor een back. Dat hij niet de traptechniek van Kimmich heeft is ook niet zo belangrijk, zo lang hij maar een goede strakke lage voorzet kan geven. Daar is niet gigantisch veel techniek voor nodig.

Als hij verdedigend leert positioneren, leert herkennen op welke momenten hij diep moet, waar hij moet lopen en hoe hij zijn lage voorzet efficiënt kan gebruiken, heb je een geweldige back. Een jaartje trainen en wat kleine potjes spelen bij Bayern zou daar al ontzettend veel in schelen denk ik.
1 0
Ozymandias
"Dat hij niet de traptechniek van Kimmich heeft is ook niet zo belangrijk, zo lang hij maar een goede strakke lage voorzet kan geven. Daar is niet gigantisch veel techniek voor nodig."

Alleen zal Dest met alleen een goede strakke lage voorzet een beperkte back zijn. Backs worden steeds vaker als extra spelverdelers gebruikt en daardoor moeten ze ook bepaalde opbouwende kwaliteiten hebben. De pure wingback is alweer een verouderd concept aan het worden.
0 0
Lazell
Zeker wordt inverted steeds meer gebruikt, maar wingback is nog lang geen verouderd concept en zal het denk ik ook niet worden.

Ten Hag, Tuchel, Flick gebruiken het allemaal aan de linkerkant. Bij een wingback komt de inzakkende controleur op die inverted wingback positie (Kimmich, De Jong, Thiago). Davies, Alba, Tagliafico, Bernat zijn pure wingbacks die alleen het veld breed houden en de achtrlijn halen. Met een brede wingback kan je vleugelspeler weer centraal staan, zoals het trucje van Tuchel door Bernat breed en hoog te zetten waardoor Neymar centraal meer uit kon halen en dichter bij de goal staat.

Door Italië werd Hateboer ook helemaal zoekgespeeld door een wingback die continu eroverheen ging en de linksbuiten naar binnen kon komen. Die stond continu tegenover 2 spelers.
0 0
Ozymandias
"Zeker wordt inverted steeds meer gebruikt, maar wingback is nog lang geen verouderd concept en zal het denk ik ook niet worden."

Ik heb het niet over "wingback" maar over "pure wingbacks" (degene die in de opbouw zich altijd voor de bal bevinden en niet of nauwelijks worden aangespeeld op eigen helft). Pure wingbacks voegen te weinig toe aan het opbouwspel en bij clubs die een bepaald soort voetbal spelen is dat een enorm nadeel. Het is nu nog geen enorm probleem maar het is wel iets waardoor het opbouwspel veel minder gevarieerd wordt.

Zelfs bij Davies zie je dat hij in de loop van het seizoen zich steeds meer bij de opbouw is gaan betrekken. Dat is natuurlijk iets waar hij zich in moet ontwikkelen (aangezien hij tot voorkort een aanvaller was) maar waar hij duidelijk wel het potentieel voor heeft. Walker was vroeger ook een pure wingback (die wilde zijn ploeggenoten nooit op eigen helft aanspelen omdat hij zich dan geen raad wist met de bal) maar is tot Guardiola omgevormd tot een meer complete wingback. Robertson bij Liverpool heeft een vergelijkbare ontwikkeling doorgemaakt. Ik betwijfel bij Dest alleen of hij ooit meer zal worden dan een pure wingback. Ik sluit het niet geheel uit maar zijn gebrek aan spelintelligentie kan volgens mij zo'n ontwikkeling tegenhouden.
0 0
Lazell
Aah oke, dat was niet duidelijk.

Ligt ook een beetje aan wat je van hem verwacht. Het zal nooit een Alexander Arnold worden, maar die staat denk ik op vrij eenzame hoogte. Liverpool is gewoon afgestemd op een spelmaker die op rechtsback staat, dat is bizar.

Als hij onder druk maar telkens de juiste kleur kan vinden, zodat ze hem niet uitzoeken om druk op te zetten of alle afspeelopties afsluiten en hem aan de bal laten (zoals Sanchez in de EL finale). Backs moeten ook weer niet een té grote rol gaan spelen naar mijn mening. Dan word je als team kwetsbaar. Opbouwen moet je imo altijd door het centrum doen.
0 0
Ozymandias
Ik ben het er niet mee eens dat de opbouw altijd via het centrum moet verlopen. Het opbouwspel wordt veel onvoorspelbaarder wanneer de backs regelmatig naar binnen (de half-spaces) kunnen knijpen om de opbouw te ondersteunen. Als backs opbouwend slecht zijn is het makkelijker voor de tegenstander om de opbouw te ontregelen. Natuurlijk moet een hoofdtrainer de backs dat alleen laten doen als ze daar geschikt voor zijn (zoals Alexander-Arnold, Alaba, Kimmich, Roberto, etc.) maar zulke backs zijn enorm belangrijk geworden voor ploegen een goed opbouwspel willen spelen.
0 0
Lazell
Ligt eraan hoe groot je dat centrum maakt ;)
Ik vind naar binnen knijpende backs ook het centrum. Net als dat als Frenkie links van de CV's uitzakt, dat ik dat alsnog opbouwen via het centrum vindt. Definitie verschilletje.

Meer wel eens dat als de back óók een halve spelmaker is, beter is. Dan kun je switchen wie het veld breed houdt. De ene keer de buitenspeler, de volgende keer de back.

Maarja, backs die zowel inverted als als wingback kunnen spelen, zijn wel erg zeldzaam.
0 0
Ozymandias
"Ik vind naar binnen knijpende backs ook het centrum."

Ahh fair enough, ik ben het eens dat je niet via de flanken moet opbouwen.

"Maarja, backs die zowel inverted als als wingback kunnen spelen, zijn wel erg zeldzaam."

Inderdaad, maar ik verwacht dat het er over tien jaar veel meer zullen zijn. Nu worden vaak vleugelspelers als backs gebruikt maar ik verwacht dat je steeds vaker middenvelders (zoals Alaba, Kimmich, Roberto, Mazraoui, etc.) als backs zal zien spelen.
0 0
Juichtoon
Dit is nu ongeveer de 30x maal dat je negatief over Dest post. Genant gewoon. Komt het niet in je op dat je er gewoon naast of dat je voordat je dergelijke conclusies kunt trekken 4 jaar verder bent.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat ik het afgelopen jaar wel meer dan vijftig keer iets negatiefs heb geschreven over Dest. Ik trek trouwens geen conclusie maar presenteer alleen een verwachting. Kimmich maakte in zijn eerste seizoen bij Bayern (als 20/21 jarige die als centrale verdediger, centrale middenvelder én rechtsback werd gebruikt) direct al een fantastische indruk. Het niveau wat hij toen haalde is iets wat Dest in zijn beste wedstrijden nog niet heeft gehaald. Kimmich is één van de grootste talenten van zijn generatie. Dest is een redelijk groot talent waar een enorme hype omheen is ontstaan.
1 0
Juichtoon
En daarmee wordt een soort hetze van jou tegen een jonge talentvolle Ajax speler, Gebaseerd op jouw lekenmening. Totaal ongepast.
0 -3
Ozymandias
Als ik een hetze tegen Dest had zou ik het de afgelopen weken niet steeds voor hem hebben opgenomen als mensen negatieve dingen over zijn mentaliteit schreven. Daarbij is dit volgens mij een Ajax fansite waar wij fans van Ajax onze lekenmeningen over spelers van Ajax discussieren. Het lijkt me dus juist zeer gepast om mijn lekenmening over Dest hier te bespreken.
3 -1
Juichtoon
50 x jouw negatieve fantasie hier over een heel jonge zeer talentvolle Ajax speler weergeven is, ondanks dat deze site voor deze meningen, juist door die vele herhalingen, onkies.
En dat je het voor Dest opneemt, is gewoon ongeloofwaardig na 50 (!) negatieve posts.
0 -2
Ozymandias
Hoezo is het ongeloofwaardig dat ik het voor Dest opneem omdat ik ook negatieve dingen over hem schrijf? Ik vind niets mis met zijn mentaliteit en als mensen negatieve dingen schrijven over zijn mentaliteit zal ik het voor hem opnemen. Dat staat lost van wat ik vind van zijn kwaliteiten als back. Het feit dat je zo denkt zegt volgens mij meer over jou dan mij.
1 -1
Juichtoon
Omdat je hiermee een genuanceerd standpunt veinst.
Maar oké agree to disagree.
0 -1
Mike4wheelz
Hou hem graag bij Ajax, maar als er inderdaad 25 miljoen euro wordt geboden mag hij gaan. Contract niet verlengd en anders gaat hij er nog gratis uit ook.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ajax heeft voldoende opties en eventueel nog een aankoop op de korrel of vanuit de jeugd dat Dest kan vervangen, nu is Mazraoui al beter geacht dus in tijden van Corona moet Ajax cashen op 25 miljoen of meer.
1 0