Rijkaard: 'Of ik gevraagd ben? Dat doet er niet toe'

BartVeenstra, 23-09-2020 om 15:20, 3910 views, Omroep West |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Frank Rijkaard vindt dat de KNVB een goede keuze maakt door Frank de Boer aan te stellen als bondscoach. Zelf werd Rijkaard ook genoemd als mogelijk nieuwe bondscoach, maar op die berichten gaat hij niet al te veel in.

Rijkaard geeft tegenover Omroep West aan niet de aandrang te hebben gehad om bondscoach te worden. 'Nee, die heb ik niet gehad. Of ik gevraagd ben? Dat doet er niet toe. Ik vind dat je je nu moet richten op wat gaat komen. Hopelijk gaat degene die het gaat doen weer mooie successen boeken met Oranje.'

De verwachting is dat De Boer snel zal worden benoemd tot nieuwe bondscoach van Oranje. Rijkaard staat achter die beslissing van de KNVB. 'Hij weet heel goed wat er in het Nederlandse voetbal gevraagd en verlangd wordt. Hij is daar zelf een kind van, zeg maar. Hij heeft in Nederland heel goede resultaten gehaald, dus ik denk dat het heel goed zou kunnen uitpakken. Laten we het hopen.'

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Alexander40
Helaas is dit oranje niet goed genoeg voor de absolute top. Verdediging is absolute top. Middenveld is top en aanval is subtop. Daar red je het niet mee tegen absolute topploegen tenzij je een topcoach hebt die dat beetje extra brengt en er een echt team van maakt in een helder concept. Ik hoop dat Frank dat kan maar mijns inziens was Van Gaal de beste keuze hiervoor geweest
0 0
Bensco
Om voor Rijkaard te kiezen is een keuze die alleen is gebaseerd op emoties ipv logica. Met alle respect naar Rijkaard maar hij heeft sinds 2013 al geen trainerschap meer gedaan en sinds 2011 geen club meer onder zijn bewind gehad. Ben je dan nog wel geschikt om als trainer te functioneren?
0 0
Web
Bij Oranje gaat het om de beste spelers op de goede posities zetten
Een goede coach moet je zijn, en zorgen dat je mensen naast je zet die jou ondersteunen in je mindere punten
Rijkaard kan heel goed met verschilde karakters omgaan
0 0
Ajacied33
Een echte gentleman onze Rijkaard, straalt zoveel klasse uit. Zag m een paar weken terug ergens lopen, man, wat een charisma. Zo jammer dat hij niks meer doet in de voetballerij, anders zou ik een functie binnen Ajax prachtig vinden voor deze grootheid
1 0
MK77
Misschien juist omdat hij zoveel klasse heeft dat hij het wel gezien heeft met de voetballerij. We hebben gezien wat dat met Marco gedaan heeft bijvoorbeeld
0 0
MK77
Beter blijft Rijkaard weg uit dat wespennest. Ik vind het NL elftal sws verschrikkelijk overschat met een tandenloze voorhoede.
0 0
Caparzo
Overschat geloof ik niet, het mooie bij nationale teams is altijd, je moet het doen met wat er is. Dat is geen absolute wereldtop gemeten naar Messi en CR7, maar noem mij een nationaal team waar dat wel is. Succes, de grote "negens" en anderen zwaaien langzaam af. Het devalueert. Is het de komende 5-10 jaar afdoende (naar verwachting)? Gemeten naar internationaal topniveau en de "concurrentie" (van andere nationale teams), waarschijnlijk wel. Onze verdediging is de komende 5 jaar waarschijnlijk de beste op aarde, dat is ook wat waard. Middenveld is ook niet verkeerd. Wie is het beste team, dat is de vraag voor de komende 5 jaar. Wie de beste speler is, staat even op plek 2.
0 0
MK77
Alleen de CV's zijn echt top. Keeper en backs zijn niet geweldig.
Middenveld met een Frenkie kan natuurlijk geweldig uitpakken maar teams kunnen zich daar al op instellen (zie ook Italië). Dan heb je ook een coach nodig die daar iets om heen kan bouwen wat kan verassen.
0 0
Schip
Eindelijk iemand die terughoudend en discreet reageert, in plaats open te solliciteren of zich te beklagen over het feit dat 'niet doorgevraagd' is.

Overigens vind ik het wel redelijk belachelijk dat de KNVB eerst vergaand in onderhandeling is met Ten Cate. Dat vervolgens torpedeert omdat de wenskandidaat Koeman plots toch beschikbaar blijkt. Vervolgens Van Breukelen daarvoor laat opdraaien en nadat de droomkandidaat de klus niet afmaakt en op de trein stapt - wat ik best begrijp - niet weer het fatsoen heeft de trainer te vragen die de vorige keer op onfatsoenlijke wijze is afgescheept. En dat terwijl de spelersraad hem graag wilde hebben.

Bovendien had je dan niet alleen een trainer die ervaren is, geprezen wordt om zijn veldtrainerschap en spelopvatting die de groep graag ziet, maar je had er een uithangbord als Gullit naast kunnen zetten.

Nu heb je Frank, die qua spelopvatting failliet is gegaan in de laatste jaren voor zijn vertrek bij Ajax en daarna niets heeft toegevoegd bij drie buitenlandse clubs: geen herkenbare speelwijze, geen resultaten. Ja, een paar kleine prijzen bij Atlanta.

Ik ben fan van de persoon Frank de Boer, de oud speler Frank de Boer, van zijn verdiensten voor de club en rust, van zijn openhartige communicatie en van zijn spelopvatting toen hij net bij het eerste kwam. Maar komop zeg. Eerst had hij moeten bewijzen dat hij die opvatting weer in ere heeft hersteld en dan pas zou hij in aanmerking komen voor oranje.

Ga nu maar lekker matchen met een stel spelers die eigenwijs genoeg zijn om boycots af te kondigen naar de pers toe, terwijl je qua communicatie en verplaatsing in spelers niet bekend staat als erg goed. Doe dan TC, die zich heel wat meer bij die boycot kan voorstellen, maar hard genoeg is om sportieve prestaties te eisen. Op alles was dat een match.
3 -1
AFCA-B93
Kijk, dat is nou een klasse reactie van Rijkaard. Ik vind de aanstelling van Frank de Boer niet slechter of beter dan dat van Koeman, Advocaat, Hiddink, Blind of Van Marwijk. Ik vind het namelijk allemaal wat anonieme coaches waarvan ik geen spelidee heb kunnen ontdekken in hun tijd als club- en bondscoach. Van Gaal is altijd duidelijk geweest met tactieken, met als recente uitschieter het WK in 2014. Daar heeft hij middels een passende tactiek het maximale uit de groep gehaald.
1 0
AJAXAFC1
Rijkaard is echt een topper, doet allemaal niet mee aan dat circus leeft lekker zijn eigen leven!
1 0
Lazell
"Hij weet wat er in het NL voetbal gevraagd wordt, hij is daar zelf een kind van". Hij heeft in 2004 zijn laatste interland gespeeld en in 1999 zijn laatste wedstrijd in NL. Verder heeft hij sinds zijn 4e jaar bij Ajax (2013) niks meer gepresteerd. Bij zijn eigen Ajax kreeg hij het voetballend niet meer aan de gang en over de landsgrenzen waar hij zijn speelstijl aan moest passen al helemaal niet.

Er zijn nauwelijks opties, dus kritiek is makkelijk. Maar ik zie het niet zo zitten in FdB. Ik had gehoop dat de KNVB dan eens in het buitenland zou kijken, eens wat nieuwe invloeden door de organisatie laten lopen. Maar in plaats daarvan vallen ze terug op het bekende, waarvan je op voorhand kan zeggen dat het gedateerd is. 0,0 innovatie en visie vanuit de KNVB, maar dat is al sinds ik mij kan herinneren het geval.
2 -3
AlexIbarra
De vierde titel van De Boer was in 2014.
Eind 2013 tikten we Barca nog van de mat. :)

Wanneer hij als voetballer z'n laatste interland gespeeld heeft vind ik niet zo relevant maar op zich heeft hij al 6 jaar niet meer gepresteerd als coach idd.
2 0
Lazell
Dan begint zijn 4e jaar toch in 2013 ;)

Hoewel Barca al door was en zonder Messi speelde, tikte we ze de eerste helft idd compleet weg tot aan die rode kaart van Veltman. Rare uitzondering in zo'n seizoen.
0 0
AJAXAFC1
Frank heeft het gewoon bij AJAX bizar goed gedaan heb je dat team wel is teruggezien? daar zou heerenveen niet eens blij mee zijn sommige jaren...

Ik denk dat frank zijn style gewoon echt voor de nederlandse spelers is en dat daarom zijn avonturen in het buitenland niet goed zijn afgelopen al vond ik dat atlanta united beetje vertekend is daar heeft die het in de periode dat die daar was gewoon oké gedaan
2 0
Ozymandias
Het lijkt erop dat de KNVB hem alleen heeft gevraagd in de hoop dat ze daarom kritiek zouden krijgen op het feit dat zwarte trainers minder kansen krijgen. Alleen weet iedereen dat Rijkaard dat niet wil. Dat zullen ze bij de KNVB zeker ook hebben geweten.
0 0
Ajacied33
Je zou een punt kunnen hebben. Vandaar dat Gullit gepikeerd leek bij Rondo toen dit onderwerp ter sprake kwam. De spelersgroep wilde allemaal Ten Cate en de Knvb kiest toch voor de Boer. En waarom niet voor TC? Omdat hij een keer ruzie heeft gehad met een verslaggever. Sjonge jongen zeg, als dat het is....
1 0
Schip
En ondertussen de andere gekleurde trainer, TC, negeren terwijl de spelersraad daarom heeft gevraagd en de KNVB voor Koeman met hem in zee zou gaan.

KNVB zijn echt een stel conservatieve, blanke viespeuken. Geen visie, geen integriteit. Ik vrees dat ze zelf nog denken dat ze het redelijk aardig doen ook nog.
1 0
Lazell
Idd, zelfde als bij Bosz. Die hebben zeen beetje gechargeerd gezegd gevraagd: 'wat is de status?'. Bosz: 'ik heb in principe nog 2 jaar contract'. KNVB: 'ok bedankt doei'.

Nieteens naar de mogelijkheden gevraagd oid. Puur voor de vorm.
0 0
Schip
Wel eens, maar wat Bosz betreft minder. Als de vraag is ben je beschikbaar en je zegt daarop nee, tja. Dan had je zelf ook kunnen zeggen dat je weliswaar vastligt, maar dat je het een grote eer zou vinden als je de kans zou krijgen deze groep zou mogen trainen.

Maar goed, misschien is het inderdaad een pro forma belletje geweest.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, het lijkt op dat ze per se De Boer wilde hebben en Rijkaard en Bosz alleen voor de bĂŒhne hebben "gevraagd".
0 0